Kako domači smo lahko pri fantovi družini?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Pri sedanji tašči itak jem šele od poletja, tako da smo ponavadi vedno kaj spekli zunaj, s tem itak ni težav ,
bivša pa tko... jaz itak jem večino stvari, česar pa ne, je pa za tisto tud kmal zvedla in ponavadi ni kuhala teh stvari takrat, ko sem bila jaz dol.
Ali pa sem bila celo deležna kakšne posebne kuhe za tistikrat
bivša pa tko... jaz itak jem večino stvari, česar pa ne, je pa za tisto tud kmal zvedla in ponavadi ni kuhala teh stvari takrat, ko sem bila jaz dol.
Ali pa sem bila celo deležna kakšne posebne kuhe za tistikrat
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Jochie napisal/-a:eno vprašanje:
kaj naredite, ko/če tašča skuha nekaj, česar ne marate???
Mislim, da se kej tazga še ni zgodilo. Če pa bi se, bi pa vseeno pojedla, mogoče bi mojmu mal pojamrala, če bi bili pa res kakšni vampi za jest, potem bi pa lepo povedala, da js pač tega ne jem. Trenutno se pa nimam čist nič za pritoževat čez kuho njegove mami, lahko jo samo pohvalim.
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
No, to se je zgodilo samo 1x, jedla pa nisem, ker je bila meni nenavadna kombinacija. Se ne spomnem več točno kaj je blo, sam po moji logiki in s to kombinacijo to nebi smelo bit dobro.... sej meni se je tak zdelo. Zgovorila sem se, da nisem lačna, kar pa takrat tudi res nisem bla.
Moj je mel bolj probleme, ker ni mel rad sadja in zelenjave (solate na 1001 način). No in ker ga je blo sram rečt, da ne bo jedu solate je malo po malo začnu jest. Na sadje sem ga pa privadla s sadnih kupah.
Te naloge, da ga vsaj malo spreobrnem sem se pa lotila zato, ker je vedno jedu meso, kar pa meni ne paše. Sej pojem kakšen zrezek, sam ne bom pa jedla 3x na dan mesa.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
zarad nje sem jedla grah.
ampak glede na to, da sem moji boljši polovici na čast probala olive, kapre in malo morje drugih čudnih zelenih zadev, se zaradi tega nisem preveč razburjala
-
plamen - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2007
No pri nas sva z mojim že domača in ne tujca tako da si sama vzameva za jest pa za pit ker nisva v gostilni da naju bodo stregli!
Živiva pa pri mojih doma tako da čez teden jaz kuham kosilo čez vikend pa moja mami poleti pa večkrat zunaj kej spečemo!
Pri njegovih pa smo na obisku enkrat na mesec pa če je potrebno tudi kaj skuham in nimam problemov s taščo ker me praktično ne pozna(dolga in tragična zgodba)!
Pospravit pa more vsak za sabo iz mize ker na to sem pa jaz alergična če kdo pusti krožnik na mizi!
Glede določene hrane če mi ni všeč je ne bom jedla in tudi rečem da tega pa jaz ne bom jedla!
Živiva pa pri mojih doma tako da čez teden jaz kuham kosilo čez vikend pa moja mami poleti pa večkrat zunaj kej spečemo!
Pri njegovih pa smo na obisku enkrat na mesec pa če je potrebno tudi kaj skuham in nimam problemov s taščo ker me praktično ne pozna(dolga in tragična zgodba)!
Pospravit pa more vsak za sabo iz mize ker na to sem pa jaz alergična če kdo pusti krožnik na mizi!
Glede določene hrane če mi ni všeč je ne bom jedla in tudi rečem da tega pa jaz ne bom jedla!
-
star7 - Debatorica
- Na forumu od: 30. 6. 2007
- Kraj: tam, kjer so zvezde
zdaj po tolkih letih ze ve kaj jem, drugace me je vedno vpraala ce je to pa to.. ce pa da kaj cesar ne jem, tega ne vzamem, ali povem lepo da to n jem, drugace pa s tem nimam problmov, ker nisem tako zbircna kt je npr moj fant
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
bom povedala kaj je naredila bivša od mojega brata - celo kosilo je bila tiho in pikala z vilico v špagete, brez da bi kaj dala v usta. na krožnik je pa tudi gledala kot bi imela gor črve. lahko bi se vsaj iz vljudnosti potrudila, glede na to da jo je mami spraševala, kaj lahko naredi za kosilo, da bo jedla, in je sama rekla, da samo špagete res mara. smrklja
to infinity and beyond!
-
laancy - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 9. 2007
Tko, da se jz povem kako je pa pr ns. Jz sicer zivim doma, ampak skoz visim pr fantu Skupi sva ze 8 let, pa mi je cist normalno, da grem kej iskat v hladilnik, kej pospravm, pa me nobem cudn ne gleda.. Kuham tut tm, ponavad kr za vse (ce ze enkrat kuham, je cist vseen za kolk ljuda, ane?) Ja, se pa spomnim, da mi je blo na začetko mal hudo.. k nism hotla bit v napoto, pa mal mi je blo čudn vse skup.. pa skratka na začetku mi je blo grozn nerodno pa se njegova mami je skoz skakala okoli naju, pa kva bi jedla, pila.. men je blo pa tok nerodn, da nc nism hotla... pa sm se cez kaksn let navadla, zdej je pa kot, da sm tm doma. Mam kljuce, pridem kadar hocem, delam pa tut lohk vse...
drugac pa ,ce mi kej ni vsec, pnavadi pojem malo, pa rečem, da sem sita, ker nocem nobenga uzalt
drugac pa ,ce mi kej ni vsec, pnavadi pojem malo, pa rečem, da sem sita, ker nocem nobenga uzalt
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Ja pri njem doma mi je njegova mami rekla, da so pač domači in da naj bo kot doma...naj vzamem kar želim al jesti al piti...Tako, da če pridem na obisk in se mi zalušta jogurta pač mojmu rečem, da bi jogurt če lahko pijem pa mu samo rečem, da grem pit. Če ga ni pa pač vzamem ane. če sem pa čez vikend pa nič ne prašam oz. če je njegova mami v kuhinji ji rečem, da bi kak jogurt (nora sem na jogurte) pa mi vsakič reče ja kaj pa sprašuješ ti kar vzemi.
To, da pa da bi se od doma odselila pa nebi smela več v hladilnik je pa too much no...
To, da pa da bi se od doma odselila pa nebi smela več v hladilnik je pa too much no...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Moram reči, da sva po več kot 4 letih že kar domača eden pri drugem doma. Jaz mogoče celo bolj. Velikokrat me pokličejo na kosilo (kolikor vidim, bi radi, da tam jem že kar vsak dan). Še vedno mi vse ponujajo, pa tudi sama si vzamem, kar pač želim, ker mi je tudi bilo kar hitro rečeno naj kar vzamem, kar mi ugaja (pijačo, si naredim kakšen sendvič, vzamem sadje...). Vedno, ko pridem na kosilo, pripravim mizo, pospravi večinoma vsak sam za sabo, pomijemo pa včasih jaz, včasih fant al pa njegova mama. Tudi omare po kuhinji seveda odpiram, ko pospravljam posodo, prej pa, ko še nisem prav vedla kam kaj sodi, sem vprašala kam lahko pospravim. Ob kakšnih feštah pridem tudi toliko prej, da pomagam pripraviti vse potrebno, kuham zaenkrat še ne tam, edino kakšno kavo, čaj, tudi če pridejo kakšni obiski medtem, ko sem tam, skuham jaz kavo za vse. Ko prespim, nama zjutraj jaz naredim zajtrk, ostali se ponavadi že prej najejo in delajo svoje. Na wc hodim brez zadržkov v obeh nadstropjih, seveda pa ne vstopam v tiste sobe, v katerih pač nimam kaj iskati - v glavnem sem v kuhinji (jedilnici), dnevni, obeh kopalnicah, občasno v sobi, ker spiva vedno na raztegnjenem kavču pred tv-jem, zarad fantove premajhne postelje (si še morava urediti prazno spalnico). Pri košnji mu tudi pomagam včasih in mu odvažam travo, da je prej končano. Aja, pa fant je edinec, tako da ni problemov s kakšnimi nadležnimi sestrami in brati.
Tudi on je kar veliko pri meni, vendar se mi zdi, da mu je nekoliko nelagodno, če je še kdo drug prisoten v kuhinji, tako da mu pijačo in hrano takrat ponudim jaz, ko pa sva sama, pa tudi kaj skuha, odpre hladilnik, vzame krožnik in pribor iz predalov in omar in se lepo po domače naje. V zgornjem nadstropju je bolj sproščen, ker ga večinoma uporabljava samo s sestro, edino tamala mu gre rahlo na živce, ker je pač tak poseben trmoglav karakter in imata oba dolg jezik. V dnevni spodaj včasih skupaj malo posedimo in poklepetamo (moja starša, jaz in on), če pride ob takšnem času, ko pač naša dva že zavzameta svoje pozicije na kavču, včasih pa tudi sama zaspiva ob televiziji. Wc - ni problema! Še bruhati je bolj fajn pri nas, če se kaj preveč spije, ker se ne sliši tako zelo po bajti.
V glavnem ni nekih problemov, noben se ne pritožuje, vsi se mamo radi in seveda bo vsak dobrodošel pri vsakem tudi, ko morda ne bomo več živeli skupaj, pa tudi dvomim, da bi kdo komu prepovedal jemanje hrane iz hladilnika. Njega bodo tako al tako večno ujčkali, pri nas pa tudi mama najraje vidi, če sam malo pomigaš in ji prihraniš kaj dela. Se še ne ve kako bo, mogoče naju bodo pa stregli od spredaj in zadaj, kot že zdaj včasih.
Tudi on je kar veliko pri meni, vendar se mi zdi, da mu je nekoliko nelagodno, če je še kdo drug prisoten v kuhinji, tako da mu pijačo in hrano takrat ponudim jaz, ko pa sva sama, pa tudi kaj skuha, odpre hladilnik, vzame krožnik in pribor iz predalov in omar in se lepo po domače naje. V zgornjem nadstropju je bolj sproščen, ker ga večinoma uporabljava samo s sestro, edino tamala mu gre rahlo na živce, ker je pač tak poseben trmoglav karakter in imata oba dolg jezik. V dnevni spodaj včasih skupaj malo posedimo in poklepetamo (moja starša, jaz in on), če pride ob takšnem času, ko pač naša dva že zavzameta svoje pozicije na kavču, včasih pa tudi sama zaspiva ob televiziji. Wc - ni problema! Še bruhati je bolj fajn pri nas, če se kaj preveč spije, ker se ne sliši tako zelo po bajti.
V glavnem ni nekih problemov, noben se ne pritožuje, vsi se mamo radi in seveda bo vsak dobrodošel pri vsakem tudi, ko morda ne bomo več živeli skupaj, pa tudi dvomim, da bi kdo komu prepovedal jemanje hrane iz hladilnika. Njega bodo tako al tako večno ujčkali, pri nas pa tudi mama najraje vidi, če sam malo pomigaš in ji prihraniš kaj dela. Se še ne ve kako bo, mogoče naju bodo pa stregli od spredaj in zadaj, kot že zdaj včasih.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
allesya, ful lepo si to napisala, mi je všeč vajina "zdrava pamet" in lep odnos...
Ravno v nedeljo je npr. moj pomil vso posodo po kosilu za celo familijo (mi štirje + on) pri nas doma in naši mami to nikakor ni šlo v račun, njemu je pa čst normalno, da se loti tudi tega.
Hvala bogu, pravim jaz. Sicer sem hotela jaz pomit, pa me je pregnal stran, hehe...
Ravno v nedeljo je npr. moj pomil vso posodo po kosilu za celo familijo (mi štirje + on) pri nas doma in naši mami to nikakor ni šlo v račun, njemu je pa čst normalno, da se loti tudi tega.
Hvala bogu, pravim jaz. Sicer sem hotela jaz pomit, pa me je pregnal stran, hehe...
-
watershine - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2007
allessya to je pa res lepo pri večih bi moglo biti tko!!! sicer je pri meni isto, ampak večkrat slišim slabe odnose kot dobre, tko da je lepo vedt da še obstajajo taki lepi človeški odnosi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov