Kako pristopiti do punce?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Maribor
Džeki napisal/-a:Alwaleed napisal/-a:Lucia Klasinc napisal/-a:Meni se ne zdi nič narobe, če je fant sramežljiv in bolj občutljiv. To se mi zdi celo prednost.
Dokler ne pride mimo en karizmatično dominanten.
Ne se hecat! Za fanta sta sramežljivost in občutljivost tako slabi lastnosti, kot za žensko kosmate noge in brki.
Vem, ker sem si zajebal 15 let življenja, ko sem bil tak.
Samo fail bejbe hočejo šibkega fanta. Pa še za te to ni njihova najljubša izbira.
Vedno sem dobil kurjo kožo, ko so ženske na kakšnem forumu enemu tihemu in sramežljivemu, ki je to svojo lastnost predstavil kot problem, gladile ego: joj, kako je fajn, da si tak, veš, koliko punc bi si želelo takega fanta..
Kar je seveda Bullshit.Sramežljive tipe ima rada približno vsaka stota ženska, optimistično rečeno.
Res pa je, da puncam pogosto prija prisotnost čutnih in sramežljivih fantov, s katerimi se je "tako lepo pogovarjati"...
Okej.. za večino današnjih punc takšen fant ni primeren, ker so prešibke in potrebujejo nekoga, na katerega se lahko oprejo. Priznam, tudi sama imam takšnega, ki je karizmatičen. S svojim komentarjem sem želela povedati nekaj drugega, a mi očitno ni uspelo. Človek je takšen kot je. Ne more se spremeniti kar tako, razen če res nima ogromne volje in motivacije. Zato se mi zdi nenavadno, da se ljudje toliko ozirajo(mo) na druge, na to, kakšni moramo biti, da bomo komu všeč. Če je nekdo pravi za nas, se bodo stvari sprožile po naravni poti (pa magari pri 40.) ne pa s pretvarjanjem in muko. Vsak se potrudi, kolikor se lahko. Potem pa je tak kot pač je.
(aja, pa kdo pravi, da so sramežljivi fanti šibki? včasih me prav preseneti kakšen "trden in karizmatičen" fant, ki ne prenese življenjskih udarcev, tako kot kakšna "šibka" ženska ali moški ... preveč stereotipov )
- Trdonja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 3. 2010
Lucia Klasinc napisal/-a:Človek je takšen kot je. Ne more se spremeniti kar tako, razen če res nima ogromne volje in motivacije. Zato se mi zdi nenavadno, da se ljudje toliko ozirajo(mo) na druge, na to, kakšni moramo biti, da bomo komu všeč. Če je nekdo pravi za nas, se bodo stvari sprožile po naravni poti (pa magari pri 40.) ne pa s pretvarjanjem in muko. Vsak se potrudi, kolikor se lahko. Potem pa je tak kot pač je.
Človek ni takšen kot je ampak takšen kot hoče bit. Za mene so šibki tisti ljudje, ki se hočejo spremenit vendar jim ne uspe, ker ne vložijo dovolj truda. To je isto, kot da bi rekel: Jaz sem predebel in za to ne morem nič naredit; takšen pač sem. To je navadno nakladanje. Če res nimaš neke bolezni, lahko vsak človek shujša. Isto je pri osebnosti: Vsak človek se lahko spremeni, če le hoče. Zakaj se pa hočeš spremenit pa je odvisno od vsakega posameznika
Lucia Klasinc napisal/-a:(aja, pa kdo pravi, da so sramežljivi fanti šibki? včasih me prav preseneti kakšen "trden in karizmatičen" fant, ki ne prenese življenjskih udarcev, tako kot kakšna "šibka" ženska ali moški ... preveč stereotipov )
Nihče tega ne pravi. Kar hočemo povedat je, da bodo sramežljivi fanti vedno ta kratko potegnali.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Vsak človek se lahko spremeni, če vloži dovolj truda v to.Samozavest je stvar odločitve.Vsak lahko postane samozavestnejši.Vem, kaj pišem, ker sem sam šel čez to v obdobju odraščanja. Ogromno vpliva imamo na to, v kaj se bo razvijala naša osebnost.
Res pa je, da mnogi raje pasivno igrajo vlogo žrtve in ždijo v kotu, češ, "sem, kakršen sem in če nimam samozavesti, je pač nimam".
Res pa je, da mnogi raje pasivno igrajo vlogo žrtve in ždijo v kotu, češ, "sem, kakršen sem in če nimam samozavesti, je pač nimam".
-
Ja, človek se lahko spremeni - tudi sama se spreminjam (z voljo se da spremenit telesno težo, delovne navade ipd.). A nikoli ne more spremeniti svojega temperamenta (ki je odvisen od dednosti! in ne od okolja, tako kot značaj - razliko si pa poglejte v kakšnem psihološkem učbeniku oz. knjigi), vsaj ne na kratek rok. In sramežljivost je vsekakor značilnost temperamenta. Lahko pa se potrudi in da vse od sebe. Če je punca primerna zanj, jo bo navdušil, če ne pač ne.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:27, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Horus napisal/-a:Po tej logiki bi sramezljivost verjetno pripisali zelo mirnemu temperamentu? Potemtakem bi jaz moral biti najbolj sramezljiva oseba na svetu Fail
To ni moja logika, niti logika psihologov, ki so to določali. Miren temperament ne pomeni, da si sramežljiv. Sramežljivost je pač značilnost temperamenta, tako kot je recimo delovnost značilnost značaja. Res je, da me psihologija zanima in da mi gre, a vseeno ne vem toliko, da bi sedaj odgovarjala na vsa vprašanja. Obstaja ogromno knjig na to temo, sicer pa lahko že v učbeniku za 4. letnik najdeš definicije, razlage, opise vsega navedenega.
- Trdonja
- Sramežljivka
Človeška osebnost je odvisna od dednosti, zunanjega okolja in samodejavnosti (kolikšen del vpliva na vsakega posameznika je čisto odvisno). Draga moja Lucia, to je osnova psihologije.
Temperament pa ni del osebnosti, kaj šele popolnoma podvržen dednosti, ampak osebnostnih obrambnih mehanizmov - obramba, kadar je napadena oz. ogrožena tvoja osebnost. Obrambni mehanizmi pa so spremenljivi.
Temperament pa ni del osebnosti, kaj šele popolnoma podvržen dednosti, ampak osebnostnih obrambnih mehanizmov - obramba, kadar je napadena oz. ogrožena tvoja osebnost. Obrambni mehanizmi pa so spremenljivi.
-
Trdonja napisal/-a:Človeška osebnost je odvisna od dednosti, zunanjega okolja in samodejavnosti (kolikšen del vpliva na vsakega posameznika je čisto odvisno). Draga moja Lucia, to je osnova psihologije.
S prvim napisanim se popolnoma strinjam. To, da temperament ni del osebnosti, pa res ni prav. Citiram (Kompare, Stražišar, Dogša, Vec, Curk: Uvod v psihologijo, Ljubljana, DZS, 2007, stran 130,131): Osebnostnih lastnosti je zelo veliko, zato jih že po tradiciji razvrščamo v štiri področja osebnostne strukture: temperament, značaj, sposobnosti in telesne značilnosti. Temperament je področje osebnostne strukture, ki zajema značilnosti čustvovanja in način vedenja. Živahnost, umirjenost, hitre in močne čustvene reakcije ter hladokrvnost so npr. lastnosti temperamenta. (moj komentar: v polah za maturo je bilo vprašanje glede sramežljivosti; ja, to je lastnost temperamenta). Zanimivo je, da so raziskave enojajčnih dvojčkov, ki so odraščali ločeno v različnih družinah, pokazale, da imajo precej podoben temperament. Na podlagi tega lahko sklepamo, da je temperament precej pod vplivom dednih dejavnikov. V primerjavi s temperamentov pa psihologi menijo, da na oblikovanje značaja močno vplivajo dejavniki okolja. Značaj je področje osebnostje strukture, ki zajema celoto motivacijskih, voljnih in etično-moralnih značilnosti. "Gre za celoten sklop osebnostnih lastnosti, ki odločajo, kako se bo človek odločal in ravnal v situacijah, ki zadevajo dobrobit drugih in so povezane z vrednotami določenega okolja" (Marentič Požarnik, 2000).
No, kakorkoli, sploh se mi ne da več izgubljati časa in pisati nekih stvari, če vem, da me bo nekdo vedno zabil nazaj (ko bi vsaj bila informacija preverjena in smiselna! - potem bi se razvila debata, kateri bi se z veseljem pridružila). Težko se je pogovarjati, če gre za merjenje moči, kdo več ve, kdo je boljši, kdo bo koga zaključil. Hja, tudi sama sem žal taka, čeprav priznam, ko se motim in ko ima nekdo prav - glede znanja. O mnenjih pa se tako ne moremo prepirati, ker je vse relativno - tukaj ima lahko vsak prav.
Zato na temo ne mislim več odgovarjati, ker moja osebnost tega pač ne prenese. Hja, vsak se boji za svojo samopodobo . Srečno!
- Trdonja
- Sramežljivka
Se opravičujem za prejšnje dezinformacije glede temperamenta.
Temperament je skoraj izključno podrejen dednosti. Dejansko je to neke vrste lasnost konstitucije človeka. Vsekakor pa ni del osebnosti, sramežljivost pa prav tako ni del temperamenta.
Vir: Osebnost - Janek Musek - knjiga, ki je literatura pri specializaciji klinične psihologije.
Brez zamere Lucia. Nič osebnega nisem mislil. Zavedaj pa se, da ni vse kar prebereš v knjigah (še posebej v knjigah z "osnovami") resnično in pravilno. Pri psihologiji pa še najmanj, kjer je raziskanega komaj 5%.
P.S. Meni se pač ne gre, da koga "zaključim". Nisem v OŠ, da bi meril mišice na forumu in se na tak način udejstvoval. Če pa ti ne preneseš kritike oz. drugačnega mnenja, pa je to tvoj problem.
Temperament je skoraj izključno podrejen dednosti. Dejansko je to neke vrste lasnost konstitucije človeka. Vsekakor pa ni del osebnosti, sramežljivost pa prav tako ni del temperamenta.
Vir: Osebnost - Janek Musek - knjiga, ki je literatura pri specializaciji klinične psihologije.
Brez zamere Lucia. Nič osebnega nisem mislil. Zavedaj pa se, da ni vse kar prebereš v knjigah (še posebej v knjigah z "osnovami") resnično in pravilno. Pri psihologiji pa še najmanj, kjer je raziskanega komaj 5%.
P.S. Meni se pač ne gre, da koga "zaključim". Nisem v OŠ, da bi meril mišice na forumu in se na tak način udejstvoval. Če pa ti ne preneseš kritike oz. drugačnega mnenja, pa je to tvoj problem.
-
imfit - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 5. 2010
- Kraj: lj
Trdonja napisal/-a:1. S kolegom gresta enkrat ven (po možnosti kakšni petek oz. soboto, ko je največ žurk zunaj) in mu daš 100€ ter mu naročiš, da ti tega denarja ne sme dati nazaj, dokler ne dobiš 10 zavrnitev od punc, ki so ti zelo všeč. Kakšen pristop imaš, kako jo povabiš ven..., ni važno. Bistvo te vaje je, da spoznaš, da zavrnitev ni nič posebnega.
Ta vaja se psihološko imenuje preplavanja (al nekaj podobnega). Ko določeno oviro preplavaš, ugotoviš, da dejansko ni bilo tako težko.
2. Da sam pri sebi ugotoviš kaj je "narobe" s tvojo psiho, da imaš takšen strah pri puncah in ta strah voljno-razumno uničiš.
Npr.: najpogostejši primer v takšnih problemih je ta, da človek, še preden povabi osebo ven, sanjari o tej osebi in si o njej ustvari neko idealno podobo v katero se seveda zaljubi. Ko si pa enkrat zaljubljen v ideal te osebe, jo je pa prokleto težko povabit ven, ker se pojavi strah pred tem, da bo rekla "ne" in vse tvoje sanje se bodo razblinile. Zato je lažje je niti ne vprašat in tako imaš še vedno vsaj potencialno možnost, da bo rekla "ja".
Šele zdaj sem opazil dva nasveta, ki definitivno sodita v najpametnejše nasvete na tem forumu.
Posebej enka mi je všeč, sicer nimam nekih večjih problemov s sramežlivostjo (no malo pa že) sam kar lahko človeku izključno pomaga - why not
http://vigrxplus-nakup.si/ Vigrx Plus je super za vse moške, ki hočejo svoji dragi nudit vse!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]