Klepetalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
sanna ne objavljaj neumesnih sporočil kar povsod. Počasi boš zrela za sankcije, kršiš pravila na vseh straneh.
It was forever..but it didnt last long..
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
NOVO!
Delam diplomsko nalogo o enostarševskih družinah in vzgojnih stilih. Če je kdo od vas večino otroštva preživel s samo enim staršem, oziroma je za vašo vzgojo iz takšnih ali drugačnih razlogov skrbel samo en od staršev, pa bi bili pripravljeni žrtvovati cca 5 minut svojega časa, pa mi odgovoril na 3-4 vprašanja, se prosim javite na ZS.
Res hvala za pomoč. Če mate kake kul kolege, kolegice, ki bi se prepoznali v teh opisih, mi lahko posredujete njihove kontaktne podatke. Tenks...
Delam diplomsko nalogo o enostarševskih družinah in vzgojnih stilih. Če je kdo od vas večino otroštva preživel s samo enim staršem, oziroma je za vašo vzgojo iz takšnih ali drugačnih razlogov skrbel samo en od staršev, pa bi bili pripravljeni žrtvovati cca 5 minut svojega časa, pa mi odgovoril na 3-4 vprašanja, se prosim javite na ZS.
Res hvala za pomoč. Če mate kake kul kolege, kolegice, ki bi se prepoznali v teh opisih, mi lahko posredujete njihove kontaktne podatke. Tenks...
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
saj noben pa tega ne bo naredil. ker je vsem vcepljeno v glavo da je človek čudež od čudežev, ki ga je treba zaščiti pa če vsi zakoni fizike spremenijo. človek ne more sprejemat smrti kot del življenja. tudi jaz ne. ampak če bi si vsi upali bit objektivni in pozabili da je človek čuda narave bi vsi vedli da je to resnica.
človek je kot rak celi naravi. kot rak jo spreminja po svoje in uničuje naravno popolnost. ampak tko kot ma človek imunski sistem, ma narava prednost - logiko. logika je pa bistvo celega obstoja, tko da konec je neizogiben. in vedno bližji je ta konec, ker se vse, zmogljivost tehnologije in odvisnost, število ljudi, šibkost potencira. leta 1800 je bila na svetu milijarda ljudi, leta 1900 1,3 milijarde, danes pa 7 milijard! in že v prejšnjih stoletjih so kosile epidemije in morile ljudi - že takrat se je število ljudi naravno redčilo, kar pomeni da je že 1 milijarda ljudi preveč za naravno ravnovesje. zdaj nas je 7 milijard, enormna katastrofa bo prej al slej izbruhnila.
azijci so nasplošno znani kot razmišljujoč folk. no na kitajskem so ta problem ugotovil in omejil enega otroka na družino. če tega ne bi bilo bi bilo danes vsaj 8 milijard ljudi in vsi problemi ki jih mamo danes bi bili vsaj 2krat hujši. no tuki se tega ni zgodil ker je tuki drugačno (bolj zaostalo) razmišljanje - materialistično, predvsem pa versko, in ta vera onemogoči da človek sploh lahko objektivno razmišlja in ne tako kot mu nekdo govori.
uglavnem, namen vsega tega je da se folk zaveda da je ta trapasta miselnost o človeku kot enem nadbitju bedarija ki bo uničila nas in še cel svet zraven. dejstvo, ki bi ga morali že vsi vedet in aktivno iskat rešitev zanj, ne da še naprej brezglavo citirajo načela biblije, da je človek sveto bitje itd.. bullshit.
človek je kot rak celi naravi. kot rak jo spreminja po svoje in uničuje naravno popolnost. ampak tko kot ma človek imunski sistem, ma narava prednost - logiko. logika je pa bistvo celega obstoja, tko da konec je neizogiben. in vedno bližji je ta konec, ker se vse, zmogljivost tehnologije in odvisnost, število ljudi, šibkost potencira. leta 1800 je bila na svetu milijarda ljudi, leta 1900 1,3 milijarde, danes pa 7 milijard! in že v prejšnjih stoletjih so kosile epidemije in morile ljudi - že takrat se je število ljudi naravno redčilo, kar pomeni da je že 1 milijarda ljudi preveč za naravno ravnovesje. zdaj nas je 7 milijard, enormna katastrofa bo prej al slej izbruhnila.
azijci so nasplošno znani kot razmišljujoč folk. no na kitajskem so ta problem ugotovil in omejil enega otroka na družino. če tega ne bi bilo bi bilo danes vsaj 8 milijard ljudi in vsi problemi ki jih mamo danes bi bili vsaj 2krat hujši. no tuki se tega ni zgodil ker je tuki drugačno (bolj zaostalo) razmišljanje - materialistično, predvsem pa versko, in ta vera onemogoči da človek sploh lahko objektivno razmišlja in ne tako kot mu nekdo govori.
uglavnem, namen vsega tega je da se folk zaveda da je ta trapasta miselnost o človeku kot enem nadbitju bedarija ki bo uničila nas in še cel svet zraven. dejstvo, ki bi ga morali že vsi vedet in aktivno iskat rešitev zanj, ne da še naprej brezglavo citirajo načela biblije, da je človek sveto bitje itd.. bullshit.
hej norci
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
razmišljaš v pravo smer, ampak ti marsikej ni jasno.
predvsem tole s kitajci. količina ljudi še ne bi bila tak problem, če bi bili viri pravilno razporejeni. Limits of growth, mislim da po novem obstaja tudi v slovenščini, čeprav je 30 let stara knjiga.
tole si preberi, če te take stvari mučijo
mi naravi kot taki ne delamo nobene škode, škodo delamo samim sebi, ker naravo spreminjamo in okolje delamo neprimerno za življenje (čeprav se tudi človek kot vrsta spreminja in prilagaja spremembam).
če gledaš zgodovino zemlje je narava preživela že kaj hujšega kot eno epidemijo človeka.
predvsem tole s kitajci. količina ljudi še ne bi bila tak problem, če bi bili viri pravilno razporejeni. Limits of growth, mislim da po novem obstaja tudi v slovenščini, čeprav je 30 let stara knjiga.
mi naravi kot taki ne delamo nobene škode, škodo delamo samim sebi, ker naravo spreminjamo in okolje delamo neprimerno za življenje (čeprav se tudi človek kot vrsta spreminja in prilagaja spremembam).
če gledaš zgodovino zemlje je narava preživela že kaj hujšega kot eno epidemijo človeka.
- floribunda
- Cosmopsiho
slovenc79 napisal/-a:da si želim zvezo ne pomeni da bom skupaj s prvo ki se mi bo nasmehnila
če se imata partnerja rada bosta prišla skozi vse. razen čez to da se en drugega iz nekega vzroka naveliča oz. mu neki več pomeni kot partner.
ne bit prenagljen, iz obupa se marsikaj zgodi. meni se je že zgodilo, da sem rabla nekoga, bla osamljena in se spustila v zvezo. ja, sem bla zaljubljena, vse je blo lepo in super. on je bil v tistem času najboljše sploh.
ampak leta so šla mimo in čez čas sem ugotvila, da to kar sem v tistem obdobju potrebovala, ni več na vrhu seznama mojih potreb. in da sva se oddaljila, da ne greva v isto smer. bla bla bla. (zelo poenostavljeno napisano). partnerja se nisem naveličala, ampak si enostavno nisem mogla predstavljat, da se bova imela čez 30 let še fino.
enostavno povedano, zrastla sem. in on ni zrasel z mano. end of story.
in kaj nej se zdej po glavi tolčem, sekiram in travmatiziram.pač se ni obneslo, jebiga, life goes on.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
slovenc79 napisal/-a:
ja, žensk pri tvojih letih. kaj pa 18, 20 let starih?
Lol, Slovenc, no, pa ravno take stare okoli 18-20 najbolj hrepenijo po zvezi in so cele ponosne, ko ujagajo tipa.
Problem je v tem, da bi rad ti eno dobesedno privezal nase, da bo s tabo do smrti ne glede na vse, daj si dopovedat, da to, da par gre narazen, ne pomeni nujno, da se nikoli nista ljubila in da ljubezen ni nujno večna. Imaš precej fatalistično-izkrivljen pogled na zvezo in že vnaprej pričakuješ, da bo ženska ob tebi ne glede na to, kaj se bo v zvezi dogajalo.
Veš kaj pomeni nekoga res ljubiti...da mu dovoliš tudi oditi, ko-če to res želi...
Zadnjič spremenil Džeki, dne 11. Sep. 2012 19:30, skupaj popravljeno 1 krat.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
floribunda napisal/-a:enostavno povedano, zrastla sem. in on ni zrasel z mano. end of story.
...
partnerja se nisem naveličala, ampak si enostavno nisem mogla predstavljat, da se bova imela čez 30 let še fino.
ubistvu, ti si še rasla, medtem ko je on že do konca zrasel.
torej, če jaz prodam eno stvar, ni da se je naveličam, ampak da si pač ne predstavljam sebe s tem čez nekaj let? no temu se reče da se nečesa/nekoga naveličaš.
men se ne zdi nobena ljubezen jemat partnerja kot nekoga za zadovoljevanje potreb in greš stran ko ti ne more več pomagat. če si se ga naveličala (oz. si nisi predstavljala bit z njim še 30 let), je bila to zaljubljenost, ne ljubezen. ko nekoga ljubiš, se nekaterim potrebam pač tudi odpoveš zaradi njega. in ne verjamem da so bile tako nujne da ne bi preživela brez njih.
džeki, eni so v resni zvezi ker vejo da hočejo bit, eni pa so ker se hočejo drugim pokazat kot resni in zreli - da si popravijo "ugled" po fukarjenju nekaj let prej.
ne, jaz bi rad našel eno ki bi rada takega kot mene in se bo sama od sebe privezala name
ne pričakujem pa da mi bo v prvo uspel. vsak se zmot. ampak mi bo pa to vedno cilj kar se punc tiče, v to sem 100% prepričan.
hej norci
- floribunda
- Cosmopsiho
definitvno je šlo za stvari, brez katerih mi živeti ni, on pa ni v tej smeri kazal absolutno nobenega interesa. sprva že, ampak ker je hotel bolj ali manj meni ugoditi.
nope, on še zdaleč ni do konca zrasel, najine poti so šle pač v drugačno smer (bog ne daj rečt, da je nekdo na določeni točki življenja dokončno zrasel. kaj pol preostanek življenja počneš? vegetiraš? ti smiliš, da boš čez 5 let enako razmišljal kot zdej? v osnovi mogoče že, kaj pa izkušnje, ki prisostvujejo k modrosti?)
nope, on še zdaleč ni do konca zrasel, najine poti so šle pač v drugačno smer (bog ne daj rečt, da je nekdo na določeni točki življenja dokončno zrasel. kaj pol preostanek življenja počneš? vegetiraš? ti smiliš, da boš čez 5 let enako razmišljal kot zdej? v osnovi mogoče že, kaj pa izkušnje, ki prisostvujejo k modrosti?)
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
slovenc79 napisal/-a:ne, jaz bi rad našel eno ki bi rada takega kot mene in se bo sama od sebe privezala name
Pol pa za začetek nehaj omalovaževati privlačnost, strast in seks, ker se to, kar si ti želiš, razvije prav iz teh stvari. Razen če ti ni cilj dobiti kakšno čist obupano žensko, ki je zadovoljna s čemerkoli.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
floribunda napisal/-a:razmišljaš v pravo smer, ampak ti marsikej ni jasno.
pozabil že mal na tole too BANNED to anwser -.-
fora je v tem da viri niso samo za ljudi ampak za vse vrste bitij. samo poglej recimo koliko vrst živali v naravi skoraj ni več ampak so vsa zaprta za zakol ali kakšno drugo izkoriščanje. morijo se dobesedno po tekočem traku za hrano samo zato da je lahko ena jed za izbiro na meniju.
pa se ne gre samo za moralo. tak poseg v naravo ruši popolno naravno ravnovesje. mnogo vrst je ogroženih zaradi ljudi, mnogo vrst ki bi po naravi morale izumret še vedno obstajajo zaradi raznih greenpeace-ovcev. to je GROZNA škoda naravi. sami sebi škodujemo pa zato ker smo sami del narave. ampak tisti, rakavi del, ki se širi in uničuje še naprej.
če ne bi bilo tehnologije, je sploh ne bi poznali in normalno živeli. tko pa bomo prej ali slej povzročil katastrofo ki je ne bi bilo treba bit in uničil sebe in še druge vrste.
hej norci
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
slovenc79 napisal/-a: fora je v tem da viri niso samo za ljudi ampak za vse vrste bitij.
Ikzekli. Tako da ni moč reči, da naravi ne delamo škode; saj narava je sestavljena in živega in neživega dela, ki pa niti slučajno nista le v službi človekovega visočanstva (to si samo mi želimo samovšečno predstavljat ). Tako da ne le, da jo delamo neprimerno za življenje človeka, seveda tudi drugim elementom škodujemo... saj ni narava tu zgolj zato, da bo človek nekaj požrl, popil ali gradil svoje traparije gor Na planetu je še kup drugih bitij, ki smo jih že ali pa še bomo zaj*****
slovenc79 napisal/-a: če ne bi bilo tehnologije, je sploh ne bi poznali in normalno živeli.
Saj se ni kar sama od sebe pojavila, to smo tudi sami ljudje razvili
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov