Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Dec. 2021 15:49

* Glede službe v prvo po mojem ni noben zadovoljen.
* Se mora posameznik sam prilagoditi na nov način življenja
* Dodatno, morda v prvo niti ni zadel.

* Se strinjam, da če ženske tukaj ne jamrajo o službi + fantu, še ne pomeni, da so z njima zadovoljne.
* Če pa ju hvali, pa nimam neke druge izbire, kot da verjamem, da je s tem res zadovoljna.
* Sicer to, da tip dobr seksa, še ne pomeni, da je drugače ok, in obratno ;D
* Lahko si tip človeka, ki stvari vidi slabše kot so in pač ven da in je potem bolje.

Sploh meni se zdi zelo podlo od človeka, da namenoma prekine stik, ko zboli in ve, da nekoga skrbi zanj in mu namenoma nič noče povedat, kaj se z njim dogaja.

Tuki bi se ti terapevt zapičil v besedo podlo. To so čustva, ki jih ti gojiš do njega oz. da mu očitaš, da je podel, veliko pove o tem kako ti njega doživljaš.
Veliko nerazrešenih stvari...
Razmišljaj iz druge smeri. Takrat je doživel šok je morda želel stvari zastaviti drugače (pravilno?). Ali je naj hayley zdaj moja punca in skrbi zame, ko sem slabo, ali pa naj gre.

Jaz tako vidim, kar še ne pomeni, da imam prav. Tudi praviš, da veliko stvari ne poveš, veliko stvari pa morda jaz niti prav ne vidim.

Se opravičujem za tole. Torej, priznanj od tebe več ne smem komentirat?
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2021 17:04

- ma ja vem to glede službe, sej zato mi malo gre na živce na kak način pišeš, ali pa js tko neki kritizirajoče berem. Sem pa tudi malo taka, da imam rada izziv in da mi je težko, bivši je tudi nekaj takšnega izjavil, da js namenoma kaj težjega izberem (med službami, ki so mi na voljo). Bi pa če bi hotela imet družino potem raje izbrala nekaj, kar bi mi omogočalo normalno bit z otroci, da ne bi bilo preveč dela in skrbi izven običajnega delovnega časa.
- sem malo fouš edino K ju on se pa nič ne pritožuje nad službo, deluje da ful nima dost dela, ma mir, ko gre iz službe, pa še precej več zasluži od mene, pa lažji fax ma narejen. :twisted: Je pa sicer priden tako ali drugače in je aktiven pri več stvareh, ne samo v službi.


- ne saj sarissima je malo pojamrala in napisala, da je blo težko na začetku ali prva pol leta ali koliko že

- ne saj tisto sem kar tako napisala o bivšem, mu želim zdaj vse dobro. On se je nekako zagovarjal, da je blo kao zame dovolj, da sem videla, da ima samo začetno obliko in bo v redu. Samo to je moj odziv glede na to kaj mi vse on očita, kako sem samo js slaba in vsega kriva...
- Zdej ena zadnjih izjav je bila, da sem jaz njemu uničla življenje in da mi ne bo nikoli oprostil.

- mislim lahko komentiraš, samo ta tema o bivšem je zame zelo občutljiva tema in zaradi tega tudi mislim it k terapevtu. Bom terapevtu razlagala, ne random ljudem, ki pol nekaj po svoje komentirajo. Tudi ti si nevem komu na forumu že napisal nazaj nekaj v smislu, da ne smejo napadat človeka, ki se bori z mentalnimi težavami že dolgo časa..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Dec. 2021 21:41

* Kolikor vem je tvoj bivši še precej mlad, torej povej mu, da mu jaz, ki sem precej starejši od njega in imam morda uničeno življenje in morda sem ga uničil še eni (no, ni tako hudo, kakor se bere), pravim da naj neha dramatizirat. Dovolj časa ima še, da si uredi svoje partnersko življenje, samo moral se bo tudi sam malo spremenit in postati bolj aktiven v moškem smislu, ne pa od ženske pričakovat, da mu poišče toplice za dopust :oops: :twisted: :lach:

* Ne vidim, da si bolna zaradi tega odnosa z bivšim, bolj vidim, da rabiš terapevta morda kot svetovanje.

* Jah, slovenc79 mi je enkrat napisal da sem psihopat, saarijarvi pa poleg tega, da je večkrat namigovala, da nimam ravno treh čistih v glavi v odnosu do žensk, včasih da sm že perverzen :oops: , mi je napisala, da imam paranoično motnjo.

* Včasih se sam o sebi pošalim, da sem psihič, samo če se jaz šalim na tak način, drugim ne pustim, da mi to besedo vrnejo, s tem da psihopat se mi bere dosti slabše kot psihič.

* Trenutno, ker se zelo dobro počutim v svoji koži, mi je precej vseeno kaj si o meni mislita saarijarvi, slovenc79, še kakšen/-na drug/-a.
(Samo se bojim, da če se bom napihoval, da me hitro lahko kakšna/-en tukaj hitro sprovocira, kakor mayaeb zadnjič, ko je dala dovtip, da če smo na drogah, da zdaj žuramo (evo, situacija se sicer izboljšuje v Sloveniji, kar me zelo preseneča :wink: :cool: ) :twisted: )

* Je pa očitno imela ona psihologinja prav, ko je rekla, da te psihoterapija nauči vedenja - neke vrste behaviorizem - mogoče sem napačen filozofski izraz uporabil?

* Se pri meni vidi, da mi je tistih 6 let psihoterapije zelo pomagalo, ampak v bistvu tudi to je maska. Lahko si jo nadenem, jo uporabim, če me pa življenje nazaj ubije, se pa brez težav vrnem v tisto svojo osnovno masko, ki sem jo s psihoterapijo hotel odpraviti - brez problema ratam bogi, ubogi, se (s)kregam z vsemi tukaj (in še kje) in je videti kot da se mi bo ful nazaj vse poslabšalo. So pa vse skupaj zgolj vzorci/maske, očitno znam preklapljati med njimi.

* Jah, moja skrivnost očitno je, da mi je manjkalo stika s telesom, torej športnih aktivnosti. Iz tega se mi je že v mladosti najprej razvilo slabo fizično počutje, ob šoku in prehitrem iskanju duhovnosti, ter zaradi triggerja - nesrečna zaljubljenost/ljubezen, pa morebitna duševna motnja. Zraven je treba še dodati strah vnesen od primarne družine, zlasti preko mame? (veliko strahu in slabe energije, zelo veliko :evil: ), in pasivnost/odsotnost očeta kot moškega (to je v Sloveniji sicer kar pogosto, da moški manjkajo v družini).

* Očitno bi bilo treba vse, ki nimajo nekih (pre)hudih duševnih motenj spraviti v telesne aktivnosti in izražanje - ples. No, malo posplošujem, verjetno sem jaz tip človeka, ki se rabi izražati, ki je pač kreativen, rabi inspiracijo in rabi inspirirati druge.

* Ampak stik s telesom (in zemljo kot tlemi) že od zgodnje mladosti je zelo pomemben, tudi če se vaš otrok temu upira, ga probajte nekak prepričati v športne aktivnosti, tudi če je antitalent - boste pač morale/-i vložiti več truda in ne pričakovati rezultatov, če bo hodil na kak šport - glavno je, da mu to postane všeč in ugotovi, da rabi obremenjevati svoje telo, delati različne gibe, karkoli
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2021 22:35

-ma ja takrat so mi še nekaj čez 50 eur trgali z računa, ker sem pomotoma nekaj na booking rezervirala in pol odjavla pred polnočjo, dobila sporočilo, da je odjavljeno in pol čez en mesec vidim, daš so mi trgali, dobro da sem taprvo neko ful poceni stvar rezervirala, ker se nisem dobila toplic
-ja in ta bivši me je še hotel skoraj prepričat da je on meni uslugo naredil, ker sem šla z njim v toplice. Na koncu sem šla, ker una s katero se je dobival ni hotela it, samo takrat ji še ni povedal, Da bo moral se zdravit. In pol logično če me tam polovico časa nekaj žali, Da nisem imela takrat več filinga, da bi mu rekla, da bova nazaj skupaj takoj.
-zdej se dobiva z eno, samo očitno bolj tako, neresno

- Ma res niste imeli nobenih ocen pri športni? Pri nas na gimnaziji so bile vsako leto 4 ocene iz teka - 60m, 600m, 1000m kper(2000m ž /2400m m) + 1 ocena iz plesa v paru + 1 ocena iz kakšne igre z žogo, mogoče še kaj.. In pol so se kakšne nešportne piflarke jokale na konu leta, ker jim je hotel prof. zaključit 3 športno. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 06. Dec. 2021 11:42

Aja, mal sem slovenc79 in saarijarvi izpostavil včeraj.

Saj meni sta oba ql. 1x pač bolj, drugič manj, bolj sem besede/odnos izpostavil, kakor dotični osebi.

saarijarvi sem se res preveč lotil, ampak to ne pomeni, da ni dobra administratorka, morda mi je pa nastavila tako dobro ogledalo, da sem moral še 1x vse to opisati, kar mi je negativnega ostalo v spominu :) Tak da brez zamere, če kdo jemlje kar sem izpostavil negativno.
AAAA!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4104
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Dec. 2021 13:37

mmm napisal/-a:* Jah, slovenc79 mi je enkrat napisal da sem psihopat


če se že spomniš tega, se spomni še konteksta, zaradi česar sem to napisal. imel si kilometrske spise, polne nesramnosti, škodoželjnosti, obsojanja in poniževanja. seveda si potem vse skupaj presrano zbrisal, da lahko zdaj igraš žrtev.
dobil si, kar si si zaslužil, od mene, saarijarvi in še koga, požri in živi naprej, pa drugič premisli kaj pišeš. lahko brišeš zgodovino za nazaj kolikor hočeš in pozabiš, da si pisal bedarije, ampak zgodovina ne bo pozabila nate.
hej norci :)
AAAA!
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4328
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 06. Dec. 2021 14:19

mmm meni popolnoma dol maha če me kje omenjaš ali ne. Ne poznava se in se nikoli ne bova, tako da je tole komentiranje na forumu čisto brezpredmetno.


- Da sva tudi midva prebolela covid v zadnjih tednih, hvala bogu sva cepljena, ker je bil on kar precej slab. Nočem sploh vedeti, kako bi se lahko končalo.
- (no, vem, ker je isti vikend zaradi posledic covida umrl družinski prijatelj, ki je bil glasen anticepilec. Zdrav oče v zgodnjih 50-ih).

- Da se odpravljava čez lužo za cel mesec in me kar črviči, sploh ne vem zakaj. Težko mi je psičko pustit tu za tako dolgo časa + cel mesec bit na obisku v nekogaršnji hiši.. my social battery will never recover from this :D ampak verjamem, da bo lepo.
- Da je njegova mama pod vtisom, da sem jaz strogo verna (kot ona) in je fant ni nikoli popravil če je kaj omenila, jaz pa nimam srca. :lach: vedno je hotela, da bi on našel Jezusa in je zdaj srečna, da ga bom jaz spravila na 'pravo pot'. Malo morgen. :D
- Da odlašam z eno tečno zadevo
- Da sem za 2021 pogledala vse Lotr-e in Harryje :hearts:
AAAA!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4104
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Dec. 2021 14:24

^^ vidim da se je klepetalnica spremenila v priznanja :D
hej norci :)
AAAA!
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4328
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 06. Dec. 2021 14:24

** ups, tole pa niso priznanja. :D no, saj je vseeno.
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6173
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Dec. 2021 15:19

Kaksna drama ven iz tega, kaj je mmm napisal.
Po moje če že, si mmm pisal do mayaeb kaj nesramno Oz neprimerno. Sicer pa umiri se, je samo forum, ne jemat, tako resno, kaj kdo napiše, ali kaj si kdo misli. :)
Ceprav, direktnih žaljivk tudi ne podpiram, da ne bo slišat tako.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 06. Dec. 2021 15:48

Vse je ok, sem miren :)

samo spomnil sem se nekih stvari za nazaj. Sam povem, no.
AAAA!
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7136
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 07. Jan. 2022 15:09

Hej, če je katera ki je v partnerskemu odnosu, in ima nekaj minut časa da izpolni mojo anketo ki jo potrebujem za eno raziskavo, naj se javi tukaj in ji jo pošljem preko ZSja. Mi jih manjka še nekaj, in sedaj vse stoji.

Hvala
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
AAAA!
žveplenka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 07. Jan. 2022 20:45

men jo komot pošlješ ;D
AAAA!
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 09. Jan. 2022 18:01

LZ, če še potrebuješ mi jo lahko pošlješ.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
AAAA!
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1099
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Apr. 2022 20:39

Glede plačevanja vrtca in življenja v LJ, gremo raje sem.

Seveda je Slovenija za en drek, ker se je preveč scentralizirala in za svoje delovno mesto sploh ne vem kje drugje kot v LJ bi ga lahko opravljal. V MB mogoče še kaj, ampak izbiro bi imel edino v LJ. Razen zdaj je precej trenda za delo od doma in se stvari malo spreminjajo, pa vendar :roll:

Določen folk pač gre zgolj študirat v drug kraj, čeprav hayley je želela poskusiti tudi po študiju v LJ. Oz. še poskuša, saj je/te ne teptam, vse možnosti še imaš odprte.

Ne gre se za to ali živiš s starši v istem kraju, ampak bolj za to, koliko si navezan na njih. Navezan v negativnem smislu.

Dovolj je, če že nekdo mora vsak vikend iti k staršem na obisk, da dobi čustveno oporo ali pa da ga malo pocrkljajo. Po mojem že to ni OK. Eni živijo doma, ker je ceneje. Seveda dajo za stroške, ampak vseeno - ceneje je. Ali so razvajeni ali pa v življenju niso dovolj uspeli. Jaz sem odraščal v družini skupaj s starimi starši. Oče ni bil dovolj moški, mama je pa bila v mladosti bolna, ostale so posledice, ki so se poznale tudi na njeni psihi - ni si upala (nikoli) poskusiti živeti svojega življenja :( Drugače, je mama super ženska, samo to negotovost je zagotovo prenesla tudi naprej na oba otroka.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]