Ko imaš vse, pa si še vedno nesrečen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Mogoče zdaj to zveni malo butasto, ampak dejansko imam vse, kar sem si želela - super fanta, super študij, dovolj denarja, oče se je končno odselil (že od malega sem si to želela), super mamo in babico, super veliko in lepo stanovanje... lahko bi do nedogleda naštevala. Samo kaj mi to vse pomaga, če imam take depresivne dneve, da grozno. Najboljše pa je, da ne vem zakaj. Mogoče kaj iz podzavesti... v glavnem ne vem. To se mi dogaja zdaj nekaj tednov, mogoče je samo prehodno, ampak se težko s tem soočam.
Zanima pa me, če ima katera podobno situacijo, oz. jo je imela, in kako jo je reševala. Mogoče je psiholog rešitev? Ker melanholija ne prinaša nič dobrega..
Zanima pa me, če ima katera podobno situacijo, oz. jo je imela, in kako jo je reševala. Mogoče je psiholog rešitev? Ker melanholija ne prinaša nič dobrega..
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
- lelija
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 3. 2009
Lady_Cristina napisal/-a:Mogoče zdaj to zveni malo butasto, ampak dejansko imam vse, kar sem si želela - super fanta, super študij, dovolj denarja, oče se je končno odselil (že od malega sem si to želela), super mamo in babico, super veliko in lepo stanovanje... lahko bi do nedogleda naštevala. Samo kaj mi to vse pomaga, če imam take depresivne dneve, da grozno. Najboljše pa je, da ne vem zakaj. Mogoče kaj iz podzavesti... v glavnem ne vem. To se mi dogaja zdaj nekaj tednov, mogoče je samo prehodno, ampak se težko s tem soočam.
Zakaj si tako vesela, da se je oče odselil?
-
lelija napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:Mogoče zdaj to zveni malo butasto, ampak dejansko imam vse, kar sem si želela - super fanta, super študij, dovolj denarja, oče se je končno odselil (že od malega sem si to želela), super mamo in babico, super veliko in lepo stanovanje... lahko bi do nedogleda naštevala. Samo kaj mi to vse pomaga, če imam take depresivne dneve, da grozno. Najboljše pa je, da ne vem zakaj. Mogoče kaj iz podzavesti... v glavnem ne vem. To se mi dogaja zdaj nekaj tednov, mogoče je samo prehodno, ampak se težko s tem soočam.
Zakaj si tako vesela, da se je oče odselil?
Dolga zgodba. Da skrajšam: že od malega se nisva prenesla.
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
No vidiš.. praviš da imaš vse, v drugem stavku pa da se nista že od malega z očetom prenesla in da si srečna ker se je odselil... po moje pač nimaš "vsega" in si zato nesrečna.
Mogoč pa je sam vreme krivo..
-
OK, bom napisala malo več. Vedno me je podcenjeval, poniževal pred drugimi ljudmi, govoril da bom debela pa grda ko bom večja, brata pred mano hvalil in ga vedno z mano primerjal (on je bil boljši v šoli kot jaz), za karkoli sem se kdaj navdušila, je takoj začel to kritizirati, karkoli sem dobila kako mačko (vedno sem jih oboževala), je počakal, da se na njih čustveno navežem, nato pa mi jih je vzel (on jih je prinesel, seveda... in morem še dodat, da sovraži mačke), ko sem v šoli dobila lepo oceno, je bilo samoumevno, nikoli nobene pohvale, ko pa sem dobila kako 3-ko pa je bil taki bum pa nevem kake kazni pa tak dalje. Pa po njegovem sem se celi čas samo lagala. Pa mojo mamo je večkrat varal. Se še najde, ampak to je bolj ali manj to.
Morem pa povedat, da se zdaj že en čas z njim ne ukvarjam več - 4 leta se nisva pogovarjala, niti rekla zdravo/adijo. In mi je popolnoma vseeno kar se z njim zgodi, ker sem si v glavi tako stvari nastavla, da dejansko nimam očeta.
Morem pa povedat, da se zdaj že en čas z njim ne ukvarjam več - 4 leta se nisva pogovarjala, niti rekla zdravo/adijo. In mi je popolnoma vseeno kar se z njim zgodi, ker sem si v glavi tako stvari nastavla, da dejansko nimam očeta.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
tudi če imaš VSE, to ne pomeni, da imaš vse stvari, ki si jih zares želiš in ki jih za neko notranjo srečo tudi potrebuješ.. nekaj očitno manjka..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
LaHauteCouture napisal/-a:No vidiš.. praviš da imaš vse, v drugem stavku pa da se nista že od malega z očetom prenesla in da si srečna ker se je odselil... po moje pač nimaš "vsega" in si zato nesrečna.
To sem že premlela in mislim, da to nima veze z njim. Vse to sem že prebolela, tako da je pomojem razlog drugje.
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
Mogoče pa še imaš travme iz otroštva, katere misliš da si prebolela, pa jih še v resnici nisi..
-
lelija napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:LaHauteCouture napisal/-a:No vidiš.. praviš da imaš vse, v drugem stavku pa da se nista že od malega z očetom prenesla in da si srečna ker se je odselil... po moje pač nimaš "vsega" in si zato nesrečna.
To sem že premlela in mislim, da to nima veze z njim. Vse to sem že prebolela, tako da je pomojem razlog drugje.
ne, razlog je točno v tvojem odnosu z očetom. Staršev ne moreš kar črtati iz svoje podzavesti.
To sicer marsikdo reče, ampak komot lahko črtaš nekoga, ki ti nikoli ni pomenil nič.
-
Sej mogoče je res, ampak se nikoli nisem obremenjevala s tem pa nikoli mi ni manjkal. Pa to je vprašanje: zakaj se potem to pojavi ravno zdaj, ko imam vse pogoje, da sem srečna?
Sicer sem bila v melanholiji že nekaj let nazaj, ampak dosti hujši, za tisto pa so bili drugi razlogi - na kratko, vse mi je šlo narobe, nisem mela prijateljic in nobenega s katerim se lahko pogovorim o problemih. Bila je tudi diskriminacija v šoli... trajalo je kaki 2 leti, ki sta se lepo končali, ko sem fanta spoznala in mi je dvignil samozavest.. ampak takrat sem vsaj vedla razlog melanholije
Sicer sem bila v melanholiji že nekaj let nazaj, ampak dosti hujši, za tisto pa so bili drugi razlogi - na kratko, vse mi je šlo narobe, nisem mela prijateljic in nobenega s katerim se lahko pogovorim o problemih. Bila je tudi diskriminacija v šoli... trajalo je kaki 2 leti, ki sta se lepo končali, ko sem fanta spoznala in mi je dvignil samozavest.. ampak takrat sem vsaj vedla razlog melanholije
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Kot praviš imaš vse. Nimaš se več za kaj truditi. Imaš kakšen cilj v življenju, ki ga še moraš doseči? Če ga nimaš, je melanholija lahko posledica tega, da ne veš, kaj naj še narediš. Imaš vse, dosegla si vse kar si si želela in nimaš več ničesar, za kar bi živela. Ugibam, da je tako, lahko da ni. Če je tako je najbolje, da si postaviš nove cilje v življenju, si najdeš nov hobi, s katerim se boš ukvarjala.
Ljudi ne izpopolnjuje to, da dosežejo vse. To je konec poti. Življenje je pa hoja po poti, vsak najmanjši uspeh nas zadovoljuje, in ko imamo vse in ni več teh uspehov, ni več smisla živeti.
Ljudi ne izpopolnjuje to, da dosežejo vse. To je konec poti. Življenje je pa hoja po poti, vsak najmanjši uspeh nas zadovoljuje, in ko imamo vse in ni več teh uspehov, ni več smisla živeti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov