Ko pride fant,... zapostavljamo prijatelje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 31. Dec. 2008 11:39

Roberta R. napisal/-a:
rihanna27 napisal/-a:Se 100 % strinjam s to trditvijo. Sploh ne morem verjet da ene punce tak razmišljajo.Kaj p.... se niso nonstop skupaj s fanti,da ne morejo na eno pijačo z 20 letno kolegico.Meni gre to ful na živce in se ful kregam z eno kolegico glede tega,sam vidim da očitno ne bo iz tega nič in jo bom kr pustla pri miru in naj uživa s fantom.In mislim da se zarad tega tud veliko dobrih prijateljstev konča, kar je zelo zalostno.V tem primeru sem popolnoma prepričana,da je za to kriv fant,ker jo omejuje s svojim glupim razmisljanjem in omejevanjem. Vem,da se je potrebno kdaj tud prilagodit partnerju,sam ne v taki meri.Beda:(

Primera sicer ne poznam.. ampak nekdo te lahko omejuje samo če mu ti to dovoliš.. mojo kolegico je tut njen tip ful omejeval.. ampak se mu ni pustila.. pol je bil trmast in se je mulal vsakič ko je kam šla sama.. no pa ji je dopizdilo in mu je povedala kako stvari stojijo.. in od takrat ni nobenega problema.. sam pustit se ne smeš, treba je stat za svojim mišljenjem..

Nekako tko je s tipom moje kolegice. Je 4 leta starejši od nje, pa vedno sili za njo, kliče jo, določa kaj lahko obleče za žure in kaj ne, pa čeprav mu ona da dostkrat vedet, da noče da pride spet h njej pa bi rada mela čas za frende, on useeno vztraja dokler ona ne popusti. Ja, sej vem.. sama je kriva, ker se ne postavi, ampak vseeno. Tako je bilo včeraj. Imeli sva načrte za danes, za novo leto.. pa še z nekaj drugimi kolegi. In spet on.. tečnaril, da pride h njej, da ima že vse pripravljeno pa nvem kaj. In ona? Nekaj časa vztraja, da ne, potem pa popusti. In meni toži, da noče, da pride, da ji ni do tega ipd. In ja, kaj naj zdaj jaz? :?
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 31. Dec. 2008 11:49

Če gledam druge punce v povprečju res punce bolj zapostavljajo svoje prijatelje, kot fanti svoje.

Toda po drugi strani poznam precej mojih dobrih prijateljic (z izjemo nekaterih), ki so ravno nasprotje (torej grejo brez problema na pijačko, žurat ali karkol podobnega tut brez fanta, z mešano družbo). Tako je tut pr men, saj imava oba svoj lajf in svoje prjatle, s katerimi nismo nič manj v stikih kot prej (je pa res, da je več prilagajanja, če hočeš bit tako s fantom, kot tudi s prijatelji). Velik je odvisn od zaupanja (kok ti fant tut sam pove s kom gre vn in ali ti z veseljm predstv svoje prjatle). Moj mi jih npr. stalno, pa naj gre za prjatle al prjatlce, isto mam js žejo d bi jih čimveč spoznou (sploh ker mam velik moških prjatlov). :)
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 31. Dec. 2008 13:22

this is what I was talking about :D (leti na post Tamale_mrhe)

in rek - fantje pridej in grejo, prijatelji pa otsanejo, je (kokr js razumem) namenjen prav temu, da te opomni, da ne skenslaj pravih prijateljev, ko pride en nov model, kajti le ta bo (vrjetno) kmalu odpikal naprej, prijateljice, ki pa te ne bi zapustile, kot te je on, boš pa vseeno izgubila, če se ga ne držiš...

seveda js to govorim za zveze v mojih letih, seveda mi je pa logično, da ko si malo starejši in imaš resnega partnerja, ne boš visel cele dni s kolegicami. vendar tudi takrat je prav, da si pametno razdeliš čas. vsaj js ne mislim celo življenje posvetiti samo enemu človeku...
Zadnjič spremenil Mju, dne 31. Dec. 2008 19:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Make music, not war
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 31. Dec. 2008 13:52

Mju, se strinjam s tabo. No, jaz se tudi na stara leta (oz. "stara", ker po 30. letu še nisi star, nisi pa več rosno mlad glede žuranja ipd. življenjskih navad :D) ne mislim odpovedat prijateljem in druženjem, s tem, da bodo takrat pač občasna srečanja, bodo pa toliko bolj zanimiva. :wink:
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 02. Jan. 2009 14:50

Tudi jaz se strinjam, da se nikol nebi odpovedla prijateljicam zaradi fanta, sem imela fanta, ko po njegovem zame, ko sem bila z njim, prijateljice sploh nebi smele obstajati, nisem smela z njimi ven it, čeprav sem vseeno šla, ampak so bila zaradi tega kregarije, mi je pa sanjsko, ker imam fanta, ki obožuje moje prijateljice in one obožujejo njega! Sam želi, da se družim s prijateljicami, ker obema to zelo veliko pomeni!!!!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 23. Apr. 2009 14:36

moj zadnji je hotel da bi jst svojo najboljšo prijateljico odjebala in živela samo za njega ... ful je govoril čez njo, kako je ona slaba in kako slabo vpliva name a pazi to - niti poznal je ni! :lol: kreten ..
jst sm si pa že zdavnaj prisegla, da zradi tipa ne bom nikoli prijateljev zapostavljala ...

imam pa (sem imela??) še eno ful dobro kolegico ki pa odkar ima tipa - 1 leto - nima več časa za druge ...
včasih smo ble me 3 najboljše kolegice, vedno in povsod skupaj ... zdej se vidimo enkrat na par mescev ... pa še to samo za kakšno urco, lih tolko da gremo na eno pijačko .. in še to ob točno določeni uri, ker takrat ko on konča delat ga more ona že čakat pred službo :roll: poleg tega nikoli ne da ona pobude da bi se dobile, ampak moreva vedno midve težit in težit dokler si ne najde urce časa medtem ko je njen dragi v službi .. bohvari da bi se dobile ko on ne dela ... zdej jo vabiva vn, na koncert ... sva predlagale da bi šle skupaj na siddharto naslednji mesec, tako kot včasih ko smo hodle me tri skupaj ven in na koncerte (vse oboževalke siddharte!) ... in je bil najprej odgovor: "ja če gre lahko tudi moj dragi zraven, če ne ne grem ..." potem je rekla da je ratala prestara za siddharto, da se ji ne da ... smo jo prosle, da bi mele en 'babji večer', ker res že več kot eno leto nismo ble vse tri skupaj zunaj ... in ona reče: 'ja tko it na koncert ni lih babji večer' .. :gruebel: nevem kaj se je zgodilo z njo, ker na koncertih smo vedno najbolj uživale ... nikamor ne gre brez unega njenega tipa, niti za sekundo se ne more ločit od njega ..

jst žal takih ljudi ne bom nikoli štekala ... jst ne bi mogla bit 25 ur na dan s tipom .. sej si moreš vzet malo odmora in se it sprostit s kolegicami?? mislim s tem ni nič narobe, če greš en večer sama s prijateljicami na koncert, tip bi tudi to mogu štekat .. en večer bi pa že zdržala brez njega ..

mam občutek da se ona zdej počuti ful nekaj več .. ma tipa eno leto, sta zaročena in hodita skupaj na koncerte od izvajalcev ki so njemu všeč .. midve ki sva samske sva pa otročje, ker hodiva na koncerte od siddharte (ki jih je mimogrede ona včasih oboževala) :roll:

jao sm se mogla spričat :D
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 23. Apr. 2009 20:52

Jst ne bi prijateljic odjebala zaradi fanta, ampak tudi fanta ne bi odjebala zaradi prijateljic. Ko sm jst začela hodit z mojim dečkotom (ka bova septembra 6 let skupi) so ble prijateljice full proti njemu, brez razloga. On ni nikoli nič čez njih govoru, al pa, da bi me omejeval. One so pa hotle preživljat z mano še več časa kot prej, samo z razlogom, da bi ne mela fanta (ker do takrat smo ble vse samska družba).
Zdej po tolkih letih mam popolnoma drugačno družbo, niti z eno od tistih punc se ne slišim več. Sm pač dobila druge prijateljice s katerimi hodim redno vn, žurat in na kavo, ki pa spoštujejo to, da se s fantom razumem..
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Apr. 2009 22:06

Sp3lca napisal/-a: One so pa hotle preživljat z mano še več časa kot prej, samo z razlogom, da bi ne mela fanta (ker do takrat smo ble vse samska družba).

te cvetke so najboljše, ker kar nekak ne prebolijo, da pač enostavno nisi več samska in da maš še nekoga zraven v žiulenju.Tud jst sm šla mimo takih deklet, ki so se žive požirale, kako mam jst lahko fanta, one ne in kako nimam več sploh nč cajta za njih.In desetkrat več so me klicale, ko sm začela z njim :roll: mislm svašta, do kam use seže foušija, al kaj?ne hvala za take!
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 23. Apr. 2009 22:15

Ja ne, pol pa one dobijo končno fanta, pa si čez noč zadni drek na cesti za njih.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 23. Apr. 2009 22:17

lepš nebi mogla povedat :D točn tko ja...sam dobr, sej se jih prej rešš. :)
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 23. Apr. 2009 23:25

Uf jaz sem zaradi fantov zgubila že kar nekaj frendic. V bistvu je bilo tako, da sta moji naj frendici bili moji sošolki v srednji šoli in smo se res vsak dan videle. Pa sem ponavadi jaz imela fanta in ju nikoli,res nikoli nisem zanemarjala. Pa vedno sta mi pravili, da kako sem lahko že resna in da naj grem raje z njima ven itd. No in je prišlo obdobje ko smo šle vsaka na svoj faks in sta onidve postali resni , jaz pa pač takrat nisem imela fanta. In smo se še veliko slišale pa tudi večkrat sta me poklicale, da bi se dobile na pijači. In sem šla na pijačo. Onidve sta imeli zraven fanta. Obnašali so se grozno,niti približno se niso ozirali na mene. Tolko, da se niso dol dali tam v gostilni. To se je nekaj časa dogajalo, čeprav sta mi rekli da gremo same na pijačo! Po tem sem se odločila, da enostavno ne bom več šla z njima, ker se nočem počutit ko nek lipov bog tam zravn. In sta me še parkrat poklicali, jaz sem jima pa lepo razložil, da ne bom šla nikamor z njima če se mislita tako obnašat. Čez čas sta me nehali klicat, tako da zdaj nimamo več nekih stikov.Nevem ne, ampak jaz če grem ven z kolegi in fantom, se ne obnašam ko neka najstnica in se vesim po tipu, ampak sem z vsemi tam. Ker poznam ta občutek, ko se počutiš ko zadnji drek na tem svetu ko moraš nekomu 'svetit' zraven in tega mojim kolegicam ne mislim narediti.
Jaz svojem fantu ne govorim kaj lahko dela in kaj ne, kam lahko gre, s kom se naj druži itd., in to zahtevam tudi od njega. Ker če bom mislila kaj naredit, bom itak naredila. Znam se sama odločat in vem kaj je dobro in kaj ne, tako da če mi misli kaj prepovedat, lahko pobere svoje stvari in gre. Ker tudi jaz njemu ne bi NIKOLI nič prepovedala!
Aja pa še moj nekdanji kolega me je čist odjebal zaradi ene punce. Bil mi je ko brat,res. Slišala sva se vsak dan in redno dobivala. Vedela sem, da bi za ono punco naredil vse in se je zelo trudil, da jo je dobil,ampak da me bo potem kar odpisal :eek: . Najhuje pa je, ker se je za to odločil sam. Sva se pogovarjale z njegovo punco in mi je rekla, da mu ona nikoli ni rekla naj prekine stike s kolegi. Ona mu je celo rekla, da naj gre kaj z nami ven pa se ma fajn, ampak on je hotel biti samo z njo. To, da si pač pod 'pritiskom' pa zato zanemarjaš kolege se mi ne zdi takoooo hudo, kot da pa da se človek ki ga imaš za brata, to odloči sam. Sej potem mi je še parkrat napisal, da pogreša najine pogovore in bla bla bla.Sem mu samo napisala, da če jih res tako pogreša, da naj nekaj naredi, da jih ne bo več, ampak nič od njega. Zdaj me pa še pogledat ne upa prav, ker je odpisal res vse kolege in zdaj menda ve, da je naredil napako. Hja hvala lepa za takega frenda...dolgo sem rabila, da sem ga 'prebolela', tako da nočem več skozi to.
In pa mojo sestro je pred časom pustil fant in se spoh ne čudim da jo je.Skupaj sta bila 3 leta in ona mu je nonstop govorila naj bo rajši z njo doma al pa naj greta sama ven, brez kolegov. Pa če je hotel na kako pijačko mu je tak dolgo gnjavla, da pol ni šel. Ali pa ko je hotel iti na morje s kolegi, mu je rekla, da ne sme iti in zakaj ne sme ona zravn(čeprav sta sama tudi bila na morju). V glavnem potem ji je tip rekel, da enostavno rabi mir.Da jo ima sicer zelo rad ampak ne more več tako naprej.Da hoče več časa preživeti s frendi,ona ga pa samo omejuje. In da če bi jo mislil prevarat, bi jo itak že in ne bi rabil za to it na morje. V glavnem sama sem ji večkrat rekla, da se naj malo umiri pa se žal ni. Zdaj pa jokca in vidi, da je res delala napako. Hja draga sestrca, zdaj je prepozno... :?
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 23. Apr. 2009 23:44

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 0:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Apr. 2009 12:03

Tudi to ni čisto res. Marsikdo ima še pri 50ih prijatelje iz srdnješolskih let. Je pa res, da tu govorim o pravih prijateljih, ki so itak izjemno redki, ne pa o celi družbi 20ih ljudi, s katerim je takrat hodil skupaj ven.
Večina odnosov, ki jim na splošno rečemo prijateljski, je precej površinskih in zato zbledijo, ko se poti razidejo.

Fant gre, če odnosa ne znaš gradit in ohranit. Prijatelji pa tudi.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 24. Apr. 2009 12:18

enostavno ko pride tip pač ženske čist spremenijo plane... za novo leto bodo s fantom, v času počitnic grejo s fantom na morje, med vikendi sta s fantom..

vse zafilan :D :lol:
vgl. js nikol ne bi bla prilepljena na tipa, da je on center sveta...
pa ne bi zamenjala zaupanja vrednjih prijateljev za nobenega tipa, ki sm ga do zdaj spoznala... nobeden ni vreden tega, da zaradi njega zapostaviš frende.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 28. Apr. 2009 8:40

marypa napisal/-a: nobeden ni vreden tega, da zaradi njega zapostaviš frende.

hja in zaradi tega, kr se jih veliko drži tega reka, obstajajo pol teme v stilu: prijatelji mu pomenijo več, kot jaz.
jaz ne razumem, kako lahko sploh pride do kakšnega zapostavljanja kogarkoli? s kakšnimi ljudmi pa ste obdani? mislim, za mene ni pravi, (dober?) fant tisti, ki te omejuje pri druženju s kolegi.. enako pa tudi kolegi niso pravi, če ne zmorejo upoštevat, da pač nimaš samo njih.
mogoče jaz tudi nimam takšnega problema, kr se ne družim striktno z eno določeno skupino ljudi ampak imam prijatelje v najrazličnejših družbah, tako da so že navajeni, da pač ne morm skoz z enimi pa istimi viset :) vse je v prilagajanju..in seveda v želji po druženju. kr če pa se kakšna bejba enostavno več noče družit s prijatelji, kr ma zdaj novega "polnilca prostega časa" pa pride (vsaj pri meni) tudi samo ena stvar na misel: od*uk ;)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov