Kam grejo danes ti naši odnosi?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Leigh Anne
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Leigh Anne » 03. Jul. 2012 11:34

Vedno pogosteje se sprašujem, kam peljejo današnje dni odnosi med moškimi in ženskami. Če izviram iz svoje izkušnje ... Stara sem nekaj čez dvajset let, imela sem nekajletnega fanta še iz srednje šole-kmalu na faksu pa sva končala najino zvezo. Za njim dve leti nisem imela z nobenim fantom nič konkretnega, le kakšno lubčkanje tu pa tam.

Potem pa sem se zapletla z nekom, za katerega sem vedela že nekaj let, da obstaja ampak se nikoli nisva nekaj družila.
Že takoj na začetku so padle karte na mizo... On si ne želi odnosa-zanima ga veliko žensk, jaz si ga. Vredu, sem prekinila stike z njim takoj, čeprau je že vmes govoril, da mu je žal, ampak sem sklepala, da gre za manipulacijo. In potem me je še zmeraj iskal in si želel še ene priložnosti in dobil jo je. Ampak sva po nekaj tednih spet zaključila. Spet znova začela in spet zaključila. Vse skupaj se je vleklo nekaj mesecev.

Iz tega odnosa sem izstopila čisto izčrpana.
Vem, da sem sama isto odgovorna za stvari, ki sem mu jih dopuščala ...
Ampak jaz delujem tako, da povem sproti, kaj me moti, kaj mi je všeč, kaj mi ni, zaradi česa se počutim slabo, zaradi česa dobro ...

In on? Bolj kot mu poveš, manj posluša, bolj tolče po tebi. Bil je dostikrat aroganten, nesramen, nesočuten, neposlušen ... Po drugi strani pa dostikrat ravno vse obratno. Vsi ti dvojni signali in manipulacija so me izmozgali. Vse kar je zaleglo pri njemu je bilo to, da mu nisem dajala pozornosti ali pa enostavno odšla. Takrat je videl, da ne bo mogel več igrati te igre in se je obnašal lepo.

Želel si je bit ob men, po drugi strani pa ni mogel prevzeti odgovornosti za odnos, češ da je to zanj trenutno preveč. Poleg tega pa si želi biti še z drugimi ženskami.
Čemu torej vsa ta nekajmesečna norija? Zakaj tipi enostavno ne pustite ženske, s katero ne nameravate biti, pri miru? Je to še preveč zrelo zanj ali kaj? Razumem, seks... Ampak še vedno menim, da seks ni nikoli samo seks, še posebej ne, če si ob nekom toliko časa, vsak dan in počneš stvari skupaj.

Včasih se mi zdi, kot da je vsem samo še do tega, s kom in kdaj bodo seksali, ne samo moškim, tudi ženskam in da letajo od enega do drugega, brez da bi se vmes ustavili. Epidemija fuck buddyjev ... Meni, ko je dolgčas, mečem frizbi. Sploh še obstajajo normalni odnosi? Ali je vse skupaj eno izbrabljanje za celjenje ran? Takšnih ali drugačnih ...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 03. Jul. 2012 12:01

Nekoliko podobno oz. sorodno temo o razglabljanjih o odnosih med predstavniki nasprotnih spolov, smislu grajenja zveze itd. že imamo, mogoče boš tu našla kakšna uporabna mnenja :wink: :

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=27645

Nisem vsega natančno brala, samo da bo pa moški poslušen oz. očitanje, da je neposlušen, se mi ne zdi na mestu, od partnerja se ponavadi česa takega ne pričakuje, vsaj če je odnos in spoštovanje na nivoju :wink: Od otroka, ki ga vzgajaš že, od partnerja pa težko.. Razen če si morda pomen tega pridevnika razlagaš malo po svoje in ga napačno uporabljaš, drugače bi se mi zdel tak odnos zgrešen in ponižujoč.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Jul. 2012 12:49

^^Tema ni niti približno enaka + na forumu smo, super je če se odpre kaka nova debata, ne pa da napotimo vsakič folk na druge teme.
It was forever..but it didnt last long..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 03. Jul. 2012 12:59

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:48, skupaj popravljeno 1 krat.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 03. Jul. 2012 13:09

..Evelyn.. napisal/-a:^^Tema ni niti približno enaka + na forumu smo, super je če se odpre kaka nova debata, ne pa da napotimo vsakič folk na druge teme.

Ne vem, meni se zdi podobno, sej imamo v večini tem tole neresnost odnosov oz. jamranje čez moške, ki se nočejo vezat, v stilu delusional :) Drugače sem pa želela samo pomagat, ker se spomnim tiste teme.

Aja, pa tudi v tej bo uporabnica mogoče kaj našla, pač debata o moških in resni zvezi: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... ght=vezati (ne vem, zakaj ne bi pokazala, jaz bi bila vesela vsake usmeritve in dodatnih linkov, če bi imela težave oz. bi imela vprašanje :) ).
Leigh Anne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Leigh Anne » 03. Jul. 2012 13:20

Dot, ko sem napisala poslušen, sem imela v mislih, da ne prisluhne, da ni pozoren, sočuten, ti daje občutek, da si nepomemben ... Ne poslušen kot majhen otrok.

Hvala za linke:)
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 03. Jul. 2012 15:24

hja tip je pameten, ima na voljo n p***, zakaj bi nabijal samo tvojo?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Jul. 2012 15:29

Ja, normalni odnosi obstajajo. Ne moreš pa ti pričakovati spremembe v obnašanju tipa, ki ti je jasno povedal,da ga zanimajo druge in mu odnos s tabo ni na seznamu. Samo nezreli tipi se igrajo igric "zanimiva, ko je malo nedosegljiva" oz ko se mu ti odmakneš in ne posvečaš pozornosti. Domnevam, da nista stara 15. Torej, najboljše zate bi bilo ne da se sprašuješ če še je sploh kaj dobrega, ampak da prepoznaš slabo in da se ne spuščaš v neke igrice, iz katerih boš odšla prizadeta.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 03. Jul. 2012 16:26

podpis pod emanuelo!

v osnovi je tako, če te zanima zveza pač ne zgubljaj časa s fanti, ki jih ne. saj hitro vidiš, ko se začnejo razne fore. takrat pač odidi. ali pa menjaj 'tip+ fanta za katerimi letaš :)
Vsak raj ima svojo kačo.
Leigh Anne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Leigh Anne » 03. Jul. 2012 17:19

Emanuela, se strinjam s tabo. On je to rekel, vendar mu je blo kasnej žal in nisem ga takoj spustila spet k sebi. Sem mu pa počasi dala še eno priložnost. In potem se je po nekaj tednih spet kar naenkrat sprenevedal.
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Edinstvena » 03. Jul. 2012 17:47

veš... sem tudi sama bla na tvojem mestu.. dolgo, predolgo... vsakič ko ga je polomil je bil bolj sladek kot kdajkoli poprej... vsakič ko sem se s solzami v očeh obrnila in odšla je pricapljal vzadaj.. in jaz neumnica, sem vsakič upala da mu je končno postalo jasno... ampak mu ni (surprise!) ;) ta s katerim sem jaz imela opravka živi v svojem svetu, išče si take punce ki so lahek plen in s sabo ne prinesejo odgovornosti, ki jih prinaša "resna" zveza... ti iz lastnih izkušenj povem, da so taki tipi tolk prepričani da so najjači in da smo ženske samo potrošni material, da so možnosti, da boš pa zdaj ti tista za katero se bo spremenil minimalne... pa čeprav mu vsi pravjo kak idiot je, pa čeprav nima nobenih pravih prijateljev (s tem ne mislim tiste s katerimi ga hodijo žurat in se naslenje 3 dni opravlajajo za hrbtom)... jah, his choice :) jaz sem se zadnjič obrnila in odšla, za vedno... sem mu to tudi povedala in je bil čist šokiran, da kar naenkrat?! daj no mir... ko me je pa odrival od sebe pa ni blo nič naenkrat... budala ena... rabla sem pa precej časa da sem ugotovila da je on pač tak, in da je zadovoljen z ženskami za enkratno uporabo :) jaz to pač nisem bla in sem odšla...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 03. Jul. 2012 18:21

to je 21. stoletje. moraš uživat, izkoriščat vse kakor se da, briga te koga prizadaneš in oškoduješ, važno da se imaš fajn.
če pa misliš na moralo in poštenje, si pa beden, staromoden, verski fanatik itd..

no tudi jaz sem se v napačnem stoletju rodil.
hej norci :)
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Edinstvena » 03. Jul. 2012 20:08

je nekak tak ja... živet iz danes na jutri, s čim manj odgovornosti...
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 03. Jul. 2012 20:45

Si si pa v večini sama kriva..on ti pove na začetku da noče resne zveze..potem pa mu kr vrjameš na lepe oči..človek se ne spremeni v tako kratkem času :cool: :cool:
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 03. Jul. 2012 21:03

ok ampak po drugi strani pa je zame tudi neumnost že na začetku zahtevati resno zvezo ali pa nič. Kako lahko že takoj na začetku veš da si želiš biti z nekom v zvezi. Kaj pa spoznavanje? In zakaj bi seks pogojeval z zvezo- kaj pa če se ne ujameta. Na začetku se je potrebno spoznavati, ne pa iti z glavo skozi zid, samo zato da si v zvezi.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]