Kako domači smo lahko pri fantovi družini?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 05. Jun. 2009 22:12

Moj bivši ni nikoli odpiral hladilnika,res pa,da je samo eno leto in pol spal pri meni. Lenoba lena si še iz kavča do mize ni sprehodil da bi si natočil za pit. In ful mi ni bilo problem zjutraj "kaj boš jedel?" ampak sovražila sem pogoste scene "ja ne vem...res ne vem" in po pol ure,ko je meni ponavadi prekipelo in smo vsi ostali že pojedli,on pa še kar ni vedel kaj bi jedel,sem jaz šla jahat on pa domov jest :twisted: .
In ob takih situacijah,sem ful zavidala prijateljici,ki fant ponavadi pri njih doma kar kosilo kuha,pa med vikendi sestro in bratranca čuva...pa sta stara 18 let,skupaj 2 leti in meni je to res wau.Sva šle zadnjič v soboto na razgovor,prideva k njim domov,kuhnja v razsulu on pa skače še v pižami "že pospravljam,že pospravljam!ful so hotl vsi drugo stvar jest"

Osebno pa trenutno res vsaj še nekaj let nimam namena nikogar pripeljati v hišo. se mi je pri zadnjem vse skupaj preveč zamerilo :razz:
Uporabniški avatar
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a fragolaa » 05. Jun. 2009 22:16

Jaz sem pa še kar domača. Razumemo se dobro vendar mi po 2 letih še vedno ne pade na pamet da bi ju tikala...
Je pa tako da živijo v veliki hiši, tako da ima fant v pritličju svoj uhod, dnevno sobo, spalnico, kopalnico ter kuhinjo (brez hladilnika in štedilnika).
Hladilnika nikoli ne odprem brez da bi mi kdo to naročil, še ko me fant pošlje kaj iskat me je sram, ker mi deluje kot da brskam. Vedno ko pridem kaj iskat v njihov predel hiše povem kaj sem prišla iskat in šele potem vzamem. Hrane si nikoli ne vzemem sama.
Zdi se mi, da če fant ne bi imel svojega predela hiše bi mi bilo vedno neprijetno iti v wc itd....
Sem bolj pri sramežljivih in vljudnih.

Aja k nam on pride bolj redko in še ko pride si nič ne vzame sam, še vodo iz pipe mu moram jaz natočit.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 05. Jun. 2009 22:24

jaz sem bila pri bivšem tudi ful domača. eno celo poletje sem prav živela tam, tudi delala pa vse in v tistem času sem se obnašala popolnoma domače. hladilnik (btw. zdi se mi, da ma ta hladilnik v tej temi kr eno posebno vrednost :D ) sem uporabljala svobodno.. kopalnico itak tudi. hodila not in ven, kakor mi je pasalo, tudi če njega ni blo doma. tudi pospravljala, likala in te zadeve sem čist normačno, tudi če mi nihče ni rekel. nevem no. se precej hitro udomačim :D tudi pri kakšni kolegici naprimer ponavadi že pri kakem tretjem obisku sama stopim do pulta s kozarci in si natočim vodo.
staršev zdajšnega fanta sicer ne videvam tako pogosto in nisem velikokrat pri njih, tako da nisem ravno svobodna ampak se mi ne zdi pa noben zločin, če si sama vzamem kozarec ali pač kakšen pribor. saj večinoma se kr začuti, kje je kaj dovoljeno :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 06. Jun. 2009 9:16

..Evelyn.. napisal/-a:Drugače je če ti iz perspektive svojega stanovanja v njihovi hiši govoriš. Jaz in še katera druga, ki pa npr. pridemo k fantu(ki ima svojo sobo tam, ne nimava skupnega stanovanja) za par dni pa se mogoče tko "domače"(drgače se nit nmorem kot sm rekla po tolkih letih zveze, neumnost bi mi tud bla da prosim vsakič svojega fanta "ej dj prnes mi za pit..")počutimo in si vzamemo kdaj kaj iz hladilnika. :)

neki tazga je pr meni.Ko sm pri njemu,vedno njemu rečem kaj želim, da mi on prnese.nevem, nekak je njegova familija precej zavrta glede tega in si nočem dovolit niti nočem rpobat sama brskat po njihovih omarah.Zato jih tudi precej redko obiskujem, ker se mi ne da bit neki uradna in se obnašat, kot da sm v gosteh pri enem popolnem tujcu, a gledamo in poznamo se že pet let :?
Sicer pa neglede na use, si nikoli, tudi če bi se razumeli prfektno, nebi dovolila preveč udomačit in se obnašat kot da sm doma.Zame so pač tuje hiše, tuje in se tam obnašam kot v gosteh.No, izjeme so dolgoletne prijateljice, pri katerih sem res domača in katerih starši so me vzeli za svojo.
Pri nas je pa situacija čist obratna.Mi smo sproščeni, nas ne moti če pride kdo brskat po hladilniku, tud meso si lahko vzame iz skrinje si ga oddtaja in nardi kosilo če mu je volja.S takimi stvarmi se čist nč ne obremenjujemo, ker želimo svoje domače in svoje goste pač videt sproščene in želimo, da se pri nas poučutijo kot doma.
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 06. Jun. 2009 9:23

hja, kakor kdo. Nekaterim pa se zdi ravno to zmešano, če nekdo kar naprej skovika: a bi lahko to pa to. Kdo pa si da te je treba nastrezati?? Idi si sama vzami. Naprimer ne. In nima nič veze z udomačenostjo.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 06. Jun. 2009 9:38

Pri nas doma je hladilnik sveta stvar, nasploh naši niso nek višek gostoljubnosti, zato bi blo neizmerno čudno da bi kdorkoli štoral po hladilniku brez 'nadzora'. Če se kuha in mam roke polne dela, fant pa pomaga zraven, lepo rečem dej tisto tam odpri pa mi dej to pa ono prosim... Da bi sam od sebe nekaj odpiral, bi se vsem prebivalcem hiše zdelo čudno in se tretiralo kot vdiranje v zasebnost... :oops:

Pri drugih se nikoli ne udomačim do te mere, kot pišete tukaj... Na kraj pameti mi ne pade sama brskat naokoli, si jemat stvari, celo pospravljat, likat :eek: in podobno. Lahko 'pomagam' pri kuhi, kej narežem, malo pobrkljam po vrtu (to je verjetno še največ vdiranja v zasebnost kot jo premorem), se igram z mačko...
Še pri bivšem, kjer sva se z njegovo mamo nenormalno zaštekale, pa mi recimo ni bil problem se tam stuširat (ker sem itak prihajala za več dni), nikoli si pa nebi sama postregla z brisačo, ki so se nahajale v njeni spalnici...
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 06. Jun. 2009 11:53

Men bi blo čudno res. Nevem no, sej odvisn od fantovih staršev in tko ampak men bi blo glupo skos prosit, da mi nekdo nekaj prinese. Ok valda, če mi nihče neb reku: vzem si sama ko boš hotla, pol itak nebi jemala. Ampak da mi pa 100x rečejo: vzem si kar bi jedla ko boš lačna, veš kje je hladilnik in še vedno nebi šla. Nevem no. In tud kavo si grem skuhat ko mi zapaše in seveda če so doma lepo vprašam, če bo še kdo pil kavo in ponavad jo skuham za vse in potem sedimo v dnevni gledamo tv in kavo pijemo. Nevem no, pri mojem doma so ful odprti in to in bi blo njim glupo, če bi stalno spraševala za nekaj. Saj sem tam 80% svojega časa in se mi tud zdi normalno da kdaj pa kdaj generalno kej pospravim pa da tud zlikam kej. Sej so tud mojce cunje vmes, nevem zakaj bi mogla "tašča" likat, če mi je najmanjši problem 3 ure sedet, gledat tv in peglat zraven.
Nevem no, ko tkole berem poste vidm kok si je folk različn in pol se prov sprašujem, a sm jst čudna pismo, a smo samo pri nas tko odprti al kako.
Res je da ne brskam kjer mi ni treba in kjer nimam kaj iskat samo kozarce, pijačo, hrano si bom pa ja uzela, sej ni moja "tašča" postrešček da bo za vsak ostvar letala pa mi jo h riti nosila. In vem kolk jo razveseli, ko pospravva z mojim kej alpa ko jst polikam in tko in mi je v veselje, da lahko pomagam. Da ko pride ona s šihta ma pospravljeno posodo, kuhno, dnevno in da ma včasih še perilo zraven zlikano in si lahko mal odpočije.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 12:11

killy, sej pr men je isto :P sam da jz tle ne perem cunj pa tut posledično ne likam :) Ostalo je pa isto kot pr teb, sej sm pisala že fulkrat o tem hehe
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 06. Jun. 2009 12:24

Sej jst ne likam sam zato, ker mam tm cunje tud, ampak zato ker vem, da velik breme iz njenih ramen poberem. Že tko pride s šihta dam pa gre kuhat recmo pa nej pol u miru spije kavo pa si mal odpočije, men ni problem 3 ure zdet pa musko poslušat/tv gledat pa peglat. K mi je pač kul to počet, sam pa tok manj rada kuham :D Mam pa vedno oprano kar mam tam, vedno mam vse na voljo od tople vode to gelov za tuširanje, mam kosilo, kavo zjutri, večerjo tud kr dostkrat,sam si ponavad pač z mojim nardiva kej u izi zase.In mi je najmanjši problem pospravt po bajti pa speglat in se mi tud to ne zdi nč tazga.
Mi pa na kraj pameti neb pršl, če bi recimo mela brisače u spalnci, da bi tja hodila po brisače. Tko majo pa brisače za tuširat u kopalnci in tud to uzamem lahko sama. Isto mam ščetko tm, zobno pasto vse.
Kozmetke si lih ne delimo, mava vsaka svoje, če mi je pa kak lak za nohte kdaj hud pa itk prašam če se lahko nalakiram pa itk vedno dobim isti odgovor: ti samo vzem ne rabš sprašvat, kadarkol se lohk nalakiraš s kermukol hočeš. :D Ampak itak vedno vprašam, ker to je pač njena kozmetika in nebi kr tko sama od sebe jemala.
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 12:41

^Hehehe zdj sm se jz mau narobe izrazla. Sej isto mam jz v glavi, da že to da sm tle po cele tedne in da se mamov sir adi in oh in sploh, in sm jih ful hvaležna tko da pol zmeri kej pospraulam, sesam tko k še doma ne, pomijem posodo al pa dam v stroj/vn iz stroja in pol so vsi veseli..isto za sabo zmer pospravm, pa pomagam kuhat tut ja, pa prpravm krožnike oz. znosm na teraso pa nazaj not k se poje. Pa obiske pomagam pedenam pa če gdo hoče kej pit..Isto tuki je tko, da ona2 obvezno spijeta kavico k prideta in jz se jima prdružm k me povabta pa kšn piškotk, pa babji čvek pa čvek s fotrom od njega k mava kšne interne...in isto pol jz gdaj kupm da mau hladilnik nafilam al pa če si kej zaželim pa sama prpravm :) isto z mojim greva parkrat na mesc u shopping pa nabavva zalogo pijače, pivo obvezno, hrane, čipsa, itak je ap tega že tko rpeveč ap teh sladkarij pa rogljičkov k za naju kupujejo (ponavad mt od njega)..ma ne bom se ponavlala, pa izletki kg remo skp pa toplice, res prou uživamo skp pa sproščeno. sorodniki so vsi face :D hehe pa tko..sej to že use piše kšno stran al pa apr strani nazaj hehe. Sam hotla sm rečt, da ne delam jz tle stvari kot dolžnost amapk tko kot zahvala, d aolajšam stvar če že tle jem kot pujsk, pa me razvajajo itd. :P Tko k si sama rekla da ju razbremenim (sam tale mt zlor ada kuha,pospraula,lika - še sam mož ji reče da ne rab pou tok zlikat (kšnih robčkou pa tega) pa kr lika likaaa :D)... Sam likala pa res ne bi, ker to nočm zafrknt kej cunj, pa tut tko to ma v svoji sobi, vse bl tko da uživa v tem in je to njeno :D Pa nej ma hehe likat pa jz nemaram, kuham 1000x rajš, sam nism še neki ful vešča (oni so pa ful gurmani,majo ful radi kup hrane in da je res ornk prpravlen..no sej, počas pa bo šlo tut men hehe)
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 06. Jun. 2009 12:52

A ko ste ble še večina doma (ne pri fantovi družini) ste isto hišnih opravil opravljale kot zdaj? (leti na tiste ki večinoma bivajo pri fantu)
I laugh at gilded butterflies.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 13:14

^nop :D lohka potrdm, da sm doma kar se teh opravil tiče ful lena in trmasta in nism nikol karkoli doma postorila z veseljem (da ne bo kakšnih komentarjev, sam rečem da nism tega delala z veseljem, ker doma valda sem mogla pospraulat posodo v stroj,skuhat kej,posprat kletko od ptiča itd.. dat prat perilo mi je pa najboljše opravilo pa ga potem tut razobesit :D), tko kukr se je zdej pr fantovi družini čist zasukal, nemorm stat križem rok ko drugi delajo, in prou z VESELJEM (ja, jz lohka to res rečem, nemorm vrjet :D) kej postorim, prou dobr se počutm pa še nase sm ponosna pff :D Tko da tle mi res ni nč težko. Amapk vidm, da zdej tut k pridm dam mi je lažje uzdržvat red in vse, zgleda so me mogl sam dat v eno 'prisiljeno situacijo', ker morš vzdržvat stvari, pomagat itd.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 06. Jun. 2009 13:20

choco.cat ja :)
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 08. Jun. 2009 22:09

kaj naj jaz rečem. midva sva pa z mojim tale tedn padla na trda realna tla. do sedaj smo se z njegovimi resnično ful ful dobr zastopil. res sem komaj verjela da to obstaja in bila srečna, da je to res. pa se je žal zgodil, da je očitno njegovega očeta že dalj časa par stvari motilo in je sedaj vse izbruhnilo ven.ne bom šla razglabljat o čem vse, ker je precej stvari, sicer kaj grdega ni blo rečenega, je bilo pa preveč povedanega.

kar hočem tu povedat je to, da očitno prevelika povezanost, predobri odnosi niso najboljši, ker konec koncev smo popolnoma različna generacija in do trenj bo slej ko prej prišlo. vsaj pri nama je tako. sem pa res ful žalostna, ker sem bila res prepričana oz. optimistična da se bomo vedno tako zelo lepo razumeli, ker trenutno mamo bolj tiho mašo.
whoami
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2009
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a whoami » 15. Jun. 2009 21:54

jas pri fantu doma še sicer nisem tak domača edino če sma sama... takrat ja, vse, brez problema ampak če so pa njegovi starši doma, je pa drugače in ta sproščenost izgine.. sicer se razumemo pa vse, ampak nisem še pripravljena si sama vzet za jest, oz. podobno.. :o

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov