Kako domači smo lahko pri fantovi družini?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
mi2 sva z mojim skupi leto pa pou
k sva sama, ga pač prašam če ma kej za pit in pol reče nej pogledam kaj majo al pa sma prnese jz mu pa rečm kaj bi če mi pove da nej zberm sama..
pa tut če sva sama jz kej skuham na izi če sva pač obadva lačna.. itaq delava stvari dost skupi če pa more on kej nujno za par minutk kam it pa tko grem pa lohka komot na net al pa tv gledat
če so doma njegovi sm pač mau bl zadržana, ampk ne spat tok sm se že kr mau navadla usega tega..ampk ne grem pa nikol kr sama v hlandilnik al pa štrafnt okol kuhne itd. če me povabjo za jest, itaq jem..kaj pa nej, če sm recmo čez noč pr njem -stradam?
k sva sama, ga pač prašam če ma kej za pit in pol reče nej pogledam kaj majo al pa sma prnese jz mu pa rečm kaj bi če mi pove da nej zberm sama..
pa tut če sva sama jz kej skuham na izi če sva pač obadva lačna.. itaq delava stvari dost skupi če pa more on kej nujno za par minutk kam it pa tko grem pa lohka komot na net al pa tv gledat
če so doma njegovi sm pač mau bl zadržana, ampk ne spat tok sm se že kr mau navadla usega tega..ampk ne grem pa nikol kr sama v hlandilnik al pa štrafnt okol kuhne itd. če me povabjo za jest, itaq jem..kaj pa nej, če sm recmo čez noč pr njem -stradam?
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Jaz mislim, da je pri teh stvarh tako - sam vidiš, kaj lahko in kaj ne. Najprej moraš spoznat družino, njene navade, potem se pa na podlagi tega orinetirat in obnašat. Nikjer pač ni isto.
Recimo - pri mojih bog ne daj, da bi kdo od "priženjenih" stikal po kuhinji oz. kaj hotel skuhat, ker kuhinja je mamino svetišče.
Pri starših od mojega - ni panike, ti si kar postrezi - jej, kuhaj, kar hočeš.
Skratka, nima smisla iskat univerzalnega obnašanja, ker ga ni.
Recimo - pri mojih bog ne daj, da bi kdo od "priženjenih" stikal po kuhinji oz. kaj hotel skuhat, ker kuhinja je mamino svetišče.
Pri starših od mojega - ni panike, ti si kar postrezi - jej, kuhaj, kar hočeš.
Skratka, nima smisla iskat univerzalnega obnašanja, ker ga ni.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Midva sva skupi 2 leti pa še mal. Na začetku sm se res počutla tko nelagodno, čist drgač k doma, pa tud use so mi nosil pred nos (sama itak nism hotla nč težit da sm lačna al pa kej..pač ko so jedl sm tud jst ). Zdej k sm pa še mal bl navajena si grem pa ponavad sama iskat za pit, tud hladilnik odprem ker majo ponavad tm not sok pa ostale stvari za pit...). Še zmer mi je bedno po hladilniku stikat če je njegova mami npr. zravn in zato tega skor nikol ne počnem razn ko se oba z mojim odločava kaj bi jedla Če sva pa sama pa itak odprem hladilnik itd...
Učas se tud zgodi da sm sama u bajti in mi mami od mojga že prej pove da nj mal po hladilniku prebrskam pa kej pojem
Učasih se tud tuširam pa lase umivam pr njih, dol mam pižamo pa ščetko pa budno pa čevle..Sam to sam zato ker ne morm usakič tovort tok stvari s sabo na vlak.
Tud njegova sestra k je stara tm nek 25 je rekla da si loh krkol od nje sposodm da sploh ni treba sprašvat Sam itak da še zmer uprašam. Do zdej sm si sam ene nogavice k sm jih res rabla pa svoje doma pozabla.
Učas se tud zgodi da sm sama u bajti in mi mami od mojga že prej pove da nj mal po hladilniku prebrskam pa kej pojem
Učasih se tud tuširam pa lase umivam pr njih, dol mam pižamo pa ščetko pa budno pa čevle..Sam to sam zato ker ne morm usakič tovort tok stvari s sabo na vlak.
Tud njegova sestra k je stara tm nek 25 je rekla da si loh krkol od nje sposodm da sploh ni treba sprašvat Sam itak da še zmer uprašam. Do zdej sm si sam ene nogavice k sm jih res rabla pa svoje doma pozabla.
- pajkica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2007
- Kraj: tam nekje
jaz nikjer nimam navade jest ok pijača je ql sam d bi pa jela pa bl težko.ok sej zdej sem se navadla tko da tud pojem kej sam še predn k pridm je že vse namizi ker je njegova mama taka da gosti niso lačni=)
on pri nas pa je ni domač ok spije in to sam da bi pršu iz vzel sam pa ne če sva sama pa ja:)in obratno jaz pri njih.
on pri nas pa je ni domač ok spije in to sam da bi pršu iz vzel sam pa ne če sva sama pa ja:)in obratno jaz pri njih.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Smetka_ napisal/-a:Nekatere ste malo pomešale o čem se gre tukaj.Kje pa sem napisala da pri meni ne bi smeli pit pa jest,pa karkoli?Vse lahko dobijo,prespijo,vse,in isto jaz tam verjetno. Logično pa da če meni mami ne bo brskala po omarah in si sama jemala stvari (sori,samo to mi pač ne bi bilo všeč,očitno sem čudna ali kaj),da tudi jaz ne bom brskala pri njej ko se odselim. Ko se odselim se odselim,nazaj lahko pridem pa če je kriza,ne pa kar tako,ker mi je v rit vsekalo i nsem se s partnerjem skregala.
Jaz se čisto strinjam s tabo. Meni sicer niso nikoli direktno "prepovedali" stikat po hladilniku, po mamini omari pa že itak prej nisem brskala (ok, razen pri 13 letih naskrivaj ). Ampak enostavno ravnam na obisku pri starših tako, kot želim, da oni ravnajo na obisku pri meni. Ne pridem nenapovedana, vprašam, če jim ustreza, da pridem na kosilo (ne pričakujem, da ima moja mama 24 ur na dan časa, da bo kuhala za svojo izgubljeno hčer) itd.
Pri fantu pa vem, da njih čisto nič ne moti, če vdiram v spodnje stanovanje brez trkanja ali si jemljem hrano, ampak tega zavestno nočem početi. Ker pričakujem enako tudi od njih.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- *roxy*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
hej.
smetka...
1. ne bom rekla da te povsem zastopim al pa se mi zdiš čudna.sprijazni se s tem,da največ kar lahko daš nekomu je pozitivna energija...si se že kdaj uprašala,da se partnerjevim staršem zdiš čudna,ker te nikoli ni na "družinsko kosilo".sama vem,da mami mojega fanta to veliko pomeni. mojo mami pa prav tako veseli,če sva s fantom na kosilu...
2. zdi se mi da te je nekdo priučiu sebičnosti.osnovnih življenskih potreb pa vendar ne bomo nadzorovali,pa kjerkoli že smo,ali pač?!
smetka...
1. ne bom rekla da te povsem zastopim al pa se mi zdiš čudna.sprijazni se s tem,da največ kar lahko daš nekomu je pozitivna energija...si se že kdaj uprašala,da se partnerjevim staršem zdiš čudna,ker te nikoli ni na "družinsko kosilo".sama vem,da mami mojega fanta to veliko pomeni. mojo mami pa prav tako veseli,če sva s fantom na kosilu...
2. zdi se mi da te je nekdo priučiu sebičnosti.osnovnih življenskih potreb pa vendar ne bomo nadzorovali,pa kjerkoli že smo,ali pač?!
-
miska20 - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 8. 2006
- Kraj: prelepa Dolenjska
midva sva skup 4 leta in pol...večino časa sm jst pr njem, on je pr men bolj malo, tut prespim ponavadi jst pr njemu (mogoče bo v kratkem tut on lahk končn pr men prespal )
ko je on pr men doma, ponavadi glih ne stika po omarah al pa hladilniku, si pa vzame sam, če je žejen, če pa je lačen, pa reče in bo dobil...sicer pa kot sm že omenla je on pr men zelo malkrat zaradi razloga, ki je povezan z mojo staro mamo...
jst pr njem se kr dostkrat, tut prespim tam, tko da sm kr domača..sicer mi pa ni potrebno nč rečt če sm lačna al pa žejna, ker njegova mama vsakih 5 minut sprašuje, če sma lačna, al boma kaj pila... včasih skuham kakšno kavo, pa pomagam pr posodi al pa pri pripravljanju kosila, kaj več se pa ne vtikam, ker njegova mama ne mara vtikanja v njeno kuhinjo..
ko je on pr men doma, ponavadi glih ne stika po omarah al pa hladilniku, si pa vzame sam, če je žejen, če pa je lačen, pa reče in bo dobil...sicer pa kot sm že omenla je on pr men zelo malkrat zaradi razloga, ki je povezan z mojo staro mamo...
jst pr njem se kr dostkrat, tut prespim tam, tko da sm kr domača..sicer mi pa ni potrebno nč rečt če sm lačna al pa žejna, ker njegova mama vsakih 5 minut sprašuje, če sma lačna, al boma kaj pila... včasih skuham kakšno kavo, pa pomagam pr posodi al pa pri pripravljanju kosila, kaj več se pa ne vtikam, ker njegova mama ne mara vtikanja v njeno kuhinjo..
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Smetka_ napisal/-a:ampak tudi take reakcije lahko vodijo do konfliktov,recimo tega da nekega dne pa vzameš nekaj kar je nekdo drug mislil pojesti. In iz tega je lahko cel halo,pač nekomu stopiš na žulj.
Zame je to nezrelo če bi kdo znorel ker sem mu jogurt pojedla Ježeš marička, se vsedem an kolo pa grem v dežurno trgovino po novega.
Če ljudje take zdrahe delajo, zarad takih malenkosti potem res niso vredni niti ene same besede za spregovorit.
Načeloma sm jst taka da v nobeni tuji hiši ne stikam, ne odpiram hladilnika/omar, skratka ničesar, ker pač nisem doma in tako so me vzgojili.Nimam pa nič proti če kdo odpira omare pri meni in papca.Pa naj papca če je lačen Mi nismo taka družina da mi komu težili ker nam je nekj pojedu.Pa ja, če je lačen naj je.In tud s tem ne razumem ljudi ki to počnejo.Meni so doma že povedali.Ko se odselim sem v tej hiši gost in ne morem več brskati po hladilnikih in predalih,ker tudi oni ne bodo pri meni.Meni se to zdi prav,pa vam
tole je pa za moje pojme precej nesramno, sori.
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
*purple* napisal/-a:Meni so doma že povedali.Ko se odselim sem v tej hiši gost in ne morem več brskati po hladilnikih in predalih,ker tudi oni ne bodo pri meni.Meni se to zdi prav,pa vam
tole je pa za moje pojme precej nesramno, sori.
Zakaj pa nesramno? Meni je pa to čisto normalno. Ker sem že nekaj časa stran od staršev, prihajam na obiske in ne, ne pade mi na pamet, da bi šla v hladilnik, da bi stikala itd.. Edino če mi mami reče ali pa če kaj pomagam... Ampak ne obnašam se pa več. kot da sem tam doma, ker nisem! In ne, meni ne bi bilo všeč, da starši pridejo k meni in mi stikajo po predalih. To se mi pa pač zdi taka stvar, ki je intimna in stvar posameznika.
Pač, ko sem bila pri fantu čez vikende, ko sem napol živela tam, mi je bilo dovoljeno čisto vse, in sem odpirala hladilnik in kaj pojedla, ampak ne pade mi pa na pamet, da bi po kakšni predalih komu stikala.
- mariah
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
- Kraj: za ovinkom
midva sva tudi že kr neki časa skupaj, ampak nism tolko domača pri njemu. ajd ko je sam doma, že nekako, ampak vseeno ne brskam po hladilniku, če kaj hočem, povem dragemu in dobim, itak pa mi že on da vse. ko sva sama, mu tudi pomagam pri posodi, pospravljanju itd. pred njegovimi pa ni šans ratam kr sramežljiva ko so njegovi doma.je pa on bolj domač pri meni, ker on je pri meni dostikrat, jst pri njemu bolj redko. včasih odpre hladilnik, si vzame za pit, mogoče kej da noter. itak pa mu jst vse dam, ko reče.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Jaz pač izhajam iz take družine, katero ne moti če kdo iz družine ali bližnji (tast, tašča...) brska po hladilniku in omarah s hrano (drugo je če nekdo brska po mojih osebnih stvareh, dokumentih-ampak ni panike če sta to starša/fant).Mi smo ful odprti, marsikaterga sorodnika smo za kratek ali dolg čas, vzeli pod streho in dostkrat tud sorodniki prespijo pri nas.Pa nekak ko jih pride pet se nam ne da vsakič ko je lačen/žejen ali karkoli, mu nosit in nevem kaj.Mamo pač tako politiko, da že v štartu povemo, da je tam hladinik, tam maš omare, tam psoode, kuhaj, jej, delaj kar češ.Skratka naj se pač počuti popolnoma domače.
In seveda glede na napisano, da so ji lastni starši rekli, da ko bo šla da ne bo smela hladinika odpret ko pride, se meni zdi precej nesramno.že zato ker je pač tam ona prej živela in je njihova hči.Nevem, moje mnenje je pač tako, če bi meni mami to rekla, bi ji zamerla do konca življenja.No, ampak hvala bogu, tega men ne bo rekla.
druga pa je če bi moja mami pršla, ali pa njegova v najino stanovanje.tam je najin dom.pri nas doma pa bo do moje smrti ostal moj dom in tko se bomo vsi tudi obnašali.
In seveda glede na napisano, da so ji lastni starši rekli, da ko bo šla da ne bo smela hladinika odpret ko pride, se meni zdi precej nesramno.že zato ker je pač tam ona prej živela in je njihova hči.Nevem, moje mnenje je pač tako, če bi meni mami to rekla, bi ji zamerla do konca življenja.No, ampak hvala bogu, tega men ne bo rekla.
druga pa je če bi moja mami pršla, ali pa njegova v najino stanovanje.tam je najin dom.pri nas doma pa bo do moje smrti ostal moj dom in tko se bomo vsi tudi obnašali.
-
awSome - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 8. 2007
- Kraj: Kraški svet
Midva nisva skupi niti pol leta še, pa imava tako z našimi kot z njihovimi zelo domač odnos, jaz sem za njihove kot hčerka ki je nikoli ni blo on pa za naše sin, ki v naši hiši manjka!
Drgač pa sploh ni problema, kjerkoli že sva sva kot doma, tako da sploh ni nekega problema vstati in si it iskat kaj za pojest oz. spit! Tudi tašča me velikokrat pokliče če ji lahko skočim do trgovine, če ve da sem kje v bližini pa velikokrat se dobiva kje na kavici, pa še tam malo poklepetava. Najini dnevi za šoping so pa itak super, samo moški del se vedno pritožuje.
Tudi postoriva marsikaj od opravil, no sicer pa bova kmalu na svojem in takrat bodo "najini" vedno dobrodošli v najinem stanovanju in mislim da bo prva "počutite se kot doma"!
Drgač pa sploh ni problema, kjerkoli že sva sva kot doma, tako da sploh ni nekega problema vstati in si it iskat kaj za pojest oz. spit! Tudi tašča me velikokrat pokliče če ji lahko skočim do trgovine, če ve da sem kje v bližini pa velikokrat se dobiva kje na kavici, pa še tam malo poklepetava. Najini dnevi za šoping so pa itak super, samo moški del se vedno pritožuje.
Tudi postoriva marsikaj od opravil, no sicer pa bova kmalu na svojem in takrat bodo "najini" vedno dobrodošli v najinem stanovanju in mislim da bo prva "počutite se kot doma"!
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
*purple* napisal/-a:In seveda glede na napisano, da so ji lastni starši rekli, da ko bo šla da ne bo smela hladinika odpret ko pride, se meni zdi precej nesramno.že zato ker je pač tam ona prej živela in je njihova hči.Nevem, moje mnenje je pač tako, če bi meni mami to rekla, bi ji zamerla do konca življenja.
Zakaj bi bilo nesramno, če je navajena tako in je tak vzgojena. Pri meni bo isto in ne bom čisto nič užaljena, ker sem tak vzgojena.
Eno je če si edinec in bo itak vse enkrat tvoje, pač nahranijo tebe in tvojo družino (cca. 4 osebe.).
Drugo je pa pri nas ko smo 4 otroci. Ko bomo meli svoje družina nas bi prišlo jest cc.15 oseb....to pa se že pozna v denarnici. Sej nimamo niti kuhinje tak velke, da bi vsi jedli.
Da ne govorim, da bi po poroki obdržali sobe. (Ko so se moje setre poročile, sva z bratom dobila njene sobe. Ne razumem, da bi one mele svojo sobo, če bi slučajno 1x prespale, ja pa brat bi se pa stiskala v eni.)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov