kaj se zgodi mladostikom, ki jim starši ne pustijo žurat

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1165
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 27. Dec. 2005 18:39

Ja rečte jim, da očitno to ni tok nenormalno, ker sem jaz št. 3, ki se ji ne da ven hodit. :D :wink:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 27. Dec. 2005 18:40

jest tud, jest tud!! Zdej imam pa sploh tako obdobje, že par mesecev prav uživam sama s sabo... :)
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 131
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 27. Dec. 2005 19:19

ja men se tud zdi da starši ne smejo bit preveč strogi, k eni so taki, da k grejo prvič vn po dolgmu cajtu k jim končn tastari pustijo, nardijo največje napake.sj ni nujn da to vsi nardijo, jih je pa kr nekaj. recmo pri moji bivši sošolki so starši ful strogi in ji nikol niso pustil km it, skoz je bla pod nadzorom in je bla pa dost stara (ok 19) da bi pa že lahk šla vn in je šla. in zgodl se ji je to, da je bla mal preveč naivna in jo je en tip fajn zajebov k mu je itak vse verjela in je zanosila in tip jo je čist skenslov,zj ma pa otroka, pr tipu doma pa sploh ne vejo da je on že očka.

tko da se mi zdi da morš vn hodt da spoznaš folk da saj mogoče prej spoznaš kdo ti sam naklada, da nisi tko naiven.sam morš pa itak vse z glavo delat, ne na vrat na nos spoznavat ljudi pa ugotavljat kakšni so.
Uporabniški avatar
virginiaNOmore
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 161
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a virginiaNOmore » 28. Dec. 2005 1:06

Jst ne vem no...A je res treba do 18.leta probat vse od drog do kupleraja? Pa sej življenje je še dolgo. Men se zdi, da se mladim čist preveč mudi in si za nobeno stvar ne vzamejo čas. Sam neki bezlajo mal tu mal tam, kvalitete pa nobene. To se vid tud v odnosih. Kaj ti koristi cel mobitel cifer nekih ljudi, če nobenega zares ne poznaš. V čem je fora stavkov:˝Se je treba petek zvečer znoret˝ če so takšni otroci, ki potem odrastejo vsi mrki in zamorjeni od prenasičenosti dogodkov in jim kasneje ni nikamor za it in se držijo doma ko pijanc plota. Zdej prihajam v ta leta, ko se večini sploh ne da več žurat, raj so doma, v petek zvečer pogledajo Vzemi ali pusti ali Natalijo Verboten, grejo na kratko na pijačo, ugotovijo da je zuni čist bedna scena in grejo s kurami spat. Jst mislim, da si morš za življenje uzet tamalo žličko in potem počasi použit vsako molekulo življenja, ne pa da pr 15.dobesedno hlastaš po nekih novih doživetjih, par let je ql, pol pa 10let ni do zabave, ker ugotoviš, da je vsak petek podoben prejšnjemu in ni fore, sam dnar zapraviš.
marela76
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 28. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a marela76 » 28. Dec. 2005 1:08

Pri 15-tih je še dovolj časa za vse ... Nič ti ne bo ušlo! Počaka še kako leto!!!
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 708
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 28. Dec. 2005 1:11

jaz moje mama nism mogla nikol nekaj nalagat. ce sem rekla da grem k prijateljici spat me je wedno hotla peljat tja se pozdravit s starsi da je preverla(ne zato ,ker bi ji lagala, pč wedno je rekla da rada mirno spi) in tk je pač blo. za zacetku sm tut hodla z zadnim busom domov, vcasih sem ostala ce je blo v dogovoru da pride ona po mene al pa ata, ce sem prisla s taxijom je wedno bedela (je hotla videt ce je res taxi ne pa kaki pijan prjatl) zj pa tk zivim po svoje.
ja pa wedno preden sm sla wen obvezn govor o drogah,alkoholu in sexu.
mah saj po eni strani ji dan prav. verjetno se nebi tk weselila kakih partijov al pa kaj ce bi ze s 15 vse odkrila :)
punčica
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 73
Na forumu od: 6. 12. 2005
Kraj: dolenjska-Trebnje

Neprebrana objavaNapisal/-a punčica » 28. Dec. 2005 14:37

slej k prej se jim bo strgal.....mislm rečt .....am....no enakt bodo mogl sami začet živet pa bodo takrat nadoknadl še za nazaj.....vsaj jst bom/bi :roll: :roll:
Ljubezen je nenasitna: imas srečo, pa hoceš raj, imaš raj, pa hočeš nebesa
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 579
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 28. Dec. 2005 16:58

Meni se zdi, da se pri teh letih (14, 15, 16,...) večina mladih ne zaveda, zakaj starše tako zelo skrbi za njih in zakaj jih (po njihovem mnenju) omejujejo bolj kot vrstnike. Sama zase vem, da sem sicer vedno, ko nisem smela na žuru ostati tako dolgo kot ostali, bila žalostna in sem včasih staršem tudi kaj očitala ... Danes pa se zavedam, da so vse omejitve in "policijske ure", vsi pogovori o alhoholu, cigaretih, drogah, spolnosti in nevarnostih, ki se mi lahko pripetijo, imeli dober namen. Vedno jih je le zelo skrbelo zame (morda malo bolj tudi zato, ker sem edinka) in so me želeli obvarovati pred slabimi stvarmi in napakami, ki bi jih lahko storila. Morda sem se pri osemnajstih res umirila malo prej, kot ostali vrstniki, ampak nimam nobenih potreb, da bi se vsak vikend mrtvo pojana vlačila po kakem neznanem tipu.

Seveda ima vzgoja staršev zelo pomembno vlogo, pravtako pa mislim, da bi se vsi najstniki morali zavedati nekih racionalnih meja in resnično iti z glavo na zabavo, ne pa da se takoj, ko dobijo neomejen izhod, želijo znoreti do konca, kot da bi to bilo prvič in zadnjič. Nič nimam proti temu, da se kaj popije/pokadi, ampak vse mora imeti neko mejo. Zakaj bi se moral napiti "do konca" in si izprazniti želodec pred številno publiko, če lahko popiješ pol manj in vso noč žuraš, pa imaš vseeno lep spomin na zabavo? Ali pa je hvaljenje še dva tedna po zabavi s tem, da si vse izbruhal (in morda ne le enkrat) kak novodobni ideal med mladimi? :?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 485
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweet_kitty » 28. Dec. 2005 18:12

Kaj se jim zgodi... Ko grejo prvič tko uredu zažurat se ga orng napijejo, grejo na spiranje želodca in to je to. Noseč lahko rataš pa kadr hočš ne lih takrt k greš prvič u lajf :D !
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 559
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 28. Dec. 2005 18:21

Jst pri svojih 15tih letih še nisem razmišljala o tem, da bi ga na veliko žurala itd. Ubistvu takt sploh nism hodila velik ven, mjbe smo šle s frendico v kšn kino to je blo pa tut vse. Doma sem bla pa najkasnej pol 11. Ne vem nikol mi niso prepovedal, da bi kam šla, ker nikol nism mela kšnih ful ekstremnih želj.
Zdej pri 18tih žuram po pameti ... Doma zmeri vedo kje sem in s kom, kako bom pršla domou.
Ne vem, sej je čist odvisno od človeka, kaj se zgodi z njemu ko gre prvič res žurat. Sam današnja mladina, k so praktično res še otroci 12,13,14 let ( večino, so seveda svetle izjeme, da me ne bo kdo napadu :) ) nimajo nobene meje, zunej so, ga pijejo po raznih barih in diskačih ... Pol jim pa kej rečeš, da te napadejo kukr da si ti mal čudn ... Starostna meja je šla dol ... ampak to bi mogl starši mal ustavt, morš met neke omejitve.
Ah ja, če žuraš, deli to s pametjo pa mej eno mero.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
alien
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 58
Na forumu od: 30. 12. 2004
Kraj: če bi vedla, bi povedla

Neprebrana objavaNapisal/-a alien » 28. Dec. 2005 19:04

eni starši mal preveč držijo nazaj svoje odraščajoče otroke. seveda morajo pazit, da žuranja ni preveč in da se ne zapletejo v kakšne nevarne zadeve, ampak jim morajo do določene mere zaupat in jih spustit, da grejo ven s prijatelji.
živim v mestu, v katerem je narkomanov ogromno, v katerem je vse preveč mafije in če bi sama hotela, bi drogo dobila takoj. zaradi vseh teh okoliščin nisem bila nikoli prikrajšana za noben žur al pa kakšno drugo ponočevanje.
na začetku je tudi mene mama vozila okrog in me čakala doma, dokler nisem prišla. zdaj sem si pridobila zaupanje in ni več tiste stroge ure kdaj moram prist domov.
v mladosti pač moreš žurat na polno, da imaš vsaj neki od življenja, ker nikoli ne boš živel več tako sproščeno.
° the passion to ride
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 249
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 29. Dec. 2005 11:11

Js se strinjam da je to totalno glupo razmišljanje, ker ji pač starši niso pustli ven je enkrat šla pa se nažurala oz naseksala!? :?
Men tud starši niso nevem kaj pustili, pa sem odrasla v normalno punco, in ko so mi nekajkrat pustili iti na kakšno žurko se nisem na žurki napila do konca al pa kr neki seksala s prvim ki pride mim sam zato ker me starši nikamor niso pustil??? :?: , ampak sem uživala v vsaki minuti in ga žurala (plesala, se veselila).
Po moje je to res odvisno od vzgoje in razmišljanja od vsakega posameznika!
Uporabniški avatar
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 721
Na forumu od: 24. 7. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewchk » 29. Dec. 2005 11:23

Js sm neopredeljena. Ko je šlo zame ni blo nikol kul (vedno je blo premal). Sm mela srečo da sm se oblekla in rekla mami js grem. In se mi ni blo treba že cel tedn ment a bom šla lahko vn. Je bla vedno ql glede tega. Js loh osebno povem da smo ga doskrat pil pa se drogeral (v izi) tut popoldan. Zvečer ko smo šli vn je blo tega mn. Vedno so mi ble boge sošolke k jih nikamor niso pustil. Js sm precej vn hodila, pa nimam nobenih otrok in nism ne alkoholik, ne narkoman. Droge zdj čist nč, alko pa v enkrat na mesec recimo( polet pa veseli december mal več). Pač sm mela svoje obdobje eksperimenteranja. Vem pa, da ko bom nekoč mela otroke, sploh če bo hčerka, jo verjetno iz strahu kam ne bom pustila in to je normalno. Zdi se mi prow da so starši previdni, ampak ne zdej strogi v skrajnosti. Ker pol pa otroka enkrat nekam pustiš se ti ga pa nabije do amena...
Če nisi del rešitve, si del problema.
Uporabniški avatar
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 85
Na forumu od: 9. 1. 2005
Kraj: SG

Neprebrana objavaNapisal/-a Kunigunda » 29. Dec. 2005 11:58

Js tut mislim da more neka meja bit...včasih se s tem sicer nisem strinjala (puberteta pač nardi svoje), sam zj pa vidim da so meli moji starši kr prav!otrok pr 15, 16 letih nikakor ni zrel za ponočevanje, pa tut premal odgovorn za karkol...tako da je prav da obstajajo neke omejitve glede časa do kdaj je lahko zunaj, da si starši pridobijo zaupanje v svojega otroka!
js sem bla v prvem letniku gim lahk največ do 1 zun,v drugem ,mogoče že do 2h, pol v tretjem pa sem lahk bla že mal delj, sam tut odvisno-rajš sta vidla da sem prej prišla kot poznej...po 18 letu pa sem bla bol ko ne brez omejitev...ampak tut zdej, pri 22, rada vidita da jima povem, kam grem in s kom in pa kdaj približno bom doma...jih le še zmerm skrbi!mislim da sta prav naredla in da sem konc koncov dobro vzgojena...je pa tudi res, da kakih večjih "pizdarij" nikol nisem delala...razn tega da smo ga pili, kar pa mislim da more vsak skos dat enkrat...pa nista nikol komplicirala, kar zelo cenim!tk da smo se lahk konc koncov fajn zdivjali, da zdej ko gremo vn mamo pravo mero, se lepo zabavamo in tudi pridemo domov varno in v pravih urah!

kar si naj mislim o tistem, da so eno spustli pr 17.vn in je mogla takoj čist popizdit in celo zanosit...ma, larifari, čeprav je žalostno, da tudi taki extremi obstajajo, da ko jih spustijo čist brezglavo podivjajo...sam mislim da to pol neki v njihovih glavah ni vredu, ne pa s pristopom staršev!tej če je ko jih spustijo vn tako, pol majo starši že prav da jih ne spustijo :D

me je pa hudo pretreslo, ko sem brala zanč o tisti 17-letnci, ki je nesrečno umrla pred Lipo...so njeni starši povedali, da bla vzorna hčerka in pridna v šoli, in da so jo prvič spustli samo vn (po navadi sta jo vedno ona2 pelala in prišla iskat), ker nista mela razloga, da ji nebi zaupala in sta bila prepričana, da bo na taki prireditvi za varnost njune hčerke dobro poskrbljeno...sta mislila, kk bo hčerka vesela, da bo lahko s prijatlco malo praznovala pred božičem in zalčetkom počitnc...in pol jih sred noči namest hčerke zbudi policija, kao naj pridejo hčerko identificirat...mislim...brez besed...men so solze tekle... :cry: :frown:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
Uporabniški avatar
*teyci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 113
Na forumu od: 7. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *teyci* » 29. Dec. 2005 20:59

joooj, pa daj no.... jaz razumem punco da je hotla vse nadoknadit pa pomoje ni glih dala že prvič ko je šla ven. mogoče je zanosla tudi za to ker ji starši niso povedali dovolj o sexu in zaščiti. morete razumeti da eni starši so zelo staromodni, jaz sem imela ful strogo mamo, zmerom sem imela uro pa če nisem bla točna je blo joj. amapk mi je znala določene stvari razložit da sem vedela kako ravnati. ta punca pa mogoče še katera ni deležna takih pogovorov oz. se ne razume s starši tako kot me.
poznam eno ko so starši čist adijo, čeprav ji privoščim ker je punca čist adijo, pa ne sme pri 18 letihprav iz hiše, no, saj je tud jaz nebi pustila ker je pač na eazy... no v glavnem po moje so starši z veliko mero krivi kako se otrok pol zunaj obnaša.
ker jaz vem da ko sem dobila malo več svobode, ker sem hodla v mb. v šolo pa me ni nihče nadzoroval se mi je en cajt res mešalo. ampak te mine, no mene je :oops:

no to je moje mnenje
vsak dan je nov dan, zato se prebudi nasmejan, in probleme daj nastran!!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov