Kako mu dati vedeti, da sva lahko le prijatelja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
Imam prijatelja, s katerim se kr dost družim, vsak dan si par sms-ov pošljeva, potem sva se po telefonu že nekajkrat menila po 2, 3 ure.
Ampak mislim oz. vem, da bi on rad nekaj več. Sicer še do tega pogovora ni prišlo, (nekajkrat bi že lahko, pa sem začela čist druge stvari bluzit..) pač nočem, da sploh pride do tega. Rada bi mu že prej dala vedet, da sva lahko le prijatelja. Ker se že kr nekaj časa druživa in se mi zdi, da če bi mi zdaj izpovedal svoja čustva, jaz pa bi mu povedala, da sva lahko samo prijatelja, poleg tega pa še, da sem že dve leti zaljubljena v nekoga drugega, ne vem ampak nekod se mi zdi, da bi se človek počutil izdanega, ker konec koncev, če sva prijatelja, bi bilo tudi logično, da ve, da sem v nekoga zaljubljena, jaz pa mu o tem nisem nikoli nič povedala... počas se mi zdi že tak, kot bi ga za nos vlekla oz. mu dajala lažno upanje..
Fajn bi bilo, če bi nekak po ovinkih zvedel, da sem zaljubljena v drugega, ker to da bi se mi pa izpovedal, pa bi ga na koncu še zavrnit mogla .. mi pa ni no.. nočem uničit prijateljstva.. in ja je logično, da se lahko pogovoriva in mu povem da ne more nič bit, ampak mislim, da bo potem med nama drugače in mi ni do tega, da bi zapravila eno dobro prijateljstvo.
Torej kaj naj storim?
Ampak mislim oz. vem, da bi on rad nekaj več. Sicer še do tega pogovora ni prišlo, (nekajkrat bi že lahko, pa sem začela čist druge stvari bluzit..) pač nočem, da sploh pride do tega. Rada bi mu že prej dala vedet, da sva lahko le prijatelja. Ker se že kr nekaj časa druživa in se mi zdi, da če bi mi zdaj izpovedal svoja čustva, jaz pa bi mu povedala, da sva lahko samo prijatelja, poleg tega pa še, da sem že dve leti zaljubljena v nekoga drugega, ne vem ampak nekod se mi zdi, da bi se človek počutil izdanega, ker konec koncev, če sva prijatelja, bi bilo tudi logično, da ve, da sem v nekoga zaljubljena, jaz pa mu o tem nisem nikoli nič povedala... počas se mi zdi že tak, kot bi ga za nos vlekla oz. mu dajala lažno upanje..
Fajn bi bilo, če bi nekak po ovinkih zvedel, da sem zaljubljena v drugega, ker to da bi se mi pa izpovedal, pa bi ga na koncu še zavrnit mogla .. mi pa ni no.. nočem uničit prijateljstva.. in ja je logično, da se lahko pogovoriva in mu povem da ne more nič bit, ampak mislim, da bo potem med nama drugače in mi ni do tega, da bi zapravila eno dobro prijateljstvo.
Torej kaj naj storim?
- KrvaviAnus
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 6. 2009
Povej mu, če sta res tako dobra prijatelja bo slej kot prej razumel.
-
osamljena - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 8. 2007
LaHauteCouture napisal/-a:Imam prijatelja, s katerim se kr dost družim, vsak dan si par sms-ov pošljeva, potem sva se po telefonu že nekajkrat menila po 2, 3 ure.
Torej kaj naj storim?
problem je v tem da če res kaj čuti do tebe da tudi če mu poveš da si zaljubljena v drugega nikoli ne bo več isto med vama ... na žalost... ko pridejo enkrat čustva vmes in če niso obojestranska je težko obdržat prijateljstvo.
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
osamljena napisal/-a:
problem je v tem da če res kaj čuti do tebe da tudi če mu poveš da si zaljubljena v drugega nikoli ne bo več isto med vama ... na žalost... ko pridejo enkrat čustva vmes in če niso obojestranska je težko obdržat prijateljstvo.
hjaa.. potem pa očitno ne bova več dolgo prijatelja, razen če vsakič, ko mi bo hotel kaj povedat, začnem z nečim drugim bluzit, da mi sploh priložnosti ne bo imel povedat...
Razmišljala sem tudi o tem, da bi se manj družila z njim, da bi se mal ohladil, ne vem se zaljubil v katero drugo, pač nočem ga prizadet, nočem izgubit prijatelja, ker se je že dogajalo in sem tega počasi že sita!..
-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
Ma najbolje da pustiš stvari das e same razvijejo. Če ti bo res kdaj priznal čustva...boš temu primerno reagirala in na lep način poskušala povedati kako in kaj.
Lepo je da si pripravljena in da pričakuješ to...samo ne pa že zdaj zaganjati karavala.
Je pa to bedna situacija Sama sem dala nekaj podobnega čez in se je vse zakvačkalo... če se spominm tiste situacie..mislim da nobena poteza nebi mogla preprečit končnega stanja- torej propada vsega.
Sej to je razumljivo, da zadeva propade...Si predstavljaš bit ob nekom, k ti je blazno všeč, a žal nič noče s teboj..medtem pa ta oseba flirta z drugim? To je mučno...brezveze. Tako da...pusti da stvari same stečejo...preprečit nimaš kaj...
Lepo je da si pripravljena in da pričakuješ to...samo ne pa že zdaj zaganjati karavala.
Je pa to bedna situacija Sama sem dala nekaj podobnega čez in se je vse zakvačkalo... če se spominm tiste situacie..mislim da nobena poteza nebi mogla preprečit končnega stanja- torej propada vsega.
Sej to je razumljivo, da zadeva propade...Si predstavljaš bit ob nekom, k ti je blazno všeč, a žal nič noče s teboj..medtem pa ta oseba flirta z drugim? To je mučno...brezveze. Tako da...pusti da stvari same stečejo...preprečit nimaš kaj...
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Js sm na istem, s tem da sva sošolca.. Začelo se je zd ruženjem na faxu potem smo začeli hodit vn (in mi je pijan večkrat namignu kaj bi rad in tudi malo predolge roke je meu).. Js, pijana glava, se pa tudi nism neki ful branla, ga odrivala itd čeprou nisva mela nikoli neč. Sam so vsi okoli razumeli za kaj se gre.. On ve, da sm zaljubljena v druzga (najinega sošolca), nikoli mu nism dala vedet da mi je všeč (čeprou mi je, sam nbi mela neč z njim), in ga nonstop zajebavam z eno sošolko s katero sta bla neki časa skupi (pač neke vrste namig da mi je vseeno za njega oz. če je s kom al ne) sam on nekako še vedno ustraja, daje v nič tega sošolca v katerega sm zaljubljena, me skozi vabi vn, pa h njemu pit (kr ve kašna sm ko sm pijana).. Prjatelstvo se ni ohladilo k ko je trezn (oz. ko sva oba ) govorimo normalno, se zajebavamo,.. pač ne deluje da bi mela ta zgodba neko ozadje, tko da se ne obremenjujem s tem zaenkrat.
Ko bo pa pršlo do tega (ČE bo) da bo še trezn preveč usiljivm se bom ohladila in se malo oddaljila al pa mu dala še v 8356732852to vedet da vidim samo enga.. Tko da nvem, js ti to priporočam al pa mu vsaj povej da si zaljubljena v drugega, čeprou dosti krat niti to ne pomaga..
Ko bo pa pršlo do tega (ČE bo) da bo še trezn preveč usiljivm se bom ohladila in se malo oddaljila al pa mu dala še v 8356732852to vedet da vidim samo enga.. Tko da nvem, js ti to priporočam al pa mu vsaj povej da si zaljubljena v drugega, čeprou dosti krat niti to ne pomaga..
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^ ma ob takih besedah si on lahko čisto kaj drugega predstavlja (kako ji je lepo z njim, da ji je všeč ipd.) in potem se situacija še bolj zakomplicira.
najboljše je, da mu na nek način poveš, da ti je drugi všeč (recimo sta nekje skupaj, mimo gre fant, ki ti je všeč, in ti zasanjano gledaš vanj pa mimogrede rečeš, kako ti je že dolgo všeč). hočem reči, da mu moraš to povedati kot prijatelju, mimogrede, pač kot neko 'novo' novico in ne kot, morava se pogovoriti - zaljubljena sem v drugega. to mu bo potem mogoče dalo misliti, da si ugotovila, da je zaljubljen v tebe in da se ga hočeš na vsak način rešiti (kar je načeloma res, ampak potem vama ne ostane niti prijateljstvo).
drugače pa je tudi res, da če je zaljubljen vate, potem vajin odnos nikoli več ne bo isti, če ti on enkrat to prizna (ali ti njemu, da si zaljubljena v drugega).[/code]
najboljše je, da mu na nek način poveš, da ti je drugi všeč (recimo sta nekje skupaj, mimo gre fant, ki ti je všeč, in ti zasanjano gledaš vanj pa mimogrede rečeš, kako ti je že dolgo všeč). hočem reči, da mu moraš to povedati kot prijatelju, mimogrede, pač kot neko 'novo' novico in ne kot, morava se pogovoriti - zaljubljena sem v drugega. to mu bo potem mogoče dalo misliti, da si ugotovila, da je zaljubljen v tebe in da se ga hočeš na vsak način rešiti (kar je načeloma res, ampak potem vama ne ostane niti prijateljstvo).
drugače pa je tudi res, da če je zaljubljen vate, potem vajin odnos nikoli več ne bo isti, če ti on enkrat to prizna (ali ti njemu, da si zaljubljena v drugega).[/code]
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Ja če bi ga rada mela samo za frenda, mu lepo povej pač izpoved da ti je en full ušeč, kot bi prijateljici pripovedovala- ker on pač je, prijatelj. Če bosta pa zaradi tega prekinila stike, je pa cepec.
Sem pa js tudi tako prekinla stike za neki časa z nekom, ker nism hotla izpast zainteresirana za njega kot moškega, ker je očitno nakazoval na nekaj... ehhh, brezveze, js pa sm že mislila, da sm dobila enga v redu kolega Pač tko je Sam če bi bil model dosti samozavesten, kaj ga briga, če ti ni všeč kot moški ...
Sem pa js tudi tako prekinla stike za neki časa z nekom, ker nism hotla izpast zainteresirana za njega kot moškega, ker je očitno nakazoval na nekaj... ehhh, brezveze, js pa sm že mislila, da sm dobila enga v redu kolega Pač tko je Sam če bi bil model dosti samozavesten, kaj ga briga, če ti ni všeč kot moški ...
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Jao, jao, jao.
Koliko enih deklet - vsaj dve v tej temi - ki zamujate priložnost, ki jo imate pred nosom, ker kujete v nebo nekoga tretjega, s katerim nikoli ne boste.
LHC in Vanessa - poglejta si v slovar, kaj pomeni "Carpe diem".
Drugače pa, LHC: a ko greš v trgovino nekaj kupit, tudi pričakuješ, da boš na koncu šla ven tako s kupljenim blagom pod roko, kot še vedno z vsem svojim denarjem v denarnici?
Tole vajino "prijateljstvo" vztraja samo zato, ker si mu všeč in ima on upanje. On je teleban, ker še vedno upa, da ga boš enkrat vzljubila, ti ga pa sebično vlečeš za nos.
Če je prijateljstvo kaj vredno, bo preživelo, tudi če mu razjasniš, da pri tebi nima šans. Drugače pa, prej, kot se konča, več bo imel časa za si najdit eno, ki ga bo znala cenit kot partnerja.
Koliko enih deklet - vsaj dve v tej temi - ki zamujate priložnost, ki jo imate pred nosom, ker kujete v nebo nekoga tretjega, s katerim nikoli ne boste.
Drugače pa, LHC: a ko greš v trgovino nekaj kupit, tudi pričakuješ, da boš na koncu šla ven tako s kupljenim blagom pod roko, kot še vedno z vsem svojim denarjem v denarnici?
Tole vajino "prijateljstvo" vztraja samo zato, ker si mu všeč in ima on upanje. On je teleban, ker še vedno upa, da ga boš enkrat vzljubila, ti ga pa sebično vlečeš za nos.
Če je prijateljstvo kaj vredno, bo preživelo, tudi če mu razjasniš, da pri tebi nima šans. Drugače pa, prej, kot se konča, več bo imel časa za si najdit eno, ki ga bo znala cenit kot partnerja.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
marypa napisal/-a:Ja če bi ga rada mela samo za frenda, mu lepo povej pač izpoved da ti je en full ušeč, kot bi prijateljici pripovedovala- ker on pač je, prijatelj. Če bosta pa zaradi tega prekinila stike, je pa cepec.
Ne, ni cepec, če prekine stike. Cepec je, ker še vedno vztraja in upa, da karkoli bo, ko bi mu pa doslej že lahko potegnilo.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Alwaleed napisal/-a:Koliko enih deklet - vsaj dve v tej temi - ki zamujate priložnost, ki jo imate pred nosom, ker kujete v nebo nekoga tretjega, s katerim nikoli ne boste.
Prisilil se v en odnos pač ne boš.
Cepec je, ker bi lahko bila super frenda, ker sem mu lahko zaupala in je on meni ... Kot človek se mi je zdel res super ... Ampak pač ni vse tako kot si želimo.
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
Alwaleed napisal/-a:Jao, jao, jao.
ti si tak pametn, da kr smrdi.
a potem mu naj po tvojem kr rečem: "Ej ne morma se več družit" pa ga vržem na totaln ignor..!??
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
marypa napisal/-a:Cepec je, ker bi lahko bila super frenda, ker sem mu lahko zaupala in je on meni ... Kot človek se mi je zdel res super ... Ampak pač ni vse tako kot si želimo.
Odgovor na to si sama podala:
marypa napisal/-a:Prisilil se v en odnos pač ne boš.
Odnose z drugimi imamo iz različnih motivacij. Kadar gre za odnos moškega do ženske, je pač paritveni element pogosto zelo pomemben del motivacije, in če upanja na to več ni, potem pač tudi motivacije dostikrat zmanjka.
Pa nismo zato cepci. Cepci smo, če se poskušamo pretvarjat, da pomembne stvari niso pomembne, ali da se neuresničljivo lahko, mogoče, vendarle, kako uresniči.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov