koliko otrok si želite-imate??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

koliko otrok si želite-imate

1
59
11%
2
271
49%
3 ali več
172
31%
nobenega
56
10%
Skupaj glasov : 558

Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 20. Maj. 2008 11:35

js bi mela pa 3.... :D
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 20. Maj. 2008 11:42

Jaz tudi 3. Upam, da bo res tako :D
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 20. Maj. 2008 11:47

Pohvale vredno, da je *kayka* vsaj pomolila nos v nekaj, kar je v nasprotju z njenim prepričanjem.

*kayka* napisal/-a:
Boris napisal/-a:Kako pa ve zgoraj (*kayka*, allessya, Damyanchyka) komentirate moj daljši prispevek?
"Naj bodo odgovorni drugi, me ne bomo?"
Ali imate kakšno posebno ideologijo zakaj bi bilo dobro imeti več kot 2 otroka? Morda tisto, o Guinessovi knjigi rekordov?

Lj, js prhajam iz velike drružine...pr fotru so trije, pr mami jih je osem, mi smo štirje otroci...mene čist nč ne briga kako bo to, da bom pa js mela 2+ otrok vplivala na druge ljudi na zemlji...ker, a drugi pa gledajo name? NOT!

Na srečo ali žalost jaz že obstoječe prevelike številčnosti ljudi ne bi reševal z vojnami, holokavstom, ipd. Na to, kar pa še pride, lahko vplivaš. Vsak posameznik bi se moral čutiti soodgovornega! če se ima za človeka. Če je pa opica, se pa ne rabi.
Ne vem zdaj, ali je to, da naj bi drugi ne gledali nate, en odgovor, ki izhaja iz razočaranja nad celim svetom in klicanjem na pomoč, ali eden najbolj patetičnih izgovorov za kvazi upravičevanje svojega početja.
Jaz gledam nate! In vsi ostali ljudje, ki sem jih navedel v argumentih prvega komentarja na tejle strani.

*kayka* napisal/-a:Mal preveč si se poglobu, res je da nas je velik na tej naši mali zemljici, ampak, poglej, slovencev nas je pa zelo malo!

Si hotela povedati, da sem se preveč poglobil v tem smislu, da mi nisi kompetentna v argumentih? Ko se bom res poglobil, bo to izgledalo takole.
No, statistične številke iz mojega prvega komentarja na prejšnji stranigovorijo o tem, da nas je preveč.
Koliko pa je to zate malo?
Zame je, kar se tiče sorazmerja med zmožnostjo zemlje za preskrbo bitij in njenim številom, vse, kar je več kot 1 Slovenec na 1 hektar zemlje, preveč. Vsak prebivalec Slovenije bi moral imeti možnost bivati na svojem zemljišču tako, da ga je lastna zemlja sposobna preživeti in da ne rabi hrane iskati drugod.

Se bojiš, da bomo Slovenci izumrli? To je marketinška finta.
Že zdaj vidimo, da se št. prebivalcev Slovenije veča, živorojenih pa je čedalje manj. Kaj to pomeni? Veliko je priseljencev, pa starostna doba se je nekoliko povečala. Romov je tudi čedalje več. Kako boš reševala ta socialni problem? A tako, da boš skušala naštepati novih 10 otrok, da bi uravnovesila razmerje [št. "čistokrvnih" Slovencev] / [št. Romov], ali tako, da boš omejila dovoljeno število otrok na družino?

*kayka* napisal/-a:In zakaj js zj ne bi imela otrok, ko pa je na kitajskem 3 mio prebivalstva, to je njihov problem...

0.) Razprava s področja demografije je svetovni problem, torej je tudi moj, tvoj, naš.
1.) Na Kitajskem je krepko več prebivalstva. mio je oznaka za milijon.
2.) To je njihov problem, ki je postal tuj problem.

Če pogledaš slike o tem, kje je presežek števila prebivalstva, ugotoviš, da je takih dežel vse polno. In tudi mi se počasi bližamo temu.
Indija, Kitajska, Evropa, in ja, tudi! Slovenija je na tejle slikici že vijolično obarvana.

*kayka* napisal/-a:a ves kaj bi se vse lahko ljudje delali, da bi bil naš planetk lepši-manj onesnaževanja, recikliranje odpadkov...to bi bilo najmanj...ne pa nehat otroke delat, mislm... :roll: :? :eek:

Zelo dobro. Ampak pomisli, a ni 2 krat manj problemov z onesnaževanjem, če je 2 x manj ljudi? Znanstveniki okoljevarstveniki skušajo polucijo zmanjšati za nekaj % in so zelo ponosni za vsako mičkeno izboljšavo, prepolovljeno št. ljudi pa bi jo zmanjšalo za 50%. Tako, približno.

Kakorkoli, imej 4 otroke, pa glej na uravnoteženost števila prebivalstva in bo vse ok.
Altruizem, altruizem, kje si atruizem...
Zraka... :)
Zadnjič spremenil Boris, dne 20. Maj. 2008 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Ashlee.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 3. 2008
Kraj: In his song.

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashlee. » 20. Maj. 2008 12:47

no js bi mela 2 otroka (fantka in punčko, če bi lahka izbirala :D), mogoče tud 3, več pa ziher ne.
So give me your forever.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 20. Maj. 2008 12:56

...
Zadnjič spremenil *kayka*, dne 20. Maj. 2008 13:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 20. Maj. 2008 12:59

Boris napisal/-a:Pohvale vredno, da je *kayka* vsaj pomolila nos v nekaj, kar je v nasprotju z njenim prepričanjem.

*kayka* napisal/-a:
Boris napisal/-a:Kako pa ve zgoraj (*kayka*, allessya, Damyanchyka) komentirate moj daljši prispevek?
"Naj bodo odgovorni drugi, me ne bomo?"
Ali imate kakšno posebno ideologijo zakaj bi bilo dobro imeti več kot 2 otroka? Morda tisto, o Guinessovi knjigi rekordov?

Lj, js prhajam iz velike drružine...pr fotru so trije, pr mami jih je osem, mi smo štirje otroci...mene čist nč ne briga kako bo to, da bom pa js mela 2+ otrok vplivala na druge ljudi na zemlji...ker, a drugi pa gledajo name? NOT!

Na srečo ali žalost jaz že obstoječe prevelike številčnosti ljudi ne bi reševal z vojnami, holokavstom, ipd. Na to, kar pa še pride, lahko vplivaš. Vsak posameznik bi se moral čutiti soodgovornega! če se ima za človeka. Če je pa opica, se pa ne rabi.
Ne vem zdaj, ali je to, da naj bi drugi ne gledali nate, en odgovor, ki izhaja iz razočaranja nad celim svetom in klicanjem na pomoč, ali eden najbolj patetičnih izgovorov za kvazi upravičevanje svojega početja.
Jaz gledam nate! In vsi ostali ljudje, ki sem jih navedel v argumentih prvega komentarja na tejle strani.

*kayka* napisal/-a:Mal preveč si se poglobu, res je da nas je velik na tej naši mali zemljici, ampak, poglej, slovencev nas je pa zelo malo!

Si hotela povedati, da sem se preveč poglobil v tem smislu, da mi nisi kompetentna v argumentih? Ko se bom res poglobil, bo to izgledalo takole.
No, statistične številke iz mojega prvega komentarja na prejšnji stranigovorijo o tem, da nas je preveč.
Koliko pa je to zate malo?
Zame je, kar se tiče sorazmerja med zmožnostjo zemlje za preskrbo bitij in njenim številom, vse, kar je več kot 1 Slovenec na 1 hektar zemlje, preveč. Vsak prebivalec Slovenije bi moral imeti možnost bivati na svojem zemljišču tako, da ga je lastna zemlja sposobna preživeti in da ne rabi hrane iskati drugod.

Se bojiš, da bomo Slovenci izumrli? To je marketinška finta.
Že zdaj vidimo, da se št. prebivalcev Slovenije veča, živorojenih pa je čedalje manj. Kaj to pomeni? Veliko je priseljencev, pa starostna doba se je nekoliko povečala. Romov je tudi čedalje več. Kako boš reševala ta socialni problem? A tako, da boš skušala naštepati novih 10 otrok, da bi uravnovesila razmerje [št. "čistokrvnih" Slovencev] / [št. Romov], ali tako, da boš omejila dovoljeno število otrok na družino?

*kayka* napisal/-a:In zakaj js zj ne bi imela otrok, ko pa je na kitajskem 3 mio prebivalstva, to je njihov problem...

0.) Razprava s področja demografije je svetovni problem, torej je tudi moj, tvoj, naš.
1.) Na Kitajskem je krepko več prebivalstva. mio je oznaka za milijon.
2.) To je njihov problem, ki je postal tuj problem.

Če pogledaš slike o tem, kje je presežek števila prebivalstva, ugotoviš, da je takih dežel vse polno. In tudi mi se počasi bližamo temu.
Indija, Kitajska, Evropa, in ja, tudi! Slovenija je na tejle slikici že vijolično obarvana.

*kayka* napisal/-a:a ves kaj bi se vse lahko ljudje delali, da bi bil naš planetk lepši-manj onesnaževanja, recikliranje odpadkov...to bi bilo najmanj...ne pa nehat otroke delat, mislm... :roll: :? :eek:

Zelo dobro. Ampak pomisli, a ni 2 krat manj problemov z onesnaževanjem, če je 2 x manj ljudi? Znanstveniki okoljevarstveniki skušajo polucijo zmanjšati za nekaj % in so zelo ponosni za vsako mičkeno izboljšavo, prepolovljeno št. ljudi pa bi jo zmanjšalo za 50%. Tako, približno.

Kakorkoli, imej 4 otroke, pa glej na uravnoteženost števila prebivalstva in bo vse ok.
Altruizem, altruizem, kje si atruizem...
Zraka... :)

lj se ti opravičujem, ker hočem met otoke, pa vem, da je mio oznaka za miljon, sm se pač zmotila. lj, nč te ne obsojam, pa prčakujem da tud ti mene in podobno mislečih ne boš, ker mamo očitno drugačne vrednote.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 20. Maj. 2008 13:11

Nima veze, če imaš drugačne vrednote.
Mene zanimajo 2 stvari:

1.) Koliko je to zate malo Slovencev? Kolikšna številka bi bila zate velika? Izrazi se numerično, podaj primerjavo, podaj misel o tem, kakšno je po tvojem ustrezno sorazmerje med št. prebivalcev in zmožnostjo zemlje za obdelavo na ekološki način.

2.) Omenila si, da je Slovencev malo (to je tvoja subjektivna ocena, to ni objektivno). Romov je čedalje več. Kako boš reševala ta socialni problem? A tako, da boš skušala naštepati novih 10 otrok, da bi uravnovesila razmerje [št. "čistokrvnih" Slovencev] / [št. Romov], ali tako, da boš omejila dovoljeno število otrok na družino? Že danes se ljudje upirajo, ko dobivajo Romi za vsakega novega otroka subvencijo, katera gre iz žepov davkoplačevalcev. Oni pa seveda hitijo delati nove, da dobijo potem še malo več subvencije.
To v prihodnosti bo (če se ne bo nihče tako resno s tem ukvarjal, da bo rešil zadevo) hud problem in dobro se je že danes o tem spraševati.
Poglej si tabelo prebivalstva po narodnostni pripadnosti. Št. Romov je v zadnjih 50. letih 2x naraslo, plus - danes imajo veliko ugodnejše razmere za razmnoževanje, šole pa zelo zgodaj zapuščajo. Določene skupine Romov pa se igrajo čudnih igric, o katerih lahko bereš na strani http://www.novomesto.ednevnik.si (uničujejo polja vaščanov, ko gor dirkajo z avtomobili, motorji; kurijo gume; povzročajo požare, katere potem gasijo gasilci; kdo plačuje drage posege gasilcev in policijske intervencije?; črno zidajo in postavljajo hiše brez vsakega dovoljenja na tuji imovini).

Moj predlog je, da se omeji št. otrok na družino (z možnimi odstopanji v posebnih primerih). S tem, da ne smemo biti do nikogar diskriminatorni, torej - če velja za eno narodnostno skupino, mora veljati za vse. Romom bi pa dejal takole: "za vsakega novega otroka, s katerim boste prekoračili omejeno število otrok na družino, vam bomo ZMANJŠALI subvencijo". Kar je, naj ostane, v prihodnje pa bi podal stroge zakone glede novega prekomernega naraščaja in novih socialnih problemov.

lp,
Boris_2 otroka
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 20. Maj. 2008 16:20

Torej v bistvu že sama narava skrbi za zmanjšanje rodnosti s gayi recimo..gayi so človeštvu prijazna bitja...ne delajo novih otrok in če bi že bi jih samo posvojili. Več gayev bo na svetu bolje bo za človeštvo! Ave gayi :flehan:

Poleg tega se mi tudi zdi da stres zmanjšuje število spremijev...in tudi hrana katera se proizvaja povzroča neplodnost moških in žensk (govoril s človekom ki se ukvarja z genetiko(profesionalno, profesor tudi in predavatelj) in ko je to javno povedal so ga razni prehrambeni lobiji utišali na zelo eleganten način)Torej vojne v bistvu niso primerne samo za služenje z orožjem in za osvajanje novih ozemelj in širjenje svoje natalitete ampak ima tudi pozitiven učinek...da ne govorim o potresih in raznih drugih naravnih katastrofah.
Morda aids in ostale bolezni ki vplivajo na ljudi drastično niso po naklučju zunaj? Glede na to da je ogromno južne amerike in afrike podleglo tem boleznim. Konec koncu je bolje da umre 10% človeštva kakor da ostalih 90% umre z njimi..žrtve morajo biti :irre: Torej hvala za bolezni in vojne ter nacionalizem in frustracije ljudi kajti one nam pomagajo da človeštvo ostaja v mejah normale razširjenosti po zemeljski obli.
Edino cigane je pa treba pobiti, kajti oni so podgane ki se širijo in širijo in se ne ustavijo :gruebel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 20. Maj. 2008 17:10

Nisem brala nič pred mano napisanga...

No jst bi mela nekoč (čez ene 7 let) dva otročka :) No enga čez sedem, enga pa mal kasneje. Fantka pa punčko, no al pa kr dve punčki.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 20. Maj. 2008 17:23

Js si ful želim enga fantka. :D Potem pa čez par let mogoče še enega al pa dva - dvojčka. :P
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 20. Maj. 2008 17:28

Ste videli, ŽuŽa sploh ne rabi ničesar prebrati, pa ji je vse jasno. Socialni čut. :D

ryu10kyu, če je človek neumen, ga mora narava nekako ukrotiti. Se strinjam.
Zadnjič spremenil Boris, dne 20. Maj. 2008 17:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 20. Maj. 2008 17:29

Mene pa zanima, koliko otrok si naš Boris želi :D
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 20. Maj. 2008 17:31

Mejdun! Zakaj si potem ne prebereš? Že 2x sem to napisal.
In nalašč zdajle ne bom tretjič. :)
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 20. Maj. 2008 17:33

Govoris samo o tem, kako bomo skodovali Zemlji, ce bomo se na velko parili. Nisem vsega brala, ker so tvoji posti abolutno predolgi. Ampak ce sklepam po tem, kar sem prebrala, bo odgovor 0. Popravi me, ce se motim, kajti res ne bom sla zdaj brat tvojih romanov v tej temi. ;)

EDIT: Al pa 2???
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 20. Maj. 2008 17:42

Če nisi vsega brala, potem je jasno, da ne veš, o čem govorim, in le ugibaš. Popravljal pa te ne bom. Torej, mogoče sem napisal 0, mogoče pa 2. :P

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov