koliko otrok si želite-imate??
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- monicque
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 5. 2005
- Kraj: tam kjer je moj srčk
jst pa ne vem kako naj se krotim, da ne mislm na to...čedalje bolj si že zdele želim imet otroka (čez par let pa še dva), ker vem kako lep občutek je videti tisti mali nasmejan obraz ali ko ti zaspi v naročju ko mu prepevaš uspavanke
...pazila sem nečaka in nečakinjo pol leta po 10 ur na dan, do dveh zjutri in imam ju rada, kot bi bila moja...
...nato pa sem šla v kranj na faks in mi je tako težko ker ju vidim samo na 14 dni...
...drugače pa nameravava z mojim dati punčki ime Nika fantku pa Tomaž (v primeru tretjega pa Sara ali Gašer)...
...pazila sem nečaka in nečakinjo pol leta po 10 ur na dan, do dveh zjutri in imam ju rada, kot bi bila moja...
...nato pa sem šla v kranj na faks in mi je tako težko ker ju vidim samo na 14 dni...
...drugače pa nameravava z mojim dati punčki ime Nika fantku pa Tomaž (v primeru tretjega pa Sara ali Gašer)...
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
sofia83 napisal/-a:
Sori sam to tvoje stališče je čista zaplankanost - zakaj bi pa kdo mogu svojmu otroku pod vsako ceno dat "slovensko" ime, če mu pa nobeno ni prav posebej všeč? Meni pač taka imena niso všeč in vsak zase se s svojim partnerjem odloči, kakšno ime bo otroku dal.
Sploh pa, a se ti zavedaš, da se imena s časom spreminjajo? Vedno nastajajo nova in nova ... Že v času naših staršev so imena a la Živa nekaterim hodila v nos, češ kaj se mladi starši zmišljujejo ... Rekla bi, da je dejanskih izvornih slovenskih imen zelo zelo malo (recimo Mojca, Gašper, Gorazd itd.), tista, ki si jih pa ti zgoraj naštela, bi pa rekla, da so večinoma ruskega izvora (razen Živa).
Se popolnoma strinjam!! Res je zelo malo tipičnih slo. imen. Večinoma so bila pred desetletji uvožena iz vzhoda. Čez dvajset let pa bodo čisto normalna tista imena, ki sedaj zvenijo čudna. Tako pač je, vse se spreminja...
Meni niso všeč kratka 3-črkovna imena, še posebno taka, ki so jih ponavadi dajali živalim npr. Ben, Nik... ipd... Ali pa taka, ki ko nekoga pokličeš, se trije obrnejo...
Pa nič za to.
Naj da vsak kar želi.
Jaz bom dala mednarodna imena kakih znanih zgodovinskih osebnosti, ker mislim, da ime tudi malček vpliva na karakter in nasploh na osebo, ki ga ima.
Don't worry, be happy!!!
-
incognito - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 11. 2004
- Kraj: Mb
Žana je čista butasta slovenska izpeljanka iz francoskega imena... sicer je pa res, da so moderni starši vse bolj zaljubljeni v (za moje pojme) neokusna imena. Pred letom dni sem delala razikovalno nalogo ravno na temo spreminjanja imena skozi čas in lahko rečem, da si danes ljudje zmislijo že res svašta. Ko in če bom izbirala imena za svoje otroke se bom vsekakor držala lepih in predvsem redkih slovenskih imen... če ne iz drugega razloga vsaj zato, da da se ne bo obrnlo še 100 drugih otrok, če ga/jo bom kje v javnosti poklicala
Sicer je izbira imena stvar posameznika pa vseeno ni treba pretiravat z imeni kot recimo Janin, Tinej, Ešli, Nensi, Aljona... (prosim, vsa imena sem našla v rojstnih knjigah )
Kar se pa tiče otrok, pa ne mislim pretiravat... 2 bosta že polna kapa (če bosta )
Sicer je izbira imena stvar posameznika pa vseeno ni treba pretiravat z imeni kot recimo Janin, Tinej, Ešli, Nensi, Aljona... (prosim, vsa imena sem našla v rojstnih knjigah )
Kar se pa tiče otrok, pa ne mislim pretiravat... 2 bosta že polna kapa (če bosta )
-
Enschede - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 5. 2005
- Kraj: Ljubljana
I'm turning like the sun
and like the stars
you try to sing with me baby
and like the stars
you try to sing with me baby
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
sofia83 napisal/-a:Aja, se pa čist strinjam s tabo v tem, da folk že kar pretirava - sam če Piko Božič vzamem za primer: Liu? No, dobra stran tega je pa to, da vsaj triljaužnt An pa Nin pa Tin ne bo več.
al pa Luna by Anje Rupel ... zakaj ni rajš Zemlja...
mislm nej zarad mene folk daje svojim otrokom imena kokr jim paše... sam bi blo tud fajn mal pomislt, kako se bo počutu otrok s tem imenom čez par let k ga bodo lohk vsi v šoli zafrkaval... moje mnenje je da je tolk različnih lepih normalnih imen, da se ni treba afnat s kakšnimi vesoljskimi
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
micamaca napisal/-a:
al pa Luna by Anje Rupel ... zakaj ni rajš Zemlja...
Jaz poznam dve mačke, maltežanko, labradorko, nemško ovčarko aja in koker španjelko z imenom Luna :runningdog:
A ni to grozno, ko bodo nekateri starši svoje otroke klicali, bodo k njim pritekli sosedovi psi!!!
Don't worry, be happy!!!
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Ledenka napisal/-a:Jaz poznam dve mačke, maltežanko, labradorko, nemško ovčarko aja in koker španjelko z imenom Luna :runningdog:
A ni to grozno, ko bodo nekateri starši svoje otroke klicali, bodo k njim pritekli sosedovi psi!!!
... dokler bodo sam sosedovi psi bo še ok... sam da nau še kej druzga pritekl
aja pa da naum čist offtopic... ma mene včasih zmrazi k sam da bi mela enga otroka pomislm... kaj šele več ... nekak upam da me bo to kmal minil kr bi bil počas že cajt na te stvari mislt ... brrrr
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov