Ko pride fant,... zapostavljamo prijatelje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
no angel napisal/-a:Men se pa zdi mal smešno, kak lahk nekteri preživijo tak, da so 95% časa s fantom, pa da sploh nimajo nobenih pravih prijatlov, ampak sam ene kolege s kterimi hodjo na kavice tu pa tam, kadar slučajno nimajo kej za delat. Sej če vam nekterim to ustreza, super, sam men bi se pa zmešal. Sam preveč je pol teh zgodb "fant me je pustu, zdej sm pa čist sama in osamljena in nimam s kom kam za it in nobenga s kterim bi se pogovorila " ... Takim se pol js sam smejim, pa nej se še tak grdo sliši. Ko bom js mela resnega fanta, bo tud on zagotovo moja prioriteta, ampak nikakor pa ne bo celo moje življenje.
hmm..Pa si se vprašala kakšne so te kolegice in zakaj so samo kofetarce?
Jst sm mela prekrasno srečo in sm zapadla v družbo (že prej) ponorelih kokoši, ki so se pogovarjale samo o modnih trendih, tangicah, čeveljčkih in ostalih takih stvareh.o konkretnejših pogovorih o aktualnih stvareh/politiki,dogajanju doma in po svetu, pa še slišat niso hotle nič.sej ne rečem, nekej časa na začetku, ko sem bla še sama kura, mi je to odgovarjalo in se mi je zdelo fajn, da cele dneve pričamo o stvareh ki pišejo v cosmoforumu.Poleg tega so bla ženščeta take tračarke, da so vsako sleherno stvar zgobcale če ne že ena drugi (kar nikakor ni bil moj namen da za eno pikro stvar vedo vse), pa še komu zunanjemu, za katerga sploh nism hotela da izve kakšen problem mam jst v tem trenutku z mojim fantom oziroma z biločim.in valda kako naj jim potem zaupam??In ko sm spoznala mojga, pa en kos njegove družbe, sem prec spremenila pogled na svet in so mi odrpl oči, da sem vredna še česa večjega kot to, da se vsaka stvar ki jo nekomu povem, razve naokoli.in da obstajajo še ljudje kateri ti znajo dat en pameten neškodoželjen nasvet.Prej ko sva se kregala sem dobivala same take nasvete v stilu naj grem stran, naj ga pustim...In pomoje če bi jih polsušala bi se še dons z glavo v zid zaletavala.
In valda sm takrat začela fantu prepuščat največ časa in se mu največ posvečat.Z njim sem lahko počela prav vsem, govorila o prav vsemu, se zapletala v dolge debate ki niso vključevale cosmostila in katere so imele nek pomen.
In zdej odkar sm na tem šihtu sem tud spoznala nekej deklet, ki so vredne in zaupanja in roke v ogenj.Da, teh ne zanemarjam, ampak tudi zarad tega ne ker one so istega mnenja kot jaz.vikend je rezerviran za drage in to je to, pa naj se še tok patetično sliši, sam dejansko se med tednom premal vidva da bi kej konkretnega počela.in to počneva ob vikendih, skupaj.
da bi pa neke stare kolegice, glede na vso preteklost, obdržavala za vsak slučaj če neham s fantom, pa res ne hvala.
in meddugim se mi precej nesramno zdi, da nhče tega ne more in noče razumet.nekateri imamo pač drugačno preteklost, drugačne-pretežno slabe izkušnje in valda razmišljamo in delamo drugače.
vseeno, pa neglede na vse, bi če mi pride na vrata jokat stara kolegica, pozabila vse kar se je dogajalo v preteklosti in ji nesebično ponudila ramo za zjokat, brez da bi kdajkoli zahtevala kakšno povračilo na ta račun.če je človeku hudo mu pomagam, nikoli se ji pa nebi v glavo smejala ker trpi ker jo je fant zapustil.če je bla z njim in zanemarila mene-kar se nikoli zanemarjene ne počutim.nekoč vseeno je tudi ona meni nudila ramo in vseeno smo nekoč nekaj imele.In ne vidim razloga zakaj ji nebi stala ob strani v težkih trenutkih.bi blo pa to vse, ostala bi na distanci, ampak pomagala bi ji pa vseeno.ne pričakuje pa tega od njih.Ampak ne dvomim, da nebi bilo isto.
to pa nikakor ni dokaz naivnosti ali česa drugega.je samo dokaz, da si dober človek, da si dober po srcu in pripravljen pomagat in stat ob strani ljudem ki jih poznaš in kateri so ti, ali pa ti še, nekaj pomenijo.in v tem ni niti kančka slabega!
in še nekej..to, da jokaš in ti je hudo zarad tega ker nimaš nobenega, se ti lahko na bilokater način zgodi tudi tebi in prav vsakemu na te svetu!In če nekdo napiše da mu je hudo, je precej nesramno-za vsa dekleta zdej ki so to napisala, da se bi jim nekdo smejal.verjamem da se je marsikomu zgodilo, da je ostal popolnoma sam, razočaran nad celim svetom in brez slehernega prijatelja.ampak to je hudo.sama sem bila nekej časa na istem.sikerancija je bila sicer nekej časa, mapak ker sm tak človek kakršen sem, sem vse hitro odrinila na stranski tir in pričela pač drugače živet.Brez prijateljev.In takrat sem dobila novo najboljšo prijateljco-mojo mami, z njo razvila neverjetno poseben odnos, tako da se od takrat razumeva stokrat bolje, si pomagava, svetuje mi, me tolaži....Potem so pa ostali prišli sami od sebe....
Ni pa to nič smešnega, sori!In pazi, da se nebi na koncu mi smejali tebi (no jaz se ne bom, ampak da se ne bo kdo drug)!ni stvari na tem svetu, katera se ti nebi mogla zgodtiti!
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Prvo kot prvo - mene briga če mene zarad tipa odjebe ena ženska s ktero s družmo sam na kakšnih kavah takrat ko ni kej druga za počet - js govorim o ljudeh, ki naj bi bli res naši najboljši prijatli in ful pomembn del našga življenja, pa te pol brez slabe vesti odjebejo, ko si enkrat enga najdejo. In če ti nisi mela pravih prijatlc, pol tk kurc, se verjetn niso neki ful sekirale ko si jih zarad fanta odjebala. Js sm že itak 100x na tem forumu razlagala kak je blo pri men in se mi ne da še 1x, ampak če mam js eno ful dobro kolegico ki naju veže velik več kot sam kofetkanje in mlatenje prazne slame, se mi zdi res FUL grdo da nima nikol več cajta, da piše 1x na 2 tedna, da je ni ob men ko bi jo najbolj rabla ... in če bi mi taka čez neki časa prijokala nazaj ko bi jo tip odjebal, bi jo brez slabe vesti poslala nekam. Pa če je to grdo al pa ne. Zakaj bi pa js mogla bit ob njej, če ona ni bla ob men? Ma ni to prijatlstvo, da ko človeka ne rabiš, ga ne jebeš, ko ti gre pa kej narobe, je pa spet dobr. To ni nč.
Pa a morm še 1x ponavlat - men se ne smiljo tisti, ki so si sami krivi za to da so ostali sami - če bi js mela ene par res dobrih prijatlc in jih vse po vrsti odjebala zarad tipa, pol bi me pa on pustu, bi se zavedala da sm nardila narobe in je bla moja krivda. Drugač je, če zgubiš prijatle ker oni tebe odjebejo iz kergakoli razloga že.
Pa ne mešat pojmov kot so kofetarce pa prave prijatlce. Ker je vllkkka razlika. Sej sm rekla, briga me če me ena kofi-frendica odjebe - če je pa to ena moja prava prijatlca (no, ki NAJ bi bla prava), je pa druga pesem. Ker če ti nekomu skoz stojiš ob strani, si mu na voljo vedno kadar te rabi, se skupi z njim smeješ in jočeš, se pač pol počutiš izdano, če te kr tak na izi izbriše iz svojga življenja. In take izdaje js pač ne bi mogla oprostit. Pa da se ne bo kdo spet obregnu - če ena nima časa za mene 24/7 ne bom rekla da me je odjebala ... itak štekam čist da je fant na 1.mestu, to mi ne predstavla nobenga problema. Sam prijatlstvo je treba pač ohranjat, kar se pa z enim sms-om na 2 tedna in s tem, da se vidiš 1x v dveh mescih, bolj težko. In ni to kr neki samoumevnega. Če kdo jemlje prijatlstvo kot samoumevno, se naj pač ne čudi če bo lepga dne ostal sam.
Sicer se mi pa ne da v nadaljne debate spuščat, ker sm identično že enkrat nekje pisala.
Pa a morm še 1x ponavlat - men se ne smiljo tisti, ki so si sami krivi za to da so ostali sami - če bi js mela ene par res dobrih prijatlc in jih vse po vrsti odjebala zarad tipa, pol bi me pa on pustu, bi se zavedala da sm nardila narobe in je bla moja krivda. Drugač je, če zgubiš prijatle ker oni tebe odjebejo iz kergakoli razloga že.
Pa ne mešat pojmov kot so kofetarce pa prave prijatlce. Ker je vllkkka razlika. Sej sm rekla, briga me če me ena kofi-frendica odjebe - če je pa to ena moja prava prijatlca (no, ki NAJ bi bla prava), je pa druga pesem. Ker če ti nekomu skoz stojiš ob strani, si mu na voljo vedno kadar te rabi, se skupi z njim smeješ in jočeš, se pač pol počutiš izdano, če te kr tak na izi izbriše iz svojga življenja. In take izdaje js pač ne bi mogla oprostit. Pa da se ne bo kdo spet obregnu - če ena nima časa za mene 24/7 ne bom rekla da me je odjebala ... itak štekam čist da je fant na 1.mestu, to mi ne predstavla nobenga problema. Sam prijatlstvo je treba pač ohranjat, kar se pa z enim sms-om na 2 tedna in s tem, da se vidiš 1x v dveh mescih, bolj težko. In ni to kr neki samoumevnega. Če kdo jemlje prijatlstvo kot samoumevno, se naj pač ne čudi če bo lepga dne ostal sam.
Sicer se mi pa ne da v nadaljne debate spuščat, ker sm identično že enkrat nekje pisala.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ne ne napačno si me razumela, kolegice so ble moje kolegice in ne kofetarce.enih par je zdej občasnih kofetarc, z ostalimi se pa tud slišm ne.
sam lej, an ni razumljivo da bi bla vsaka rajš mal več s svojim fantom?Mislm nevem no, men je to samo po se logično.
razen tega ne razumem, zakaj ti ni stala ob strani ko si potrebovala..verjetno bi se jst tud tukej vprašala..Sam vseeno, jst se ji nebi mogla smjet.
sam lej, an ni razumljivo da bi bla vsaka rajš mal več s svojim fantom?Mislm nevem no, men je to samo po se logično.
razen tega ne razumem, zakaj ti ni stala ob strani ko si potrebovala..verjetno bi se jst tud tukej vprašala..Sam vseeno, jst se ji nebi mogla smjet.
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
Mislis zapostavljamo?
No, js zase kej takega ne bi mogla trdit. Js sem drgac ful tko bolj samotarski tip cloveka , rabim ful casa zase, ce sem samska, se toliko bolj, in ce se znajdem v zvezi, se zacnem vec druzit s prijateljicami, da ne visim skoz s fantom.
Sem mela pa tud js primere, ko sem mela frendice, s katerimi smo ful skup visele, dokler si niso nasle tipa. Ce smo se ze zmenle za en kufe v enem celem letu, ga je pa privlekla s sabo. Zadnjic se je zgodil, da jo je v tisti urci pa pol 3x klicu, ce je se z mano na drinku, pa kdaj pride. Mislim obup no. Da bi men kdo tkole dihu za ovratnik, bi se mi zmesalo.
No, js zase kej takega ne bi mogla trdit. Js sem drgac ful tko bolj samotarski tip cloveka , rabim ful casa zase, ce sem samska, se toliko bolj, in ce se znajdem v zvezi, se zacnem vec druzit s prijateljicami, da ne visim skoz s fantom.
Sem mela pa tud js primere, ko sem mela frendice, s katerimi smo ful skup visele, dokler si niso nasle tipa. Ce smo se ze zmenle za en kufe v enem celem letu, ga je pa privlekla s sabo. Zadnjic se je zgodil, da jo je v tisti urci pa pol 3x klicu, ce je se z mano na drinku, pa kdaj pride. Mislim obup no. Da bi men kdo tkole dihu za ovratnik, bi se mi zmesalo.
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
- Ashlee.
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 3. 2008
- Kraj: In his song.
no js mam eno kolegico, pa odkar ma fanta jo vidim mogoč 1x na mesec, prej sma pa ble skor vsak dan skupaj. pač ta fant je tak, da ne prenese, da bi ona šla kam brez njega, non stop more bit zram nje, skoz ji govori, da naj pazi kak se obnaša in s kom govori in njej je postalo nerodno hodit z nami vn al pa kamkol, kr jo on skoz napada, če ga pa ni zraven jo pa vsakih 5 min kliče. in enostavno ostaja pri njemu doma.
on pa normalno lahka hodi naokrog z svojimi kolegi in ga tud po cele noči ni domov
on pa normalno lahka hodi naokrog z svojimi kolegi in ga tud po cele noči ni domov
So give me your forever.
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
omg
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
Jz sem, ko sem bila mlajša skoraj izgubila ve kolegice, ker sem bila nonstop s tipom. sj to je logično, kdo pa bo vabil koga na kavo, če pa ta nima nikoli časa, ker mora biti vedno s svojim fantom. Tega ne naredim nikoli več.
In na živce mi grejo "kolegice", ki takrat ko nimajo tipa sploh en vedo, da obstajaš, ko jih pa pusti te pa nonstop kličejo, ker rabijo nekoga, da mu jokajo. Sj mogoče se grdo sliši, samo jz ne bom poslušala jokcanja nekoga, ki te pokliče samo ko mu je hudo in te rabi. Sj včasih te zanese, ampak nekatere to počno konstantno.
In na živce mi grejo "kolegice", ki takrat ko nimajo tipa sploh en vedo, da obstajaš, ko jih pa pusti te pa nonstop kličejo, ker rabijo nekoga, da mu jokajo. Sj mogoče se grdo sliši, samo jz ne bom poslušala jokcanja nekoga, ki te pokliče samo ko mu je hudo in te rabi. Sj včasih te zanese, ampak nekatere to počno konstantno.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
black_lady - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 2. 2006
zanimivo...jas pa mislim da ni ravno nujno da fantom ostanejo kolegi puncam pa ne. nevem...že na začetku zveze se mora povedat da ti pač misliš ven hoditi tudi z kolegico/ami in da on tudi lahko gre s kolegi. pač enx vsak po svoje...
jaz sem si svojega navadla na to...grema enx skupaj, enx z njegovimi kolegi, enx z mojimi, enx pa vsak po svoje pa je ql.
sam navadit si ga je treba
jaz sem si svojega navadla na to...grema enx skupaj, enx z njegovimi kolegi, enx z mojimi, enx pa vsak po svoje pa je ql.
sam navadit si ga je treba
Kar ne zmore hudič - to zmore ženska!
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
Ne glede na to al mam tipa al ga nimam,oz.kolk tipov mam (just kidding,hihi ) prjatli so meni zmerm bli in zmerm bojo prioriteta..Druge naj delajo ku hocejo,sam nej ne prcakujejo,da me bojo odjebale,ko si najdejo tipa in me pol klicale in mi jokale,ko jih je pustu..Fa*k off takim
-
shaikica - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
- Kraj: entre amor y el odio
ojla,zelo zanimiva tema in zadnje cajte pri nas kar aktualna; no,pač kar naenkrat se je pri nas razvilo kar nekaj ljubezni in postalo kar nekaj parčkov.sej vse ok,sam je fora,da so sčasoma pri 17 letih postali kot pravi upokojenci-doma gledajo tv,ne ljubi se jim iti ven in raje spijo oz. preživijo večer pred tv, obljubijo da grejo na nek žur-pa eden izmed njiju ne more,ne utegne ,pač pride kaj vmes (ali se mu enostavno ne da!) in tako tudi drugi odpove.
in to se dogaja tud z mojo zelo dobro frendico in res ne vem kaj naredit.zdi se mi zelo grdo,saj resnično menim na fantje pridejo in grejo,prijatleji (pravi)pa ostanejo za vedno!! in tudi sama se ravnam po tem načelu pri meni sami,samo potem si mislim da saj ne bi bilo vredno,ker so itak vsi tako..to se mi zdi res skrajno ne fer, nehvaležno,nedopustno,nekolegialno,pač res grozno,ker je nekaj najhujšega kar se ti lahko zgodi.
in če se potem pustiš-kar ni nekaj tako neverjetnega dandanes,ane potem
pa ti je žol in bla bla bla-mogoče bi se videvala še naprej s to osebo,nikakor pa ji ne bi odpustila in jo imela več za (dobro)prijateljico,temveč za kolegico!
še enkrat to je nefer do tistih,ki imamo svoje prijatelje resnično radi!!
in to se dogaja tud z mojo zelo dobro frendico in res ne vem kaj naredit.zdi se mi zelo grdo,saj resnično menim na fantje pridejo in grejo,prijatleji (pravi)pa ostanejo za vedno!! in tudi sama se ravnam po tem načelu pri meni sami,samo potem si mislim da saj ne bi bilo vredno,ker so itak vsi tako..to se mi zdi res skrajno ne fer, nehvaležno,nedopustno,nekolegialno,pač res grozno,ker je nekaj najhujšega kar se ti lahko zgodi.
pa ti je žol in bla bla bla-mogoče bi se videvala še naprej s to osebo,nikakor pa ji ne bi odpustila in jo imela več za (dobro)prijateljico,temveč za kolegico!
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
shaikica napisal/-a:pa ti je žol in bla bla bla-mogoče bi se videvala še naprej s to osebo,nikakor pa ji ne bi odpustila in jo imela več za (dobro)prijateljico,temveč za kolegico!
No, tko stroga pa spet ni treba bit
Če vidiš da ji je res žal in se ti zdi da se to ne bo več ponovilo, pol ji lahko odpustiš.
Jst sm bla tudi vedno tko stroga do takih osebkov, samo sej vemo vsi kko je k si zaljubljen.. Pa si taki ljudje pol tudi rečejo: "sej frendica bo že razumela"
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
shaikica napisal/-a:ojla,zelo zanimiva tema in zadnje cajte pri nas kar aktualna; no,pač kar naenkrat se je pri nas razvilo kar nekaj ljubezni in postalo kar nekaj parčkov.sej vse ok,sam je fora,da so sčasoma pri 17 letih postali kot pravi upokojenci-doma gledajo tv,ne ljubi se jim iti ven in raje spijo oz. preživijo večer pred tv, obljubijo da grejo na nek žur-pa eden izmed njiju ne more,ne utegne ,pač pride kaj vmes (ali se mu enostavno ne da!) in tako tudi drugi odpove.
sej če se frendici ne da it vn.. vseeno lahko ti prideš k njej na obisk.. to še ne pomen da te zapostavlja.. in definitivno ni nekaj najhujšega kar te doleti..
logično da ko kolegica dobi fanta, nima več vsak dan čas skakat okol z kolegicami, al pa vsak vikend žurat hodit.. in mislm da če te ni popolnoma izbrisala iz svojega življenja, torej da te res ne kliče in nima nikoli časa zate, lahko kot prava prijateljica ti tut to razumeš..
(__/)
( o.O)
(")_(")
( o.O)
(")_(")
-
*Nebo* - Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 3. 2008
Samo toliko: Imela sem zelo bolno prijateljico in kolikor sem utegnila,sem jo hodila obiskovat.Pa vendar sem vedno dajala prednost fantu.V vecen poduk:prijateljica mi je umrla.Vsak dan sproti,se odlocamo,kaj in kdo nam je najpomembnejsi.Pravilne odlocitve,vam zelim!Ker moramo po tem ziveti z njimi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov