Kalup ali lastno mišljenje?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 09. Jun. 2010 17:16

mislim, da je vseeno dobro malo potipat o bodočih načrtih 'bodočega partnerja'.. če ti pove, da gre kmalu v tujino za daljši čas, je lahko jasno, da neke resne zveze ni za pričakovat od te osebe in se potem ne izgublja časa in ne pride do nepotrebne 'žalosti'.. ampak da bi se pa posebno pripravljana na zmenek in zasliševala o njihovih bodočih načrtih, mah nevem... kaj pa jaz vem kje bom čez 5 let. vem, kje bi rada bla, kje pa dejansko bom, pa sam Bog ve :lol:

@tomažinka: resna zveza se zgodi, ne pa izsili :wink:
tudi jaz bom letos 24, in moja mami je bila pri teh letih že poročena. in tud včasih reče, da bi pa ona rada mela vnuke ipd., pa ji samo odgovorim, da ma še eno hči, pa naj se na njo fokusira ali pa jo vprašam, če ma ona kaj odvečnega časa, da jih bo mela v varstvu :D
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 09. Jun. 2010 18:24

Znate ljudje komplicirat...
Lahko da sm neumna ampak moje mnenje je, da je zveza med dvema osebama(bolj ali manj odraslima in zrelima) in da mora najprej furat ta zveza.Otrok je samo nadgraditev zveze, ni vzrok zaradi katerega si v zvezi, ni nekaj kar jo drži skupaj ali loči, otrok bi moral biti nadgradnja dobrega odnosa med moškim in žensko, ko oba začutita/se odločita, da si to želita in to potrebujeta.
Če pičiš v zvezo samo zato da si boš ustvaril familijo avtomatično zanemariš partnerski odnos kar na dolgi rok 99% ne bo zneslo..edina opcija da znese je, da najdeš tipa ki počno točno isto kot ti(šanse so very slim).
Pa za tomažinko, tip ki te hoče samo položit in še ni med bolj iskrenimi bo na tvoja vprašanja odgovoril natančno to kar hočeš slišati, bo šel s tabo v zvezo in ko bo od tebe scuzal vse kar lahko te bo pustil..s tem da bo po možnosti vmes fural še kako zraven.Tako, da jaz na tvojem mestu nebi bazirala na nekih testih ampak bi uživala v druženju z osebo, slej ko prej vidiš kam pes taco moli, če pa slučajno seksaš z nekom ki še ni za resno zvezo se pa svet ne podere(bog ne daj da šeuživaš v tem :wink: )..
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 09. Jun. 2010 19:48

Jz sem enako stara 24 let. Mene za spremembo nihče v familiji ne sprašuje kdaj se bom poročila, mela otroke in to. Čeprav sva s fantom skupi že 6 let. Dobr vejo, da to pride na vrsto, ko bo finančno in stanovanjsko stanje urejeno. Razen stara mama mi je za rojstni dan rekla za otroke, sam nič tko vsiljujočega.
Sama si želim otrok in mislim, da če bi imela urejene materialne razmere bi se odločla zanj. Saj včasih pomislim, da bi bilo življenje z otrokom čisto drugačno, ampak vseeno je prisotna ta želja.
Mislim, da sem nekako sama prišla do te želje, brez da bi me kdo posredno ali neposredno napeljeval k temu. Ne čutim nobenega pritiska. Nekako vsi vedo, da se znam odločati sama in da se bom spustila v te vode, ko bom sama pripravljena in tudi se vsi strinjajo, da je treba prej urediti določene zadeve, ne pa se kr spustiti v take pomembne odločitve brez da imaš pogoje.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 10. Jun. 2010 7:56

Zabavna tema, vsak ima svoj prav.

Punce, 24 so najlepša leta za bit samski/samska.

Ima pa tomažinka prav,za žensko je res bolje, da najde stalnega partnerja pred 30 letom, ker imate takrat več izbire.

Mahagonij pa ima prav, da tomažinka ne more soditi, kako bi ona razmišljala, če bi bila tip, ker pač ni.

Biti tip ali ženska ni isto. Nas tete ne sprašujejo na družinskih srečanjih, kdaj se bomo poročili in imeli naraščaj.Nimamo biološke ure, vsaj tako zgodnje ne.Tip naredi prvega otroka komot tudi pri 45.

Če pogledam vrstnike in vrstnice.Na vsak način je tipu po 30, tudi če je samski, lažje.Večino punc zanimajo moški, ki so vsaj malo starejši, posledično ima samski tip čez 30 na voljo dokaj široko bazo atraktivnih mladih žensk. Pri ženski je drugače in posledično se večina samskih 30+ letnic, ki jih poznam sprašuje, koga so v življenju spustile mimo, pa ne bi smele..
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 11. Jun. 2010 11:11

na koncu se bo pa miss-sixty poročila čez 2 leti, ker bo ujagala enega kulskega frajerja , ki jo bo ogovoril v mc donaldsu. in še pomislila ne bo na ljubimca.

tomažinka bo pa samska še pri 35ih, ker bo z leti naraščal spisek njenih vprašanj na tretjem zmenku in bo kar formular s sabo nosila.
:wink:
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
miss-sixty
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a miss-sixty » 11. Jun. 2010 13:24

:lol:

Ja dejansko je res smešno no... nikol nism iskala nevem, resne zveze in vse so mi pač "zgodile"... Je pa res kot sm že nekje napisala, da sem včasih spoznavala bolj resne kot zdaj, ampak men se zdi da se lahko tudi neresen kaj hitro spreobrne v resnega, če spozna pravo punco zase...
"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all." Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 11. Jun. 2010 14:09

claire napisal/-a: zdaj če ti je cilj avto in položaj, dvomim, da boš sploh kdaj srečna. in se sploh ne čudim, da si samska.

No, meni je pa to en tak primer 'kalupa': če ti ni cilj družina in hiša ali pa vsaj svetovni mir, potem ne boš nikoli srečen v življenju. Jaz pa res ne vidim, kaj je tako narobe na tem, da ti je prvi cilj imeti avto in dobro službo. Ali pa na tem, da je to tudi vse, kar imaš, in da si ne želiš zraven še družine. Jaz bi rekla hvala bogu, da še koga veseli delo, ki ga opravlja, in to tako zelo, da mu je to eden od glavnih ciljev v življenju. Zakaj bi bilo pa samoumevno, da si zato samski, pa tudi ne vem.

Sicer pa meni osebno bolj ali manj dol visi, kaj se drugim zdi in kaj ne, je pa tudi res, da je moja družina glede otrok in podobnega zelo nevtralna. Fantova mama je pa zadnjič sicer nekaj napeljevala na vnuke, pa sem ji kar hitro razjasnila, da se to nje čisto nič ne tiče in da ne bova imela otrok samo zato, ker bi se njej fino zdelo vnuka imet.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 11. Jun. 2010 14:57

^^ če bi bilo tako, bi bili vsi bogati srečni, revni pa nesrečni. jaz verjamem, da te avto lahko osreči, a to ni ta ista sreča, ki jo čutiš ob človeku, ki ga ljubiš. zato mi je ta izjava res debilna.
pa pač si kupiš cenejši avto. in zakaj si željenega avta ne gre kupiti ko si v zvezi? zakaj je tako nujno zaporedje- avto, položaj, in potem morda veza?
pač jaz izhajam iz sebe in se mi še sanja ne kdaj si bom lahko kupila avto (in ga tudi vzdrževala), kaj šele kje bom živela. vem pa, da tudi, če bi imela že dovolj denarja in bi ga s fantom potrebovala za kaj drugega, ne bi niti razmišljala ali kupiti drag avto, ali vložiti kam drugam.

to so mi take tipične "kao feministične " fore. jaz sem ženska in hočem POLOŽAJ in STATUS in AVTO. potem pa jokcajo pri 30ih da ni tipov. 30letni tipi pa da ni žensk (ampak oni ne iščejo karieristk s položaji in avti, ampak 25- letnice, ker 25letniki razmišljajo kot so oni 10 let nazaj- ženska je nadloga).

kakor komu drago, ampak avto ne zagotavlja sreče, pa če se ta oseba potem vedno smeji, vsi čutijo, da ni srečna. kogar trajno osreči dobra služba, ta ni nikoli imel nikogar rad.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 11. Jun. 2010 15:16

No, jaz se pa s tem ne strinjam. Zakaj te pa ne more osrečiti posebej služba in posebej družina, ampak samo družina ali pa nič? Meni se zdi, da si lahko zelo srečen v življenju tudi brez družine, in če imaš tako službo, ki te izjemno veseli, potem povsem verjamem, da te lahko delo osrečuje. Tudi, če si brez partnerja.

In tu sploh ne gre za to, da bi njej bila služba pomembnejša od ljubezni (saj fanta ni nikjer omenjala, ampak samo to, da se vidi pri 30. v vlogi 'poslovne' ženske in ne v vlogi mame/gospodinje), ampak od ustvarjanja družine/rojevanja otrok, kar jaz povsem razumem.

Pa ne strinjam se, da je to, kot si rekla, 'kao feministično'. Meni se zdi, da pač dekle želi doseči v življenju neke zastavljene cilje za lastno srečo in zadovoljstvo, šele potem bo pa mislila na otroke in družino (ki ji očitno ne predstavlja take sreče, če ne bi jo ustvarjala že zdaj). Moje mnenje je, da ti kar precej idealiraš ljubezen in družino.

Pa še glede revnih in bogatih: se strinjam, da vsi bogati niso srečni in da vsi revni niso nesrečni, ampak se mi pa zdi, da je verjetno več srečnih bogatašev kot pa revežev. Malo težko je biti srečen, če nimaš denarja, da bi oblekel svoje otroke in jim priskrbel dovolj hrane. (Ampak ok, sreča je tako relativen pojem, da lahko v nedogled razpravljamo o njej).
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Jun. 2010 15:59

claire napisal/-a:jaz verjamem, da te avto lahko osreči, a to ni ta ista sreča, ki jo čutiš ob človeku, ki ga ljubiš.
S tem si vse povedala. Zato je označit take (oz. "drugačne od tvojih") misli/želje za debilne nepotrebno.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 11. Jun. 2010 16:26

*SunFlower* napisal/-a:1., ampak samo družina ali pa nič? Meni se zdi, da si lahko zelo srečen v življenju tudi brez družine, in če imaš tako službo, ki te izjemno veseli, potem povsem verjamem, da te lahko delo osrečuje. Tudi, če si brez partnerja.

2. In tu sploh ne gre za to, da bi njej bila služba pomembnejša od ljubezni..

3. Pa ne strinjam se, da je to, kot si rekla, 'kao feministično'. Meni se zdi, da pač dekle želi doseči v življenju neke zastavljene cilje za lastno srečo in zadovoljstvo, šele potem bo pa mislila na otroke in družino (ki ji očitno ne predstavlja take sreče, če ne bi jo ustvarjala že zdaj). Moje mnenje je, da ti kar precej idealiraš ljubezen in družino.

1. namerno nisem nikjer omenila družine (ker partnerstvo in družina zame ni eno in isto), pa si se ravno nanjo obesila. zanimivo. in sem sama rekla, da te te reči lahko osrečijo, a te sreče ni moč enačiti s srečo kot globjim čustvom. vsaj jaz ne občutim iste sreče, če dobim neke uhane, ki si jih že dolgo želim in če izvem, da je prijateljica rodila sina.

2. ravno zato gre, da je to njen "plan". najprej avto, dober status, nikoli ali morda razmerje, niti ne nujno ljubezensko.

3. tole se mi zdi povsem feministično razmišljanje, ki je pripeljalo do razmišljanja mladih žensk predvsem na način, da morajo biti enake moškim (cilj je bil pa enakopravnost, in ne, da bodo tudi fizično garale kot moški, šraufale avte, brcale žogo,... ker tudi moški se zato niso začeli ličiti, oblačiti v oblekce, lakirati nohtov...- ), kar je seveda zgrešeno. nič ni narobe s tem, da hoče dobro službo, ampak to (žal) ni dovolj, za srečo. potrebuješ vsaj še prijatelje in partnerja, sicer ti jahta in € na master card ne pomagajo niti nič.
in seveda še enkrat. kje idealiziram družino? res me zanima. ljubezen pa morda res idealiziram. še vedno bolje to, kot da jo- kot veliko karieristk- zaničujem in gledam nanjo kot na uničevalko mojega poslovnega statusa.

in purple_rain- meni je lahko debilno karkoli, tudi, če je to moj telefon. s tem izražam mnenje. nekaterim je tudi moje mnenje debilno, a si ne upajo tega napisati. kaj naj jim jaz?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Jun. 2010 17:32

claire napisal/-a:in purple_rain- meni je lahko debilno karkoli, tudi, če je to moj telefon. s tem izražam mnenje. nekaterim je tudi moje mnenje debilno, a si ne upajo tega napisati. kaj naj jim jaz?
Exactly. Za svoje stvari lahko govoriš kar hočeš, nefer je pa druge blatit, samo zato ker se ne strinjaš. Sploh glede tem kot so "osebne vrednote".
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 11. Jun. 2010 20:18

claire napisal/-a:1. namerno nisem nikjer omenila družine (ker partnerstvo in družina zame ni eno in isto), pa si se ravno nanjo obesila. zanimivo. in sem sama rekla, da te te reči lahko osrečijo, a te sreče ni moč enačiti s srečo kot globjim čustvom. vsaj jaz ne občutim iste sreče, če dobim neke uhane, ki si jih že dolgo želim in če izvem, da je prijateljica rodila sina.

2. ravno zato gre, da je to njen "plan". najprej avto, dober status, nikoli ali morda razmerje, niti ne nujno ljubezensko.

3. tole se mi zdi povsem feministično razmišljanje, ki je pripeljalo do razmišljanja mladih žensk predvsem na način, da morajo biti enake moškim (cilj je bil pa enakopravnost, in ne, da bodo tudi fizično garale kot moški, šraufale avte, brcale žogo,... ker tudi moški se zato niso začeli ličiti, oblačiti v oblekce, lakirati nohtov...- ), kar je seveda zgrešeno. nič ni narobe s tem, da hoče dobro službo, ampak to (žal) ni dovolj, za srečo. potrebuješ vsaj še prijatelje in partnerja, sicer ti jahta in € na master card ne pomagajo niti nič.
in seveda še enkrat. kje idealiziram družino? res me zanima. ljubezen pa morda res idealiziram. še vedno bolje to, kot da jo- kot veliko karieristk- zaničujem in gledam nanjo kot na uničevalko mojega poslovnega statusa.

Na družino sem se 'obesila' zato, ker (kot sem ti btw napisala že v prejšnjem postu) dekle ni nikjer omenilo partnerske zveze (oz. je rekla nekaj v smislu 'če bo bo, če ne pa ne'), ampak zgolj in samo družino. To partnerstvo si ti noter privlekla. Tudi ta njen 'plan' je bolj tvoja kot pa njena ideja, saj ni nikjer pisala o tem zaporedju, ampak samo o tem, da se (kot sem že rekla) pri 30ih vidi v vlogi poslovne ženske in ne mame ali gospodinje. Zato sem tudi pisala o tem, da ti idealiziraš družino, ker sem mislila, da malo bolje bereš in da si upoštevala, da je dekle ''proti'' družini, ne pa proti partnerski zvezi.

Osrečujejo nas pa vse različne stvari, tako da če tebe ne osrečuje služba, še ne pomeni, da nikogar drugega ne more. Predvsem mi je pa, kot sem že na začetku rekla, ta tvoja ideja, da brez partnerja ne moreš biti srečen, primer prav tega, o čemer v tej temi govorimo - ideje, da če pa pri 30. nimaš partnerja, da ga tudi potem ne boš imel, in boš torej celo življenje nesrečen.

Kar se pa enakopravnosti tiče: saj ni nikjer pisala, da bo šravfala avtomobile in se odpovedala ljubezni :lol: meni se zdi enakopravnost prav v tem, da ima ona (ali ti, ali jaz) prav tako kot moški pravico do izbire: lahko si ustvari družino, lahko si ustvari kariero, morda celo oboje; skratka, ni podvržena kalupu 'ti pa ne boš mela kariere, ker si moraš ustvariti družino'.
Every rose has its thorn
tomažinka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tomažinka » 12. Jun. 2010 15:52

claire napisal/-a:
tomažinka bo pa samska še pri 35ih, ker bo z leti naraščal spisek njenih vprašanj na tretjem zmenku in bo kar formular s sabo nosila.
:wink:

:lach: :lach: :lach: :lach:
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 16. Jun. 2010 13:21

claire napisal/-a:^^ če bi bilo tako, bi bili vsi bogati srečni, revni pa nesrečni. jaz verjamem, da te avto lahko osreči, a to ni ta ista sreča, ki jo čutiš ob človeku, ki ga ljubiš. zato mi je ta izjava res debilna.
pa pač si kupiš cenejši avto. in zakaj si željenega avta ne gre kupiti ko si v zvezi? zakaj je tako nujno zaporedje- avto, položaj, in potem morda veza?
pač jaz izhajam iz sebe in se mi še sanja ne kdaj si bom lahko kupila avto (in ga tudi vzdrževala), kaj šele kje bom živela. vem pa, da tudi, če bi imela že dovolj denarja in bi ga s fantom potrebovala za kaj drugega, ne bi niti razmišljala ali kupiti drag avto, ali vložiti kam drugam.

to so mi take tipične "kao feministične " fore. jaz sem ženska in hočem POLOŽAJ in STATUS in AVTO. potem pa jokcajo pri 30ih da ni tipov. 30letni tipi pa da ni žensk (ampak oni ne iščejo karieristk s položaji in avti, ampak 25- letnice, ker 25letniki razmišljajo kot so oni 10 let nazaj- ženska je nadloga).

kakor komu drago, ampak avto ne zagotavlja sreče, pa če se ta oseba potem vedno smeji, vsi čutijo, da ni srečna. kogar trajno osreči dobra služba, ta ni nikoli imel nikogar rad.

Claire, kako prav imaš..

Zato pa poznam toliko samskih zagrenjenih karieristk.Zakaj so zagrenjene? Ker skrušeno ugotavljajo, da jim njihova ful kul služba in avto in plača nič ne pomagata pri iskanju moških.Nič jim ne višata cene na trgu, da tako rečem.

Samski 30-letniki iščejo 25-letnice, to trobim ves čas, leto gor-dol..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]