Ko se zaljubiš v gluhonemega tipa.....
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
ok vam lahko mejčken pomagam.Sm gluhonema,to pomeni da slišim s slušnimi aparati in da sm hodila v zavod pač da so me še enrkat anučil govort.Lej sej on mogoče sploh ni gluh,ampak so pač njegovi kolegi gluhi.Drugo kot drugo,gluhi in gluhonemi znamo odlično brati govor iz ustnic.Mogoče pa model popolnoma dobro govori pa če si da slušne aparatke gor mogoče tudi sliši.Dokler ne boš pristopila do njega ne moreš tega vedeti.Kaj pa če bi mogoče kdaj če maš več poguma mu pustila kakšen listek na mizi pa telefonsko?
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
kamis, daj mi reci, je praksa, sa se slišeči naučijo jezika samo zaradi gluhonemih prijateljev???
pa še en OT...sorry, če bom fejst falil....se npr slovenec in anglež lahko sporazumevata v kretanju? je kretanje internacionalno ali ima vsak jezik svoje kretanje?
pa še en OT...sorry, če bom fejst falil....se npr slovenec in anglež lahko sporazumevata v kretanju? je kretanje internacionalno ali ima vsak jezik svoje kretanje?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Jochie napisal/-a:zaradi enega tipa, katerega niti ne poznate, se učiti jezik gluhih???
beležka in svinčnik sta tisto pravo za začetek!
tukej bi se strinjala s tem.najprej naj se malce pobližje spoznata, šele potem naj bo govora o konkretnem očenju te "govorice".Zdej nevem, lahko sta dve možnosti, ali ta da bi bil tip res očaran, ker se je pač ona naučila tko govort, ali pa bi se ustrašil, kao ker obsedenka, še imena mojga ne ve pa se je šla že vse naučit.
najprej pač malo površinskega spoznavanja in šele nato kakšne globlje zadeve.
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jochie napisal/-a:pa še en OT...sorry, če bom fejst falil....se npr slovenec in anglež lahko sporazumevata v kretanju? je kretanje internacionalno ali ima vsak jezik svoje kretanje?
to je tud mene zmer zanimal
drgač glede primera bi se jz mogoče naučila sam živjo pa kako si al pa kej tazga, pol pa beležka, da vidš če je tip zaintereseran.
mogoče pa res sploh ni gluh, kokr prav kamis
-
kamis - Cosmopolitanka
Ok zdj tko jst se tega nikol nism učila,ne znam tud une abecede z rokami al vhatever.Ampak mislm da te besede z rokami so univerzalne,tako da jih pač poznajo po celem svetu in da pač en gib z roko pač povsod pomen isto.Recimo al s enaučiš tujega jezika kitajščino al pa pač govora z rokami.Mislm d aje tko,če ne se pa lahko pozanimam če vas tok zanima.Ne boš verjel ampak cele familije se grejo učit tega jezika recimo zaradi gluhega otroka.Potem na srednjih in osnovnih šolah če majo recimo slabo slušečega otroka odpelejo cel učiteljski kolektiv na učenja tega jezika.Tko da verjemi da dost ljudi zna tkole govort.
-
MorningStar - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2004
Poznamo dve govorici gluhih. Univerzalno in govorico, ki jo ima vsaka država zase. Tako kot angleščina in ostali jeziki. Mislim, da na zavodu univerzalne govorice ne učijo, vsaj kolikor sem bila včasih seznanjena in je potem to bolj stvar posameznika.
Kar se tiče pa tega, če se slišeči naučimo govorice samo zaradi gluhih prijateljev. Slišeči navadno ne vzpostavljajo stikov z gluhimi sami od sebe, če niso recimo res v stalnem kontaktu z njimi ali pa v primeru te punce, ko ji je nekdo všeč, zaradi zadrege pri razmevanju in komuniciranju. Tisti, ki pa imajo gluhe prijatelje pa sigurno znajo osnovne kratice in bolj kot papir in svinčnik uporabljajo "čisto" izgovorjavo in se bolj potrudijo. Malo me je zmotila besedica samo...
Saj ne govorijo v kitajščini, uporabljajo glas, zelo malo jih je nemih in če jih pozorno poslušaš, ko govorijo, se jih da lepo razumeti.
Moj nasvet dekletu pa je, probaj z listkom, ker tečaj znakovnega jezika ni nekaj kar je poceni niti ni nekaj kar bi se naučila v dveh tednih. Pozdravi ga, se mu nasmehni in mu nakaži da bi rada nekaj napisala, dvomim da te bo zavrnil. Sploh pa, nismo skoraj vsi v srednji ali osnovni šoli znali dvoročno abecedo, nekateri celo enoročno? Poskusi in sporoči kako ti gre
Lp!
Kar se tiče pa tega, če se slišeči naučimo govorice samo zaradi gluhih prijateljev. Slišeči navadno ne vzpostavljajo stikov z gluhimi sami od sebe, če niso recimo res v stalnem kontaktu z njimi ali pa v primeru te punce, ko ji je nekdo všeč, zaradi zadrege pri razmevanju in komuniciranju. Tisti, ki pa imajo gluhe prijatelje pa sigurno znajo osnovne kratice in bolj kot papir in svinčnik uporabljajo "čisto" izgovorjavo in se bolj potrudijo. Malo me je zmotila besedica samo...
Saj ne govorijo v kitajščini, uporabljajo glas, zelo malo jih je nemih in če jih pozorno poslušaš, ko govorijo, se jih da lepo razumeti.
Moj nasvet dekletu pa je, probaj z listkom, ker tečaj znakovnega jezika ni nekaj kar je poceni niti ni nekaj kar bi se naučila v dveh tednih. Pozdravi ga, se mu nasmehni in mu nakaži da bi rada nekaj napisala, dvomim da te bo zavrnil. Sploh pa, nismo skoraj vsi v srednji ali osnovni šoli znali dvoročno abecedo, nekateri celo enoročno? Poskusi in sporoči kako ti gre
Lp!
De gustibus et coloribus non est disputandum.
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
Js bi se definitivno naučila par osnovnih kretenj, pa nekak pristopila, ker se tud men zdi da bi to velik vtis nardil na njega... Pa ne glej na to tko, da se zarad njega učiš ampak zarad sebe... Sej se itak celo življenje učiš... In več znaš več veljaš, men je to skos neko vodilo... Čeprov je pa res, da se vprašej najprej če si prpravlena met z njim krol resnega, če te je ta njegova domnevna gluhonemost tok zmotila, da odpiraš temo za to... Pa ne me narobe razumet, upam da veš kaj mislm... Ker js vem, če bi se zalubla v njega, se definitivno ne bi sprašvala koko bo pol... Ampak tko je, js itak nism pretirano razumski človk tko da...
Always look on the bright side of life!
-
žabica* - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 4. 2008
...no ja naj povem, da se nisem tolk ustrašla njega in tega, da je pač poseben amapk tega, ker je verjetno dost čudn izpaadl, ker sem bulila vanga AMPAK ne zato, ker je gluhonem ampak bejbe ker je enostavno oooouuuu noro privlačen.resno enostavno enmoreš odmakniti učk od njega!!!in ko je opazil da ga tako očitno buljim se mi je nasmehnil nevem pa kaj je mislil,verjetno da ga bulm zarad tega ker pač ne sliši???
enostavno je cukerček....
samo zdaj ga že dolgo nisem videle, ker..no sej veste sem pa že pomislila ja, da bi mu enostavno napisala na listek nevem karkoli npr. da mi je všeč itd. in bi mu zraven pripisala številko?hmmm?slaba ideja?
enostavno je cukerček....
samo zdaj ga že dolgo nisem videle, ker..no sej veste sem pa že pomislila ja, da bi mu enostavno napisala na listek nevem karkoli npr. da mi je všeč itd. in bi mu zraven pripisala številko?hmmm?slaba ideja?
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
žabica* napisal/-a:sem pa že pomislila ja, da bi mu enostavno napisala na listek nevem karkoli npr. da mi je všeč itd. in bi mu zraven pripisala številko?hmmm?slaba ideja?
zame ja... neizvirno, pa še lahko si misl da se norca delaš z nega
Always look on the bright side of life!
-
kamis - Cosmopolitanka
Ja kaj pa bi ti nardila??Ja naučiš se nekaj osnovnih kretenj,ja pa se mejčken pogovarjata kaj pa pol k bi on mogoče mislu da ti to obvladaš pa kr začeu z debato pa te čudn gledu pol,ti bi pa tm čist rdeča sedela.Jst ne vem jst če bi mela jajca bi mu na listek napisala uprašanje kako pristopiti do tebe...
-
MorningStar - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2004
Ne razumem, zakaj bi pa mislil, da se norca delaš? Ker bi mu podala listek, kjer bi napisala da bi ga rada povabila na kavo? Saj to bi naredila sproščeno in z nasmeškom? Komplicirate. Če mu ni, te bo zavrnil, tako kot kak drug kateremu ni potrebno listkov pisat.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov