"Keš pičke"
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js sicer ne vem, kak pogosto ti pričakuješ da te bo fant vozu na večerje, v kino al pa ti kej kupu, sam men se nekteri fantje kr smilijo, npr. kak študent brez rednih prihodkov dvomim da si lahk kej takga privošči, da bo svojo punco nonstop okol vozu pa ji nevemkaj vse plačval. Js tega ne pričakujem, oz. odvisno od njegovega statusa - če je študent isto kot js, mi še na kraj pameti ne pade, da bi kej takga pričakovala, če bi mel pa že neko svojo plačo, bi pa bla vesela če bi me tu pa tam pelu kam, ampak tud ne bi zdej pričakovala ne vem kaj. Kaj pa tvoj, a je že zaposlen, al kaj počne? Če mu pa ti posojaš denar in ti ga niti vrne ne (kar sicer ne vem, ti vrne al ne?), to je pa druga pesem - tle ga bo pa treba mal v roke vzet. Sam okej, glede na to da si od tebe dnar sposoja, ga verjetn nima ravno na bacanje, zato bi lahk tud razumela, da te ne more zdej vozit po večerjah pa ne vem kam vse.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
ŽuŽa napisal/-a:Miteq sj avtorica teme najbrž ni mislna da bi usak dan hodila na večerjice, dobivala rožce...ampak tko kdaj pa kdaj kakšna pozornost zelo paše veš, tega si večina žensk želi. Pa zato še nismo keš pičke!
Kaj pa jaz vem kaj je ona mislila. Vem pa, da če punca pričakuje, da bo vse to častil fant (večerje, kino, "darilce",...), potem je definitivno visoko na lestvici keš peečkosti.

Eno je dvorjenje in romantika, drugo pa je, da pričakuješ vse to (ali pa celo zahtevaš od fanta).
Konec koncev se da tudi ta stvar razrešit - drago večerjo zunaj lahko nadomesti en večerni piknik v bližnjem parku, namesto kina se priredi domači movie night (dvd + prepečenec + biftek + rdeče vino = prijetn večer), darilce pa zamenjajo manjše pozornosti (skriti listki, razne risbice, itd). Kaj pa jaz vem. Idej je milijon za romantiko.
Težava je v tem, če ona vidi fante kot "robo", ki bi ji naj zagotavljali takšne denarne pozornosti.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
- Gost
Keš p***a (ali pičak?
) je oseba, ki se spusti v odnos z nekom zaradi denarja. Torej po prvem delu problema, kjer ti njemu posojaš denar, on pa ti ga ne vrača (ali pač?), je keš pičak on. V drugem delu, kjer ti pričakuješ od odnosa enostransko financiranje, si keš p***a ti.
Vsekakor sem za kino, večerjo, izlet, darila, počitnice - ampak ne tako, da vse plača on. Lahko si razdeliva, kdaj kdo koga 'časti', ker je pač kakšna taka priložnost, ampak to je vse. Sploh pa, ko si enkrat v daljši zvezi, vse to ni tako uradno - saj me fant ne povabi na večerjo en mesec prej, mi pošlje vabilo in potem plača on. Ponavadi se zmeniva skupaj, en predlaga, drugi se strinja ali pač ne, jasno je, da si stroške razdeliva.

Vsekakor sem za kino, večerjo, izlet, darila, počitnice - ampak ne tako, da vse plača on. Lahko si razdeliva, kdaj kdo koga 'časti', ker je pač kakšna taka priložnost, ampak to je vse. Sploh pa, ko si enkrat v daljši zvezi, vse to ni tako uradno - saj me fant ne povabi na večerjo en mesec prej, mi pošlje vabilo in potem plača on. Ponavadi se zmeniva skupaj, en predlaga, drugi se strinja ali pač ne, jasno je, da si stroške razdeliva.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Glede tega, da ti njega skozi furaša okoli in mu posojaš denar, ne moreš misliti o sebi, da si keš p***a, ampak, tko kot je rekla MsN, ravno obratno. Raste na koreninah drugih
.
Glede tvojih želj in tvojih razmišljanj... A si ti njemu kdaj povedala, kaj te muči, kaj si želiš, da ti naredi, pripravi, skuha, pelje...? Rekla bi ti, da se raje pomeni z njim, zakaj ti česa takega ne pričara.
Ampak vseeno ne moreš vedno pričakovat, da ti plačuje razne drage večerjice in razne drage oblekice in potovanja, ker verjamem, da si sposobna tudi kakšen del denarja prispevati sama. Zakaj bi dovolila, da ti on vse časti in plača? Zakaj si želiš tega?
Zakaj mu ne bi ti 1x pripravila romantično večerjo (pri tebi doma, ob svečkah, romantični muziki, dišečih svečkah, z njegovo najljubšo jedjo)? Večerja, ki bi se nadaljevala v nepozaben...khm...zaključek večera... In naslednji dan se pogovorita o tej veleznani večerji, mu poveš, da pogrešaš več takih trenutkov tudi z njegove strani...
(Zdej sm dala primer večerje, ker mi je to edino prišlo na pamet. Ampak če pa samo jočeš in se pritožuješ, pa tudi ne pomaga
)

Glede tvojih želj in tvojih razmišljanj... A si ti njemu kdaj povedala, kaj te muči, kaj si želiš, da ti naredi, pripravi, skuha, pelje...? Rekla bi ti, da se raje pomeni z njim, zakaj ti česa takega ne pričara.
Ampak vseeno ne moreš vedno pričakovat, da ti plačuje razne drage večerjice in razne drage oblekice in potovanja, ker verjamem, da si sposobna tudi kakšen del denarja prispevati sama. Zakaj bi dovolila, da ti on vse časti in plača? Zakaj si želiš tega?
Zakaj mu ne bi ti 1x pripravila romantično večerjo (pri tebi doma, ob svečkah, romantični muziki, dišečih svečkah, z njegovo najljubšo jedjo)? Večerja, ki bi se nadaljevala v nepozaben...khm...zaključek večera... In naslednji dan se pogovorita o tej veleznani večerji, mu poveš, da pogrešaš več takih trenutkov tudi z njegove strani...
(Zdej sm dala primer večerje, ker mi je to edino prišlo na pamet. Ampak če pa samo jočeš in se pritožuješ, pa tudi ne pomaga

-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
včasih se mi zdi, da sem malo keš pičke. sicer še z nikomer nisem bila zaradi denarja, vendar vedno bolj gledam na to, da bom z nekom, ki bo znal ravnati z denarjem in mu ne bo problem kaj častit ali posodit, če bom jst na eni nuli, on pa treh. tudi sama si kdaj po tihem želim, da bi me fant kam peljal na svoje stroške in malo razvajal, ampak imam na (ne)srečo takega, ki me bolj kot to skuša spravit na realna tla.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
mislm, da če zahtevaš oziroma si želiš takšnih in drugačnih pozornosti, še nisi keš p***a, dokler pač to ne preraste v "kupi mi avto", daj mi denar in podobno.
nevem, jst bi s tipom, ki nebi bil nikoli voljen pripraviti kakšne pozornosti zame, ki nebi bil pripravljen hodit na izletke in podobno, težko shajala.sem pa seveda sama ista, dajem tudi jaz in zdi se mi da je prav tako.
mi pa ni pomemben denar.mojga sem spoznala, ko ni imel nič.pa je šlo vse lepo..in sva tud kam šla, kej je pripravil...ker nevem, neki je treba, ne znam se izrazit
nevem, jst bi s tipom, ki nebi bil nikoli voljen pripraviti kakšne pozornosti zame, ki nebi bil pripravljen hodit na izletke in podobno, težko shajala.sem pa seveda sama ista, dajem tudi jaz in zdi se mi da je prav tako.
mi pa ni pomemben denar.mojga sem spoznala, ko ni imel nič.pa je šlo vse lepo..in sva tud kam šla, kej je pripravil...ker nevem, neki je treba, ne znam se izrazit

-
[She.] - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 5. 2008
- Kraj: Bora Bora
mene me zelo jezi,ko hodimo po cesti in da zagledamo tipa (starejšega al pa mlanjšega) u nekem high autu in punco zravn. 1 beseda prjatlou je ta je keš p***a. čaki malo ? zdej se pa nesme nobena zaljubit u njega kr je puhn dnarja ? so use z nim sam zrat tega ? kolk mene to jezi.

..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
[She.] napisal/-a:mene me zelo jezi,ko hodimo po cesti in da zagledamo tipa (starejšega al pa mlanjšega) u nekem high autu in punco zravn. 1 beseda prjatlou je ta je keš p***a. čaki malo ? zdej se pa nesme nobena zaljubit u njega kr je puhn dnarja ? so use z nim sam zrat tega ? kolk mene to jezi.
ja se strinjam...al pa recimo primeri, ko si kater kupi dober avto recimo po nekaj letih zveze pol je pa punca kar keš pi*ka...
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
maja200 napisal/-a:imam problem. s fantom sva skupaj že pol leta, vedno mu posojam denar kadar ga potrebuje, seveda so manjše vsote, ampak se sčasoma nabere. izpita nima, baje se mu ga ne da delat.
Ok, ene parkrat bi še to dopustila (pa tudi ne ravno vsak dan), potem pa definitivno ne! Koliko je fant star, da ni v službi in nima denarja? Pa to, da se mu ne da delat izpita... Itak, če je pa se je bolj fajn na račun drugih okoli prevažat. Jaz tega ne bi dopuščala.
maja200 napisal/-a:ali se vam zdi da sem keš p***a če gledam na ostale ženske, ki imajo fante, kateri jih vozijo na večerjo, v kino, jim kupujejo darilca?
Ti je to samo všeč ali si želiš, da bi te nekdo tak razvajal? Jaz recimo ne dam dosti na to. Zame je čudovit večer že to, če sva lahko skupaj in poležavava v postelji, brez večerje, darilc in podobno. Drugače greva mi2 na večerjo tam nekje 1x na 2 meseca. Pa še to največkrat na pico. V kinu sva bila v najinih 7 mesecih 1x, darila sva si izmenjala za najina rojstna dneva in valentinovo.
maja200 napisal/-a:niti ene stvari(npr. svečke, mirna glasba, romantika) ni naredil, da bi pokazal svojo romantično plat.
Pač niso vsi moški romantični. Tudi moj ni, pa ga zaradi tega nimam čisto nič manj rada.
maja200 napisal/-a:poslušam pa zgodbe kje je že bil, sklepam da z bivšimi itd. kaj bi ve nardile na mojem mestu? bi sprejele to, kot njegov način življenja in bi pač cele dneve presedele doma ali bi našle kakšno novo "robo"?
Teh zgodbic jaz ne bi poslušala. Me ravno ne zanima kje je hodil z bivšimi in kaj je tam počel. To je stvar preteklosti. Če bi ga sprejela oz. njegov način življenja... Kar se denarja tiče in izpita (da se mu ne da delat), ne bi sprejela. Naj se že postavi na lastne noge! Drugo pa bi. Če imaš nekoga rad, ga sprejmeš z napakami in lepimi lastnostmi vred

NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Najdi se drugega..če je zdej tak, bo tak ostal..in kaj ti bo tak, če ni nič od njega (govorim za tiste malenkosti, kot je ta, da ti na vsake svete cajte prnese rožco, te pele na večerjo-ne govorim vsak dan).
In ne, nisi keš p...a, si normalna ženska, ki si na vsake tok časa želi, da bi jo tip razvajal, ne pa samo jemal denarja od nje..
In ne, nisi keš p...a, si normalna ženska, ki si na vsake tok časa želi, da bi jo tip razvajal, ne pa samo jemal denarja od nje..
Za dežjem vedno posije sonce!!
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
maja200 napisal/-a:imam problem. s fantom sva skupaj že pol leta, vedno mu posojam denar kadar ga potrebuje, seveda so manjše vsote, ampak se sčasoma nabere. izpita nima, baje se mu ga ne da delat. ali se vam zdi da sem keš p***a če gledam na ostale ženske, ki imajo fante, kateri jih vozijo na večerjo, v kino, jim kupujejo darilca? rada ga imam ampak istočasno me taka dejanja odbijajo. niti ene stvari(npr. svečke, mirna glasba, romantika) ni naredil, da bi pokazal svojo romantično plat. poslušam pa zgodbe kje je že bil, sklepam da z bivšimi itd. kaj bi ve nardile na mojem mestu? bi sprejele to, kot njegov način življenja in bi pač cele dneve presedele doma ali bi našle kakšno novo "robo"?
Za tebe ne vem, ampak takšn tip se bi klical bivši. Nesposoben že zdaj, kaj šele bo. Jaz sicer romantike ne maram sploh, ker nisem niti tak tip ampak da bi mu pa mogla skus neke posojat, ker je len in tamo vamo, to pa na-a.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov