kaj se zgodi mladostikom, ki jim starši ne pustijo žurat

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

svobodna in mlada
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 35
Na forumu od: 27. 12. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a svobodna in mlada » 29. Dec. 2005 21:07

ok...glede žuranja...men ne dovolijo!
tok se potem doma skregamo... ampk zdy je boljš.... nimam volje po tem da bi hodila po diskačih, barih... rada bi šla samo ven s frendicam al pa s tipom... sam je res težko če poslušaš vsak dan v šoli kok so prejšen dan se mel dobr pa do kdaj so bli uzuni....
Uporabniški avatar
MK
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 21. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a MK » 30. Dec. 2005 0:22

alien napisal/-a:eni starši mal preveč držijo nazaj svoje odraščajoče otroke. seveda morajo pazit, da žuranja ni preveč in da se ne zapletejo v kakšne nevarne zadeve, ampak jim morajo do določene mere zaupat in jih spustit, da grejo ven s prijatelji.
živim v mestu, v katerem je narkomanov ogromno, v katerem je vse preveč mafije in če bi sama hotela, bi drogo dobila takoj. zaradi vseh teh okoliščin nisem bila nikoli prikrajšana za noben žur al pa kakšno drugo ponočevanje.
na začetku je tudi mene mama vozila okrog in me čakala doma, dokler nisem prišla. zdaj sem si pridobila zaupanje in ni več tiste stroge ure kdaj moram prist domov.
v mladosti pač moreš žurat na polno, da imaš vsaj neki od življenja, ker nikoli ne boš živel več tako sproščeno.


Mislim da so ne glede na možnost ali ne možnost nočnih izhodov veliko "krivi" starši. Če niso zategnjeni in se lahko otroci z njimi odkrito pogovarjajo si lahko star tudi 16 let in do 5ih zjutraj zunaj. Več imaš nezaupanja v svoje otroke in jim nikamor ne pustiš, bolj se bodo znoreli ko bodo dobili priložnost. Če pa jim daš vedeti da jim zaupaš in to iskreno misliš, verjamem da so lahko tudi zgledni. Odkritost reši veliko preprek.
Smo kot ena velika familija..Skoraj se pokolemo a še vedno smo kr naprej skupi
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 579
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 30. Dec. 2005 14:14

MK, ampak če mladi to zaupanje staršev izkoristijo in zlorabijo že takoj prvič, ko grejo ven, potem tudi ni dobro. Če se takoj, ko dobijo priložnost, do konca znorijo in naredijo vse neumnosti, ki jim padejo na misel, jim ne gre ravno dosti zaupati ... Še vedno mislim, da je veliko odgovornosti tudi na zavedanju mladih kje je meja in kako daleč lahko gredo.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 724
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 30. Dec. 2005 18:28

Verjetno starši najbolje poznajo svojega otroka, kako in kakšen je...pa tudi sami so dali marsikaj že čez in imajo verjetno tudi sami izkušnje s tem. In tuki se mi ne zdi da gre ravno za nezaupanje ampak predvsem za previdnost. Ampak mladina (z mano vred) imajo itak mišlenje, da tastari nč ne vejo in so itak na svetu samo zato da nas jebejo u glavo....kasneje pa so jim za njihove nasvete še kako hvaležni. Jst sem jim
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 249
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 31. Dec. 2005 13:51

Js imam pa kolegico ki je stara 21, pa ji starši ne pustijo skoraj nič!
Ma svojo službo, sama si plačuje šolo (višjo) in svoj avto ki si ga je kupila sama! Ampak starši je ne pustijo uzuni dlje od osmih, če gre ata v nočno mora pa prit še prej in mu naredit večerjo pa vse pospavit! Dela pa do 5 oz 6 in sigurno rabi par minutk zasee in svojo higieno potem pa itak ven z fantom! Uro ma tudi ob sobotah in sicer ob pol 3. Da bi (s fantom je skupaj že 5 let) šla s fantom na počitnice kam ali pa kam za vikend to se še ni zgodilo. Ker so pač "zabiti" in ji ne pustijo da bi kjerkoli prespala z njim- mislim no- stvari se dogajajo tudi popoldne ne pa sam zvečer!

Včasih mi je ful hudo, glede na to da sem stara 18 let mi starši bistveno več pustijo. Pa tudi pridna je ful ni mela nikol nobenih problemov. Sam men to gre že na živce nemorejo tk! Punca tudi kadi pa še kr ne upa povedat niti svojemu bratu... Nevem nomen je to zelo žalostno!
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 579
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 31. Dec. 2005 14:01

nenanena, to pa je za moje pojme že primer skrajnosti, če je tvoja prijateljica že tako zelo samostojna, pa jo še vedno držijo tako na kratko. Kot praviš ... žalostno, ampak v tem primeru lahko samo ona sama zse nekaj naredi in se pogovori s starši, se upre njihovemu mišljenju in početju, ter vseeno ohrani z njimi nek lep odnos; le pravi način je treba najti. Njeni starši so očitno zanjo preveč zaskrbljeni ... Ali tudi njenega brata tako omejujejo?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
girlie
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 924
Na forumu od: 17. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a girlie » 31. Dec. 2005 17:27

ja pa sej je polnoletna :? sej že sama odloča zase :?
Let the good times roll.
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 591
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

Neprebrana objavaNapisal/-a *tenisačica* » 31. Dec. 2005 17:38

to bi se mogla mal upret vsem tem, glede na to, da je stara 21 let!!!
Sej pomoje, če bi starša postavla na realna tla, bi kej popustila. Potrebn je sam pravi prijem :lol:
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
euch
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 26. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a euch » 31. Dec. 2005 17:51

ojej :eek:

men je grozn, k nekaterim ne pustijo dobesedno nč... srednja šola pa morjo bit doma že ob sedmih :?

jst u temu ne vidm smisla. sj ne morš vedno vn, ampak če maš pa ql ocene pa če ne delaš bedarij, bi pa lahko mal več pustil...

men npr. pustijo bit med tednm do devetih (kdr mam sploh čas it vn), če mamo žurko pa do polnoči, enih, tko nekak... ogl. tut nimam omejitve kam smem pa kam ne in to mi je zlo všeč.
J'aime non seulement qu'on m'aime, mais qu'on me le dise... (G. Elliot)
Uporabniški avatar
MK
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 21. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a MK » 01. Jan. 2006 19:23

Če bi moj otrok prvič izkoristil moje zaupanje bi me zanimalo zakaj si je s to neumnostjo zapravil moje zaupanje..Po dolgem pogovoru bi poskusila odpustiti a dala jasno vedeti da ji/mu zaupam in da če želi več doseči mora vedeti kateri je pravi način da to doseže..Vsekakor bi dala še en poiskus in seveda dala vedeti da ji popolnoma zaupam. V otroku bi poiskusila vzgojit odgovornost zase, da se ima predvsem rad.
Smo kot ena velika familija..Skoraj se pokolemo a še vedno smo kr naprej skupi
Uporabniški avatar
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: :)

Neprebrana objavaNapisal/-a rebel* » 02. Jan. 2006 2:51

jst sm bla do konca sedmga razreda skos doma, brala knjige itd...pol se je pa začel... starši me niso neki ful omejeval, itak sm hodla na preverjene place in to... poskusla sm marskej, ampak v glavi sm mela točno postavlena pravila. nbenih trdih drog, nobenga seksa z nevemkom in nobenih vožn z vinjenimi vozniki...in kr sm si pravila postavla sama sm se jih držala in se mi ni zgodl nč čeprav sm ostajala zuni tud zlo dolg...navsezadne je lahk sranje tut ob 8ih zvečer, mogoč še bol vrjetn ko pa ob petih. zdej pa ko sm stara tolk da bi si tut uradno lahko prvošla, se mi pa sploh ne da več...mi je skor žal da sm se najbl znorela v prvem letniku :lol: ma je blo fajn :D
in kaj so mel starši pr vsem tem? bore malo, kr jih čez vikende ni blo (inn še zdej nista) praktično nkol doma in smo use urejal prek telefona... ampak js sm zgodi postala samostojna in to se najbl vid u tem da nism zabredla ko bi lahko...
kar se pa teh dogodkov po diskačih tiče...sm zaprisežena alternativka in diskoteka je zadn prostor u kirem bi me našli...čeprav je res da so lahko tud rock koncerti nevarni, ampak umrl še nihče ni... dejte otroke navajat na kvalitetno musko pa bo :D
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 724
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 02. Jan. 2006 4:50

sej glede na to kaj se vse danes bere po časopisih, revijah, čudovit primer je tukaj Lipa, potem se marsikdaj lahko prebere in sliši, da je nek mladoletnik umrl zaradi prvelike količine droge,....zadnje čase je teh incidentov velik....in normalno je da se starši bojijo za svoje otroke.

Pri sosedih imajo 15 let staro hči....pa je ne pustijo nikamor, komaj da jo kdaj spustijo v kino, na razne rojstnodnevne zabave pa jo peljejo in se prepričajo da tam res ni nobenga alkohola in sploh kdo je povabljen. Dobro to se mi zdi že malo pretirano.
Ampak se dost pogovarjam z njimi o tem in jih po eni strain razumem, da se bojijo zanjo. Glede na to kaj dandanes mularija počne in kaj vse obstaja za omamo nesluteče in naivne punce.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 249
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 19. Jan. 2006 16:11

Ja sj vem da bo to samo ona sama lahko zrihtala...
Ne brat živi sam za sebe z svojo ženo pa še otroka imata, sam mislim da se tud njima dvema vtikujejo povsod, brat pa to vse pusti, čeprav ženski ne paše...pač tk pri njih!
Drugač pa njen fant od te kolegice, pa js pa moj fant vsi ji govorimo da to ni način...nevem no sam njen ati je ful strog, pa ona je tud zaradi njih tako staromodna!
Drugače pa nikol ni bla problem punca ma svoj avto, ki si ga je kupla s svojim denarjem, ga s svojim denarjem registrira, vse tanka sama, pa še šolo si plačuje 7 stopnjo!!!
Ma pač nj ma sama kakor hoče sam men je to čisti podn!
21 let pa tk...men bi se sfuzlalo... Res čist sama skrbi za sebe...
Nč jih ne prosi, niti za denar je rajše brez kot pa da bi rekla kdaj za kak tolar.
Najbol bed mi je pa blo ker, ko ji je ati šel v službo, je ona mogla lepo ob pol osmih bit doma pa mu pripravit večerjo ( ko je šel v nočno ) in tedi mi je pršlo prav slabo kk so eni ...............
Uporabniški avatar
mikinikita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 17
Na forumu od: 6. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a mikinikita » 20. Jan. 2006 13:34

glede na to,da je stara 21-naj se odseli od doma!!!! svoje (verjetno versko blazne starše) pa naj obiskuje 1krat mesečno,jaz jih sploh nebi! zakaj zavraga se jim pa sploh pusti???! poznam kar nekaj takih staršev,ki mislijo da s tem ščitijo otroka ali kaj podobno fanatičnega..s tem samo škodujejo in takim mulcem se ponavad strga mal kasnj,ker niso dožvel usega tistga k vrstniki..ubistvu je to zaviranje razvoja določene osebe,jah žalostno..sam se to nekaterim resnično ne da dokazat,ker mislijo da so najpametnejši na svetu (majo god sindrom)..sj določene omejitve morjo bit,da ne bezljamo vsi razpuščeni po svetu..ampak to je pa too damn much.. :wall:
When someone dies a crow carries that soul to
the land of the dead.But sometimes something so bad happens that
terrible sadness is carried with it.And the crow can bring that soul back to put the wrong things
right.
aymee
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 137
Na forumu od: 14. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a aymee » 19. Mar. 2006 19:43

hmm..pr 21 da ji nč ne pustijo..js bi se ze zdavni pobrala..drgač moja mt je pa taka da tud če grem kam njo pol tok skrbi da sploh ne more zaspt dokler dam ne pridm..a se vm to zdi normaln?pa sm stara 17

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov