kaj tip misli?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 23. Nov. 2008 19:04

Enim ljudem se zelo dopade beseda ljubezen. In oni bi jo vtaknili kar vsepovsod. Še preden sploh dobro zaznajo, kaj je v njih, kaj zares čutijo, že mislijo na to, kako je to, kar čutijo, ljubezen. Potem pa kar na enkrat ljubezen mine in jim ni več do partnerja. To ni ljubezen, to je neka papačena simulacija ljubezni, ki izhaja iz potrebe po biti in, biti z nekom, ki nam nudi zavetje. Z nekom, ki je močan in ob katerem lahko uživamo.
Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 19:05

ja....mu zaupam!
mi je storil že velik žalega pa še vend govorim o njem samo lepo....
dala bi mu vse kar bi hotu.....
če bi bil paraplegik ali bi imel raka bi mu stala ob strani in ga vzpodbujala....mu vlivala upanje, naj ne obupa....(kar bi storila tudi za vse druge stvari...npr.. izguba šlužbe ki jo ljubi,izguba družinskega člana...ipd...)bila bi mu v oporo...
ja bi mu stala ob strani pa nj se o njem govori kar koli...naj mi ga brani kdorkoli.....men je pomembn samo on in nič drugega!!pa mi je vseen kaj si vi o tem mislite
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 23. Nov. 2008 19:09

Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 19:09

Boris napisal/-a:Enim ljudem se zelo dopade beseda ljubezen. In oni bi jo vtaknili kar vsepovsod. Še preden sploh dobro zaznajo, kaj je v njih, kaj zares čutijo, že mislijo na to, kako je to, kar čutijo, ljubezen. Potem pa kar na enkrat ljubezen mine in jim ni več do partnerja. To ni ljubezen, to je neka papačena simulacija ljubezni, ki izhaja iz potrebe po biti in, biti z nekom, ki nam nudi zavetje. Z nekom, ki je močan in ob katerem lahko uživamo.

zkaj pa punca pr 17letih ne bi mogla vedet oziroma čutit kaj je ljubezen?...mislim.....nekatere je v življenju marsikaj izučilo...in tudi najstniki lahko razumemo kaj pomeni ljubiti....meni ne bo nihče rekle da ne ljubim....ker ljubim z vsem srcem in telesom...če bi to bila zaljubljenost bi me minilo...ampak ga imam resnično rada...zto sem tudi tukaj...ker išem pomoč kako ga osvojiti nazaj...ker mi je hudo brez njega
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 23. Nov. 2008 19:15

http://sl.milivojevic.info/novosti/39-novice/64-cosmopolitan-o-formulah-ljubezni:
Ljubezenske težave najpogosteje niso to, da ljubezni ni, temveč imamo napačne predstave o njej. Ljubezen ni najpomembnejša na svetu, mistifikacija ljubezenskih občutkov pa je zelo škodljiva!

Morda ga imaš res rada. Ampak se pa bojiš očitno, kaj bi drugi rekli na to, da mu dovoliš stalno da hodi k tebi in potem spet "pobegne", ali pa se bojiš, da boš izgubila njegovo ljubezen, oziroma da te on v resnici nima rad, ali pa da on nima razčiščenega v sebi, ali te ljubi. Če je toliko starejši, ima morda zadržke zaradi tega, ker bi rad imel izoblikovano neko vizijo o svoji prihodnosti, pri tebi pa je verjetno še vse bolj majavo.

Zakaj meniš, da ga sploh imaš rada? Kaj je tisto, kar te tako veže z njim?
Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 19:25

zakaj menim da ga imam rada?...zaradi tega ker so trenutki ob njem res nekaj najlepšega....ure z njim se mi zdijo sekunde...ure brez njega pa neskončni dnevi za katere mislim da jim ne bo in ne bo konca....rada ga imam zato, ker kadar je z mano(je bil) se imava lepo....zelo lepo dela z mano....zna me nasmejati,presenetiti...ob njem pozabim na vse težave in skrbi...ko sva skupaj obstajava res samo on in jaz
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 23. Nov. 2008 19:25

njegova_baby napisal/-a:
zkaj pa punca pr 17letih ne bi mogla vedet oziroma čutit kaj je ljubezen?

Seveda lahko čutiš pravo ljubezen. Lahko si celo z drugim trenutno s tem razlogom, da bi se naučila več o razmerju in da bi potem lahko pokazala tistemu, ki ga zares ljubiš, da si resna in da ti je resnično do tega, da bi bila z njim, čeravno si še mladoletna in je on veliko starejši.

Kljub temu je pa dobro prebrati kaj na temo ljubezni iz psihologije in kakšnih knjig o osebnostni rasti in potem psihoanalizirati samega sebe, da lahko bolje določiš, kaj zares čutiš. Človek se namreč velikokrat lahko samozavaja.
Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 19:28

Boris napisal/-a:
njegova_baby napisal/-a:
zkaj pa punca pr 17letih ne bi mogla vedet oziroma čutit kaj je ljubezen?

Seveda lahko čutiš pravo ljubezen. Lahko si celo z drugim trenutno s tem razlogom, da bi se naučila več o razmerju in da bi potem lahko pokazala tistemu, ki ga zares ljubiš, da si resna in da ti je resnično do tega, da bi bila z njim, čeravno si še mladoletna in je on veliko starejši.

Kljub temu je pa dobro prebrati kaj na temo ljubezni iz psihologije in kakšnih knjig o osebnostni rasti in potem psihoanalizirati samega sebe, da lahko bolje določiš, kaj zares čutiš. Človek se namreč velikokrat lahko samozavaja.

o psihologiji vem dosti..kajti že od 12leta me psihologija zelo zanima in tudi veliko zanimanja imam zanjo prebiram članke,knjige,učbenike, sodelujem z šolo ki spodbuja psihološko raziskovanje...skratka psihologija mi ni tuja...to je tudi moj cilj v življenju posati psiholog!
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 23. Nov. 2008 19:37

Kakšen instant nasvet pa potem pričakuješ, da boš tu dobila?

Če je fantu kaj do tebe, pa te vedno po nekem času zapusti, potem bi bilo vredno najprej ugotoviti, s kakšnimi razlogi te sploh zapusti. Zavrtinčiti bi bilo treba globlje v njegovo podzavest in v njegove namene, aspiracije. Kakšno življenjsko sopotnico bi on rad? Kakšna so njegova pričakovanja? Ali ti ustrezaš tem pričakovanjem?

Omenila si, da on meni, da sta predaleč narazen. Kako daleč pa je to? Si lahko izbereš študij, ki bi bil v njegovi bližini?
Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 19:44

dost daleč...ja bom študirala v njegovi bližini......zdej se bo zdelo smešno...ampak tip mi je reku da si je z mano pripravljen ustvariti družino....seveda po mojem končanem študiju....ampak js mu po tolkih greškah težko vrjamem ane...mislim vrjamem...strah me je da bi se vse skupi ponovilo ane...razumeš?
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Nov. 2008 20:20

A tebi punca ni jasno, da se tip igra s tabo?
Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 20:27

a_pikica_a napisal/-a:A tebi punca ni jasno, da se tip igra s tabo?

zakaj tako meniš?....pa ne rečt kj okol let...k nima veze....k je dost takih primerov pa čist lepo shajajo
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Nov. 2008 20:31

njegova_baby napisal/-a:

zakaj tako meniš?....pa ne rečt kj okol let...k nima veze....k je dost takih primerov pa čist lepo shajajo

Kaj pa imajo veze leta?
Ker te kliče, ko mu zapašeš, nima resnega namena s tabo, ker čene bi bil že leto nazaj s tabo in bi se potrudil kjub distanci?!
Uporabniški avatar
njegova_baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a njegova_baby » 23. Nov. 2008 20:38

a_pikica_a napisal/-a:
njegova_baby napisal/-a:

Kaj pa imajo veze leta?
Ker te kliče, ko mu zapašeš, nima resnega namena s tabo, ker čene bi bil že leto nazaj s tabo in bi se potrudil kjub distanci?!

newem....newem pomoie je on bolj pod vplivom družbe, k že k sva bla ke skupi, sm opazla neodobravanje s strani njegove družbe,čez da sem premlada....wem da je on tolk zreu pa pametn fant da ne bi klical neke punčara zto k bi meu pač preveč časa.....če mu ne bi bilo do mene me ne bi klical.....ampak pomoje nima " jajc"
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Nov. 2008 20:44

Potem pa ni zrel, če se pusti vplivati iz strani družbe. Ne vem no, vse kar si napisala je zdaleč od resnosti in zrelosti. Če te ima res rad, pa ne bi varal in bi bil s tabo. Nevem, dokaj otročji se mi zdi in ne ve, kaj pravzaprav hoče.
Jaz bi ga na tvojem mestu postavila pred dejstvo: ali jaz in ali naj neha s temi otročarijami, ali naj me pusti na miru.
Pa svojga fanta pusti, ker je škoda da fant hodi s tabo, ti pa sanjaš o drugem.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov