Kalup ali lastno mišljenje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
miss-sixty - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 6. 2010
claire napisal/-a:miss-sixty napisal/-a:Jah, mamo pač drugačne cilje v življenju jaz se pri 30ih vidim uspešno v službi, da doguram do željenega položaja, da vozim avto ki si ga tako želim, da živim nekje sama, da imam svojo svobodo,... In ne, otrok in družine si (ŠE) ne predstavljam. Partner pa, če bo, ali pa če ne bo. Znam živet brez da sem v zvezi, ali še huje, da sem v zvezi ker se to pač pričakuje od mene.
zdaj če ti je cilj avto in položaj, dvomim, da boš sploh kdaj srečna. in se sploh ne čudim, da si samska.
tomažinka ti boš pa resnično prestrašila vse tipe, če jih boš na drugem zmenku gnjavila kje se vidijo čez 5 let.
Oh, daj no, ob vsem kar sem napisala, si se vtaknila v AVTO. Ja in kaj je to takega, če bi si rada nekoč kupila svoj avto ki si ga želim? A to kar pomeni zdej, da sem plehpeechka ki pada na denar in avte? Napisala sem samo, kako si predstavljam sebe čez 10let oz., če bog da, še malo prej...
"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all." Oscar Wilde
- tomažinka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 3. 2009
miss-sixty napisal/-a:"Sama" je dokaj tak pojem... sej pač ni nujno, da maš partnerja - pač najdeš nekoga ki je enakih misli kot ti, da ni za resno zvezo in se občasno pač dobita, npr. kak vikend gresta na morje se fajn met, v terme, na kosilo, večerjo, seks, cartljanje in to je to če pa to dobivanje preraste v kej več, se pa itak s časom izkaže pomoje. Tako da, SAMA v pravem pomenu besede sigurno ne bom, malo pa dvomim da bom imela resnega partnerja s katerim bom živela skupaj.
če nimaš vprašanj pri tipu, potem ne veš kaj iščeš... kar je tudi razvidno...
tudi tvojih f** frendov se boš enkrat naveličala.
- tomažinka
- Komunikatorka
boljše samska, kot pa se dobivat z enim tipom, ki on že ve kako si predstavlja svoje življenje v naslednjih 5ih letih in da tam ni nobene resne ženske, otrok, kaj šele mene. misliš da hočem še do 30ega leta doživljat sama razočaranja s takimi nezrelimi tipi?
če bi bila moški, in bi bila družinski tip, se z tako kot je miss-sixty ne bi kaj dosti časa ukvarjala. ženska se še pri 30ih predstavlja z nekimi ljubimci in dobrim materialnim položajem, ne pa da bo živela z nekom. najbrž res ne bo.
če bi bila moški, in bi bila družinski tip, se z tako kot je miss-sixty ne bi kaj dosti časa ukvarjala. ženska se še pri 30ih predstavlja z nekimi ljubimci in dobrim materialnim položajem, ne pa da bo živela z nekom. najbrž res ne bo.
Zadnjič spremenil tomažinka, dne 08. Jun. 2010 15:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
miss-sixty - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 6. 2010
Ja no, bolje fukfrend (btw, men je ta izraz totalno mimo... ) kot pa da letam z moškimi na dejt in jih sprašujem, kje se vidijo čez pet let in če misli met otroka, če me vidi kot potencialno mamo njegovih otrok ipd. Sem bla enkrat s takim na zmenku, ki mi je že prvič rekel, da čez dve let bo pa že čas da ima otroke ker je že tok str (27) - mislm, kdo se pa ob tem ne bi počutil neprijetno kot da nekaj zahteva od tebe? Mene to osebno takoj odžene stran...
"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all." Oscar Wilde
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz bi si ob tem mislila, da če so že prišli na dejt, so razmišljali tudi o zvezi, pa so si kasneje (med/po dejtu) premislili..tomažinka napisal/-a:pa ne.. sej mi vse lepo odgovorijo.... in ponavadi so samski, ker se tudi vnaprej vidijo samske.. bi še kej potovali, pa niso še spoznali prave... in vedno pridemo do tega zaključka, da že kar hitro povejo, da bi sam sexali in da jih veza duši, itd. itd. zakaj bi prišli do tega šele ko bi se zapletla in jaz navezala na njega? sej lahko človek že prej prizna da ni resen. po tretjem zmenku pa ja ve.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
claire napisal/-a:drage punce, ampak je razlika, ali si star 30 let in samski, ali imaš pri 30ih že vsaj službo, partnerja in nekje urejeno stanovanje. zakaj vas toliko moti, da tete pač vprašajo? konec koncev so živele v času, ko je bilo življenje drugačno. madona a o faxu te pa lahko vpraša. to jo pa briga? če vam ni za odgovarjati bodite enkrat osorne in nikoli več te ta ista tetka nebo spraševala o naraščaju.
Ja res je razlika... Ampak jaz sem stara 22 let, sem še na faksu, svojih dohodkov nimam, tudi po študiju ne vem kako bom dobila službo, ker jo je danes ful težko dobit, fant je tudi šele par mesecev redno zaposlen in tudi nima še nič denarja našparanega za 'štalco'... On pravi, da ni še pripravljen na otroka, jaz bi pa tudi rada še par let počakala...
In slišim skoz vprašanja o tem kdaj se bova poročila, kdaj bova zibala, kje bova živela... Ok to mi je pa res malo
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
*popravek*:
^^ker *zgleda kot da* preveč "zahtevaš" (hočeš neki na silo) še preden se karkoli lahko razvije..
^^ker *zgleda kot da* preveč "zahtevaš" (hočeš neki na silo) še preden se karkoli lahko razvije..
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 08. Jun. 2010 15:50, skupaj popravljeno 1 krat.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
purple_rain napisal/-a:Jz bi si ob tem mislila, da če so že prišli na dejt, so razmišljali tudi o zvezi, pa so si kasneje (med/po dejtu) premislili..tomažinka napisal/-a:pa ne.. sej mi vse lepo odgovorijo.... in ponavadi so samski, ker se tudi vnaprej vidijo samske.. bi še kej potovali, pa niso še spoznali prave... in vedno pridemo do tega zaključka, da že kar hitro povejo, da bi sam sexali in da jih veza duši, itd. itd. zakaj bi prišli do tega šele ko bi se zapletla in jaz navezala na njega? sej lahko človek že prej prizna da ni resen. po tretjem zmenku pa ja ve.
Prvo se strinjam s puprple_rain. Ma ne moreš že na 3. zmenku spraševat o resnosti vajine bodoče (morebitne) zveze, se menit o otrocih, načrtovat nakup placa za bajto in ostale rasen zadeve. To tipe odžene!
Avtorica teme je izpostavila problem, ko ti okolica gnjavi kdaj boš mel otroke če si v zvezi, če si samski se križajo kaj je s tabo narobe, kako sploh lahko preživiš in funkcioniraš ko si brez partnerja, groza vbistvu Nej povem še zase, da ko s fantom nisva bila skupi niti 1 mesec, je njegova kolegica morila in spraševala da je slišala da midva načrtujeva otroka (pazi po 1 mesecu, ja ziher). Za tem me je vsakič ko me je vidla in ko sem imela kako širšo tuniko, ki je padala čez trebuh (tko kot majo nosečnice kdaj), no takrat me je šlatala po trebuhu in spraševala če je kaj notri Spet sva bila midva še čist svež par. Govorila nama je naj čimprej nardiva enga bejbiva, da nama ne bo žal, ma haloo, če je ona mela otroka pri 20-ih še ne pomeni da bi ga vsi mogli imeti, sploh pa pri moji starosti (malo čez 20) je otrok zadnja stvar o kateri trenutno razmiljam. In ja, grozno tečno je tako teženje in napadi s strani okolice, če se mi trebuha ta ista gospodična še enkrat dotakne, ma grr, najraje bi jo vsekala. Nazadnje, celo sm se hecala nazaj, če sm se kaj zredila če misli da sm noseča (drugače sm kr suha-normalno suha in tut s tem tut najeda da kaj sm tolko suha, vbistvu je pa ona kot trlica, jz pa čisto normalna). Z gospodično nimava več ravno nekih stikov, zaradi xy razlogov, pa ne zgoraj naštetih... Pred otrokom mislim še naredit velik stvari in se mi zdi da če ga bom imela pri 29-ih ne bo nič prepozno, ne bom nič zamudila Plenic maš pol tak al tak vrh glave, pa vseen al začneš pri 18-ih al pri 30-ih. Mal za hec, mal za res.
Ko sem bila samska, nej povem da so po tihem nekateri (predvsem sošolci v srednji) namigovali da sem ziher lezbijka... Ja, če njih nism niti pogledala, pol sm že bla kr lezbijka, itak... Skratka samskost se obravnava kot bolezensko stanje, se mi zdi, kot da ti ziher kaj manjka če si single, takrat vprašanja zakaj nimaš fanta, kako to da ga nimaš, noben pa ne pomisli da je mogoče tebi čist tak fajn, da maš rad življenje na free, ko nobenmu ne rabiš polagat nobenih računov...
In ja, tut mene sprašujejo če se bova poročila, ja se bova (samo povabljeni verjetno ne boste, ker neke fešte za 200 ljudi pa res ne mislim delat), no ta del seveda zamolčim, ter rečem da bomo vidli kaj bo prihodnost prinesla, kdo mi pa garantira da ostaneva skupi?! Noben, torej?
Skratka, mislim da se ne smemo obremenjevat s pritiski iz okolice (kar ni ravno najbolj enostavno) ter si mislit svoje in živet tako kot mislimo da je prav.
- tomažinka
- Komunikatorka
čuftika napisal/-a:
Prvo se strinjam s puprple_rain. Ma ne moreš že na 3. zmenku spraševat o resnosti vajine bodoče (morebitne) zveze, se menit o otrocih, načrtovat nakup placa za bajto in ostale rasen zadeve. To tipe odžene!
če ga odžene, potem boljše da ga čimprej.
sicer pa... mogoče si boš zaželela met pr 29ih otroka? kaj pa če ga ne boš takrat mela s kom met? na to je treba pa prej mislit. ker očitno tipe jemljete za samoumevne kadarkoli.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Ja,seveda je treba na to prej mislit, zaenkrat mam tipa, če ga bom pa takrat mela pa bomo vidli čez več let, to nihče ne ve... Tipe pa ne jemljem kot samoumevne, sploh ne, sploh pa v današnjih časih ko je tistih fajnih tipov zelo malo...
Drugač, itak da ih odžene, če jih pa vprašanja prestrašijo, se mi zdi da tega dela ne razumeš najbolj, zato tut praviš da bolj da ga odžene čimprej. Ampak OK, vsak ve svoje.
Drugač, itak da ih odžene, če jih pa vprašanja prestrašijo, se mi zdi da tega dela ne razumeš najbolj, zato tut praviš da bolj da ga odžene čimprej. Ampak OK, vsak ve svoje.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Vsaka bo imela otroka takrat, ko bo to hotela. Ko bodo izpolnjeni določeni kriteriji, ki si jih bo postavila sama. Če pa je kateri osebek tako neumen, da živi življenje drugih, in se bo prilagajal mami, sosedi, fantu, okolici.... je pa to čisto njegov problem. Ali boš zato mela otroka pri 25. ali 35 ..... tvoj otrok, tvoje življenje, tvoje odločitve. Razglabljati, ali je tako prav ali ne, ali so primernejša dvajseta ali trideseta........izguba časa.
So pa seveda tudi take, ki otrok nikoli ne bodo imele (bodisi zaradi lastne odločitve, bodisi zaradi zakonov narave). Tako da, ali ne bi počakale, da vidite, kaj vam bo prineslo življenje, namesto da o vsem ugibate in poskušate ustvariti neki vzorec?
Sprašuješ, zakaj kalup, hkrati pa ga sama poskušaš narediti...
So pa seveda tudi take, ki otrok nikoli ne bodo imele (bodisi zaradi lastne odločitve, bodisi zaradi zakonov narave). Tako da, ali ne bi počakale, da vidite, kaj vam bo prineslo življenje, namesto da o vsem ugibate in poskušate ustvariti neki vzorec?
Sprašuješ, zakaj kalup, hkrati pa ga sama poskušaš narediti...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]