Kako staršem povedat da si gej?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lady gumica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lady gumica » 13. Avg. 2008 11:17

Pontifex Maximus napisal/-a:
dayweed napisal/-a:
Twitch napisal/-a:Vidš kuk maš enih nepotrebnih problemov, ker si gej.

in kaj naj naredim? čira čara, zdaj sem str8?? kake bedne

Tako kot si se odločil, da boš gay, se pač odloči, da boš str8. :idea:

Se ti zdi, da bi si izbral biti gej glede na to koliko predsodkov imajo nekateri do gejev?

Zakaj pa prekinjaš mamo če misliš da sumi?
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 13. Avg. 2008 11:21

Glede na to, da znanstveno ni dokazano, kaj je vzrok, da nekdo postane homoseksualec, jaz še vedno menim, da je večina tovrstnih ekscesov stvar bodisi osebne odločitve, kake psihosocialne zavrtosti, ki ima vzrok v zgodnjem otroštvu, kar pa posledično pomeni, da je stvar možno zdraviti z ustrezno psihoterapijo. Minimum, kar se mojih raziskav tiče, pritiče genetski degeneriranosti (kar bi se ob uspešnem raziskovanju tudi dalo ozdraviti z ustreznim doziranjem ustreznih hormonov za časa nosečnosti matere). Ampak to pač trenutno ni mogoče, ker so vrli psihiatri pred leti ruknili homoseksualnost iz registra medicinskih bolezni in s tem dejansko zavirajo raziskave, ki bi lahko bile uspešne pri zdravljenju tovrstnih bodisi psihičnih ali genskih degeneracij.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 13. Avg. 2008 11:34

dayweed napisal/-a:kdaj pa si se ti odločil, da so ti ženske privlačne??

Ha ha, dobro vprašanje! :D
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 13. Avg. 2008 11:57

Pontifex Maximus Se ti lahko odločiš, da od jutri naprej ne boš več zaljubljen v svojo punco? Samo ja ali ne. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 13. Avg. 2008 12:13

Saj bi rekla, da je žalostno koliko ljudi ima takšna in podobna mnenja kljub temu, da smo v l.2008, da imamo možnost za izobrazbo, da so knjige v knjižnici brezplačne, a vem, da letnica nima veze. Svet še ni razvit in nekoč se nam bodo še smejali. :(

Homoseksualnost ni bolezen, a tudi če bi bila- pri vseh boleznih, ki nam strežejo po življenju zakaj bi zapravljali denar, čas in ljudi za raziskave za bolezen za katero zdravila ne bi kupil nihče? Še tisti, ki bi ga bi se za to odločili zaradi okolja ali ker imajo sprane možgane od raznih ver. Najprej moramo najti zdravila za vse ostale bolezni, nato se bomo lahko ukvarjali s tistio, ki nas ne ovira v življenju in ki ni smrtno nevarna (kakšna bolezen je sploh to?).

Če me bo jutri začela privlačiti prijateljica bom še vedno zadovoljna sama s sabo in nikoli ne bi skušala spreminjati otroka, ki bo rasel v meni.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 13. Avg. 2008 12:23

freaky napisal/-a:Pontifex Maximus Se ti lahko odločiš, da od jutri naprej ne boš več zaljubljen v svojo punco? Samo ja ali ne. :wink:

To sta čisto dve neprimerljivi ravni, kateri ni mogoče primerjati in zato se na to vprašanje ne da odgovoriti.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 13. Avg. 2008 12:32

Ali pa ne moreš odgovoriti na vprašanje, ker se zavedaš, da boš s tem zanikal svojo prejšnjo trditev :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 13. Avg. 2008 12:35

freaky napisal/-a:Ali pa ne moreš odgovoriti na vprašanje, ker se zavedaš, da boš s tem zanikal svojo prejšnjo trditev :wink:

Ne, ker pri eni stvari gre za seksualnost, pri drugi pa za ljubezen, kar sta dve različni stvari. Tvoja primerjava je v bistvu logično nevzdržna. :idea:
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 13. Avg. 2008 12:39

Okej, bom pa drugače povedala. Tip ima rad svojega fanta. On se lahko kar iz danes na jutri odloči, da ga ne bo imel več rad? Ne, tako kot se ti ne moreš tega odločit. :wink: Oz. lahko rečeš, da ti ena ženska jutri ne bo več privlačna?
Uporabniški avatar
Bittersweet
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Bittersweet » 13. Avg. 2008 14:04

pol so živali tut "nenaravne"? ker jih ma ogromno homoseksualna nagnjenja! se pingvini tut sami tk odločijo? prosim vas lepo... zarad homofobov vedno bolj zgublam živce... SPOLNA USMERITEV NI POSLEDICA ODLOČITVE POSAMEZNIKA, ampak je nekaj povsem NARAVNEGA!!!!!
LOVE hurts
dayweed
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a dayweed » 13. Avg. 2008 14:05

Pontifex Maximus napisal/-a:Glede na to, da znanstveno ni dokazano, kaj je vzrok, da nekdo postane homoseksualec, jaz še vedno menim, da je večina tovrstnih ekscesov stvar bodisi osebne odločitve, kake psihosocialne zavrtosti, ki ima vzrok v zgodnjem otroštvu, kar pa posledično pomeni, da je stvar možno zdraviti z ustrezno psihoterapijo. Minimum, kar se mojih raziskav tiče, pritiče genetski degeneriranosti (kar bi se ob uspešnem raziskovanju tudi dalo ozdraviti z ustreznim doziranjem ustreznih hormonov za časa nosečnosti matere). Ampak to pač trenutno ni mogoče, ker so vrli psihiatri pred leti ruknili homoseksualnost iz registra medicinskih bolezni in s tem dejansko zavirajo raziskave, ki bi lahko bile uspešne pri zdravljenju tovrstnih bodisi psihičnih ali genskih degeneracij.

zdaj je pa dosti. meni nihče ne bo govoril, da sem bolan in da rabim zdravljenje. najprej razmisli, zakaj misliš da je to bolezen! ker je večina folka hetero usmerjena? napaka. imaš blond lase? rdeče mogoče? evo, nisi normalen, ker ne ustrezaš večini. isto bi lahko rekli za vse ki nimajo polti večine in še kaj bi se našlo (barva zenic in podobne fore). res, te stvari so dedne, kar homoseksualnost ni.

še nekaj... si bral Kinseya? ali pa gledal film? glej ga in videl boš, da je 100% hetero in homo usmerjenih zelo malo (na to sem že nakazal ko sem napisal, da je seksualnost na sivem področju in ne črnobelem). večina ljudi je vmes, tista ki je bolj prisotna pa prevladuje. kar še ne pomeni, da tipa ne rajca tudi kaki drugi tip. biseksualci so na sredini.

vsaj podzavestno vsi izbiramo družbo ki nam je privlačna. to velja za moško in žensko družbo.

naslednja točka je Iran. tam nas obešajo. obesili so dva (mislim, da sta bila stara 17 in 18 let). misliš da je to stvar osebne izbire?? si res tak butast?

glede zdravljenja: homoseksualnost lahko zdraviš ravno tako kot zdraviš blontno barvo las z npr. črno. kakorkoli hočeš, še vedno si blond.

ne delaj se doktorja!
Zadnjič spremenil dayweed, dne 13. Avg. 2008 16:18, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 13. Avg. 2008 14:35

dayweed svetovno napisano :zustimm: . Čist se strinjam s tabo! Na bruhanje mi gre ko vidim, koliko predsodkov imajo eni glede homoseksualnosti :roll: . Sej kdo je pa rekel, da je naravno da sta moški in ženska skupaj? Kdo je to določil? A naj bi to bilo normalno oz. naravno samo zato, ker nas je večina takih?! Pa ne mi zdaj z nekim Svetim pismom in da je Bog ustvaril Adama in Evo, torej moškega in žensko in ne 2 moška, prav tako ne 2 ženski...nekateri ne verjamemo v to :lol: (Malo heca, ampak nekateri res imajo tak argument glede tega, zakaj homoseksualnost naj ne bi bila naravna...bolano res!)
dayweed
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dayweed » 13. Avg. 2008 14:41

Maya19 napisal/-a:dayweed svetovno napisano :zustimm: . Čist se strinjam s tabo! Na bruhanje mi gre ko vidim, koliko predsodkov imajo eni glede homoseksualnosti :roll: . Sej kdo je pa rekel, da je naravno da sta moški in ženska skupaj? Kdo je to določil? A naj bi to bilo normalno oz. naravno samo zato, ker nas je večina takih?! Pa ne mi zdaj z nekim Svetim pismom in da je Bog ustvaril Adama in Evo, torej moškega in žensko in ne 2 moška, prav tako ne 2 ženski...nekateri ne verjamemo v to :lol: (Malo heca, ampak nekateri res imajo tak argument glede tega, zakaj homoseksualnost naj ne bi bila naravna...bolano res!)

ja, eni skoz bluzijo o Bibliji. je pa tam napisnih tolko nesmislov, da se samo smeješ. ko mi nekdo začne nakladat, da je moje življenje napačno zaradi neke knjige s pravljicami (ene so poučne, priznam), ki so tak lepo izmišljene, mi je hecno. to pove veliko od tiste osebe, ki jo navaja.

tudi koncept družin se je vseskozi spreminjal, zato mi je tudi butasto ko nekdo govori, da je družina samo tip+punca.
Zadnjič spremenil dayweed, dne 13. Avg. 2008 16:20, skupaj popravljeno 1 krat.
dayweed
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dayweed » 13. Avg. 2008 15:10

freaky napisal/-a:Ali pa ne moreš odgovoriti na vprašanje, ker se zavedaš, da boš s tem zanikal svojo prejšnjo trditev :wink:

Ne, ker pri eni stvari gre za seksualnost, pri drugi pa za ljubezen, kar sta dve različni stvari. Tvoja primerjava je v bistvu logično nevzdržna. :idea:

torej geji ne moremo biti zaljubljeni? prosim te lepo... jaz sem trenutno zelo zaljubljen. v tipa :eek:

pa še nekaj o tvojih raziskavah... to mi govori samo o tem, da spadaš v tisto sivo področje in te nekaj moti na tem. drugače teh raziskav ne bi delal.
pa upam, da boš prebral moj prejšnji (dolgi) post. mogoče se boš še kaj naučil
dayweed
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dayweed » 13. Avg. 2008 16:06

lady gumica napisal/-a:
dayweed napisal/-a:
Twitch napisal/-a:Vidš kuk maš enih nepotrebnih problemov, ker si gej.

in kaj naj naredim? čira čara, zdaj sem str8?? kake bedne

Tako kot si se odločil, da boš gay, se pač odloči, da boš str8. :idea:

Se ti zdi, da bi si izbral biti gej glede na to koliko predsodkov imajo nekateri do gejev?

Zakaj pa prekinjaš mamo če misliš da sumi?

saj pravim da sem nekoliko strahopeten... eno je če nekomu neznanemu zabrusiš kako (če te izziva), drugo pa je če staršem poveš. saj drugače veliko ljudi ve zame (tudi sorodniki), ampak eno se je razkrit ljudem, s katerimi živiš že celo življenje... ne vem, bom se moral potrudit najbrž

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov