Kam to vodi?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Becky*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Becky* » 06. Avg. 2012 16:11

Lep pozdrav. S fantom sva skupaj eno leto. Vendar je velik problem tako v meni kot v njem. Bivša ga klicari, sprašuje kako kaj ljubezen med nama in to dan po tistem ko je končala s svojim. Jaz sem strašansko ljubosumna, kar vem, da ni v redu in se tudi kregava zaradi tega. Ne vem kam naj bi to vodilo... Izbrisal je njene sms-e, češ, da jaz nebi ponorela. Potem pa mi reče, da sta se pogovarjala glede nekega denarja, ki ji ga je posodil, ko sta še bila skupaj. A zakaj je potem takem izbrisal sms-e? Zdi se mi, da sva veliko preveč skupaj, saj je zmeraj pri meni. Kaj se da tu narediti? Meni ni do ničesar več, sama sem mlada in sem sebe čisto zapustila - o šminki, žuranju in oblačenju ne razmišljam niti ko grem ven. Prej sem bila precej energična in za vsako stvar. Kaj se da narediti? Je tudi precej vzkipljive narave, saj ne razmišlja kaj mi govori - potem pa mu je žal.
Kak nasvet? Kdorkoli, bilokaj, samo kaj naj naredim? :?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 06. Avg. 2012 16:58

men se zdi najbolje da najprej realno pomisliš kaj se sploh dogaja. praviš da si zelo ljubosumna, in da to zna bit problem. čist možno je da se med tvojim in bivšo nič ne dogaja, pa vseeno zbriše vse ker si prehitro ljubosumna.

preveč se sekiraš, in mogoče je čist za brezveze.

jaz sem spoznal punco prek neta ki je bila daleč doma. super sva se razumela in vse, ampak ker se pač nisva v živo velik videla, mi enostavno ni zaupala, skos je mislila da jaz itak druge tukaj osvajam, pa je bilo konec vsega. jaz niti pomislil nisem da bi kakšne druge pecal, ker sem bil vanjo zaljubljen.

najprej ugotovi kaj točno si pišeta. lahko da ni čist nič in se zastonj razburjaš, lahko pa da se neki dogaja kar se ne bi smelo in temu primerno reagiraš.

pogovor reši vse. če je vzkipljiv, pa počakaj da se pomiri, se pride opravičit in potem nadaljujeta..

pa tudi ni nujno da sta ves čas skupaj, tudi vsak zase čas si lahko vzameta.. ampak mu moraš pač tudi zaupat ;)
hej norci :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 07. Avg. 2012 20:05

Ne bodi naivna. Nekdanja punca pri tvojem fantu preverja, kako kaj vajina ljubezen, on briše njene smse, ona je ravnokar šla narazen s svojim fantom ... prosim lepo! Če bi bil ta tvoj pošten ti bi ali povedal o čem sta se pogovarjala in brez skrbi pokazal tudi dokazno gradivo; smse ali pa bi in to je tisto, kar se meni zdi daleč najbolj normalno, povedal bivši, da se imata prekrasno, da mu je žal, če je zdaj ona v stiski, da pa to ni (nič več) njegov problem, torej naj se o tem pogovarja s kom drugim. In prekinil komunikacijo. Tu nekaj do neba smrdi in ti zaradi tega nisi čisto nič preveč ljubosumna!

Drugič: pojdi ven, namaži se, uredi, obleci kot ti je všeč in se zabavaj. Pleši, čvekaj, se nasmej, popij kakšen koktejl ... če si to pred "Njim" rada počela, počni tudi zdaj. Morda pač ne tako pogosto, vsekakor pa ne smeš povsem opustit svijih nekdanjih priljubljenih aktivnosti, še manj pa je dobro, da si se zapustila.

Sicer pa: zakaj natančno si ljubosumna na fanta, za katerega se zdi, da ti tako ali tako ne odgovarja preveč? Pišeš o tem, da se ti zdi, da sta preveč skupaj (si ga malo naveličana, nimaš časa zase), je vzkipljiv in nevljuden?

Glej, jaz iskreno mislim, da je za vaju čas, da premislita o tem, ali ima vajina zveza še prihodnost. Njega več kot očitno še zanima bivša, ti nekaj prikriva, je neprijazen, vzkipljiv in nesramen (kaj - a če enkrat pop*izdi in se opraviči, potem lahko drugič stori isto? :eek: ), ti pa se počutiš utesnjeno, skrbi te ta zadeva z njegovo bivšo, si se zapustila in se v svoji koži očitno ne počutiš najbolje.

Zakaj še ostajaš z njim? In zakaj on s teboj?
Becky*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Becky* » 18. Avg. 2012 0:21

On pravi, da me ima strašansko rad. Govorimo tudi o joku (ja kadar je kaj narobe naredil se zjoče). In tudi njegova bivša pravi, da si nista druga pisala kot pa za ta sposojen denar, ki ga še ni vrnila - seveda sem jaz to izvedela saj je njena sorodnica moja zelo dobra prijateljica, ki ji definitivno zaupam, saj sva celo življenje skupaj, že iz osnovne šole. Sedaj mu že nekaj časa ni pisala in ji je zadnjič pred menoj napisal mesič, da naj ga pusti pri miru, ker ima rad mene in se imava čisto uredu.
On zna biti vzkipljiv, predvsem takrat, ko je prepričan, da sem jaz kriva (naj omenim, da sem za vse prepire kriva zmeraj jaz). Takrat se dela (ali pa je res) izjemno hladnega, kot da ga zame nič ne briga, celo rekel mi je, da me nebo več klical, da imam drugega, da je premlad, da bi se sekiral... Halo? Ne vem več kaj naj naredim. V zadnjih nekaj tednih (prib. 2, 3 tedni) se je stanje malce umirilo, ker sem mu dala do znanja - vsaj upam - da imam tega resnično dovolj. Bivšega izpred 5 let mi meče pod nos v vseh oblikah: naj grem k njemu, greva ven, me pelje domov itd. medtem ko se z njim sploh ne pogovarjam, nimava nobenih kontaktov, še pozdraviva se ne in ima punco že lep čas. Ne vem ali je res hladen, kar pa ni videti, ko sem odločna in ga pošljem domov na "ohladitev" takrat se začne jok, 1001 opravičilo in podobne stvari. Kadar greva ven (kar je bilo v 8 mesecih mogoče 3x!) mene ni nikjer, so samo kolegi, jaz pa se seveda držim svoje družbe. Moja mama dela v restavraciji v kuhinji in seveda me tam poznajo vsi mladi fanti, kelnarji itd. kar pa mu seveda spet gre v nos. Kadar me mama povabi k njej me čudno gleda, vendar mi ne kontrira, saj ve da sem že prej hodila k njej in bom še naprej, saj tja hodim izključno zaradi mame in ne zaradi kelnarjev. Potem je tu spet marsikaj drugega, veliko je tega. Ne vem ravno ali je to naveličanost ali bi morda res potrebovala nekaj časa samo zase. Ko dela popoldan se večkrat uredim, grem v mesto s kolegicami in sem sijajno. Tudi on se je precej zapustil: nikjer ni več njegove frizure, parfuma, lepega oblačenja, češ da itak samo dela (jaz se namreč še šolam). Te počitnice nisem odšla ven na žur niti enkrat.
Govori mi da preveč kadim. :roll: Moj odgovor na to je, da kadim koliko meni paše, sem kadila pred njim in bom tudi sedaj ...

Sedaj sem uvidela, da pri meni nebo več stalno, da to ne vodi nikamor in da se stvari morajo dokončno urediti. Tudi sebe sem zapuščala zdaj se stvari - naj tri krat potrkam na les - malce urejajo. Sem pa še vedno obupana ... Naj povem še, da noče brez mene niti na kavo s kolegom, kar meni tudi ne prija. :roll:
_sly_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a _sly_ » 18. Avg. 2012 7:18

Jst pa mislim, da je ta tvoj fant navadna cmera in copata, ki se igra v vajini zvezi in da prej ko slej bo pri tebi nekaj počilo, ker ga boš imela dosti. Če bi te imel resnično rad in te ljubil, se tako otročje nebi obnašal in ti pod nos metal brezvezne reči in lagal zaradi bivše. Koliko sta pa stara? Vsak mlad človek rabi družbo,gibanje in svobodo, če tega zej ni, bo ščasoma še težje in vse natempirano, kar lahko vodi v konec vajine zveze,ker boš verjetno ti tista ki bi rada uživala in živela življenje in nebi hotela imeti enega pasivnega človeka zraven sebe.

Pogovorta se, začnita uživat življenje, pejta nekam, najdita si hobije, uštimita se, pejta na večerjo,kino, na bled...Eno nedeljo mu predlagi,ga popokaj v avto pa gasa, če se bo upiral mu pač povej da ga čaka presenečenje,itd....

Moje mnjene pač :)
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 18. Avg. 2012 7:24

Mislim, da je to dober nasvet za vse: Takoj na zečetku zveze, se postavi meje! Ti veš kaj toleriraš in česa ne in to so tvoje meje. Naj bodo jasne, od samega začetka! Naj te sploh ne zanima, kaj se drugim zdi, da je prav itd. naj se oni ubadajo z bivšimi od partnerjev, če jim to ustreza... Če te to moti, te moti, najdi takega, ki tega ne bo počel.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 18. Avg. 2012 10:36

Se strinjam s fatalno. Če te moti da ima smsje od drugih punc, mu to povej. Če si bo še vedno pisal z njo, je čas za bolj drastične ukrepe.
Je pa prav da tudi sama pri sebi najdeš prave meje - moja kolegica je enkrat pol ure jokala, ker je slišala da je njen fant na ulici pozdravil bivšo sošolko (tačas ko se je po telefonu pogovarjala z njim). Sledilo je še nadaljnje pol ure obtoževanja da kaj ima za pozdravljat eno drugo bejbo če že ima punco :D. Jaz nisem vedla al naj se smejem al jočem :D
Mi je pa malo sumljivo to, da joče pred tabo za vsako malenkost. Al je res bolj jokave sorte al pa te prinaša okoli da mu oprostiš za karkoli že nardi.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 18. Avg. 2012 10:46

No na splošno, nič narobe, če fant joka... Ampak zakaj joka je pa res vprašanje... Ima slabo vest?
Becky*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Becky* » 20. Avg. 2012 0:33

Zakaj joka? On pravi, da mu je žal (če se skregava, da je tak zadnje čase,...) odvisno je pač od stvari za katero se gre. On je doma pravzarprav enih 20 kilometrov stran in kadar pride do poka se obuje in gre domov peš. Ko mu povem, da naj pride nazaj, da se pogovoriva je seveda isto kot če bi govorila steni, njegov odgovor na to pa je: ti si kriva!
Sama vem, da delam veliko napako ... Morala bi ga namreč pustit naj gre, naj se ohladi, ampak tega enostavno ne zmorem. Ne razumem ga, kako pri p**** je lahko tak hladen in vso krivdo zvali na mene. Ne bom rekla, da sem angel, ker sama tud znam bit precej divja, ampak vsaj priznam kadar sem kriva.
Pravi, da se bivši nikoli ni jokal - jaz mu to čisto ne verjamem. Sama sem že čisto obupana, kljub temu, da je zadnja dva tedna boljše, ampak a je to to? Ni. Ta teden dela popoldan, jaz pa sem cela nora, ker bom popoldne lepo sama preživela s kolegicami v mestu na pijači, brez nekega teženja s strani fanta. Je pa res, da mi nikoli ni omejeval izhode - s tem mislim na grožnje, izsiljevanje: "če boš kam šla, bo ... to pa to", tega nikdar ni bilo. Tudi, ko grem v mesto on to ve in lepo prenese. Pravi, da mi zaupa mi pa tudi pove, da mu ni popolnoma vseeno, da ga stisne ko grem ven, kar ga po eni strani popolnoma zastopim.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 20. Avg. 2012 9:26

Kaj ni mu popolnoma vseeno, če greš s prijateljicami na kavo? O moj bog no ... In zakaj ne? :eek: Jaz zase bi rekla, da sem izjemno ljubosumna, pa me nič ne stiska, ko gre moj fant na pijačo s kakšnim svojim kolegom. Pa to tudi pomeni, da gre "v mesto" ... karkoli bi že to naj bilo. Drugače rečeno: dokler hodi na pijače s prijatelji, sem vesela zanj, če bi pa začel s bivšo na pijačke hodit, bi pa lahko hodil samo še z njo in ne več z mano.

Jaz ne razumem, zakaj ostajaš z njim, če pa si potem vsa srečna, ker ga en popoldan le ne bo in predvsem, če počne takšne obupne stvari. Zvali vso krivdo nate in potem gre?! Moj je samo enkrat to naredil, pa sem mu dala jasno vedet, da je bilo prvič in zadnjič, ker se na tem nivoju ne grem. Drugo je, če nekdo reče; "Glej, o vsem moram malo premislit, grem na sprehod in pridem čez XX časa nazaj, da se pogovoriva." Tole, kar ta tip vse počne je pa za ... Eh.

Daj, ne se mučit.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 20. Avg. 2012 12:00

Aha glede na opisano z jokom in trmo izsiljuje kot majhen otrok. Obuje se in gre domov peš, ker ve, da se ti bo tako zasmilil, ga boš poklicala in se ti opravičla.
Zame je ta tip otrok... kaj in kako se boš pa sama odločila...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov