Ko se ti zruši vse..

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maychy25
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a maychy25 » 03. Jan. 2009 19:09

Zase vem, če bi bila na njegovem mestu bi se postavila zase in šla na svoje živet. Sam on je pa tak, da se noče nobenmu zamerit in raje posluša vse te žaljivke kot, da bi šel na svoje. Zanj je družina na prvem mestu, punca pa na drugem. Njegova mami je pa tud ista, ker pravi, da jst ne vidim dela okoli sebe in, da mora imet njen sin za punco ekonomistko. Ko bi se le spametoval in pustil svojo zmešano družino za sabo, sam čutim, da tega ne bo storil.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Jan. 2009 19:36

Potem pa veš, kaj moraš narest. Razen če si se pripravljena najprej par let podrejat zahtevam njegove družine in it potem stran.

delni offtopic: A so tiranski starši, ki otrokom splanirajo življenje za 50 let vnaprej, zgradijo hišo na lokaciji, ki jo oni izberejo, rezervirajo službo v domači firmi, naredijo letni razpored dopustov v družinskem vikendu,... kakšen nov trend za leto 2009? Se mi zdi, da že cel dan na identične teme odgovarjam.
sabinca:)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sabinca:) » 03. Jan. 2009 23:36

Maped100 napisal/-a:ker imaš samozavest pod podplati... razumeš?

Drgač pa tud nevem zakaj RINEŠ in zakaj ne začenš delat po sistemu GREM?!

ne, samozavesti nimam pod podplati, samo priznam da sem dosti stvari tudi nrdila, ponavadi sta itak kriva dva, kriva se pa počutim zato, ker mi je celo najboljša prijateljica povedala, da sem kriva, ona pa to zgodbo pozna, saj mi je bila vedno ob strani. Samo ne razumem pa to, da rečeš ok, pač nočeš biti z menoj, bom pa happy nekje drugje, in še sama sem mu zaželela srečo. potem se pa grdo obnaša do mene, čeprav sem mu ustregla in šla dalje, zdaj sem pa res šla. Ponavadi sem ga prosila, naj sva spet skupaj, sedaj sem pa rekla OK. In zdj je pa nesramen, ko se s tem strinjam, te logike ne zastopim!!! ustrežem mu, on pa tako??
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 03. Jan. 2009 23:58

am, ne trudi se razumeti.
sabinca:)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sabinca:) » 04. Jan. 2009 6:36

Maped100 napisal/-a:am, ne trudi se razumeti.

hja, super no :) glavn d je srečen, drugi lahk crknemo. tko je vvedn, tist k prizadane, je pol itak najboljši, srečen...vse naj..tko pač je. :?
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 04. Jan. 2009 8:44

maychy25 napisal/-a:Oba sva stara 25 let. Pri njih je tako, da se dela od jutra do večera brez prestanka in če me njegov fotr vid, da samo za minuto sedim je že cel hudič. Tudi do fanta, svojega sina, je zelo kritičen, kar naredi je narobe. Njegov fotr je pri njih bog in batina, kar on reče tako mora bit. Fant mi je že sam rekel, da tako ne more več živet, vendar nima poguma, da bi šel stran, ne zna se postavit zase. Denarja nima nič, ker gre vse v podjetje. Delata skupaj s fotrom. Vbistvu ga izkoriščajo sebi v prid. Vsi mu pravijo naj gre stran in da naj skupaj zaživiva, vendar ne posluša. Njegovim pa bi rada le dokazala, da nisem takšna kot me oni vidijo in, da naj naju pustijo pri miru. Pa ne vem kako. Za njegovega fotra sem gnoj, zlobna, ničvredna pa še mnogo hujših stvari mi je reku. Nisem dobra, ker nisem ekonomistka in bi tako lahko vodila njihovo podjetje.Sej na tak način ravna tudi s fantom. Tudi s prejšno punco sta se razšla samo zaradi njegovih tastarih. In ne bi rada, da se to spet ponovi.

Ampak jaz ne vem več kje imate samospoštovanje, da dejansko PUSTITE fotru od tipa da take govori? :eek:
In 25 let star fant da reče da ne more od doma in da pusti da se to dela njegovi punci.. :? :steinigung: Ammm ne vem kako bi se izrazla, ampak če pri 25ih letih ni sposoben jit na svoje; in da prenaša take starše... ... to je nezrela, nesamozavestna in popolnoma copatarska poteza...

Brez zamere, ampak kaj bi ti še rada njim dokazovala? Da si vredu? Zakaj neki si dolžna to dokazovati NJIM? jaooo; svašta...
Uporabniški avatar
Melani
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Melani » 04. Jan. 2009 11:06

no js imam tudi zelo podoben primer, samo da njegov foter meni vsaj zaenkrat še ni rekel grdih stvari, jih pa zato fantu prepogosto. ima privat, in njegov foter je zaposlen pri njemu - tako je na papirju. resnica pa je, da celo podjetje vodi foter. do fanta in mame je res tak tiran da brezveze. no pa naj še povem, da jas pa sem ekonomistka, pa to nič ne pomaga, bi foter rajš znoru kot da bi js papirje vodla.. no sam fora pa je v tem, da js se takih ljudi ne bojim (kot se ga moj fant in mama) in sm mu zato že vilkokrat nakazala, da js nism tam sam nek luft, ampak se bom postavla za svojga fanta in želim da se kdaj tut moje želje upoštevajo.
prvo kar je, moreš imet velik samozavesti, da si boš ti upala kaj rečt!! ker sam pol, si bo tut fant upal!
no pri nas je zdj tk daleč, da mu je foter začel obračunavat plačo, tk da ma zdj svoj denar. in poleg tega je od dedka dobil (oz je moral plačat) stanovanje, tk da sma zdj večinoma tam.
ampak ko ga foter neki kliče, more priletet domov, pa tut če je to na božič. in če si foter zmisli da je treba drve zlagat, jih je treba tut če je to na božično jutro. pa še pa še bi lahk naštevala..
ampak js vedno bolj fantu govorim da naj pa našo familijo pogleda, ko se lepo vsi zmenimo kk pa kaj, in niti slučajno ne obvela vedno atijeva.
in da sm zdj js na prvem mestu in naj tut to doma pove..
tako da, stvari se, vsaj upam, obračajo na boljše.. :)
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 04. Jan. 2009 13:09

bravo Melani, sm men se zdi, da punca iz prvega primera ni zmožna tega nardit. Saj, treba je nardit, ampak zelo po pameti, da ne izletijo nepotrebne besede.
Vem kako to zgleda, ko se starci neki spomnejo, otroc pa prec priplešejo naokol. Enkrat se enostavno navadiš govoriti "NE", "NIMAM ČASA", "NEDA SE MI ZDAJ"... nekaj časa je ogenj v streh in neodobravanje, amapak se navadijo.

Pač starše je treba dojet, kot nekoga, ki te je spravil na svet, te vzgajal v prvih letih, potem si se itak sam, če si mu kaj v glavi. Staršev pa se ne dojema, kot nekoga, ki te imajo za otročička, papučarja, ipd... če se to pač dogaja se jim pove in objasni, če se pa ne razume, se pač gre svojo pot :D

JA... denar je pa hudič :D
Melani on ima zdaj plačo, to je gut, sam kakšen je dejansko njegov delež v podjetju, koliko prometa on ustvari, oz. dobička, bo on kdajkoli videl ta denar? Mata fotr in sin pogodbo o lastništvu, ipd...
maychy25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maychy25 » 04. Jan. 2009 13:30

bravo Melani, sm men se zdi, da punca iz prvega primera ni zmožna tega nardit. Saj, treba je nardit, ampak zelo po pameti, da ne izletijo nepotrebne besede.
Vem kako to zgleda, ko se starci neki spomnejo, otroc pa prec priplešejo naokol. Enkrat se enostavno navadiš govoriti "NE", "NIMAM ČASA", "NEDA SE MI ZDAJ"... nekaj časa je ogenj v streh in neodobravanje, amapak se navadijo.

Jst sem se že postavila zase in nisem bila vedno tiho, ko mi kej grdega reku, sam ni bilo nič boljše. Tud fantu sem rekla, da lahko grem do njegovih in jim rečem naj naju pustijo na miru in živiva svoje življenje, vendar mi ne pusti, da bi to naredila. Pravi, da bo potem le še slabše. Če pa bo fant šel od hiše, ga bodo sovražili in ga ne bodo imeli več za sina.
maychy25
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maychy25 » 04. Jan. 2009 13:31

moped100 napisal/-a:bravo Melani, sm men se zdi, da punca iz prvega primera ni zmožna tega nardit. Saj, treba je nardit, ampak zelo po pameti, da ne izletijo nepotrebne besede.

Jst sem se že postavila zase in nisem bila vedno tiho, ko mi kej grdega reku, sam ni bilo nič boljše. Tud fantu sem rekla, da lahko grem do njegovih in jim rečem naj naju pustijo na miru in živiva svoje življenje, vendar mi ne pusti, da bi to naredila. Pravi, da bo potem le še slabše. Če pa bo fant šel od hiše, ga bodo sovražili in ga ne bodo imeli več za sina.
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 04. Jan. 2009 13:56

aja, zarad tega, k se bo nekdo osamosvojil in nebo več njihova papuča, ga potem nebodo imeli za sina?

Ma ko jih jeb* polj... :evil: :evil:
Uporabniški avatar
Melani
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Melani » 04. Jan. 2009 22:48

ne nimata nobene pogodbe, on ma plačano po urni postavki - zelo malo, on pač vzame vse drugo kar ostane a ne.. ma tri najbolše avte in dva motorja, tk da tja gre pol denar.
uglavnem obračunal mu je plačo za celo tole leto in je naneslo tako, da je moj fant prišparal 1400eur. in za ta denar sma adaptirala celotno kopalnico (vodovod, ploščice, omarica..)
no in pol ko so vsi delavci dobili božičnico je fant ni dobil in je reku da kk zdj to, pol more tut on božičnico dobit, če dobi po uri kot ostali delavci.
in kaj je njegov foter izjavu? da ne, ker je itak ves denar ki ga ni porabil čez leto, takoj zafučkal za kopalnico.. ja halo??
če bi ga pa za kaj druga, bi pa reku da zaka v stanovanje nič ne vloži..
pa take bedarije.. sam kaj češ, pri njih je pač foter boh in batina.
še js se ga bojim priznam, res je tam kot v srednjem veku :)
no pa da seveda ne omenjamo v kako slabo voljo to spravlja mojga fanta in posledično tut name..

punca draga takole ti povem, to je problem ki je rešljiv, ampak na doolgi rok.
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 04. Jan. 2009 23:03

ffaaaaaaaaaaaaaaakkkk :lol: :lol: :lol:

Pa kak folk to obstaja in s kakim folkom to živite... E, da je moj fotr tak, da ima tak odnos v takšnem odnosu... bi ga že zdavnaj zravnau s tlemi!
Uporabniški avatar
Melani
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Melani » 04. Jan. 2009 23:12

sj ravno v tem je fora, da imam brata ki je isto star kot moj fant in odnos do najinega očeta popolnoma drugačen.. moj brat je oseba za sebe in dela kar hoče, ko se pa gre za kake stvari glede naše hiše pa vsi povemo svoja mnenja. položnice se delijo in je to to.
sam neki pa moreš vedet, js sm navajena takih odnosov in mi je zato njihov odnos čuden. fant je pač navajen njihovih odnosov.. a veš ka ti hočem povedat??
šele zdj ko vidi mal kk je to pri drugih ljudeh, je začel mal razmišljat o tej smeri.. težko je to spremenit a veš, če majo to vkoreninjeno v sebe..
js sm že na začetku vedla kk je, so vsi govorili da kk je pri njih, pa njihov foter, pa boga js pa tk naprej..
sam kaj čem, rada ga mam, in me noben foter al pa mama ne bota stran spravla.
tut mama ma velikrat kake čudne sam..
ravno zadnič sm ji rekla da se mi ne zdi lepo da se obadva tk na njega spravlata in da pri nas doma je vsak otrok (smo štirje) oseba za sebe in se upoštevajo mnenja vseh..
joj ko bi še tolk lahk naštevala.. lahk sam povem, da sma mela božič popolnoma uničen in to samo zato, ker sta njegova mama in ati kupla novoletne lučke v napačni barvi in je mama rekla fantu da jih naj gre zamenjat v trgovino, on je reku bol sam pr seb, da zaka ga kej majo za takiga hlapca pa da bo šou mal poznej. mama je takoj to povedla fotru in pol je bil totalen cirkus da kk se upa zgovarjat, naj se izseli.. in pol ko sma bla v najinem stanovanju ga je klical da naj pride domu nek seznam naredit kam vse so koledarje dali, pa mu grozil po smsih pa take.. in to na božični večer..
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 04. Jan. 2009 23:18

Melani lej men je kristalno jasno to o različnih odnosih. Jst osebno mam doma familijo res 1A, sem pa "živel" pr 2 puncah in sem videl in doživel res svašta... tud one same so počasi pobirale vzorce svojih starcev in pač... sm reku adijo... :D

Ampak, sj ne da je tvoj fant bedak, neumen pa že mau. A take neke scene za božični večer ipd govorijo veliko o tem...
In res lepo, da ga maš tolk rada ipd, ampak jaz osebno to nebi prenašal. Predlagal bi izselitev na svoje (kar sm tud nardil 1x in nažalost zajebu), če pa neb hotel/a bi se počas poslovil. Ker biti z nekom k trpi in to prenaša name... ne hvalaaaaa.

Pač tle ni mišljeno, da to mnenje leti nate in ti je usiljevano, ampak samo tako kot moj pogled na situacijo, ki je skrajno kretensko tiranska.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov