Ko imaš vse, pa si še vedno nesrečen

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 12. Avg. 2009 23:47

Sestavljanka napisal/-a:Kot praviš imaš vse. Nimaš se več za kaj truditi. Imaš kakšen cilj v življenju, ki ga še moraš doseči? Če ga nimaš, je melanholija lahko posledica tega, da ne veš, kaj naj še narediš. Imaš vse, dosegla si vse kar si si želela in nimaš več ničesar, za kar bi živela. Ugibam, da je tako, lahko da ni. Če je tako je najbolje, da si postaviš nove cilje v življenju, si najdeš nov hobi, s katerim se boš ukvarjala.
Ljudi ne izpopolnjuje to, da dosežejo vse. To je konec poti. Življenje je pa hoja po poti, vsak najmanjši uspeh nas zadovoljuje, in ko imamo vse in ni več teh uspehov, ni več smisla živeti.

Dober odgovor, hvala :D Ob tem sem začela malo razmišljati, kar še hočem v življenju in ugotavljam, da je možno da me nesrečno dela to, da ne vem če študiram to kar hočem delat v življenju... Ker glede tega pa sem res zmedena..
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Cant_sleep_tonight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Cant_sleep_tonight » 13. Avg. 2009 1:55

[/quote]

S tako skopimi podatki je težko postaviti diagnozo.[/quote]

o lejga Sigmunda
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 13. Avg. 2009 9:12

Sestavljanka napisal/-a:Kot praviš imaš vse. Nimaš se več za kaj truditi. Imaš kakšen cilj v življenju, ki ga še moraš doseči? Če ga nimaš, je melanholija lahko posledica tega, da ne veš, kaj naj še narediš. Imaš vse, dosegla si vse kar si si želela in nimaš več ničesar, za kar bi živela. Ugibam, da je tako, lahko da ni. Če je tako je najbolje, da si postaviš nove cilje v življenju, si najdeš nov hobi, s katerim se boš ukvarjala.
Ljudi ne izpopolnjuje to, da dosežejo vse. To je konec poti. Življenje je pa hoja po poti, vsak najmanjši uspeh nas zadovoljuje, in ko imamo vse in ni več teh uspehov, ni več smisla živeti.

:respekt: Hvala še men si pomagala,k sm dons mejčkn slabe volje hehe
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Avg. 2009 10:15

Točno to. Ko imaš (kot praviš) vse in si še vedno nesrečen, ponavadi pomeni, da imaš polno rit vsega. :) In najlažje se takega obdobja rešiš tako, da si postaviš nove cilje in ovire, ki jih skušaš doseči oz. se jih rešiti. :)

Poleg tega je lahko tudi tvoj odnos z očetom razlog za nesrečo. Podzavestno si gotovo želiš, da bi bila urejena tudi ta točka v tvojem življenju, da bi te tudi on sprejel takšno kot si. Ne rečem, da si to dejansko želiš, ampak globoko v tebi je gotovo še vedno zasidran ta "problem". Zanimivo se mi zdi to, da meniš, da oče ni tvoj problem, ampak kljub vsemu si ga omenila in se o njem razpisala. Že to ti nekaj pove. :wink:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 13. Avg. 2009 12:39

ahh glej noo, ti sam uživii, prepust se toku, izkost usak dan, kz jutri ustaneš se nasmehneš (ustaneš čimprej), grše u akcijo prec, nardiš kej zase, se dobiš z judmik jih mašr ada, anjdš si job, greš u shopping...pač kakršnekoli malenkosti in je človk zmeri veseu in abit z energijo :D sam morš se zavedat, da lajf is short in mormo use cenit, in usak dan izkoristt dan kot d aje zadnji..in ne ni to en kliše..je resnica :) men uspeva že 2 leti tko, na polno :D aja pa en premišlevat kaj bi blo loh bolš, kaj bi loh bolš nardila, razmišla tusako sekundo lajfa kaj počnem, a mi je bedn pa take fore lol k pol si lohka stalno nezadovoljen!

good luck.
Uporabniški avatar
*pikyca*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikyca* » 13. Avg. 2009 16:27

chiqqa napisal/-a:ahh glej noo, ti sam uživii, prepust se toku, izkost usak dan, kz jutri ustaneš se nasmehneš (ustaneš čimprej), grše u akcijo prec, nardiš kej zase, se dobiš z judmik jih mašr ada, anjdš si job, greš u shopping...pač kakršnekoli malenkosti in je človk zmeri veseu in abit z energijo :D sam morš se zavedat, da lajf is short in mormo use cenit, in usak dan izkoristt dan kot d aje zadnji..in ne ni to en kliše..je resnica :) men uspeva že 2 leti tko, na polno :D aja pa en premišlevat kaj bi blo loh bolš, kaj bi loh bolš nardila, razmišla tusako sekundo lajfa kaj počnem, a mi je bedn pa take fore lol k pol si lohka stalno nezadovoljen!

ja...čista resnica!
Sam na žalost ponavadi to ni tako lahko kot se sliši :? Če bi blo, nebi obstajalo ogromno število ljudi, ki trpijo za depresijo.
In love with live!!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Avg. 2009 16:41

Se strinjam z osebo Sestavljanka.

Probaj kaj novega, pojdi na kakšen tečaj (jeziki, ples,...), kakšno potovanje, ki si ga že dolgo želiš.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 13. Avg. 2009 17:20

Hvala vsem za odgovore <3

Za tiste, ki pa še mislite da je z očetom finta, pa še morem povedat, da mi dosti bolj paše da sva z mamo sami, kot pa da je še 3.oseba poleg. V bistvu mi je 3. oseba vedno bila odveč in sem si že od malega želela, da bi z mamo bili sami.

Tak da verjetno je res to, da si morem nove cilje postavit :)
jlpktnst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jlpktnst » 13. Avg. 2009 18:46

Mislim da je sestavljanka res zadela, ker imam sam podobne težave.

Vsega mam polno r*, no dobro so kje problemi mogoče samo me ne sekirajo dovolj da bi me spravli v depresijo.

Probleme imam zato ker so dolgoročni cilji predaleč in je kot da jih ne bi bilo, kratkoročni pa nič kaj prida. Kot da nebi vedel zakaj živiš.

Pa občasno pomanjkanje samozavesti.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 13. Avg. 2009 19:18

Možno, da je finta v tem, da misliš, da je vse super in, da ti nič ne manjka. V prvem postu si omenila, da imaš super študij - malo višje pa si napisala, da neveš ali te to zares veseli in, če takšen poklic želiš opravljati.

P.S. Chiqqa, daj skadi kak cigaret preden greš pisat, da bodo prsti mirnejše in posledično lepše trofli tipke. :wink:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 13. Avg. 2009 20:51

lol ja hitr razmišlam, še hitrej tipkam. ker bi rada use naenkrt povedala, pa še čimhitrej da bom ja mela več časa še za kej druzga (al neki)...mam skos v glav da morš use na hitr, še počas hodt ne znam, govorit recmo da ja, kumi...no ugl. je res, da potem ne bi blo tok velik ljudi depresivnih...mam kolegico, sva se oddaljile, če ne zrt česa druzga zato, ker je bla stalno slabe volje, brez energije, ni se ji nč dal, zjutri je zamujala oz. sploh se ni zbudla do popoldne enkrt-a ble zmenene za pjačko..pač, 'zvedla' je da ma dedne depresijo in to si nemorš nč pomagat. kolkrat sm ji rekla, glej pozitivno, zajemi lajf z veliko žlico blablaa pa ni pomagal, hotla se je sam pog. o smislu življenja, o dosežkih, k da morš zmer neki bit najbolši pred drugimi, ...pač o lajfu na sploh, poglobljene debate, a jz hodila po trgovincah in kako nj se to pogovarjam, mi je pa škoda cajt stran vržt ker o tem pač jz ne razmišlam in pač go with the flow...sej če pogledaš, citiram
Probleme imam zato ker so dolgoročni cilji predaleč in je kot da jih ne bi bilo, kratkoročni pa nič kaj prida. Kot da nebi vedel zakaj živiš.
...recimo če pogledam, u tem letu nism dosegla nč, delam fax, nardila nobenga izpita, sam okol po pijačkah shoppingih, trackah-in to je moj vrhunc leta lol..pa se ne obremenjujem in ne sekiram, ker pač, ni to use..pa tut nimam dnarja, nemorm kr it u miami čeprou bi šla, tajsko za en mesc..bilokaj..pa sm šezmer srečna da žvim in damam okol sebe folk k me ma rad in obratno..res nevem kaj je tko težko bit srečn pa skos nasmejan ter nabit z energijo v teh časih, ker si potem večini že kr čudn, če ne celo da te obtožjo da si na drogi???? amapk to je že za drugo temo.

Jz sam upam, da avtorici teme rata prebrodt to, da slučajno ne bo padla kšna depresija za bz, ker neveš smisu življenja in ker ti stalno nekaj manjka..
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 13. Avg. 2009 20:54

renatka_ napisal/-a: V prvem postu si omenila, da imaš super študij - malo višje pa si napisala, da neveš ali te to zares veseli in, če takšen poklic želiš opravljati.

Super študij ni bil mišljen kot smer, ampak kot univerza. Malo sem se napačno izrazla. Študiram v avstriji in majo tam univerze na drugačni način urejene, in je to tisto kar sem imela v mislih da je super.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 13. Avg. 2009 20:58

jlpktnst napisal/-a:Kot da nebi vedel zakaj živiš.

Točno to...
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 15. Avg. 2009 15:09

Ugotovila sem razlog vsega tega. Ta pojasnitev lahko koristi še komu drugemu, zato bom vse skupaj podrobno pojasnila.

Torej ta melanholija, slaba volja, nerazpoloženost itd. je trajala cca. 4 dni. Te 4 dni sem bila v novem stanovanju v avstriji. Pred tem je bilo vse ok, pa tudi po tem ko sem prišla domov se je stvar takoj popravila. Morem pa še dodat, da nas je v tistem stanovanju vse skupaj 5 ljudi različnih narodnosti.

Torej 10 minut nazaj sem prebrala zanimiv članek v reviji Misteriji, ki mi je dal odgovor na vsa vprašanja in rešil problem. Naslov članka: Energijski vampirizem. Uvodne besede so: "Vas morda med komunikacijo z določeno osebo začne stiskati v prsih? Se po nekem telefonskem razgovoru počutite povsem izžeti? Ste že kdaj na zabavi začutili rahlo slabost ali glavobol takoj po začetku pogovora z določenim človekom? Vaši pritrdilni odgovori potrjujejo domnevo, da ste naleteli na energijskega vampirja."
In mislim da je točno to bil problem. Živim namreč med drugim tudi z osebo, ki mi je nenormalno antipatična (in dobro vem tudi, da sem jaz njej), ampak sem se je poskušala izogibat, in me vse skupaj niti ni motilo. Sem pa ugotovila da se je ta slaba volja itd. pojavila točno po tem, ko sem to osebo pozdravila in bila par minut v istem prostoru z njo.

V članku piše celo to:
"Žrtev psihokinetičnega vampirja je tako povsem osamljena in prepuščena njegovemu rušilnemu početju, v nekaterih primerih vse do bridkega konca. Psihokinetični vampirji so namreč povsem brezobzirni in svoje žrtve velikokrat pahnejo v norost ali pripeljejo do samomora. Že s samo svojo navzočnostjo drugim srkajo energijo in sčasoma postanejo nekakšna energetska črna luknja. Za ta tip energijskega vampirstva sta poglavitna telesna navzočnost in vizualni kontakt z žrtvijo."

K sreči piše še kako se zaščitimo. "Prepoznajte znake: Najprej morate odkriti vzrok vaše izčrpanosti in prepoznati simptome, kot so utrujenost, slabost ali glavobol."
"Postavite mejo: rušilnemu učinku energijskega vampirstva se lahko učinkovito uprete z uporabo lastne subtilne energije. Vizualizirajte, da vas obdaja zaščitni ovoj bele svetlobe. Še vedno boste zaznali nasilen vdor v vaš osebni prostor, vendar vam ta zaradi energetske pregrade ne bo več prišel do živega."

Se bom držala nasvetov iz članka, in bom javila če je res to to.
french
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a french » 15. Avg. 2009 20:48

Lady_Cristina napisal/-a:
Dober odgovor, hvala :D Ob tem sem začela malo razmišljati, kar še hočem v življenju in ugotavljam, da je možno da me nesrečno dela to, da ne vem če študiram to kar hočem delat v življenju... Ker glede tega pa sem res zmedena..

ni ti treba delat tistega kar si studirala :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov