Kako domači smo lahko pri fantovi družini?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 12. Sep. 2007 12:03

Bom povedala eno zgodbico, ker pač preprosto paše sem :D

Ko sem prvič šla k bivšemu na obisk, me je seveda pričakalo kosilo in zbrana kompletna družina in tako. Kakor da ni bilo že tako ali tako neprijetno (bili so iz drugega konca Slovenije in jih res nisem razumela), so bile za kosilo pohane bučke in malancane.

Nočna mora, ker tega res ne jem. Pa sem jedla iz vljudnosti, ker res nisem vedela, kako naj se obnašam, kaj lahko in česa ne. Sploh je bilo to prvič v življenju, to družinsko kosilo in spoznavanje družine in to, jaz pa pač stara 19 let (zdaj pri 22ih se počutim kanček bolj udobno, ko sem na obisku pri fantu). No, bučke in malancane. Jedla sem jih. Malo sicer, ampak sem jih jedla. Bila sem še sestradana zraven, tako da so pač šle v želodec. Sem pač odignorirala slabost.

Naslednji dan je bilo nedeljsko kosilo, spet vsa družina in to. V pečici so spekli piščanca, bil je lepo zapečen in temnorjav in vse superdobr. In dišal je. In vse. In je prišel na mizo in oh so se mi cedile sline.

Pa mi je njegova mama postavila pred krožnik bučke in malancane od prejšnjega dne, rekoč: ''k so ti učer tok teknile''.

Skor sm umrla. Piščanca vzet se mi je zdel pa nevljudno. In pol sem jedla tiste bučke in gledala piščanca, k je bil mizi :(

Hehe. Nikol več se ne dotaknem bučk in malancan, vsaj to je zihr :D
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
watershine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a watershine » 12. Sep. 2007 12:06

hahaha... sori k se smejem ampak je ironično....

boga... sočustvujem s tabo :ja:
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 12. Sep. 2007 12:43

Po skoraj štirih letih sva že kar domača drug pri drugem. Jaz sem pri njemu bolj, ker več časa preživiva tam, kot pa pri nas. Je pa tako ... Oba sva nekako navajena, da morava drug drugemu takoj ponuditi vsaj pijačo, kakšno pecivo (če seveda je). Ko pride on k meni oz. po mene, mi domači takoj govorijo, da naj ponudim to in ono (kar pač imamo), velikokrat tudi sami takoj prinesejo nekaj na mizo. Tako da je skoraj nemogoče, da bi si on moral iti sam nekaj vzet. Kadar imamo skupna družinska kosila (9 ljudi), potem strežemo ponavadi mi domači (jaz, mama in babica), pomaga tudi teta ... Na nas "mladih" pa je, da pospravimo stvari z mize. Moj lubek je vedno pripravljen pomagati, ampak ga je še vedno malo sram, da bi se obnašal, kot da je doma. Ko ga kaj prosim, pa vedno pomaga, npr. da kaj na mizo ali odnese kaj z nje, če jaz kuham kavo in dajem sladice na krožnike, jih on postreže ...

V našem študentskem stanovanju v Mariboru pa je tudi že navajen, da si sam vzame, če je žejen, jeva pa ponavadi skupaj. V časi izpitov sva bila kar nekajkrat skupaj tam in se je že udomačil. :) Glede na to, da smo sami mladi tam, se mi zdi popolnoma noro, da si ne bi mogel iti sam vzet pijače, če je žejen. Saj mu pa ni potrebno streči z vseh strani. Dobro ve, kje imamo kozarce, krožnike, pribor, pijačo in hrano. Tam ponavadi tudi pripravi mizo in pomije posodo. Ga moram kar pohvaliti, ker je večinoma on poskrbel za umazano posodo. :) Tudi ko sem jaz pri njemu v študentskem stanovanju, si grem sama kaj vzet, ali pa prosim njega. Priznam, on je pri meni malo boj domač, kot jaz pri njemu. Mi pa nikoli ni bil problem iti po kaj v hladilnik ali pa pomiti posode. Če jo že umažem, jo pomijem tudi lahko.

No, kot sem že napisala, sva pa največkrat pri njemu doma. In vedno, ko pridem tja, me vpraša, kaj želim piti in prinese pijačo na mizo, njegova mami mi tudi sama vedno kaj ponudi ali pa njemu pove, kje je kaj ... Tako da spet ni razloga, da bi šla kaj iskat v hladilnik, ker mi vse ponudijo že takoj na začetku. Kadar pa imajo kakšno družinsko kosilo ali piknik pa vedno grem malo prej tja, da kaj pomagam, npr. skupaj pripraviva mizo, opereva in nareževa zelenjavo ... Pač vprašava njegove starše, kaj je potrebno narediti, in potem to narediva. Fajn se mi zdi tudi, če pomagam pospraviti, ampak nas njegova mama ponavadi kar nažene iz kuhinje in pove, da bo sama poskrbela za nered. Je pa vesela vsake pomoči. Enkrat so bili na večerji družinski prijatelji in so potem šli skupaj še nekam ven, jaz pa sem lubija in njegova bratca prepričala, da smo pomili in pospravili posodo ... In njegova mama je bila zelo vesela, ko je prišla domov, in ji ni bilo potrebno pospravljati. :) Mislim, da so vsi starši veseli pomoči, tudi če rečejo, da bi lahko pospravili tudi oni ...

Glede na to, da sem jaz več pri njemu, imam ta tudi svojo zobno ščetko, gel za tuširanje, pižamo, kakšne malenkosti ... Na srečo ima svojo kopalnico, tako da moje stvari niso nikomur napoti. :)

Ko bova na svojem, bodo seveda vsi dobrodošli. S tem, da mi je fajn, če se napovejo vnaprej, da ni neprijetnih presenečenj, da lahko kupiš vsaj kakšne kekse, če že nimaš časa peči peciva. Imam pa občutek, da niti ne bodo upali biti preveč domači in ne bodo upali kar tako brskati po hladilniku in omarah s hrano. Ampak za take bližnje sorodnike se mi zdi fajn, da ti npr. lahko priskočijo na pomoč v kuhinji ... Tudi npr. ko pride k nam teta (mamina sestra) pa je kdo izmed njih lačen (ponavadi mali bratranec vedno kaj stoka - športnih pač potrebuje svojo dozo kalorij), tudi pove, pa kdo od nas kaj pripravi, ali pa ji mama pove, da je v hladilniku to in to, pa da naj kar poišče. Tudi ko je kateri izmed bratrancev na počitnicah, se mi zdi prav, da si sam vzame kaj za zajtrk, če npr. ni nikogar v hiši, in da ne čaka, da ga postrežemo z vseh strani.
Uporabniški avatar
flavia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a flavia » 12. Sep. 2007 18:17

ma pri njemu nisem tok domača ker ma malo bolj zaprto in zagrenjeno družino.. pač tako ki, če kaj uzameš moreš to kmali plačat. pač nič radodarni in vljudni ljudlje. še dobro da on ni tak-ni on se ne počuti domač doma. čudno ma res.

on pri meni je pa udomačen 100 na uro. vedno mu tud mami kaj ponudi-pa če je kej u bližini avtomatični se naredi večerja še za njega itd. JAZ NISEM JEDLA NIT ENE VEČERJI, KI BI GA SKUHALI NJEGOVI. pač smo različni tipi družin...
let's talk obout...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 12. Sep. 2007 20:25

...
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 15:51, skupaj popravljeno 1 krat.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 13. Sep. 2007 0:33

@kai - to pa res čudn da ti niso dal pišanca..k od bučk pa malancanou tut ne morš žvet..al pa lohka bi tipu povedala pa bi on njim omenu da boš tut ti pišanca ane :D al pa da bi rekla uf piščanca mam pa skor najraj od use hrane LOl..pa ti nč ne bi mogl :D
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 13. Sep. 2007 0:35

*hox* napisal/-a:
Jochie napisal/-a:eno vprašanje:
kaj naredite, ko/če tašča skuha nekaj, česar ne marate??? :D :D :D

Mislim, da se kej tazga še ni zgodilo. Če pa bi se, bi pa vseeno pojedla, mogoče bi mojmu mal pojamrala, če bi bili pa res kakšni vampi za jest, potem bi pa lepo povedala, da js pač tega ne jem. :D Trenutno se pa nimam čist nič za pritoževat čez kuho njegove mami, lahko jo samo pohvalim. :)

hehe jz sm pa ponosna da sm jedla VAMPE..in ja, nardil so jih lih tkrt k sm bla jz tm in baje jih nardijo 1x na 1000let ..hehe pa sm mogla bit lih tist vikend tam :D lol! ampk morm priznt, da niso bli slabi in niso smrdel ne nč :)
Uporabniški avatar
Malena|8
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Malena|8 » 13. Sep. 2007 9:49

GLih vceraj zvecer...ko sva prisla k meni domov (starsi so na morju),...sem opazila,...da je kar zavil v kuhinjo,..si pripravil sendvic,...se mene je vprASAl ce bom kaj jedla... :D

mislim,...jaz sem mu ze na zacetku povedala,...da naj se pocuti kot doma,...da ce bi rad mel kaj skuhanega,..mu tak skuham,..ce pa bi nevem nek sendvic ali pa nekaj...pa si lahko gre komot nardit...

1x,...je celo skuhal kosilo za celo familijo... Pa se to samo zato, ker sva z mamico sle k zdravniku... pa je prvo malo okleval (drugace zna SVETOVNO KUHAT),... ampak pol ko sva se peljali proti zdravniku,..me je ze klical.... Kje je moka?... pa vegeta,... :D ha ha ha

pri njem pa nisem se nikoli nekaj tak jedla... pico sva si sama spekla (on jo je),..mnjami... pa drugace... kak kos kruha sem pojedla...

Ce pa je sestra njegova bila slucajno doma...pa sem mu rekla...naj mi prinese kozarec vode... in je blo to to..
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 13. Sep. 2007 10:46

chiqqa napisal/-a:@kai - to pa res čudn da ti niso dal pišanca..k od bučk pa malancanou tut ne morš žvet..al pa lohka bi tipu povedala pa bi on njim omenu da boš tut ti pišanca ane :D al pa da bi rekla uf piščanca mam pa skor najraj od use hrane LOl..pa ti nč ne bi mogl :D

Mah veš, je bla ful grozna situacija. Oni me namreč že načeloma niso maral, ker sem iz LJ, tko da je bla stiska karkoli rečt, k sm sedela za mizo, ker sem izdajala svoje poreklo z vsako besedo. Pač, boljš je blo, da sm bla tiho, ker so tko bl pozabl, da sm tm. Sej je blo sploh grozn, ker se je njegova babica spravla name med hrano, da nism spodobna, ker sem pršla na obisk za dva dni. Hm, če tko razmišlam, so ble mogoče bučke še najmanj stresne pri tistem kosilu ;)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 13. Sep. 2007 12:39

ôjoj, grozna izkušnja..a zdej se štekate, je vse ok?
Uporabniški avatar
princess of the night
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a princess of the night » 13. Sep. 2007 20:46

če sva sama.. pa ni važno pr komu, sva dost bl domača kokr pa kadar so starši doma :D drgač nism tok, da bi šla kr po jogurt u hladilnik :D raj njemu rečem, da bi jogurt, hehe... največ kar nardim je, da pospravm mizo, ko pojemo.. pa še to je njegova mami skoz govorila, da mi ni treba.. sam usen, ne morm bit tam k na počitncah.. pospravm mau njegovo sobo pa vse za sabo vedno.. da ne bo kdaj kšnih pritožb... pa tud tuširat se grem, če sm tam mau dlje.. no, sej se greva skupi :) on pa pr men isto, upraša če hoče kej.. kej več pa še pride :D
There's too much blood in my caffeine system...
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 15. Sep. 2007 8:33

Moj tut dostkrat pomije posodo al pa mal pospravi po kuhinji, čeprav jest tega tut približno ne zahtevam od njega, da počne v našem stanovanju, ampak baje mu gre na živce gledat nepomito posodo :lol: ... kar se pa tiče postrežbe se pa men zdi glupo (po 4-ih letih), da bi moja mami vsakič k on k men pride okrog njega skakala kaj bo pil, jedel... mu jest naredim al pa si vzame sam, je pa seveda bolj domač, ko sva sama.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 15. Sep. 2007 10:48

moj je pri meni čist domač. sam si vzame, za jest, za pit, vse. mi je čist normalno to, pa mojim tudi, malo bi mi šlo na živce če bi mi za vsako stvar reko da mu naj prinesem, naj si sam vzame, če rabi kaj :D jaz pri njem nisem tak domača, ker sma manj pri njem, niti si ne predstavlam, da bi sama šla v hladilnik po kaj, itak pa me njegova mama vedno vpraša, če bom kaj jedla, pila. lih včeraj pa sem prvič jedla z njegovimi, drugač sma bla sama :D
drugač pa sem tudi že pospravla za njim, ko je v svoji sobi jedo, pa ni pospravo, pa posodo pomila, pospravla iz pomivalnega stroja, pobrisala mizo... tuširala pa sem se tam samo enkrat (po seksu), ko sma bla sama.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 15. Sep. 2007 22:45

Ja pr nama je pa tko da pač sm bolj kot gost tm ane. Mi pač njegova prjazna mami vse postreže pa fotr. Sta ful prjazna...zmerej me sprašujeta če kej hočm pa tko....drgač se pa ful dobr razumemo z njegovimi in tut učasih posodo pomijem pr njih al pa prašam če je kej za pomagat....
Moj tip je pa pr men tko že dost domač, ne vem...dobr ne gre glih v hladilnik pa si kr vzame, to mu js prnesem sam tko drgač pa kr ane....
Če sva sama pr njemu pa seveda da skuham pa pomijem pa tko, če sva pa pr men sama je pa isto an...tut si sam vzame al pa mi pomaga kuhat...čeprou mam občutk da raj vid da ga js z leve pa desne strežem, kr mi gre pa že mal na živce :)
Live your life like you want
kai
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kai » 17. Sep. 2007 7:06

chiqqa napisal/-a:ôjoj, grozna izkušnja..a zdej se štekate, je vse ok?

Nisva več skupaj, zveza je dokaj hitro razpadla, ker je bila razdalja prevelika in ga nisem imela pod kontrolo ;) Zdaj imam drugega partnerja in se z njegovimi čis razumem. Čeprav se jih izogibam, najbrž zaradi te prejšnje izkušnje; počasi se jih bom mogla navadit, ker so že skoraj jezni, ker so me v sedmih mesecih videli natanko šestkrat :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov