koliko otrok si želite-imate??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

koliko otrok si želite-imate

1
59
11%
2
271
49%
3 ali več
172
31%
nobenega
56
10%
Skupaj glasov : 558

Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 19. Maj. 2008 23:41

DiamondLollipop napisal/-a:pa daj no, kaj vsako malenkost tak zakompliciraš da baay :roll:

Baay :hallo:

Jetrca.

Argumenti:
0.) World Overpopulation Awareness
1.) Planet in Peril - Anderson Cooper - Overpopulation - 1
2.) Prevelika številčnost z wikipedije...http://en.wikipedia.org/wiki/Overpopulation
Overpopulation is not simply a function of the size or density of the population. Overpopulation can be determined using the ratio of population to available sustainable resources. If a given environment has a population of ten, but there is food or drinking water enough for only nine, then that environment is overpopulated; if the population is 100 individuals but there is enough food, shelter, and water for 200 for the indefinite future, then it is not.

3.) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Population_density.png
4.) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/World_population_density_map.PNG
5.) Antropologinja o prevelikem št. prebivalstva:
Jane Goodall - Overpopulation in the Developing World
6.) World Overpopulation Awareness
7.) Overpopulation and Industrialization: A Global Issue
8.) Overpopulation (ta prezentacija me je ganila... "Imagine the problems we have today... fifty years from now")
9.) Overpopulation in China (v Kitajski so žal morali to, o čemer pišem, preizkusiti na lastni koži, kot bomo verjetno tudi Slovenci, ko se bodo ljudje iz dežel, kjer se bo vodna gladina zaradi naraščanja gladine vode toliko dvignila, da se bodo morali nekam preseliti; + čez 50 let nas bo za skoraj 3 milijarde več).

Komplicirate tisti, ki bi radi iz sveta ustvarili drek, in pa tisti, ki imate lenitis_ignoralis in pametnim stvarem pripisujete kompliciranost.
Seveda pa je lažje kot to priznati, izvajati tako imenovano projekcijo in svoje lastnosti pripisati drugemu. Ali pa wishful thinking, kjer pripisuješ drugemu neke lastnosti zgolj zaradi tega, ker v nekaj verjameš. Blodiš, po domače.
To gre po tem principu:
Želim si, da je res, da Boris stvari komplicira.
Torej je res, da Boris komplicira.
Napačno!

Mejdun! Ne daj bože, da bi kdo kaj več povedal, je prec nekaj narobe. Kaj pa če bi vklopili mozeg? Vem, da znate, saj ste vendar inteligentna bitja. Samo včasih se preveč predajate svojim željam in vam začnejo te požirati energijo, ki bi morala biti namenjena razmišljanju.

Zapomni si! Jaz že zakomplicirane stvari poenostavljam, rešujem. Če je pa to zate kompliciranje, pa tako bodi.

"Neumnost iz inteligentnega človeka naredi idiota."

Zakaj? => glej sem za ponazoritev... komedija

Idiocracy (imdb)...
glej brezplačno online...

Tile so se tudi množili kot miši. Pa tako radi se imajo. Uh oh.

Poanta mojega pisanja tule je, da tiste nekatere, ki se odločajo med tem, ali bi imeli 2 otroka ali več, predstavim tehtne razloge, zakaj imeti 2. Tistim, ki ste se odločili, da jih boste imeli več, pa priporočam, da jih vsaj normalno vzgajate. Seveda se zna najti tudi pametne razloge zakaj bi imeli več otrok, a vendar, svetovno gledano to večinoma ni več primerno, je neodgovorno.

Poglejmo primer na podganah...

Bugimen napisal/-a:Nekaj znamenitih študij podgan (ti glodalci si z nami delijo bazo živčnega sistema), ki ponazarjajo vzorce naše družbe, govori o tem, da kar iritira ali zadovoljuje podgano, tudi iritira ali zadovoljuje večino ljudi.

V eni študiji znanstveniki ugotavljajo, kakšno je še znosno število podgan v eni kletki. Ko jih je malo, funkcionirajo dobro, se parijo normalno, negujejo male novorojenčke, se družijo med seboj. Potem pa so dali v kletko več podgan. In kaj se je zgodilo? Izredno hitro je kletka postala center kaosa. Kanibalizem, posilstva, homoseksualnost, veliko podgan je žrlo mlade. Samo zaradi prevelike gneče.

V neki drugi študiji so raziskovalci ponudili alkohol normalni družbi podgan. Večina se ga je izogibala, nekatere pa so ga začele uporabljati kot dodatek (dodajam… kot bi rekli: “en deci za zdravje”). Statistike so odsevale približno to, kar vemo, da alkohol naredi v normalnih človeških okoljih. Potem so raziskovalci, vedno srečni, ko lahko kaj zaserjejo, povečali stresni level v podganah. Glasni zvokovi, zapori, neskladja, nepredvideni električni šoki, vse sorte stvari, ki jih lahko disorientira. Rezultat: podgane, ki so abstinirale, so postale prave pijandure, tiste, ki pa so bile na alkoholu že odprej, so se dobesedno potopile v to tekočino.

Kaj vse to pomeni? No, poleg tega, da odkrivajo, kako sadistični so raziskovalci v laboratoriju, lahko pomislimo tudi na to, kakšno je moderno življenje in naše mesto v njem. Ljudje radi mislijo o sebi, da so nad živelskim svetom - čistejši, pametnejši, bolje zasnovani za vladanje na planetu. Večina ljudi pa seveda ni kaj dosti različna od teh živali. Svinjarijo delamo skoraj iz vsega česar se dotaknemo, in obstaja nekaj močnih dokazov o tem, da ubijamo površje Zemlje.

Poglejmo si še eno zanimivost... kako miši uravnavajo svojo številčnost, če so v naravi neharmonizirani, nenormalni pogoji (za katere je poskrbel človek). Podobne pogoje zna človek ustvariti pri ljudeh. Trdim, da je pri ljudeh, ki so pod stopnjo zavesti ponos, rasizem in drugo sranje, ki ga je človek sposoben ustvariti v kritičnih razmerah (te so ponavadi tesno povezane s preveliko številčnostjo ljudi in pa pohlepom po moči, prevladi), "krasna rešitev za preživetje". Tako oni to vidijo, tako rešujejo probleme, to je njihov način.

Guinness Records-Worlds Worst Mouse Plague
From the Guiness records book is the world's worst and most destructive mouse invasion.Literally millions and millions of mice invaded just one agriculture farm alone in southern Australia and was captured on home video in 1993.It also lead to the largest mass posioning. This is taken from the American TV show Guinnes World Records: Primetime and aired 10 August 1998.

No, statistične številke iz mojega prvega komentarja na prejšnji stranigovorijo o tem, da nas je preveč.

Ne plodite se kot miši, pa radi se imejte, ne glede na to, ali ste inteligentni, ali pa bolj idiotkom podobni.

Da ne bo kdo mislil, da žalim vse, ki bodo imeli več kot dva otroka, ali pa da imam kaj proti njim.
Žalim tisto skupino, v kateri se nahajajo osebki, ki pravijo, da bodo imeli več otrok zato, ker jih imajo radi, pa so to povedali zgolj zaradi tega, ker so se jim zatresle tangice (beri: je šlo le za obrambni mehanizem), ko bi morali priznati, da gre v resnici za njihov pohlep po užitku, za čedalje hujše razmere v svetu jim pa ni mar in so brezbrižni ter ignorantski. Ti potem seveda veselo pritiskajo na gumbek ignore, ko od mene slišijo kaj neprijetnega za njihov ego. Morda imajo gonitis. ;) Obstaja pa tudi druga skupina ljudi, v kateri so osebki, ki imajo/si želijo več otrok in jih imajo radi, pa jih niso/ne bodo naštepali toliko zaradi lastnega užitka in sebičnosti. Samo, kako ločiti med prvo in drugo skupino? Poleg tega - je za naravo to sploh pomembno?

Moje sporočilo: Preden boste imeli otroke, razmislite o tem, da bi dali Zemlji čas za majhen vdih. Prilagodite se. Če že res morate imeti več otrok, ne pretiravajte. Don't overpopulate our planet.

Kdor si ni v celoti prebral tega, kar sem napisal, in pogledal vsaj nekaj linkov, naj ne tvega kritizirati. Če pa zna kdo pohvaliti, tudi prav.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 20. Maj. 2008 7:59

Ja no, lah zagovarjaš dejstvo, da je svet že preveč naseljen. Ampak ne morš pa zanikat, da slovenčkov definitivno primanjkuje in če se bo tko nadaljevalo, nas kmalu ne bo več, ker bomo pomešani z ostalimi narodi, ki nas obkrožajo.

Drugač pa pri odločanju ne smeš gledat na vse to, kar se dogaja po svetu, na vse možne katastrofe in nesreče, ki se lahko zgodijo, ampak samo NASE. Drugače itak ne bi imel nihče otrok in bi blo najbol, da se vsi steriliziramo.

Sam ne se preveč zapičt u moj post, ker nism brala ceuga tvojga posta, še manj vseh ostalih linkov ampak mi je le par tvojih izjav padl u oči ;)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 20. Maj. 2008 8:05

*urškica* napisal/-a:No čeprov sm 17, pa se lahk še vlk spremeni,otrok ne bi mela.

Jaz sem v tvojih letih enako razmišljala, zdaj si pa želim 2 ali 3. :) In da ne bi bili vsi enakega spola. :D
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 20. Maj. 2008 8:25

Pr 17 sem jaz "Bom potovala po svetu,imela ogromno denarja in princa na belem konju.Otroci?Ne hvala!"

Danes pri 21 bi imela 3. Spol pa ni pomemben.Čeprav bi raje malo mešano kot vse tri isto.
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 20. Maj. 2008 8:45

bi imela 3, ampak verjetno ne bo izvedljivo :(
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
Uporabniški avatar
son_čnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a son_čnica » 20. Maj. 2008 8:51

tudi jaz bi imela tri in prav tako se mi zdi, da ne bo izvedljivo. upam vsaj na enega.
sexybeyb
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008
Kraj: Lj.

Neprebrana objavaNapisal/-a sexybeyb » 20. Maj. 2008 8:53

Želim si 3 otročke... :) (tudi različnih spolov)!
Uporabniški avatar
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 5. 2006
Kraj: Fikšinci :)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ClaUdYka* » 20. Maj. 2008 9:02

No, jaz sem stara tudi 17 pa si želim imeti 2 otroka. Punco in fanta.
Sama imam brata in sem hudo hudo fejst navezana nanj. Ko se spominjam nazaj kako sva se najprej vedno žgečkala potem pa sva se že začela teps. In sedaj ko grem naprimer ven me vedno pelje, pa če slučajno kdaj spim ko pride k nam (ne živiva skup ker sta stara ločena, drugače je pa star 20) vedno pride k meni v posteljo in se meniva.. Mava res super odnos, zato si za svoje otroke res ne želim da bi bila sama, ker po moje je nekaj najlepšega meti brateca/sestrico.
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss N. » 20. Maj. 2008 9:11

najraje 2, 3 po nesreči ->v primeru dvojčkov :D
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 20. Maj. 2008 9:21

Boris napisal/-a:Kako pa ve zgoraj (*kayka*, allessya, Damyanchyka) komentirate moj daljši prispevek?
"Naj bodo odgovorni drugi, me ne bomo?"
Ali imate kakšno posebno ideologijo zakaj bi bilo dobro imeti več kot 2 otroka? Morda tisto, o Guinessovi knjigi rekordov?

Lj, js prhajam iz velike drružine...pr fotru so trije, pr mami jih je osem, mi smo štirje otroci...mene čist nč ne briga kako bo to, da bom pa js mela 2+ otrok vplivala na druge ljudi na zemlji...ker, a drugi pa gledajo name? NOT! Mal preveč si se poglobu, res je da nas je velik na tej naši mali zemljici, ampak, poglej, slovencev nas je pa zelo malo! In zakaj js zj ne bi imela otrok, ko pa je na kitajskem 3 mio prebivalstva, to je njihov problem... a ves kaj bi se vse lahko ljudje delali, da bi bil naš planetk lepši-manj onesnaževanja, recikliranje odpadkov...to bi bilo najmanj...ne pa nehat otroke delat, mislm... :roll: :? :eek:
Uporabniški avatar
nokia_b
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a nokia_b » 20. Maj. 2008 9:21

0, v skrajni sili 1 :lol:
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 20. Maj. 2008 9:26

Jaz bi mela rada enga. Mi je pa vseeno al puncko al fantka.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 20. Maj. 2008 9:30

Josephina napisal/-a:Jaz bi mela rada enga. Mi je pa vseeno al puncko al fantka.

Jaz tudi. Najprej en, pa potem po navdihu naprej, ce mi pikne za se kakega, dvomim, pa da bi me pripeljajo do treh. Maksimalno dva ali pa enega, da ga dovrsim v vzgoji in izobrazevanju do konca :lol:
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 20. Maj. 2008 10:32

Smetka_ napisal/-a:Pr 17 sem jaz "Bom potovala po svetu,imela ogromno denarja in princa na belem konju.Otroci?Ne hvala!"

Danes pri 21 bi imela 3. Spol pa ni pomemben.Čeprav bi raje malo mešano kot vse tri isto.

jst sem bila še pred enim letom prepričana(!), da ne bom nikoli imela otrok. zdaj pa imam 1 leto starega polbratca, za katerega veliko skrbim, in se mi je prebudil materinski čut. :oops:
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 20. Maj. 2008 10:50

MsN napisal/-a:
Josephina napisal/-a:Jaz bi mela rada enga. Mi je pa vseeno al puncko al fantka.

Jaz tudi. Najprej en, pa potem po navdihu naprej, ce mi pikne za se kakega, dvomim, pa da bi me pripeljajo do treh. Maksimalno dva ali pa enega, da ga dovrsim v vzgoji in izobrazevanju do konca :lol:

Se podpišem. :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov