kemija ali razum? (pri izbiri partnerja)

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 15. Nov. 2010 15:43

Zato pa sprašujem ali kemija al razum ali idealne kombinacije, ali sem pa res zbirčna.[/quote]

js sm tut zlo zbirčna, in še zmer verjamm da obstaja nekdo, s katerim se bom dopoljnjevala na večino področjih, da mi bo tako vizualno privlačen,s podobnim mišlenjem, pogledom na življenje itd. skratka neka idealna kombinacija zame.

in tut ti verjetno ne morš prek tega, će te en ne privlač pač ne morš bit z njim..teško se razumsko odločš, d je pa en zate, najprej more bit tisto neki, da te pritegne in pol use ostalo... vrjam da boš tut ti najdla tvoj komplet :wink:
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 17. Nov. 2010 10:05

joooj napisal/-a:Jes sem cutla kemijo do več oseb, ampak vsakič je blo različno, drugače in tu je izstopala ena posebna kemija, sam je pač bla druga neizvedljiva situacija, da ni pršlo do zveze. Tak da definitivno nisem do vseh čutla enako intenziteto privlačnosti, če temu lahka tak rečem. Sam zej nevem ali lahko pričakujem, da se mi bo ponovila taka vlka privlačnost do drugega, al pa se moram sprijaznit z manj?
Ja tu se pa pol lahko vprašam, ali vem kaj hočem pa si zato ne ustvarim 10 slabih vez preden spoznam 1 kvalitetno vezo, tako kot si želim, ali pa sem res zakompleksana :)

Glej, dokler ne boš razumela, da nobena resna zveza dolgoročno ne temelji na "kemiji", tako dolgo na resno zvezo ne boš pripravljena.

To, čemur ti praviš kemija, je zaljubljenost in mine najkasneje v enem letu. In če ni kompatibilnosti, skupnih interesov, skupnih pogledov na življenje...potem ni več ničesar.

Zato, še enkrat: huda privlačnost ob začetku zveze ni nobeno zagotovilo za dolgoročno uspešno razmerje.
joooj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a joooj » 17. Nov. 2010 11:40

Eući* napisal/-a:vrjam da boš tut ti najdla tvoj komplet :wink:

Zlo težk je ohranit trezno glavo v tem norem svetu in sledit ter verjet samemu sebi, ko ti pa okolica na 1001 način zbija samozavest, te gleda postrani in ti da vedet da nisi ok. Js ful upam da so te misli k mi švigajo po glavi zadnje čase le posledica krize, ki traja že nenormalno dolgo. In tko le preveč razlišljam kje naj bi bil problem. Mogoče tu problema ni, ampak sem sam ena tistih, ki mora zloo dolg čakat.... :)
Vedno sem verjela svojemu instinktu, ki se nkol ni zmotu do zej, in ta mi pravi, da je nekdo (ki me bo zlo vesel, tut če nimam neke kilometrine za sabo) čist blizu...sam če en mičken moram počakat. Upam da to ni lažni filing! :)
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 17. Nov. 2010 12:21

Džeki, se strinjam s tabo, tudi isto razmisljam in zaradi tega sem gor napisala, da jaz osebno sem samo enkrat dozivela pravo kemijo, ostalo kar sem cutila je bilo nekaj vmes, pa sem bila ful pozitivno presenecena, in zaradi tega sem vprasala, po kaksen principu pa zbirajo tisti ki so imeli 10zvez? ker ne more bit skoz kemija! Ena moja prijateljica ,ki je imela 8vez mi je enkrat rekla, da se ona vec ne pocuti sposobna se zaljubiti, ampak da je z doloceno osebo, ker ji je lepo
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 17. Nov. 2010 12:42

joooj napisal/-a:Vedno sem verjela svojemu instinktu, ki se nkol ni zmotu do zej,

ROFL. Ma daj , ne laži si. V prvem postu sama priznavaš, da se zaljubljaš v same neresneže, avanturiste in postavljaš vprašanje, kako stvari obrniti na bolje. Zdaj pa je naenkrat s tvojim instinktom kao vse ok. :roll:

Če bi tvoj instinkt bil res tako super, bi ti že zdavnaj imela perspektivno zvezo. Tako pa je instinkt povsem zanič, sprijazni se.
joooj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a joooj » 17. Nov. 2010 14:11

S tem nisem mislila na instinkt glede fantov ampak na drugih področjih življenja. Npr. ko me je kaj skrbelo glede zdravja, faxa...kar koli, pa sem mela probleme in se obremenjevala z drugimi stvarmi, sem nekako podzavestno vedla, da bo vse ok in tako kot si želim, pol se je tak tut končal!
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 17. Nov. 2010 21:18

Ja, ok, ampak s tipi se ti ne bo uredilo samo po sebi. Boš morala kaj konkretno spremeniti za to. Pa sej to veš, zato si odprla temo.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 18. Nov. 2010 17:42

se strinjam z Džekijem, "kemija" pride in gre. Zato pa ogromno zvez razpade po cca. 1 letu (dovoljena odstopanja +/- 6 mesecev).
Ker če kemija gre in ni skupnih interesov, si težko v dobri zvezi. Poznam primer slabe zveze, saj se interesi zelo razlikujejo. Skupaj sta še iz navade in zaradi sexa. Žalostno, ampak resnično.

Drugač mislim da boste vse prej al slej najdle tipa, ki bo super za Vas. Če se ga jz najdla, pa sem grozno zbirčna, pol ga bote še ve. :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 18. Nov. 2010 20:22

čuftika napisal/-a: Poznam primer slabe zveze, saj se interesi zelo razlikujejo.

tole me pa res zanima. kaj točno ti misliš z razliko v interesih, ki bi predstavljala slabo zvezo? npr. da je ona pedantna računovodkinja, v službi od 8-17, on pa umetnik, pleše balet v sng maribor? da je ona mala vesela žogica, ki je najbližje športu ko gleda tv, on pa profi rokometaš? da si ona želi veliko družino, njemu je pa otrok enako domači živali?...
Vsak raj ima svojo kačo.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 18. Nov. 2010 20:40

Interesi oz. zanimanja, če sta skup en športnik po duši in ena, ki športa ne mara niti TV-ju videt, bo kr slaba kombinacija. On bi kolesaril, hodil na pohode, smučal, ona bi jedla in gledala TV. V prostem času težko kaj počneta, kar bi obema bilo v veselje.
V tem smislu sem mislila.
Računovodkinja pa umetnik, to še gre saj ni mus da se njihovo preživljanje prostega časa razlikuje. Je pa problem drugje, ona natančna, on na "hojla dri" recimo. Če to za koga predstavlja problem.

Jz recimo rada športam, ne predstavljam si da bi imela tipa, ki bi samo ležal in TV gledal, ki ne bi ne smučal, ne plaval, sovražil pohode, ne rad hodil v gobe recimo. Kaj bi skup počela? jz bi šla v fitnes tipe gledat, on bi bil doma in mačko cartal? :)
Ne vem.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 19. Nov. 2010 9:12

čuftika napisal/-a:Drugač mislim da boste vse prej al slej najdle tipa, ki bo super za Vas. Če se ga jz najdla, pa sem grozno zbirčna, pol ga bote še ve. :)

Samo, če bodo izbirale tudi na podlagi skupnih interesov in kompatibilnosti.

Poznam kar nekaj lepih žensk, ki imajo samo kratke veze, nobena ni daljša, kot leto do dve. Ni težko uganiti zakaj: stavijo samo na privlačnost in zaljubljenost in ko se to ohladi, temeljev za zvezo več ni.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 19. Nov. 2010 10:36

ne spomnim se več katera je bila, ki mi je pred časom tu na forumu trdila, da s tipom nimata nobenih skupnih interesov, da ne počneta skupaj pratično nič. niti kino,... in v isti sapi je blagoslavljala takšno zvezo kot odlično, dobro in stabilno. (približno vem katera, ampak ne bi upala trditi).
jaz se strinjam z đekijem. v vsem kar se tiče te teme.
tudi sama poznam lepe punce, ki se jim nobena zveza ne obnese. ker so le zatrapane. in tu je pika. ko to mine se pa vprašaš s kom sploh si in ali je vredno?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 19. Nov. 2010 14:47

Pomoje pa zaljubljenost ne mine kar tako al pa jaz narobe razumemta pojm. Se mi zdi, da moraš kar nekaj čutit do nekoda da si lahko z njim. Interesi je fejs da so skupni, medtem ko hobije se mi pa zdi, da mata dva lahko čist različne pa se bosta glih tko ujela.
alexxa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a alexxa » 19. Nov. 2010 15:08

Jaz lahko pa povem iz svoje izkušnje, da tista začetna kemija ko ti je nekdo pač tako lep, da nič ne moreš in se tudi ne moreš - enostavno ne znaš, nič pametnega pogovarjat, ni nič vredna.
Imela sem en tak primer; tipo mi je bil ena a na videz, in sem ga "dobila", šla sva na drink in same sebe nisem prepoznala. Sem resna in vse, ampak pri tem tipu mi je šlo samo za to, da čim prej dobim poljub od njega in se mi je prav fučkalo, kaj mi on govori ker sem imela v glavi samo eno stvar. Nisem se bila pripravljena menit o ničemer osebnem, samo take neke napol opolzke stvari so bile... No, po telefonu je bila komunikacija enaka, v živo pa so padali samo objemčki in poljubčki in če je že bil kak pogovor, je bilo samo o tem, kako sva si všeč ipd.
No, čez čas sem pa ugotovila da ga v bistvu sploh ne poznam. Samo telesna privlačnost; sva se poskušala kaj bolj resnega menit, ampak me je dolgočasil, zelo dolgočasil in ga nisem mogla poslušat dlje kot 10 minut, ne da bi ga prekinila s kakšnim svojim "opolzkim" stavkom. :D

Potem pa si človek pride na plano s tem, da je veliko bolj pomembno, da te človek zna nasmejat, te ne dolgočasi če se menita, če se zna pogovarjat in pogovor naredit zanimiv, da sodeluješ v enaki meri kot on... Potem pa pride tista prava kemija. OK, seveda ti mora bit človek tudi vizualno všeč, ampak dejansko je pa (vsaj pri meni) karakter tisti, ki bo odigral glavno vlogo. Kaj boš z nekom, ki ti je samo lep da bi ga poljubljal pet ur skupaj, pogovarjat pa se ne zdržiš niti pol ure?...
... xoxo
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 19. Nov. 2010 15:25

hehe, pa s5 to posploševanje :D,...zakaj pa ti en ne more bit tako vizualno privlačen kot tut karakterno zanimiv, da bi se z njim lahko skos pogovarju ..?
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov