Kdaj imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 565 prispevkov
• Stran 3 od 38
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38
Naslednja
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Vse imejte takoj otroke! Punce, to morate res takoj no.
Veste kak je to fajn! TAKOJ!
Sicer pa kaj je narobe z lepljenjem linkov? Sej jih lahko spregledat. So le za podkrepitev naših izjav (da ne bo katera rekla, da smo si kaj izmislili).
Bolj relaxed že nebi mogla bit (hvala, da te skrbi zame my_self). Pa ne vse preresno (in osebno) jemat, je slabo za srce
Sicer pa kaj je narobe z lepljenjem linkov? Sej jih lahko spregledat. So le za podkrepitev naših izjav (da ne bo katera rekla, da smo si kaj izmislili).
Bolj relaxed že nebi mogla bit (hvala, da te skrbi zame my_self). Pa ne vse preresno (in osebno) jemat, je slabo za srce
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
saj je dejansko prešlo na prepričevanje. enostavno ene trdijo (mo), da ni nič strašnega imeti otroka v času študija, ene pa pač, da se to ne da. in ja, dajmo prepričat ena drugo.
po moje se pač, če se moraš, se nekako znajdeš in uskladiš svoje življenje situaciji primerno, pa če gre za otroka, izgubo službe, nepričakovano selitev ali ločitev.
pač mene ne boste prepričale, da v študentskih letih ni mogoče postati mamica. mogoče je res bolj lagodno in udobno v poznejših letih, po zgrajeni hiši in karieri, ampak tudi študentke se nekak prebijejo. in če je želja, ne vidim nobenega razloga proti.
aja, samo želja itak ni dovolj za otroka. (jaz predpostavljam, da študentka dobi dodatke, ter da fant vsaj preko študentskega servisa dela, ter da se mata rada in imata podporo tudi doma).
po moje se pač, če se moraš, se nekako znajdeš in uskladiš svoje življenje situaciji primerno, pa če gre za otroka, izgubo službe, nepričakovano selitev ali ločitev.
pač mene ne boste prepričale, da v študentskih letih ni mogoče postati mamica. mogoče je res bolj lagodno in udobno v poznejših letih, po zgrajeni hiši in karieri, ampak tudi študentke se nekak prebijejo. in če je želja, ne vidim nobenega razloga proti.
aja, samo želja itak ni dovolj za otroka. (jaz predpostavljam, da študentka dobi dodatke, ter da fant vsaj preko študentskega servisa dela, ter da se mata rada in imata podporo tudi doma).
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
*mala* napisal/-a:Vse imejte takoj otroke! Punce, to morate res takoj no.
ja kako naj ne resno jemljem če v eni temi govoriš da ti je rekel ginekolog ki je strokovnjak v Sloveniji (no, za to se ma vsak drugi če smo realni) da je težko zanosit v poznejših letih? saj se vendarle gre zame in za mojo srečo!
- my_self
- Komunikatorka
A sm kje napisala da ne verjamem? Sem samo komentirala kar je pripomnila *mala*.
EDIT: red_rose ti pa ful ne vlačiš vsega v druge teme. Če se ne motim si samo zame in za [vanesso odprla novo temo, pa nikoli nism imela nič osebnega proti tebi. Zdej pa pričakuješ da ne bomo imele ne jz ne ona nič osebnega proti, če nas vlačiš po raznoraznih temah? Optimist
EDIT: red_rose ti pa ful ne vlačiš vsega v druge teme. Če se ne motim si samo zame in za [vanesso odprla novo temo, pa nikoli nism imela nič osebnega proti tebi. Zdej pa pričakuješ da ne bomo imele ne jz ne ona nič osebnega proti, če nas vlačiš po raznoraznih temah? Optimist
Zadnjič spremenil my_self, dne 02. Okt. 2009 18:33, skupaj popravljeno 1 krat.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
mene kdaj je pametno imet otroka ne zanima. Požvižgam se na smernice, ker jaz ga bom imela ko se mi bo zazdelo, pol pa al čez eno leto al pa čez 10. Ne glede na moj status. KEr vem da moj status je zabetoniran, služba me čaka, z odprtimi rokami, pa ne samo ena, kadrovsko mam, tko da lahko gladko zanosim tud vmes v tistem času ko bom itak obvezno v podjetju (sicer bom zato verjetno delala tam še eno leto dlje)...
Idealen čas za otroka ni nikoli. Zmeraj je kej kar to preprečuje. Al delaš bajto, al ma sam en plačo, al bi rajš delu doktorat....
Kurc, na konc se vedno vse pošlihta.
Poznam take k jih mado pr 35,pa take k so tok stari k jst. Vsi so zadovoljni, nobenmu nč ne manjka. Chill, relax.
Idealen čas za otroka ni nikoli. Zmeraj je kej kar to preprečuje. Al delaš bajto, al ma sam en plačo, al bi rajš delu doktorat....
Poznam take k jih mado pr 35,pa take k so tok stari k jst. Vsi so zadovoljni, nobenmu nč ne manjka. Chill, relax.
-
*mala* - Cosmopsiho
Še ena v prid mladim mamicam:
Se bom še sama kej novega načila.
Smetka_ - lepo povedano
According to breast cancer research studies, women who give birth before the age of 25 are less likely to develop breast cancer in their lifetime (Living Beyond Breast Cancer).
Birth defects, especially those involving chromosome number and arrangement, also increase with the age of the mother. According to the March of Dimes, "At age 25, a woman has about a 1-in-1,250 chance of having a baby with Down syndrome; at age 30, a 1-in-1,000 chance; at age 35, a 1-in-400 chance; at age 40, a 1-in-100 chance; and at 45, a 1-in-30 chance."
Smetka_ - lepo povedano
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
my_self napisal/-a:A sm kje napisala da ne verjamem? Sem samo komentirala kar je pripomnila *mala*.
ZS, ker zdaj si pa se vecji OT!
*mala* daj se kaj poisci!
- my_self
- Komunikatorka
*mala* napisal/-a:Še ena v prid mladim mamicam:According to breast cancer research studies, women who give birth before the age of 25 are less likely to develop breast cancer in their lifetime (Living Beyond Breast Cancer).Birth defects, especially those involving chromosome number and arrangement, also increase with the age of the mother. According to the March of Dimes, "At age 25, a woman has about a 1-in-1,250 chance of having a baby with Down syndrome; at age 30, a 1-in-1,000 chance; at age 35, a 1-in-400 chance; at age 40, a 1-in-100 chance; and at 45, a 1-in-30 chance."
Smetka_ - lepo povedano
To smo se pa pr biologiji učili leta in leta nazaj. Kar pa še ne pomeni, da je nemogoče imet otroka. Kaj hočeš sploh dokazat?
-
*mala* - Cosmopsiho
Citiraj mi, kje sem rekla, da je nemogoče imeti otroka, ko si malce stareši? Samo da je TEŽJE!!
Še tole z Wikipedie:
Še tole z Wikipedie:
At age 30, 75% will get pregnant within one year, and 91% within four years.
At age 35, 66% will get pregnant within one year, and 84% within four years.
At age 40, 44% will get pregnant within one year, and 64% within four years.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Smetka_ napisal/-a:mene kdaj je pametno imet otroka ne zanima. Požvižgam se na smernice, ker jaz ga bom imela ko se mi bo zazdelo, pol pa al čez eno leto al pa čez 10. Ne glede na moj status. KEr vem da moj status je zabetoniran, služba me čaka, z odprtimi rokami, pa ne samo ena, kadrovsko mam, tko da lahko gladko zanosim tud vmes v tistem času ko bom itak obvezno v podjetju (sicer bom zato verjetno delala tam še eno leto dlje)...
ker ko maš otroka, se itak avtomatsko zresneš in prilagodiš lajf otroku,hočš nočš in so vsi srečni
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
*mala* napisal/-a:Pa kje sem rekla, da ne boš dobila službe? Samo, da bi delodajalec raje zaposlil npr. moškega, ker ne bo imel porodniške- ker to je le strošek podjetju, nič drugega.
A tle res nobena ne ve, da izplačilo porodniške ni noben strošek delodajalca, ampak jo izplačuje država (CSD) ??
-
*mala* - Cosmopsiho
To vem, ampak recimor, da so te morali usposabljati dodatno za določen poklic, ti greš pa na porodniško in rabijo novega na tistem delovnem mestu (če je seveda pomembno)- ga morajo spet usposobiti (kar pa tudi ni zastonj).
Prvi neprebran prispevek • 565 prispevkov
• Stran 3 od 38
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov