Kako se postaviti zase in kako reči "NE"?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
red_rose napisal/-a:zakaj pa treba tok poudarit da dalec od tega da bi bla sebicna? vsi v sebicnosti vidijo samo nekaj negativnega.
jaz brez problema povem da sem vcasih sebicna. ampak sem tudi mnenja da je sebicnost do neke mere pozitivna in da brez nje ne bi prisli nikamor.
Jaz bi temu, kar ti praviš "pozitivna sebičnost", raje rekla samospoštovanje.
Sicer pa imam tudi sama s tem probleme...ok, sj širši družbi se znam upret, ampak partnerju pa nikakor. Je pa res, da sem si sama kriva, oziroma se mi ne da s tem ubadat in se raje podredim v pasivni vlogi, kot pa da bi mogla zaj neki se pregovarjat...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
kužapazi - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 4. 2010
men ste že mal offtopic... zapiski sem, zapiski tja.. sej se negre tule tema o zapiskih ampak o tem d nemore rečt "ne"
sm prebrala temo, ampak nism naletela na nič takega k bi tut men pomagalo..namreč jst pa v službi neznam rečt "ne" in me na takšen način izkoriščajo. zapiski so še pa res najmanjša stvar kar te lahk skrbi:/
anyways, tut ta k je odprla to temo, ni nameravala poslušat o zapiskih...
sm prebrala temo, ampak nism naletela na nič takega k bi tut men pomagalo..namreč jst pa v službi neznam rečt "ne" in me na takšen način izkoriščajo. zapiski so še pa res najmanjša stvar kar te lahk skrbi:/
anyways, tut ta k je odprla to temo, ni nameravala poslušat o zapiskih...
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:14, skupaj popravljeno 1 krat.
-
kužapazi - Sramežljivka
sirova štručka napisal/-a:kužapazi napisal/-a: nemore rečt "ne"
pa naj posname nekoga drugega, ko reče ne in vsakič, ko jo prime in tega ne bo mogla izustit, spusti posnetek.
zelo bistro.......
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:14, skupaj popravljeno 1 krat.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
kužapazi napisal/-a:men ste že mal offtopic... zapiski sem, zapiski tja.. sej se negre tule tema o zapiskih ampak o tem d nemore rečt "ne"
zapiskih...
Naj poskuša ugotoviti zakaj ne more reči ne. Pri meni je šlo za nizko samozavest in, zato ker sem mislila, da, če bom vedno rekla ``da´´, me bodo ljudje imeli raje.
Potem naj pa začne resnično delati na sebi in ne začne govorit v malih, lažjih situacijah. Sčasoma pa lahko to prenese na večje. Ampak mora biti res pozorna nase - ko se ujame, da je tik pred tem, da izusti da, naj se zave in reče ne. More tvegat, more se kar malo posilit. Ampak pomaga, če vsaj delno ugotovi, zakaj hoče vse zadovoljiti.
tko, na kratko
soree šele zdaj vidim, da sprašuješ zase in ne za drugo osebo. V glavnem, beri kot, da gre zate kužapazi.
-
kužapazi - Sramežljivka
polly-polly napisal/-a:kužapazi napisal/-a:men ste že mal offtopic... zapiski sem, zapiski tja.. sej se negre tule tema o zapiskih ampak o tem d nemore rečt "ne"
zapiskih...
Naj poskuša ugotoviti zakaj ne more reči ne. Pri meni je šlo za nizko samozavest in, zato ker sem mislila, da, če bom vedno rekla ``da´´, me bodo ljudje imeli raje.
Potem naj pa začne resnično delati na sebi in ne začne govorit v malih, lažjih situacijah. Sčasoma pa lahko to prenese na večje. Ampak mora biti res pozorna nase - ko se ujame, da je tik pred tem, da izusti da, naj se zave in reče ne. More tvegat, more se kar malo posilit. Ampak pomaga, če vsaj delno ugotovi, zakaj hoče vse zadovoljiti.
tko, na kratko
soree šele zdaj vidim, da sprašuješ zase in ne za drugo osebo. V glavnem, beri kot, da gre zate kužapazi.
i like
Ko slišiš, pozabiš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
Ko vidiš, si zapomniš.
Ko doživiš, razumeš.
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
Ne vidim problema v tem, da kdaj komu rečem ne (pa ni važno za kakšno stvar gre, prav tako ne vem zakaj ne bi bili zapiski en tak primer?). Zlasti z veseljem rečem ne ( + nimam časa ali kaj drugega za pristavit) osebi, ki ob mojem povabilu nekam le-to vedno odkloni, jaz pa bi morala vedno pristat? Ne gre to tako, ker nisem na razpolago takrat, ko se nekdo spomni, da mu je dolgčas ali me rabi za kakšno stvar.
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
-
shania - Debatorica
- Na forumu od: 3. 10. 2004
- Kraj: Ljubljana
Imaš pač težave s samospoštovanjem in te je strah, da te folk ne bom mel rad oziroma, da si bojo kej slabga mislal o tebi, če jim ne boš ugodila. Torej začni se cenit, ker če se ti ne boš te marsikdo ne bo, lahko rečem nihče, ker si boš ti to mislila. Dopovej si, da si pomembna ti in tvoje potrebe, želje, sanje. Sej je vse lepo in prav, če komu pomagaš, in kdaj koga postaviš pred sebe, ampak zavedati se moraš, da si najbolj pomembna ti in tvoje življenje.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Sploh pa - paradoks.
Ne moreš rečt ne, ker se bojiš, da te potem ne bodo več imeli radi.
Ampak - kaj se dogaja? Lažje, kot ti gre "ne" iz ust, raje te ljudje imajo!
V kolikor ti je pač pomembno, da te imajo ljudje radi.
Ne moreš rečt ne, ker se bojiš, da te potem ne bodo več imeli radi.
Ampak - kaj se dogaja? Lažje, kot ti gre "ne" iz ust, raje te ljudje imajo!
V kolikor ti je pač pomembno, da te imajo ljudje radi.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Ampak je res fino, če kdaj rečeš ne. Tut počutiš se 100krat bolš.
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Zanimivo, koliko vas ima težave s to preprosto besedo, samo zato, da se nebi komu zamerili ali pa bi zaradi tega izgubili "prijatelje".
Kako se postaviti zase...
Potrebno je spremenit razmišljanje.
Kar pomeni, če sedaj nekdo razmišlja, da če reče ne, nebo imel več prijateljev, mora to spremeniti v razmišljanje, da takšnih prijateljev, ki ne morejo sprejeti resnice, ne potrebuje.
Spet, če te nekdo sili v neko dejanje, ki tebi ni povšeči, pa ne želiš reči ne, ker se bojiš, da te nikoli več ne bodo kam povabili, to spremeniš s tem, da se zaveš, da niso edina, še manj edinstvena družba in nikakor ni potrebno, da spremeniš sebe, svoje razmišljanje,... zato, da te bi družba, z čisto drugimi načeli in pogledi sprejela.
Osebno nimam težav z besedo "ne". Če mi ni do druženja z nekom, mu to povem in to je to. Če ne želim it kam z družbo, rečem ne in ne grem. Če nočem narediti nečesa, kar se njim zdi kul, jih zavrnem in tega ne naredim.
Kaj si mislijo o meni, mi je vseeno, meni je važno, da sem iskrena do sebe v prvi vrsti.
Kako se postaviti zase...
Potrebno je spremenit razmišljanje.
Kar pomeni, če sedaj nekdo razmišlja, da če reče ne, nebo imel več prijateljev, mora to spremeniti v razmišljanje, da takšnih prijateljev, ki ne morejo sprejeti resnice, ne potrebuje.
Spet, če te nekdo sili v neko dejanje, ki tebi ni povšeči, pa ne želiš reči ne, ker se bojiš, da te nikoli več ne bodo kam povabili, to spremeniš s tem, da se zaveš, da niso edina, še manj edinstvena družba in nikakor ni potrebno, da spremeniš sebe, svoje razmišljanje,... zato, da te bi družba, z čisto drugimi načeli in pogledi sprejela.
Osebno nimam težav z besedo "ne". Če mi ni do druženja z nekom, mu to povem in to je to. Če ne želim it kam z družbo, rečem ne in ne grem. Če nočem narediti nečesa, kar se njim zdi kul, jih zavrnem in tega ne naredim.
Kaj si mislijo o meni, mi je vseeno, meni je važno, da sem iskrena do sebe v prvi vrsti.
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Poveš tisto, točno to, kar v danem trenutku misliš, in če je to Ne, rečeš ne. Nevem zakaj bi razmišljal komu se boš zameril, kako bo odreagiral, kaj bo sledilo. Najprej moraš ceniti sam sebe in pomislit najprej nase, potem pa na ostale. Če se sam nimaš rad in se ne ceniš, te tudi drugi ne bojo. Sploh pa ljudje to radi potem izkoriščajo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov