Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Okt. 2009 17:46

*mala* napisal/-a:my_self: Samo vračam uslugo glede vtikanjev v objave :P

Nadrejeni sklepa, da bo ženska po narejenem faksu hotela otroka- in če gledaš komentarje na tem forumu je dejansko tako. In seveda raje ne zaposli osebe, za katero je dvom, da bo šla takoj v porodniško (ker to njemu ni ravno v plus- očitno, če so pa včasih šefi ženske ko so jih zaposlili silili, da podpišejo pogodbo, da nimajo X let otrok).

aha ok, potem je najboljše da se spravim delat otroka, ker itak ne bom dobila službe al pa bom imela prvega otroka ko bom že zgubana in vprašanje če ga bom sploh mela, kr itak čez 10 let bom mela manj možnosti za zanosit če bo sploh še kakšna možnost. a ti kaj razmišljaš v tej smeri al boš tudi ti ostala brez službe? :cry:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Okt. 2009 17:46

schpeltza napisal/-a:In kaj zdaj bomo ženske, ki so zaključile študija tako diskriminirane, danas noben ne bo hotel zaposlit... :roll: kje je tu enakopravnost...

Še pred nekaj leti so podjetja silila ženske v podpis pogodb, da nimajo otrok. Ja, je dikriminacija, ampak vseeno je veliko žensk podpisalo (priznam, da ne vem, če se to še vedno dogaja, ali ne- seveda naj se nebi).

my_self: Seveda je več takih, ki imajo otroke, ko so zaposlene, jaz samo hočem povedat da ni tako grozno, tudi če ga imaš koti študent. Če so vsote denarne pomoči še vedno tako visoke, je skupaj z štud. domom in zastonj vrtcem več kot dovolj za vzgajanje otroka (pa to so samo dohodki matere, kaj če še oče kdaj pa kdaj malce dela?; mislim da materi res ni treba v tem primeru delat).

[vanessa] napisal/-a:aha ok, potem je najboljše da se spravim delat otroka, ker itak ne bom dobila službe al pa bom imela prvega otroka ko bom že zgubana in vprašanje če ga bom sploh mela, kr itak čez 10 let bom mela manj možnosti za zanosit če bo sploh še kakšna možnost. a ti kaj razmišljaš v tej smeri al boš tudi ti ostala brez službe? :cry:

Pa kje sem rekla, da ne boš dobila službe? Samo, da bi delodajalec raje zaposlil npr. moškega, ker ne bo imel porodniške- ker to je le strošek podjetju, nič drugega.

Ja, ostala bom brez službe :cry: mi boš ti odstopila svojo? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 02. Okt. 2009 17:50

*mala* napisal/-a:
schpeltza napisal/-a:In kaj zdaj bomo ženske, ki so zaključile študija tako diskriminirane, danas noben ne bo hotel zaposlit... :roll: kje je tu enakopravnost...

Še pred nekaj leti so podjetja silila ženske v podpis pogodb, da nimajo otrok. Ja, je dikriminacija, ampak vseeno je veliko žensk podpisalo (priznam, da ne vem, če se to še vedno dogaja, ali ne- seveda naj se nebi).

my_self: Seveda je več takih, ki imajo otroke, ko so zaposlene, jaz samo hočem povedat da ni tako grozno, tudi če ga imaš koti študent. Če so vsote denarne pomoči še vedno tako visoke, je skupaj z štud. domom in zastonj vrtcem več kot dovolj za vzgajanje otroka (pa to so samo dohodki matere, kaj če še oče kdaj pa kdaj malce dela?; mislim da materi res ni treba v tem primeru delat).

Sej smo dojeli, da NI grozno imet otroka med študijem. Gre se za to kdaj ga je boljše imet in če malo pogledaš RL (in forum kjer je itak povprečna starost okoli 22 let in ti vsaka druga, s tabov redn, napiše da še en razmišlja o otroku) boš dobila ven več nosečnic ki so zaposlene kot pa nosečnice na faksu. To pa mislim da ti vse pove.

DODAJAM: strošek podjetju? in kaj plača pa ni strošek? je večji strošek, čeprav imaš pa tudi več koristi.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Okt. 2009 17:53

^^ Ne vem ravno kdo je razpravljal kdaj je BOLJE imeti otroka? Bolj se je šlo PROTI/ZA nosečim študentkam in plusih (ter vaših minusih) le tega.

Glede na to, da razmišljam o magisteriju si mogoče pa res omislim otroka pred koncem študija :D

Aja, plača je v strošek podjetju, ampak nekako v zameno pričakuje podjetje, da ustvariš neko količino dobitka (očitno večje kot tvoja plača)- drugače se podjetju ne splača imeti te zaposleno, ali pač? Ne vem katero podjetje ima preveč denarja, da kar zaposluje, če ne rabi (in pričakuje učinka ===> denar).
Zadnjič spremenil *mala*, dne 02. Okt. 2009 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Okt. 2009 17:55

ah dej ljubica, ne zdej obračat pomena besed. RAJE NE zaposli je zame isto kot ne zaposli, ker namreč ne bom ena in edina k se bo prjavla za tisto službo in če se bo kak moški al ženska z otrokom (že k vas je dosti takega mnenja da te lažje dobijo službo (kr ne vem zakaj sam možnost da bi ženska hotla drugega otroka kar čudežno odpade?!)), si ti sama rekla - bo raje njega/njo zaposliu.
dvomim pa da je podjetje že bankrotiralo zaradi porodniškega :roll:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Okt. 2009 17:55

*mala* napisal/-a:red_rose: Prebrala v zadnji citirani izjavi. Wow, to pa je kar neki denarja (bivših 156.000). Nisem si mislila da je toliko.

zdaj je obdobju primerno dosti vec (v €€€)

my_self ce mas sluzbo za dolocen cas in zanosis ti delodajalec ne bo podaljsu pogodbe, tut porodniske ne bos dobila ne nc. berem na teh forumih za mamice in majo ful probleme s tem. tiste k pa ze majo majhne otroke, lazje zaposlijo, otrok je pac v vrtcu.

moja prijateljica bo kmalu rodila, 1.letnik faksa :gut: zivita v stanovanju v najemu, fant dela preko studenta, sama si je tocno preracunala kok dodatkov bo dobila, stipendijo...skoraj vso opremo je dobila od drugih - pa to sploh ne pomeni da si ne bi mogla kupit. mi smo mel dojencka par let nazaj, pa se te stvari ful posojajo, ker oblekce dojencek pac rabi samo 1 mesec, potem ze zraste, pa nove za par mescev...tako da jih komot ponosi vec dojenckov. prav tako zibelka, otroski sedezi itd. tista ki to vse sama kupi in tarna kako je vse drago si je pac sama kriva...
v nasi druzini to non stop krozi in vsako kolekcijo oblacil ponosi enih 4, 5 dojenckov, pa jim nic ne manjka :D
vecji stroski nastanejo sele ko gre otrok v vrtec oz. solo. do takrat (v 5 letih) pa bo mladi mamici ze uspelo poiskat sluzbo :)

in ja tocno vem kako in koliko dojencek potrebuje - imam majhnega bratca (2) :) to je to iz moje strani glede financ. :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Okt. 2009 17:58

ja red_rose, zato pa so po svetu (oz. če se omejimo - po Slovneiji) same nosečnice k so še na faksu :D kdaj se jim boš pridružla, da te nbojo še bližnji postrani gledali češ kko si sploh drzneš ne met otroka med študijem?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Okt. 2009 18:01

niso, ker si studentke vecinoma se ne zelijo otrok med studijem :) kako bodo pa pol zurale? tut js si ga ne ;) ali pa si ga mocno zelijo pa mislijo da jim ne bo zneslo - sam js mislim da tiste ki si ga zelo zelijo in majo fanta ki se strinja, pac majo dojencka in jim cist znese :P
se enkrat poudarjam, ker ene ne znate cele debate prebrat oz. polovice sploh ne zastopite: ne govorim o tem da je treba, ampak da LAHKO. da ima dolocene prednosti. sem pa trenutno sele na zacetku faksa in ja, zelim si ga met zadnje leto :) we'll see ;)

bo zdaj bolj razumljivo vanessa?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Okt. 2009 18:05

V Rožni dolini sta 2 (!!!) bloka za družine. Če pogledamo na spletno stran, je to skupno 484 ležišč (recimo da 242 družin). To pa ni tako malo?!?!
Seveda je pa še kar nekaj tistih, ki niso v domovih, ampak v najemniških stanovanjih.

[vanessa]- Kakor bi rekel Joker v tazadnjem Batmanu: Why so serious? :D

pa ne ti men ljubica :P
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Okt. 2009 18:08

red_rose, in te punce (z mano vred) bojo čudežno dobile službo, tudi če nimajo otroka.

res ste mi res smešne s tem da ustrajate pa prepričujete (ah kjeeee, vi ne prepričujete sploh), same se pa v to ne bi podale (ker si pač trenutno ne ŽELIŠ otroka, ma bolj ku čakaš manj možnosti maš za zanosit, to so besede strokovnjaka, ne?)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Okt. 2009 18:11

S čim prepričujemo?
Torej tudi ti prepričuješ, naj se ne ima otroka med faksom?

Sicer sva pa že obe z red_rose rekli, da ga bova verjetno še imeli med študijem (kot absolvetki oz. med magisterijem)- ga morava jiti takoj delat, da ti ustreževa? :D (sej moj fant se nebi pritoževal :D)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Okt. 2009 18:12

torej pravis, da naj imam otroka (ker bi ga lahko mela, mama s fantom vse pogoje + ogromno podpore s strani OBEH druzin in vse babic, dedkov...) KLJUB temu da si ga ne zelim, in se pri svojih 19ih se ne pocutim sposobno bit mama (kar pa ne pravim da drzi za vse 19-letnice)? :gruebel:

bravo vanessa, ful pametno razmisljanje :rofl:

sploh pa ze skos pravim da bi ga rada mela, ampak na koncu studija, ne na zacetku :D
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 02. Okt. 2009 18:14

Jz sem tudi začutla prepričevanje (pa tudi ena druge uporabnica, ampak o tem je blo govora v drugi temi od zaslužka), že zato ker citirate dobesedno vsak stavek, iščete vire/linke po vseh možnih straneh (kot da nas bo to prepričalo v nasprotno). calm down, relax :freude:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 02. Okt. 2009 18:18

red_rose, v možganih mam shranjene vse tvoje osebne podatke + sposobnost :D ku naj js vem take neumnosti? pač povedla sm, že k tooolkooo ustrajaš na tem, da se da. verjamem da se da, nikoli in nikjer nism trdila da se ne da, sploh zate ne morem rečt da ti ne bo uspelo kr tebi pa res vse IN ŠE VEČ uspe v življenju (tvoje besede). novega Einsteina boš rodila :flehan:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 02. Okt. 2009 18:19

okej res bi se lahko malo lepse pogovarjale :) mene recimo moti da ko sem povedala svoje mnenje, brez kakrsnegakoli citiranja, cisto prvi OT post v prejsnji temi, ste me dobesedno ''napadle'' nazaj, in poskusale prepricat v nasprotno oz da je moje mnenje neumno :).

vsec mi je bla debata nasih dveh fantov Horusa in Alwaleeda o mascevanju prevaranega :) nic nista vpletala custev v debato, lepo je vsak argumentiral svoje...tule ko smo same punce se pa vpletajo najrazlicnejse ''zamere'' od prej, in se kr neki dobesedno zabija drug drugega...ko bi pa lahko na lep nacin izmenjale mnenja :nixweiss:

tipicen primer:

[vanessa] napisal/-a: red_rose, v možganih mam shranjene vse tvoje osebne podatke + sposobnost :D ku naj js vem take neumnosti? pač povedla sm, že k tooolkooo ustrajaš na tem, da se da. verjamem da se da, nikoli in nikjer nism trdila da se ne da, sploh zate ne morem rečt da ti ne bo uspelo kr tebi pa res vse IN ŠE VEČ uspe v življenju (tvoje besede). novega Einsteina boš rodila :flehan:

vanessa, kaj tocno si argumentirala s to izjavo v zvezi s temo imeti ali ne imeti otroka? kateri moj argument si ''spodbila'' ali ''potrdila'' ? :)
tole nima veze z debato, vanessa je pac nekako nesposobna oz. tezko normalno debatira, ker govori o receh ki nimajo veze s to temo, in goji neke ''zamere'' do mene. smiri zenska :D
Zadnjič spremenil red_rose, dne 02. Okt. 2009 18:23, skupaj popravljeno 2 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov