Ko te best frend zapusti

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Avg. 2011 8:03

^^ Kak se ti da tak dolge objave pisat? :eek: Komu se da to sploh brat....
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 30. Avg. 2011 10:04

Black Diamond napisal/-a:Nenavadno, da je tako reagiral, možno, da je to otročje obnašanje posledica njegovega strahu pred lastnimi čustvi

Samo wishy washy babnice tvojega kova imajo lahko strah pred lastnimi custvi. Grozljiva mi je ze misel koliko ukvarjanja z lastnimi custvi in egocentrizma je potrebnega da sploh izumis ta izraz.
Black Diamond napisal/-a:V letu dni človeka spoznaš dovolj, da te takšna stvar logično vrže iz tira, sploh pa bi morala drug drugemu nekaj pomeniti. V kolikor se zgodi, da nisi deležna niti spoštovanja, ki je osnova, se povsem upravičeno vprašaš WTF just happened.

Vsled dejstva, da sta se od nekdaj veliko pogovarjala in bila odkrita drug z drugim, je čudno, da brez konkretnega pojasnila dobiš takšen nepričakovan udarec. Sploh, ker med vama naj ne bi bilo skrivnosti.. No, očitno je on v sebi skrival nekaj, kar je s časom nakopičeno, ko je kaplja prelila rob, eksplodiralo. Do tega ni moglo priti hipoma in se je dlje kuhalo.

bla bla bla bla bla bla bla
Uglavnem porabis ducat odstavkov da poves na miljon nacinov, da se ti sanja ne kaj se dogaja.

Kratek pregled dogodov:
Tip je bil veselo zatreskan in je prisel na odlicno idejo (in ko recem odlicno mislim idiotsko) da bo on to njej povedal in potem bo ona spoznala da ma njega rada in si bosta padla v objem (lol). To je potem tudi naredil, kar se seveda sabotiralo karkoli seksualne napetosti med njima (magari bi jo probal zalizat, slabse kot to da gobec opletas ne more bit), hkrati pa ustvari awkward sceno (ce pomislis kaj ces na mestu samem narest ce ti nekdo pove da je noro zaljubljen vate). Ona se je potem malo soncila v tem njegovem obozevanju ampak da bi jo res spolno privlacil pa ni blo, se vec, to njegovo obozevanje ji je dobro posusilo tamalo. Zadeve se odvijajo idealno: model izpostavi svoj ego v celoti s svojimi izjavami, hkrati poskrbi da ima 0% moznosti in sedaj jo bo vprasal ce bi bila z njim. The perfect shitstorm is abrewin'. Ona ga zavrne, valda, kar modela cist sesuje ker je bil maksimalno custveno investiran. Ob dogodku samem je bil seveda tiho, ker si je ni upal konfrontirat glede tega. Ko je bil pa sam se ga je pa veselo napil in (pravilno) ugotovil, da bo nadaljno druzenje z njo bolece in awkward in se je odlocil da raje prekine stike, ce ne more bit z njo. To je edina pametna odlocitev v celotni zgodbi. Namesto da bi tiho prekinil stike ji je seveda "povedal svoje", kar njej povzroci srednje nelagodje, ker hoce vedno bit z vsemi v dobrih odnosih tako kot vecina zensk, ampak je ne afektira pretirano ker je tip ne privlaci in je tudi ze izgubila vso spostovanje do njega kot moskega.
Pol se malo po SMSih dajeta. Kasneje se model strezne. Tukaj je imel 2 moznosti, ali da stoji za prekinitvijo stikov al pa da je picka in prileze nazaj. Le kaj je izbral model, ki si je ni upal konfrontirat v zivo?
Njegova mocna reakcija sovrastva je pricakovana. Nizjo kot ima samozavest in bolj kot je cutveno izpostavljen pred zavrnitvijo bolj bo eksplodiral ce bo zavrnjen(in tudi vecje sanse ima da se mu to zgodi).
To je vlak ki nikoli ne zamudi. 1000x sm ze videl in vedno se isto zgodi.

black_ariella napisal/-a:ne razumem: on ti prizna, da do tebe čuti nekaj več, pol pa te na koncu on skensla?? :wtf: tu nekaj ne štima!

ali se je celo leto pretvarjal o tem, kakšen je, pa je hoto samo seksat s tabo, pa se ni izteklo in se te je zdaj hoto na hiter način rešit. ali je prišlo vmes nekaj, kar ti ne veš, njemu pa je obrnilo ves svet na glavo. ali se je zbal lastnih čustev (malo verjetno po vsem tem, ko ti jih je že priznal, pa sta se mela fajn). ali pa se mu je enostavno začelo mešat (ja, moški znajo bit čudna bitja).
Se ena k misli da so moski kar ona.
Tezej napisal/-a:
CorfuGirl napisal/-a:Vedel je čist vse o meni.,zares vse.Jaz pa o njeme..Pa je pršel en dan ko mi je priznal da me ma rad in takrat sem celo prvič prespapa pr njem čeprv nisva seksala...Skratka bilo je mal nezaupanja ker sva preveč vedela eden o drugem...

Ne razumem tega, da je bilo nezaupanje, ker sta preveč vedela drug o drugem. Ni ravno to poanta vsega, da o partnerju izveš in veš čimveč preden se z njim zapleteš? :nixweiss: Meni se zdi to prej prednost kot slabost.

In ti je v teh sms-ih razložil zakaj to počne in zakaj želi končati vso to stvar?
O ti revez naiven. Njena izjava ni logicna ane? Zenske vzvratne racionalizacije redko so. Ti jo obravnavas kot resno izjavo in potem se sprasujes zakaj ni logicna. Lej pri takih stvareh kot "razlog zakaj sem naredila X", kjer je X nekaj v zvezi s custvenim zenske nezavedno vzvratno racionalizirajo. Ob casu dogodka se odlocijo v skladu z lastnimi custvi in kasneje, ko jih kdo vprasa o razlogu (ali pa vprasajo same sebe) izumejo nek kobajagi objektiven razlog, ki je ponavadi cista buca. Lej ona ni zato z njim ker je ni privlacil in ker ni znal dobro izvest tega, ne pa zato ker je bilo neko nezaupanje in podobne bedarije. Nauci se videt kdaj gre za racionalizacije, v nasprotnem primeru pa povsem nehaj poslusat zenske. Ker drugace se bos cisto zmedel in bos mislil da so stvari blazno kompleksne in induvidualne, kar ubistvu niso. Ceprav zgledas mi da si en izmed teh modelov k zenske sprasuje stvari in vzame to kar mu povejo na prvo zogo, kar pomeni da si v startu v riti.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 30. Avg. 2011 12:06

Mahagonij ima čist prav.

Ne vem, zakaj si ženske še kar delate utvare, da ste lahko v dobrih odnosih z vsakim tipom. On je bil vanjo zatreskan in ji je to na neumen način tudi priznal. Avtorica prefinjeno molči, da mu je dala vedeti, d ani najbolj zainteresirana, sklepam pa, da se je zgodilo prav to. Ko je videl, da nima nobenih šans, pa je šel v neumnosti še korak dalje in se spustil v nekakšno sms vojno, če prav razumem. Lahko bi se enostavno umaknil.

Enostavno umaknil, to je lahko napisati, težje pa narediti, ker sklepam, da gre za dokaj neizkušenega tipa, ki težko dobi žensko in vsako zavrnitev sprejme kot najhujše možno zlo v žviljenju.

Tipček je postal nesramen do nje, ker ej to bila nekakšna njegova obrambna reakcija pred zavrnitvijo.
Uporabniški avatar
Mr. Simpaticus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 6. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Simpaticus » 30. Avg. 2011 13:36

*mala* napisal/-a:^^ Kak se ti da tak dolge objave pisat? :eek: Komu se da to sploh brat....

Jz tud ponavad prekočm k vidm to dolgo sranje (dejte mal skrajšat te objave, sej ne pišete knjigo) :roll:
Uporabniški avatar
La Vita Buona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a La Vita Buona » 30. Avg. 2011 15:43

...
Zadnjič spremenil La Vita Buona, dne 31. Avg. 2011 21:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Your eyes show the strength of your soul. - Paulo Coelho
Kdor se ne zaveda sebe, ne živi, ampak životari.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 30. Avg. 2011 16:37

Mr. Simpaticus napisal/-a:
*mala* napisal/-a:^^ Kak se ti da tak dolge objave pisat? :eek: Komu se da to sploh brat....

Jz tud ponavad prekočm k vidm to dolgo sranje (dejte mal skrajšat te objave, sej ne pišete knjigo) :roll:

:)
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a black_ariella » 30. Avg. 2011 18:08

Džeki napisal/-a:Tipček je postal nesramen do nje, ker ej to bila nekakšna njegova obrambna reakcija pred zavrnitvijo.

punca ni nikjer napisala, da ga je zavrnila (ali pa sem jaz vse skup spregledala)...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 30. Avg. 2011 19:32

Seveda ni napisala. Kar pa še ne pomeni, da ga ni zavrnila, vsaj posredno.

Težko si predstavljam, da en tip, ki ni zavrnjen, ali pa celo dobi signale, da je na dobri poti, kar naenkrat ponori in začne pisat žaljive sms-e. Avtorica je prikladno zamolčala svojo reakcijo na njegovo ljubezensko razodetje. Megleno piše le "da je zataknilo". Pač, za nazaj racionalizira tako, da on izpade čuden.
Fantin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Fantin » 30. Avg. 2011 21:13

black_ariella napisal/-a:punca ni nikjer napisala, da ga je zavrnila (ali pa sem jaz vse skup spregledala)...

:roll: No, saj ti je že Džeki odgovoril.
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a black_ariella » 30. Avg. 2011 23:06

ok, ampak vseeno ni nikjer tega napisala tak da lahko mi lepo samo domnevamo, da ga je zavrnila. itak samo ona ve, kak je blo.
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a black_ariella » 30. Avg. 2011 23:16

sem šla še enkrat zdaj na hitrico brat vse skup... kolko jaz razumem,se je "zataknilo" pri obema, ko sta se menla o tem, če bosta mela resno zvezo ali ne. predvsem z fantove strani je bilo ene vrste nezaupanje do nje, ker je poznal njeno preteklost.
tak da še vedno mislim, da ga ni ona kar zavrnila, ampak se je on vsega skup ustrašo, začel razmišljat in delat svoje zaključke, pa jo lepo skenslal. al pa (kot so že eni pred mano napisali) mu je kdo kaj natvezo o njej, pa se je zarad tega umakno.
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 30. Avg. 2011 23:25

Nisem ga zavrnila...to nisem nikjer napisala.Pač s tistim ko sem rekla da se je zataknilo sem mislila to da nisva vedela če bova zmogla ta korak.Samo sem pa čedalj bolj mnenja da bi bila zveza neuspešna.Sem bila danes v nejgovem kraju pa je pršel tja pa me je pred vsemi vprašal kaj mam jaz njemu povedat...jaz njemu????pa sem sam rekla da jaz njemu nč.Ves večer pa se je pogovarjal z mano kot da ni nič...in mi dajal opazke.Jaz se mu ne mislim klanjat pa da je nevem kaj...je šel z mano ven z hiše ko sem rekla da grem...niti MU ni ni rekel pa sva šla vsak po svoje...naj se on gre fajn solit ker meni res ni potrebno tega...
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 31. Avg. 2011 0:07

^^ Jep! Mogel mu je nekdo nekaj natvezit in on mu je verjel. Tako, kot smo pametovali že na prvi strani.
Ni normalno tako obnašanje za prazen nič, če sta se prej dobro razumela in celo pomišljala, da bi bila par.
Sam bi ga vseen vprašal, kaj hudiča se sploh gre in zakaj tako obnašanje.
Včasih se tudi motim :)
Uporabniški avatar
Black Diamond
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Diamond » 31. Avg. 2011 1:48

Mahagonij, "strah pred lastnimi čustvi" ni zrastlo na mojem zeljniku, pogosto sem že naletela na ta pojem in je bil omenjan kot dejanski problem v različnih situacijah in pri različnih ljudeh.
S svojimi čustvi se ukvarjam toliko, kolikor je potrebno, egocentrizma pa pri meni ne boš našel. Bati se lastnih čustev ni nujno negativna stvar, sploh pa nima nobene zveze s tipom ženske, za katerega si me označil. V kolikor ne razumeš pomena te besedne zveze, se pa že tako ali tako ni treba napadalno opredeljevati. O meni ne veš praktično ničesar, tako da me ne moreš obsojati minusov, ki si si jih kar izmislil.^^

Kar se tiče mojega pisanja, sem se pa odločila že sama, da skrajšam dolžino postov in pišem bolj pregledno, če ne zaradi drugega, zato, da ne bom kar naprej brala zlobnih pripomb, način izražanja pa je pač moj in komur ne ustreza, naj pač ignorira, kar objavim. Saj nikogar nihče ne sili, da bere.

Hecno, glede na nekaj vzpodbudnih sporočil pod privat, obstajajo tudi forumaši, ki jim je všeč kako pišem in cenijo, da si vzamem čas in se potrudim, torej le ni čisto mimo, kar spravim na dan. :) V bodoče pa bodo moje objave kot že rečeno prilagojene, čeprav ostajam zvesta sebi in stojim za svojo besedo. Tako da se lahko nehate vžigat. :)

Chill out, there's no fire. Live & let the others live.
~¤You¤must be¤the change¤you wish¤to see¤in the world¤.~ {Gandhi}
Uporabniški avatar
DiNozzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2011
Kraj: Divjina

Neprebrana objavaNapisal/-a DiNozzo » 31. Avg. 2011 5:47

---
Zadnjič spremenil DiNozzo, dne 31. Avg. 2011 5:49, skupaj popravljeno 1 krat.
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.

- Herbert Hoover on engineering

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov