Kako domači smo lahko pri fantovi družini?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 285 prispevkov
• Stran 3 od 19
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19
Naslednja
-
B@bsy - Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2006
- Kraj: KK
jaz strogo držim distanco... pri njemu doma se počutim malo nelagodno ker se mi zdi, da se morem neki fino delat pa igrat tisto kar nisem... zato jih obiščem cca. 2x na mesec ravno dovolj.. on obožuje moje stare in preživiva več časa pri meni kot pri njemu... mogoče to ni prau ampak niso mi njegovi lih pr src
-
Stella* - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 12. 2006
Na začetku se pri njemu doma nisem upala tuširat, zobe sem si umivala čisto tiho in kosilala sem v njegovi sobi. Njegovi so razumeli da mi je bilo nelagodno, zato so mi vedno vse lepo pripravili in mi na prinesli v sobo. Zdaj sva skupaj 1leto pa pol in z njegovimi skupaj kosilam, vedno povem če sem lačna (pripravi mi njegova mami) in vedno kupi nekaj dobrega samo zame! Pijačo in kašne sladkarije pa si že dobim sama tud njegovim je všeč da sem se to že navadila, da ne rabijo skakati za mano in ponujat to in ono. Dobila sem tudi svoje copatke, svojo gobico za tuširanje, svojo zobno ščetko imam zraven njihovih (samo da je v posebni škatlici), svojo omarico za oblačila in podobne stvari... tko da sem kr dost domača in nobenega ne moti!
(Plus tega sem se že navadila, da grem tud pri njemu na veliko potrebo kar je na začetku bil velik problem )
(Plus tega sem se že navadila, da grem tud pri njemu na veliko potrebo kar je na začetku bil velik problem )
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
LOL tale oklepaj. to te pa čist štekam
sicer se mi pa zdi tale tema ravno obrnjena verzija tiste zgodbe (mislim da je Ela85 pisala) o tem, kako gre lahko punca celi družini na živce.
jst mam v bistvu ravno s tem probleme. nočem izpast hladna in nevljudna pa ignorirat cele družine, hkrati se pa nočem vsiljevat in bit v napoto, sploh ker imajo pri fantu bolj majhno stanovanje.
pa gadno mi je, ker tukaj berem, kako vse klepetate s svojimi "taščami", midve pa spregovoriva par stavkov, potem se pa neha.
sicer se mi pa zdi tale tema ravno obrnjena verzija tiste zgodbe (mislim da je Ela85 pisala) o tem, kako gre lahko punca celi družini na živce.
jst mam v bistvu ravno s tem probleme. nočem izpast hladna in nevljudna pa ignorirat cele družine, hkrati se pa nočem vsiljevat in bit v napoto, sploh ker imajo pri fantu bolj majhno stanovanje.
pa gadno mi je, ker tukaj berem, kako vse klepetate s svojimi "taščami", midve pa spregovoriva par stavkov, potem se pa neha.
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
jullia_ napisal/-a:nočem izpast hladna in nevljudna pa ignorirat cele družine, hkrati se pa nočem vsiljevat in bit v napoto, sploh ker imajo pri fantu bolj majhno stanovanje.
Treba je poiskat pravo mero, vendar je to najtežje. Moja "tašča" zelo rada govori in pol to pričakuje od mene, ja pa bi najrajši vidla, da se s tipom sama zapreva v sobo.
Če me en teden ni pri njih, me tip prosi, naj grem k njemu, da se bi mama rada pogovarjala z mano. Sem pa tudi pogruntala, da sem neka "zamenjava" za njeno hčerko, ki je poročena.
-
br0ken heart - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 1. 2005
Jaz nisem navajena da bi se ful razkomotla pri komurkoli doma sploh.. Razen pri eni bivsi sosolki sem si kdaj pa kdaj sla sama po sok al pa vodo, to je pa tut vse.
Ko sem pri mojem doma, ZELO redko da si grem po kozarec vode al pa kaj podobnega (pa sma skup 2,5 leti). Sploh ne rada kaj po kuhni sarim ce je njegova mama v kuhni..
On je isti pri meni.. Razen ko starih 2 ni doma, si gre sam po kaj v hladilnik, drugace ne.
Nikakor ne!
To je tak ko da bi mi rekli, zdaj ko se bos odselila, pa se nimas vec kaj vracat nazaj.
Ko sem pri mojem doma, ZELO redko da si grem po kozarec vode al pa kaj podobnega (pa sma skup 2,5 leti). Sploh ne rada kaj po kuhni sarim ce je njegova mama v kuhni..
On je isti pri meni.. Razen ko starih 2 ni doma, si gre sam po kaj v hladilnik, drugace ne.
Meni so doma že povedali.Ko se odselim sem v tej hiši gost in ne morem več brskati po hladilnikih in predalih,ker tudi oni ne bodo pri meni.Meni se to zdi prav,pa vam?
Nikakor ne!
To je tak ko da bi mi rekli, zdaj ko se bos odselila, pa se nimas vec kaj vracat nazaj.
Hello, 911. I''m on fire!
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Midva sva sicer še bolj na frišno skup, tako da sem pri njih res gostja. Zmeraj me vprašajo če in kaj bi jedla, tako da imam že filing, da hodim tja samo jest.
Pri meni je pa podobno... Če kdo kaj skuha gremo vsi jest, drugače pa sama kaj pripravim za naju. Ne delamo kake panike glede hrane. Nekako obstaja pravilo, da če je kdo lačen to pove in tisti, ki je domač nakaj spravi skupaj.
Pri meni je pa podobno... Če kdo kaj skuha gremo vsi jest, drugače pa sama kaj pripravim za naju. Ne delamo kake panike glede hrane. Nekako obstaja pravilo, da če je kdo lačen to pove in tisti, ki je domač nakaj spravi skupaj.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
little bee - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 5. 2007
no po 4 letih kar sva skupi sva midva drug pri drugmu doma že precej domača. jst še clo mal bl kt on... k sm pri njemu mi ni problem it v kuhinjo pa si vzet kej za pit al pa za jest, ker mi je njegova mami že kdaj povedala, da me ona ne bo skoz spraševala, če sm žejna al pa lačna... no k je on pr men za večino stvari še mene prosi, amapk se stanje precej izboljšuje! (že kr neki časa ga ni več sram pred mojmi starši )
-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
No..jz sm s svojim 2 leti skupaj in pri njemu prespim recimo 1x tedensko ali manj (odvisno od obveznosti itd.). Jem kosilo pri njih...zajtrk si sama pripraviva..vendar niti ne premišljujem kaj dosti, kaj bom jedla..pač vzamem kar pvo zagledam- marmelada Mal mi je nerodno ( če je njegova matka zravn) se zmišljevat kaj bom jedla.
Kar se tiče kosila. Za enkrat tašči nism nikol pomagala kuhat, ker se mi zdi, da bi ji samo štrene mešala (kuhinja je tud majhna-ozka). Sicer mi je mal nerodno, ker s fantom pač izkoristiva dan ko pri njemu prespim...in potem vstaneva kake pol ure pred kosilom ..in ja...prideva direkt na kosilo. Mi je sicer nerodno...ampak potem pospravim posodo v pomivalni stroj...mizo pobrišem itd...tko se nekako odolžim. Mislm, da bi mogla še eno dejavnost najdt pri njih doma, da bi se nekako odolžila in se znebila občutka nelagodja
Kar se tiče kosila. Za enkrat tašči nism nikol pomagala kuhat, ker se mi zdi, da bi ji samo štrene mešala (kuhinja je tud majhna-ozka). Sicer mi je mal nerodno, ker s fantom pač izkoristiva dan ko pri njemu prespim...in potem vstaneva kake pol ure pred kosilom ..in ja...prideva direkt na kosilo. Mi je sicer nerodno...ampak potem pospravim posodo v pomivalni stroj...mizo pobrišem itd...tko se nekako odolžim. Mislm, da bi mogla še eno dejavnost najdt pri njih doma, da bi se nekako odolžila in se znebila občutka nelagodja
-
densy - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 3. 2006
Citiram:
Meni so doma že povedali.Ko se odselim sem v tej hiši gost in ne morem več brskati po hladilnikih in predalih,ker tudi oni ne bodo pri meni.Meni se to zdi prav,pa vam?
Nikakor ne!
To je tak ko da bi mi rekli, zdaj ko se bos odselila, pa se nimas vec kaj vracat nazaj. Rolling Eyes
tole se men zdi krneki. kaj a pol k se boš odselila za njih ne boš več otrok ampak en obisk, k ga je treba prašat če bo kej piu, jedu.. mislm krneki.. jest vem, da bo pr men vedno moj fnt / partner in pa starši,sorodniki dobrodošli, pa da loh jejo kokr hočjo, sj jest zdej že 20 let na njihov račuin živim.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Nekatere ste malo pomešale o čem se gre tukaj.Kje pa sem napisala da pri meni ne bi smeli pit pa jest,pa karkoli?Vse lahko dobijo,prespijo,vse,in isto jaz tam verjetno. Logično pa da če meni mami ne bo brskala po omarah in si sama jemala stvari (sori,samo to mi pač ne bi bilo všeč,očitno sem čudna ali kaj),da tudi jaz ne bom brskala pri njej ko se odselim. Ko se odselim se odselim,nazaj lahko pridem pa če je kriza,ne pa kar tako,ker mi je v rit vsekalo i nsem se s partnerjem skregala.Jaz to spoštujem.Pri nas je tako iz generacije v generacijo, moja starša pri svojih ne brskata in si ne jemljeta reči.ne vem koliko ste vi skupaj z babicami,moja mami gre k babi v torkih na kavo,v sobotah popoldne pa na večerjo.vse pripravi babi, vsem postreže in to je to. Pri nas se držimo ene distance,ker potem imaš lahko 7 dni na teden sorodnike v hiši in nič časa zase.
Gre se za neko distanco.zudej če je vam vseeno če mate mamice na obisku 3× na teden meni ni. Dovolj bi mi bilo enrkat,pa še to je preveč.
Gre se za neko distanco.zudej če je vam vseeno če mate mamice na obisku 3× na teden meni ni. Dovolj bi mi bilo enrkat,pa še to je preveč.
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
br0ken heart napisal/-a:Nikakor ne!
Ne to sploh ni tako. Moji sestri sta obe dobrodošle in, če se cel teden ne vidimo zgleda kot da nam nekaj manjka.
AMPAK kadar prideta domov ne jesta, ker to delata v svojem gospodinjstvu. To bi pomenilo, da ko bi se vsi sini in hčerke (smo 4 otroki) zbrali bi mami mogla nahranit 13 lačnih ust.(sin+hčerke+zeti+vnuki) S svojo delavsko pokojnino pa to nikakor ne more. Rade volje postreže kavo in da na mizo sadje ali piškote.....kosila za vse so pa redka. In nam to doma ustreza, ker smo tako navajeni.
Postavite se v kožo, da živite pri tipu oz. tašči in pol pride od tipa sestra s celo družino domov in sama vzema iz hladilnika hrano, ki ste si jo sami kupili za sebe in fanta. Vrjetno jo nebi lepo gledali, ampak po vašem mnenju je ona doma in lahko vzame kar hoče.
Ko se odselim se odselim,nazaj lahko pridem pa če je kriza,ne pa kar tako,ker mi je v rit vsekalo in sem se s partnerjem skregala.Jaz to spoštujem.Pri nas je tako iz generacije v generacijo, moja starša pri svojih ne brskata in si ne jemljeta reči.
Se popolnoma strinjam s tabo in tako bo tudi pri meni doma.
-
miss_kitty - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 7. 2005
- Kraj: hollywood
Pri nama/ nas pa je tako nekako. Z mojim sva skupaj malo dlje kot leto dni.
Ko pridem k njim mi vedno ponudi/jo če želim kaj spit, prav tako me fant vpraša če bi kaj pojedla. Tam ne jem pogosto, razen ko me njegovi povabijo na družinsko kosilo.
Pri meni doma je situacija podobna. Pride na kosilo, običajno v nedeljo, in takrat mami ponavadi sama pove, da je vabljen (enako je pri njih). In ni nobenih komplikacij. Če kdaj pride utrujen od dela ali treninga mu sama naredim nekaj za pojest.
V glavnem,....moje mnenje je, da mi ni potrebno stikat po njihovem hladilniku, ker mi vedno vse prinesejo pred nos. In NE, ne strinjam se s tem, da bi si sama hodila iskat hrano v tuj hladilnik, ker če si že takooo lačen, mislim da je lepše če prosiš.
Še za primer,...moj fant ima punco že 8 let, pa ji še na kraj pameti ne pride, da bi si sama vzela hrano pri nas (razen kakšnih sladkarij, piškotov, ki so itak vedno na mizi). Pa ji ni še nihče rekel, da tega ne sme. Pač ima neko distanco, kar se mi zdi prav.
Ko pridem k njim mi vedno ponudi/jo če želim kaj spit, prav tako me fant vpraša če bi kaj pojedla. Tam ne jem pogosto, razen ko me njegovi povabijo na družinsko kosilo.
Pri meni doma je situacija podobna. Pride na kosilo, običajno v nedeljo, in takrat mami ponavadi sama pove, da je vabljen (enako je pri njih). In ni nobenih komplikacij. Če kdaj pride utrujen od dela ali treninga mu sama naredim nekaj za pojest.
V glavnem,....moje mnenje je, da mi ni potrebno stikat po njihovem hladilniku, ker mi vedno vse prinesejo pred nos. In NE, ne strinjam se s tem, da bi si sama hodila iskat hrano v tuj hladilnik, ker če si že takooo lačen, mislim da je lepše če prosiš.
Še za primer,...moj fant ima punco že 8 let, pa ji še na kraj pameti ne pride, da bi si sama vzela hrano pri nas (razen kakšnih sladkarij, piškotov, ki so itak vedno na mizi). Pa ji ni še nihče rekel, da tega ne sme. Pač ima neko distanco, kar se mi zdi prav.
Just dance!
-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
Moja mami gre skoraj vsak dan k babici in dediju...ker mi smo v stanovanjj, babi ima pa hišo ...tako da cele dneve med 4 stenami glih ni lušno preživlat. Mi in moja matka ne pridemo k babici samo jest pa pit. Mami ji tud počisti hišo, kej pomaga...skratka ji povrne za vse. Nad babico pa živi moj stric z družino, tko da je prav lepo se odpeljat k babici, kjer je več družbe.
Ne vem...a ti mislš k svoji mamici pridt samo jest pa pit....pa še to da vam bo ona h riti zanašala..a nikol ji ne boste kej pomagale pospravt, pa počist...Najbrž da ne..sploh k bo prepoved stikanja po omarah... ne vem..jz vem, da bom lahko kadar bom hotela prišla domov...si vzela nekaj za jesti itd. Madona..sej smo družina, ne pa samo sorodniki...do sorodnikov pa itak da je distančen odnos in si bolj kot ne gost, ko prideš na obisk
Ne vem...a ti mislš k svoji mamici pridt samo jest pa pit....pa še to da vam bo ona h riti zanašala..a nikol ji ne boste kej pomagale pospravt, pa počist...Najbrž da ne..sploh k bo prepoved stikanja po omarah... ne vem..jz vem, da bom lahko kadar bom hotela prišla domov...si vzela nekaj za jesti itd. Madona..sej smo družina, ne pa samo sorodniki...do sorodnikov pa itak da je distančen odnos in si bolj kot ne gost, ko prideš na obisk
Prvi neprebran prispevek • 285 prispevkov
• Stran 3 od 19
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov