koliko otrok si želite-imate??
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
dot napisal/-a:Jaz tudi ne razumem, kako da je toliko nekih tegob in zdravstvenih težav povezanih s porodi (ne samo fizične spremembe in raztrganine, tudi razna nevarna tveganja, sprožitev kakšnih bolezni, okvara ščitnice itd.), a naj ne bi bilo to nekaj naravnega Ne vem, a ostale živali imajo tudi težave al je to bolj pri človeku
odgovor je ravno v tem, ker je naravno. naravno nikoli ni bilo lahko in nezakomplicirano. evolucijska razlaga bi tu rekla, da je to tako, da so preživele le najmočnejše ženske. ženska, ki ne more prenest tkih težav, ne bo dovolj močna, da preživi otroka.
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
Somebody, ne vem če je tale teorija ravno najboljša. Ne strinjam se s tem, da so bolezni in zdravstvene komplikacije povezane z nosečnostjo funkcionalne v smislu neke naravne selekcije. Ker bolana ženska lahko rodi popolnoma zdravega otroka - a otrok brez matere ima manj možnosti za preživetje. Kje je tukaj funkcionalost te "selekcije" ? Poleg tega, komplikacije pri porodu niso nujno povezane s tem, da je ženska bolna - lahko je popolnoma zdrava! Tvoja teorija je približno tako vague, kot da bi rekla, da so prometne nesreče funkcionalne, saj jih preživijo le najmočnejši.
Sama sem nekoč brala o tem, da je ženska bolečina (ne komplikacije!) pri porodu v bistvu funkcionalna v tem smislu, da (ker je tako močna) psihično pripravi žensko na vse življenjske skrbi in prepreke povezane z vzgojo otroka. Poleg tega jo zaveže otroku (na tak način, ker je toliko trpljenja v porodu), da se ženska s tem čustveno zaveže otroku, saj je zanj toliko pretrpela, da ji ne more biti vseeno zanj. Ne vem, če sem tole napisala čisto razumljivo.
Sama sem nekoč brala o tem, da je ženska bolečina (ne komplikacije!) pri porodu v bistvu funkcionalna v tem smislu, da (ker je tako močna) psihično pripravi žensko na vse življenjske skrbi in prepreke povezane z vzgojo otroka. Poleg tega jo zaveže otroku (na tak način, ker je toliko trpljenja v porodu), da se ženska s tem čustveno zaveže otroku, saj je zanj toliko pretrpela, da ji ne more biti vseeno zanj. Ne vem, če sem tole napisala čisto razumljivo.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ stavim, da je bil avtor tega bulšita moški.
po tej logiki ima ženska, ki je preživela težji porod raje svojega otroka in je nanj bolje pripravljena in mu bolj zavezana kot ženska, ki je imela lažjega in manj bolečega. čudno da potem mame, ki so rodile z epiduralno otroka ne pozabijo v porodnišnici ko gredo domov..
kar se pa zapletov in umiranja tiče: nek procent žensk pri porodu pač umre. ampak ta procent je celovito gledano relativno mali (gledano na število porodov in umrlih žensk). napredek medicine pa ta procent še dodatno zmanjšuje. zapleti kot so hemeroidi, uhajanje urina itd pa ne vplivajo na zmožnost preživetja matere, ampak zgolj na kakovost življenja; kar pomeni da evolucijsko na preživetje rase ne vplivajo (no mogoče zdaj, če se ženske na podlagi tega ne odločajo več za otroka).
po tej logiki ima ženska, ki je preživela težji porod raje svojega otroka in je nanj bolje pripravljena in mu bolj zavezana kot ženska, ki je imela lažjega in manj bolečega. čudno da potem mame, ki so rodile z epiduralno otroka ne pozabijo v porodnišnici ko gredo domov..
kar se pa zapletov in umiranja tiče: nek procent žensk pri porodu pač umre. ampak ta procent je celovito gledano relativno mali (gledano na število porodov in umrlih žensk). napredek medicine pa ta procent še dodatno zmanjšuje. zapleti kot so hemeroidi, uhajanje urina itd pa ne vplivajo na zmožnost preživetja matere, ampak zgolj na kakovost življenja; kar pomeni da evolucijsko na preživetje rase ne vplivajo (no mogoče zdaj, če se ženske na podlagi tega ne odločajo več za otroka).
Vsak raj ima svojo kačo.
-
Inaa** - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2013
js ne bi imela nobenega. ampak še vseeno mislim, da se bo moje mišljenje čez nekaj let spremenilo. verjetno si bom potem, ko bom mal starejša, želela kakšnega - ampak upam da bo Inaa** iz prihodnosti zadovoljna le z enim
You make me smile, please stay for a while
-
Exit - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 2. 2012
nobenega. nimam živcev za otroke + da sem totalno lesena v prisotnosti otrok. zadnjič sem srečala kolega, ki ima otroka in sem bla sam *o šit, ka pa zdej, ka morn rečt*: umm...ja paiii. jaa ful je lepa res.
sej se je čul, da nisem iskrena, sam me hvala bogu pozna pa se je samo smejal.
pač nimam neki rada otrok pa sovražim, če me kdo obsoja zaradi tega - pač jih nočem met.
v glavi mam tak, da bom mela čez par let ene pet mačk iz zavetišča pa ene 3 pse iz zavetišča.
je pa res, da sem stara komaj 22 let, in mogoče si še premislim (dvomim).
js bom crazy old cat lady ^^ mau!
sej se je čul, da nisem iskrena, sam me hvala bogu pozna pa se je samo smejal.
pač nimam neki rada otrok pa sovražim, če me kdo obsoja zaradi tega - pač jih nočem met.
v glavi mam tak, da bom mela čez par let ene pet mačk iz zavetišča pa ene 3 pse iz zavetišča.
je pa res, da sem stara komaj 22 let, in mogoče si še premislim (dvomim).
js bom crazy old cat lady ^^ mau!
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Hm. Po mojem bi mi bilo nekje čez sedem let idealno imet dvojčka. Dve punčki/fantka/mešano, to mi je načeloma vseeno, ima vse svoje pluse in minuse, se mi zdi. Fino bi mi bilo imet dva, ampak po mojem bom imela enega. Sicer pa trenutno res ne bi hotela nobenega in se še ne morem videt v vlogi mame.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Potem bom pa jaz crazy dog lady..
hha!
hha!
It was forever..but it didnt last long..
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Pomoje se to glede števila odločiš, ko je pravi čas.
Iz sedanje perspektive, bi imela max. enega otroka ali nobenega, odvisno od okoliščin. Lahko, da si čez kako leto premislim.
Še kar nekaj let se ne vidim z otrokom, jah pač ne bom mlada mamica
Iz sedanje perspektive, bi imela max. enega otroka ali nobenega, odvisno od okoliščin. Lahko, da si čez kako leto premislim.
Še kar nekaj let se ne vidim z otrokom, jah pač ne bom mlada mamica
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Jaz tud nisem neki za otroke in full nvm kak delat z njimi al kak se zraven obnašat, povedat... mal čudno se čuje to no. Sam nisem nekaj, da bi tam iiii buc buc med tem ko so večina, ki jih poznam čist navdušeni in pocukrani jaz sam gledam zraven in si mislim otrok pač. Nisem za te pocukrane zadeve in včasih mi je prav grozno videt kaj vse folk recimo na fb piše in objavlja.
Drgač pa sem si vedno nekak želela 2 otroka in če bom jih res kdaj imela se bom mogoče spremenila in bom tud sama čist spocukrana?! Kaj pa vem. Ampak itak nekak vedno bolj zgleda, da bom tud jaz nekoč stara mamca z mačkami ali pa crazy dog lady.
Mi je pa zanimivo videt kako osebo, no eno tud poznam, ki je dolga leta bila strogo proti in govorila da otroka pa ona nikoli že ne bo imela in pol je enkrat zanosila in se čisto spremenila. Zdaj ima že 2 otroka in je presrečna.
Drgač pa sem si vedno nekak želela 2 otroka in če bom jih res kdaj imela se bom mogoče spremenila in bom tud sama čist spocukrana?! Kaj pa vem. Ampak itak nekak vedno bolj zgleda, da bom tud jaz nekoč stara mamca z mačkami ali pa crazy dog lady.
Mi je pa zanimivo videt kako osebo, no eno tud poznam, ki je dolga leta bila strogo proti in govorila da otroka pa ona nikoli že ne bo imela in pol je enkrat zanosila in se čisto spremenila. Zdaj ima že 2 otroka in je presrečna.
Yada, yada, yada...
-
Inaa** - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2013
ful mi je čudno, ko takole vidim da nas je res dosti takih, ki niso neki ful navdušene nad otroki. js se ponavadi počutim ful čudno, ko pride kdo z mejhnim otročkom in so vsi navdušeni, vsi se kregajo kdo ga bo mel v naročju - meni je pa čisto vseeno, ni mi do tega da bi ga pestovala, ni mi do govorjenja kolk so fletni, ni mi do nič in se zdej dobro počutim, ko vidim tuki da nisem edina
You make me smile, please stay for a while
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov