Kdaj je pravi čas da se dva preselita skupaj ?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
cherryberry napisal/-a:se pravi je pomanjkanje komunikacije, če mu rečem da mu bom dala narest kljuce od mojga stanovanja ??
to ne.
pomanjkanje komunikacije je to, da ga kao nočeš strašit. mislim, če imaš ti občutek, da je že čas, da zaživita skupaj, in v isti sapi poveš še to, da bi ga s tem utegnila prestrašiti, je to nič drugega kot pomanjkanje komunikacije, ali pa česa drugega v zvezi.
npr. tega, da (še) nisi ziher da hoče s tabo (že) živeti.
se pa strinjam z vesno glede lazenja k njemu domov (oz. povsod z/za njim- verjetno ga je zato strah živeti s tabo), glede na to, da ima on "delo" z diplomo... a ti pa kar zraven njega sediš?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
^ tudi sama sem se to vprasala....ko on dela doma npr. diplomo, kaj za sluzbo ali kosi travo , ti ga opazujes pri delu? Se pogovarjas z njegovimi starsi?
Pusti ga da to naredi sam, pa pojdi ti vmes sama vn, se dobi s prijateljicami, pojdi na izlet ali kolesarit...
Ne vem no....ker definitivno to ni dobro. Ce mu to zdej se odgovarja, mu kasneje (sploh ce bosta zivela skupaj) ne bo vec. V to sem 100%!
Kolko pa sta stara vidva???
Pusti ga da to naredi sam, pa pojdi ti vmes sama vn, se dobi s prijateljicami, pojdi na izlet ali kolesarit...
Ne vem no....ker definitivno to ni dobro. Ce mu to zdej se odgovarja, mu kasneje (sploh ce bosta zivela skupaj) ne bo vec. V to sem 100%!
Kolko pa sta stara vidva???
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Glede na to da sta skupaj samo 5 mesecev in povrhu tega še non stop skupaj se mi zdi da je samo vprašanje časa kdaj si bota začela parat živce. Če se bosta vselila skupaj bo do tega prišlo prej.
Dajta si dihaat...
Dajta si dihaat...
Breakfast is my religion! (The Mask)
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Takrat, ko misliš, da ima tvoja zveza prihodnost(in si racionalna oseba, ki ni odvisna od odnosov in partnerja, kar bi te sicer vleklo v skupno bivanje že izjemno hitro ).
It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
softTouch, jaz sem zdaj s tipom pet let in štiri mesece. Če bi imela finance in možnost skupnega življenja čez par let(nevem, tri, štiri, torej bi bila skupaj že osem, devet let), naj raje čakam na 30a leta? se mi zdi, da bolj resnost zveze šteje, kakor starost.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
hotela sem reči, da je človeku pri tridesetih malo bolj jasno kaj hoče od zveze in zato te stvari ponavadi potekajo hitreje...poleg tega imajo do takrat ljudje malo bolj urejene (stalne) finance in po možnosti so že na svojem...
ni se nič nanašalo nate (oz. na tvojo zvezo)
ni se nič nanašalo nate (oz. na tvojo zvezo)
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Vem, da se ni nič nanašalo name, samo izpostavla sm sebe, kot primer.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
..Evelyn.. napisal/-a:softTouch, jaz sem zdaj s tipom pet let in štiri mesece. Če bi imela finance in možnost skupnega življenja čez par let(nevem, tri, štiri, torej bi bila skupaj že osem, devet let), naj raje čakam na 30a leta? se mi zdi, da bolj resnost zveze šteje, kakor starost.
Torej, če si v dvajsetih, boš morda čakal osem, devet let do vselitve, če tipa spoznaš pri tridesetih, dvomim Lep primer, ki potrdi teorijo softTouch....pri tridesetih gre hitreje
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Stara sem 20. Torej sm zdj v 20h. Čakala bom 3-4 leta max. Ne do 30h. Se definitivno strinjam, da je lažje ustvarit skupen dom, ko si starejši zaradi financ ipd. Vendar, če imaš te že prej in če vidiš, da zveza nekam vodi, da je zveza resna, ti ni potrebno čakat do 30ga leta. Zato menim, da je resnost zveze bolj trden faktor skupne vselitve, kakor starost, ker tudi, če si star 30 in se v sveži zvezi vseliš skupaj, gre lahko vse v tri pisane marjetice, ker zveza ni trdna in pripravljena na skupno vselitev.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
..Evelyn.. napisal/-a:Stara sem 20. Torej sm zdj v 20h. Čakala bom 3-4 leta max. Ne do 30h.
Vem, da boš mlajša, ciljam na to, da boš ob vselitvi imela za sabo mnogo daljšo vezo (ker se je zgodaj začela) kot tista, ki se bo vselila pri tridesetih letih. Ta ne bo čakala 8 let. In ti, če bi svojega namesto pir 15. spoznala pri 30., tudi najverjetneje ne. Bi se vselila prej.
..Evelyn.. napisal/-a: Se definitivno strinjam, da je lažje ustvarit skupen dom, ko si starejši zaradi financ ipd. Vendar, če imaš te že prej in če vidiš, da zveza nekam vodi, da je zveza resna, ti ni potrebno čakat do 30ga leta.
Seveda da ne. Kdo to trdi, da se grem nanjga spravt? Zakaj bi bilo potrebno čakati do tridesetega, preden začneš živeti z nekom?
(Sama sicer vzemam v "prednost", da ženska in moški, preden se lotita "življenja v dvoje", izkusita tudi samostojno življenje "na svojem", ne da se tega lotita direkt od mame. )
..Evelyn.. napisal/-a: Zato menim, da je resnost zveze bolj trden faktor skupne vselitve, kakor starost, ker tudi, če si star 30 in se v sveži zvezi vseliš skupaj, gre lahko vse v tri pisane marjetice, ker zveza ni trdna in pripravljena na skupno vselitev.
Osebno sem mnenja, da tlele "trdni faktorji" sploh niso pomembni. Edini faktor, ki je pomemben pri uspehu zveze, je delovanje v zvezi med skupnim življenjem. Še tako resna zveza se lahko scfizi, če z njo "grdo ravnamo" in še tako ponesrečen, zaljubljeni primer lahko sfolga, če v to vložimo delo. Leta, čas zveze....pristranske zadeve.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Hja delovanje v zvezi oziroma delovanje drug drugega pa spoznaš skozi daljši čas, ne v parih mesecih, zato je potrebna "resna zveza".
zelo mi je všeč, da si napisala "osebno mislim" , no, jaz osebno pa menim, da je potrebno človeka zelo dobro spoznati še pred skupnim življenjem, zato trdim, da je nujna resna zveza pred tem(sicer se v skupnem življenju še dodatno spoznaš ampak imaš trdne temelje že). Iz tega izvira moj argument proti temu, da ni vse odvisno od starosti. Moje mnenje.
zelo mi je všeč, da si napisala "osebno mislim" , no, jaz osebno pa menim, da je potrebno človeka zelo dobro spoznati še pred skupnim življenjem, zato trdim, da je nujna resna zveza pred tem(sicer se v skupnem življenju še dodatno spoznaš ampak imaš trdne temelje že). Iz tega izvira moj argument proti temu, da ni vse odvisno od starosti. Moje mnenje.
- cherryberry
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 9. 2010
Ful dobr da ste se tok razpisale, celi eseji, dobr da mam cajt brat
Aja... drgac pa nobeden od naju vec ne zivi s starsi...tko da... pa diplomsko je že napisal (to sm dala za primer, kdaj pac sva pr njemu npr.). Pa v bistvu je blo njemu kul ce sm bla tm k je pisal (pr seb jo je pisal samo zato, ker je rabil zmogljivejši računalnik, zarad zahtevnosti diplomske), pa sm jst kej svojga umes pocela, k mu je blo lazje pisat, k sm ga baje sproscala... Drgac pa je tko, da tud pocneva vsak svoje stvari, tud ce sva pr men al pa pr njemu.
Zdj je tud pac tko prslo da bova mela oba sluzbe, in pac s tem tud manj prostega časa. In po eni strani mi je ful glupo, npr. dej jst koncam ob 20ih z jobom, prid takrat k men. Jst zacnem ob 9ih zjutri, dej pejt takrat domov k seb. al pa on men, prit k men k bos konc... kar pomeni prestavljanje skoz, cunje levo desno... pol je tu še finančni vidik, ful bl se nama bi splačal da bi živela skp, kar bi pomenil placevanje ene najemnine, ne dveh... ker v bistvu je on pr seb, max. 3-5 dni na mesec, v bistvu placuje stanovanje zastonj....
In ja sm racionalna oseba, in prvic v bistvu razmisljam o tem da bi z nekom živela (beri: s tipom). Pa drgac prezivljam čas s prijateljicami, vmes je kdaj k se ne vidva po par dni. In nima veze to da razmisljam o skupnem domu z njim, nič s tem da bi bla odvisna od veze.
aja ce je starost pomemben podatek, oba sva 22.
kar se tice selitve glede starosti, pomoje je pri 22ih z nekom lazje zazivet skp, k pa pri 30ih, k majo ljudje naceloma ze zelo trdno usidrane svoje bivanjske navade...
in hm... a je res tok nemogoče, da dva živita skp, skp preživljata velik časa, pa si ne gresta na živce ??
Aja... drgac pa nobeden od naju vec ne zivi s starsi...tko da... pa diplomsko je že napisal (to sm dala za primer, kdaj pac sva pr njemu npr.). Pa v bistvu je blo njemu kul ce sm bla tm k je pisal (pr seb jo je pisal samo zato, ker je rabil zmogljivejši računalnik, zarad zahtevnosti diplomske), pa sm jst kej svojga umes pocela, k mu je blo lazje pisat, k sm ga baje sproscala... Drgac pa je tko, da tud pocneva vsak svoje stvari, tud ce sva pr men al pa pr njemu.
Zdj je tud pac tko prslo da bova mela oba sluzbe, in pac s tem tud manj prostega časa. In po eni strani mi je ful glupo, npr. dej jst koncam ob 20ih z jobom, prid takrat k men. Jst zacnem ob 9ih zjutri, dej pejt takrat domov k seb. al pa on men, prit k men k bos konc... kar pomeni prestavljanje skoz, cunje levo desno... pol je tu še finančni vidik, ful bl se nama bi splačal da bi živela skp, kar bi pomenil placevanje ene najemnine, ne dveh... ker v bistvu je on pr seb, max. 3-5 dni na mesec, v bistvu placuje stanovanje zastonj....
In ja sm racionalna oseba, in prvic v bistvu razmisljam o tem da bi z nekom živela (beri: s tipom). Pa drgac prezivljam čas s prijateljicami, vmes je kdaj k se ne vidva po par dni. In nima veze to da razmisljam o skupnem domu z njim, nič s tem da bi bla odvisna od veze.
aja ce je starost pomemben podatek, oba sva 22.
kar se tice selitve glede starosti, pomoje je pri 22ih z nekom lazje zazivet skp, k pa pri 30ih, k majo ljudje naceloma ze zelo trdno usidrane svoje bivanjske navade...
in hm... a je res tok nemogoče, da dva živita skp, skp preživljata velik časa, pa si ne gresta na živce ??
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
cherryberry napisal/-a: pol je tu še finančni vidik, ful bl se nama bi splačal da bi živela skp, kar bi pomenil placevanje ene najemnine, ne dveh...
To je sicer ze res, ampak potem se tukaj spet postavi vprasanje, ali bi vidla zivela skupaj zato ker si to res zelita, ali tukaj pretehta financni vidik???
cherryberry napisal/-a:...v bistvu je on pr seb, max. 3-5 dni na mesec, v bistvu placuje stanovanje zastonj....
Predvidevam da je ostale dni pri tebi. Torej prakticno ze zivita skupaj, samo tega nista se ''uradno'' naredila (da mu das kljuc, prinese k tebi vse obleke in kozmetiko...). Torej ne vem zakaj sploh tak big dil in dilema kako zaceti pogovor ''ali bi se vselila skupaj??'' ko pa dejansko ze zivita skupaj. Mu pac preprosto reces...ej, pa sej ce si ze vecino casa pri meni, potem pa se vse stvari prinesi sem. Itak ze prakticno ziviva skupaj....
cherryberry napisal/-a:... pomoje je pri 22ih z nekom lazje zazivet skp, k pa pri 30ih, k majo ljudje naceloma ze zelo trdno usidrane svoje bivanjske navade...
Selitev po mojem mnenju nima toliko veze s starostjo, kot s tem, ali si sploh pripravljen na to (oz. zrel za ta korak).
cherryberry napisal/-a:... a je res tok nemogoče, da dva živita skp, skp preživljata velik časa, pa si ne gresta na živce ??
Ni nemogoce....sploh se ne na zacetku veze, tako kot sta vidva skupaj komaj nekaj mesecev....z leti pa se zna to spremenit. Vidva sta se na zacetku, sveze zaljubljena, se se morda ne poznata dovolj in vse vajine slabosti se niso prisle na povrsje. Cez cas se zna zgodit, da te bodo zacele motit malenkosti, ki jih sedaj ne vidis...
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Če se nista še nikoli pogovarjala o teh zadevah, se mi zdi, da ni še čas za selitev. Eno je pogovarjati se o tem kdaj bi se kdo preselil in kam, drugo pa dejanska selitev.
Se mi zdi, da ni preveč za hitet. Moraš prvo fanta dobro spoznat. Še bolj pa se mi to zdi odvisno od starosti, zrelosti in finančne zmožnosti.
Se mi zdi, da ni preveč za hitet. Moraš prvo fanta dobro spoznat. Še bolj pa se mi to zdi odvisno od starosti, zrelosti in finančne zmožnosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]