Kako domači smo lahko pri fantovi družini?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Sep. 2007 11:18

jst tud dostkrat doma pustim krožnik na mizi in grem delat druge stvari.kdaj pa popolnoma vse pospravim.ne verjamem da ona vedno tko počne.sicer pa tudi če, je to njighov problem in ne tvoj.kar tašča reče je pa takole.morš razumet da je njena hči in če boš kej preveč rekla, lahko tašča res pokaže zobe, neglede kako dober odnos imata zdej.ker vseeno večina ljudi, ne maram da se en tuj človek vtikuje v njihove familijarne zadeve.In mislim, da če lahko tebe streže, da lahko tudi svojo hči. :)

celo življenje en boš priseljenc, ampak trenutno pa si občasni priseljenc, ker ne živiš tam in na podlagi tega tud nimaš besede za se vtikat v njihove zadeve.

nimam brata, ne sestre, hvalabogu, ker se mi ne da prenašat njihovih partnerjev ki bi tkole težili če bi krožnik na mizi pustila.
vsekakor če bi meni v tvojem primeru prišlo to na uho, bi se verjetno precej skregale in glede na to da bi bila jaz hči, ti pa samo bratova punca, bi verjetno ti potegnila takratko.
ja, pri fantu bi se počutila kot priseljenka, ker sem se pač preselila tja.sicer pa kakorkoli, jaz imam svoje doma in en grem nikamor, ker se mi en da ukvarjat ne s taščami, ne z brati ne z nobenim.Doma imam svoj mir, kjer mi noben ne sakče po glavi če en pospravim krožnika z mize.

kaj bo čez nekaj let pa ne veš.lahko bo brat revež ona pa bogatašinja z bolj urejenim lajfom.Na tak način jst nebi ocenjevala folka, ker nikoli ne veš kako se situacija obrne.

skratka, hočem ti tud to povedat, da če hočeš v naprej imet dober odnos s taščo, se ne vtikej v njeno hči in v njihov odnos.poleg tega so pač to njihove stvari.če ona ne pospravi krožnika, ga boš pa ti, pa boš dobila pri tašči nov plusek :D
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 10. Sep. 2007 11:18

Zase vem, da tudi če se bom kdaj odselila, bom če se bo le dalo velikokrat prišla pogledat domov. Pa ne zaradi tega, ker bi mi bilo v novem gospodinjstvu dolgčas, ampak preprosto zato, da bom videla svoje starše, saj sem prepričana, da jih bom ful pogrešala.

(Z besedo velikokrat ne mislim vsak dan, ampak kvečjemu 1x na teden.)
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 10. Sep. 2007 11:28

Jaz jih pa nisem kaj dosti pogrešala, ko sva z bivšim živela v svojem stanovanju.
OK, v povprečju sem šla domov na obisk enkrat na dva tedna, ampak sem se prav kmalu od tam tudi spokala, ker enostavno nisem imela kaj počet, mi je bilo lepše v najinem stanovanju :razz: .

On je bil pa čist druga zgodba - obvezno je želel domov vsak vikend in to tko, za cel dan ali celo vikend,
men so šli ob tem lasje pokonci, ker mi res ni blo do tega, da preživljam svoje proste vikende v družbi njegovih staršev :roll: ??
Zato sem počas začela vztrajat, da gre sam, če tako želi, jaz pa ostanem doma in preživljam čas po svoje, to mu spet ni bilo všeč... :roll:
KO sva se razšla, sem en velik plus videla tud v tem, da mi ni treba več njegovih staršev prenašat; pa smo se čist Ok razumeli, tko če bi prihajala k njim res sam na obiske, bi blo čist kul, sam kar je preveč je pa preveč.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 10. Sep. 2007 11:40

*purple* napisal/-a:jst tud dostkrat doma pustim krožnik na mizi in grem delat druge stvari.

:eek: :eek: :eek: Če bi bla jst tvoja mami, že ne bi tolerirala puščanja krožnikov na mizi...pri nas velja pravilo "pospravljaj za sabo"... :P
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Sep. 2007 11:43

pri nas pa nimamo takih pravil.če danes ona pospravlja, bom jst jutri itd.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 10. Sep. 2007 11:48

Purple sej mi ni sploh za tisti krožnik, ampak odnos ki ga ima do svojih staršev in do brata. Ni mi všeč, da se nekaj zmeni z njim, naredi pa čisto drugo. V bistvu ga bi žejnega pripeljala čez vodo. On gre njej zmeraj na roko, ona se le redko njemu prilagaja.

Ja sem odkrita in bom povedala, če mi kaj ne paše, ne bom se delala fino pred "taščo". Sej niti ona ni slepa, da ne vidi kakšna je situacija. Sej včasih se obe nasmejiva na hčerkin račun. (predvsem izjavi, da letos sva šla na morje, ker je " tašča" financirala z dnarom, ki ga je dobila od zavarovalnice zaradi poškodbe, višek vsega pa je bil novi avto, k ji tudi ni blo jasno od kje dnar. :roll:

Sem si mislila...dekle, delaj pa bo...ne sam čakat, da z neba pade.

Purple...ja bi bla tudi najrajši na svojem, ne pa da ti pol vsak posebaj pamet soli. Delaš za sebe, kuhaš za sebe in pospravljaš za sebe ne pa še za 6 oseb.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 10. Sep. 2007 12:46

zanimivo. Pri nas tudi velja pospravi za sabo. Tako da vsak svoje krožnike in kozarce nese vsaj do pomivalnega korita, pomijemo pa kakor nanese.Jaz,oče,mami. Sestra še ni "zrela" za čare pospravljanja.
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 6. 2007
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objavaNapisal/-a star7 » 10. Sep. 2007 13:03

pri meni je pa tako: na zacetku ko sem prihajala k njemu (tui prespala, ker zivi dalec) me je blo se bolj sram in sm jedla sam ko so mi ponudili (itaq so mi stalno kej ponujali) in potem sem pocasi zacela "tašči" kaj pomagat, sem jo lepo vp ce rabi mojo pomoc in smo kej skupi skuhale in spekle. moram povedat da ful dobro kuha in pece! :D in zdj z leti sem se navadla, k me tui samo u bajti pustijo ce grejo vsi delat (tui fant) jim kej nardim, pospravim, posesam, in kaj skuham malega in glede jemanja iz hladilnika..sama tko si nikoli ne vzamem vedno vprasam ce lahko vzamem...
tudi moj fant ima pri meni podobne navade..na zacetku ga je blo sram jest, ma z leti se to spremeni in zdj tui pomaga vedno pospravit iz mize, kaj nardit in tako..po mojem mnenju je treba pomagat pospravljat iz mize, to je ze neka navada ki odraza naso kulturo in red..newem no
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Sep. 2007 14:14

eno vprašanje:
kaj naredite, ko/če tašča skuha nekaj, česar ne marate??? :D :D :D
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 10. Sep. 2007 14:18

Jochie napisal/-a:eno vprašanje:

Zamižim pa pogoltnem :D ! To je blo do zdej sam enkrat...z enimi vloženimi figami... :?

:P
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Sep. 2007 14:23

uh, jaz sem se pa že zabaval s taščami na to temo... :D

bivša tašča (kraševka) je zanalašč naredila nekakšna jajca s teranom (kraševke prosim napišite katera jed je to), seveda povohal nisem, kaj šele, da bi jedel... :D

zdajšnja tašča pa je vedno mojo spraševala, kaj naj skuha. no, sedaj vedo, da je roštiljada najboljša zadeva! :D
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 10. Sep. 2007 14:23

hehe dobra fora...ja js bi potrpela, kaj pa cem narest...

drugac je pa men ful nerodn pr njih, sicer sva se cist na zacetku ampk useen...mam pa filing da se bova z mami kr dobr zastopile glede na to da mi skos govori kasne zgodbice o sincku pa tko :D
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 10. Sep. 2007 14:24

Jochie napisal/-a:eno vprašanje:
Rečem, da nisem lačna/sem jedla doma/sem alergična na to hrano :D
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
awSome
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007
Kraj: Kraški svet

Neprebrana objavaNapisal/-a awSome » 10. Sep. 2007 14:36

Jochie napisal/-a:uh, jaz sem se pa že zabaval s taščami na to temo... :D

bivša tašča (kraševka) je zanalašč naredila nekakšna jajca s teranom (kraševke prosim napišite katera jed je to), seveda povohal nisem, kaj šele, da bi jedel... :D

zdajšnja tašča pa je vedno mojo spraševala, kaj naj skuha. no, sedaj vedo, da je roštiljada najboljša zadeva! :D

A misliš toč?
trdo kuhana jajca s čebulo in teranom
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Sep. 2007 14:37

ne vem, kaj je bilo, ampak izgledalo je nagravžno....kot en žele s krvjo.... :roll: :roll: :roll:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov