Kdaj imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
levinja23 - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 3. 2009
Jst sem vedno govorila, da do 23 leta sploh ne bi imela resnega fanta, da predno bi imela redno službo pa svoje stanovanja niti slučajno ne bi imela otroka. To sem govorila, ampak zdej je situacija popolnoma drugačna in sem čist sremenila svoje mnenje. Še vedno se strinjam, da je neodgovorno imet otroka, če nima noben rednih dohodkov, pa če je otrok za marsikatero stvar prikrajšan, ampak dejstvo je, da včasih življenje ne teče tako kot smo si sami zamislili. Trenutno imam že 4 leta fanta (stara sva 21 in 22), ki že pridno končuje faks, jst sem pa trenutno v 3. letniku. Veliko se pogovarjava in oba sva mnenja, da je otroka treba imet mlad, če imaš seveda ustrezne pogoje in če najdeš pravega partnerja. Razumem, da če ženska pri 30 še ni spoznala tapravega, da raje nima otrok kar z enim moškim in čisto prav je tako. Mi2 v roku dveh let planirava otroka, če pa se bo res tako izšlo, kot načrtujeva pa ne vem
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
red_rose napisal/-a:novo vprasanje:
NIA in podobne ki se jim zdi da bi tezko shajale z otrokom kot studentke, pa si ga vseeno ze malo zelijo, kaj ce se zalomi in zanosite?
splav ali obdrzat otroka? in kaj pravi fant?
Če se zalomi ga bi obdržala, čeprav bi mi se vse na glavo obrnilo. Fant bi pa itak rad videl, da ga bi mela že zdaj.
Sama upam, da se mi nebo kaj zalomilo, ker otrok v tej situaciji ni v prvem planu in mam občutek, da potem nebom nikdar uresničla svojih sanj.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
red_rose napisal/-a:novo vprasanje:
NIA in podobne ki se jim zdi da bi tezko shajale z otrokom kot studentke, pa si ga vseeno ze malo zelijo, kaj ce se zalomi in zanosite? (tut ce jete KT al karkol, nobena zascita ni 100% to vsi vemo...)
splav ali obdrzat otroka? in kaj pravi fant?
no za NIO vem da ma tut fanta, kaj pa ti vanessa, ne vem sicer ce ga imas ampak recimo da si v dolgoletni zvezi in zanosis, bi ga obdrzala?
a se kej pogovarjate s fanti o tem in kaj pravijo?
Absolutely bi ga obdržala, če bi se mi prikradel
Čeprav bi blo precej težko, pa ne tolko s finančnega vidika, kot pa ta, da bi verjetno imela precejšnjo osebnostno krizo. Ampak otročička bi pa obdržala. On? Bi ga že zdaj imel, če bi blo možno
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
jst bi pa po vsej verjetnosti splavila, čeprav sem dost stara, ampak pač nočem imeti odgovornosti kot je otrok zdaj, ker imam za svoj lajf trenutno druge plane, in otroka v prihodnosti ne vidim.
Me pa res zanima, a ga bom sploh kdaj videla.
Me pa res zanima, a ga bom sploh kdaj videla.
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
materinski čut se prej ali slej prebudi v vsaki ženski, tako je hotela evolucija
-
evva - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2008
men se pa ne zdi to tko, v bistvu se mi zdi to dost primitivno razmišljanje, pa brez zamere, dost žensk se pač odpove otroku zaradi kariere. Sama ne podpiram tega in vem, da bom v prihodnosti imela otročka, ampak tudi ne obsojam žensk, ki se odločijo nasprotno. Težko je imet zelo uspešno kariero in družino. Do neke mere se da, ampak je tud odvisno s čim se ukvarjaš, v nekaterih primerih pa ti pač služba mora bit na prvem mestu...
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
lovefrance napisal/-a:materinski čut se prej ali slej prebudi v vsaki ženski, tako je hotela evolucija
To sploh ni rečeno. Vsaka pač drugače gleda na te stvari, povezane z odločitvijo kdaj sploh imeti otroka, ali ga sploh imeti. Ene se za to odgovornost odločijo, ker kao družba tk zapoveduje, oziroma je logično, da imata partnerja slej k prej otroka. Ampak to je napačno razmišljanje določenih. Js se bom za otroka odločila, k bova s partnerjem oba za to, in ne za to, ker jih ima že npr.(govorim nasplošno) 5 kolegic, pa vse sosede, hop, zdj ga morm še pa js met. Mam občutek da nekateri pari ful tk gledajo, zdj sva pa že neki let skp, zdj je pa skor da čas, da nekaj naredima, zato ker mogoče na nek način tudi družba to od njiju pričakuje, in se odločita za to, ne zaradi najpomembnejšega, in sicer, lastne želje po otroku.
Na drugi strani so seveda tiste, ki dajejo prednost karieri, ki želijo na polno uživat življenje, brez obveznosti in skrbi, ki jih prinesejo otroci, in se za to ne odločijo. ne moremo jih zaradi tega obsojat, da niso ženske. Ta skupina žensk, ima pač drugačne cilje in želje, katere ne vključujejo otrok, in navsezadnje vseeno boljše spoštovat takšno željo ženske ali para, kot pa gledat, neko žensko, ki se je odločila za otroka, zaradi pričakovanja družbe le tega, potem je pa razvidno kako ji "preseda" ta vloga in je otrok nezaželjen. V tem primeru trpita oba, in ženska in otrok.
Tudi sama sm k sm bila še mlajša, govorila, ja js bm pa pri 22-ih mela prvega bejbija, blablabla. Hja seveda. Sm 23 ampak zaenkrat še ne razmišljam v tem. Čeprav imava vse pogoje, da bi ga lahko imela, ampak midva želiva še nekaj let uživat sama, ter sama si želim nekaj narest tudi v svoji karieri, da bom lahko zagotovila svojemu otroku, kar mu pač želim zagotovit. Drugače imam ful rada bejbije, obožujem jih, ampak želje po svojem še ne čutim. Verjamem pa, da ko bom to začutila oziroma bova oba pripravljena za ta korak, se bova za to odločila, pa ne zaradi tega, ker ga bo mela soseda, pa 5 bivših sošolk, ampak zaradi tega ker bova midva to želela, zaradi naju
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]