kaj bi storile če...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- django
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 3. 2013
Spoznate fanta, ki vam je vizualno super. Tudi na prvih zmenkih je vse super, karakterno in obnašanje točno tako kot si predstavljaš dobrega fanta.
Potem pa vam čez čas reče, da vam mora nekaj povedat. Da ni upal prej povedat, ker je hotel, da ga prvo spoznate dobro kakšna oseba je in mu je bilo nerodno povedat to črno piko. In sicer da ima končano samo OŠ (zraven ima zaposlitev).
Ali bi še hotele biti s tem fantom ali ta ena stvar pokvari vse?
Potem pa vam čez čas reče, da vam mora nekaj povedat. Da ni upal prej povedat, ker je hotel, da ga prvo spoznate dobro kakšna oseba je in mu je bilo nerodno povedat to črno piko. In sicer da ima končano samo OŠ (zraven ima zaposlitev).
Ali bi še hotele biti s tem fantom ali ta ena stvar pokvari vse?
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Hmm se strinjam s predhodnico...
Če bi bil meni fant res všeč to ne bi bil razlog, da bi z njim kar prekinila. Seveda bi me zanimali razlogi zakaj ni nadaljeval šolanja. Včasih, sploh v najstniškem obdobju mislim, da smo vsi naredili/sprejeli kakšne prenagle odločitve, ki nam mogoče niso ravno v ponos ali bi jih spremenili, če bi se lahko vrnili v tisto obdobje (z zrelostjo, ki jo imamo v sedanjosti in, ker smo odrasli). Ampak, ker sama ne maram, da bi mene nekdo sodil na podlagi preteklosti, tako tudi jaz ne bi sodila fanta. Ker vem kako drugače lahko razmišljaš pri 15-ih in kako nad 22 (leto gor, dol)...
Ubistvu bi me bolj motilo, če bi bil on zelo zakompleksan zaradi tega.
Še dodajam - formalna izobrazba in splošna razgledanost nista nujno povezani, npr. nekdo, ki ima manj izobrazbe je lahko v več vidikih bolj splošno razgledan od nekoga na faxu; vse je odvisno od zanimanja in vedoželjnosti osebe. Splošna razgledanost pa je za pogovor pomembna, mislim, da v končni fazi bolj kot pa neko univerzitetno usmerjeno znanje (o katerem se s fantom recimo niti ne menim kaj dosti; sva na dveh popolnoma različnih študijskih smereh).
Če bi bil meni fant res všeč to ne bi bil razlog, da bi z njim kar prekinila. Seveda bi me zanimali razlogi zakaj ni nadaljeval šolanja. Včasih, sploh v najstniškem obdobju mislim, da smo vsi naredili/sprejeli kakšne prenagle odločitve, ki nam mogoče niso ravno v ponos ali bi jih spremenili, če bi se lahko vrnili v tisto obdobje (z zrelostjo, ki jo imamo v sedanjosti in, ker smo odrasli). Ampak, ker sama ne maram, da bi mene nekdo sodil na podlagi preteklosti, tako tudi jaz ne bi sodila fanta. Ker vem kako drugače lahko razmišljaš pri 15-ih in kako nad 22 (leto gor, dol)...
Ubistvu bi me bolj motilo, če bi bil on zelo zakompleksan zaradi tega.
Še dodajam - formalna izobrazba in splošna razgledanost nista nujno povezani, npr. nekdo, ki ima manj izobrazbe je lahko v več vidikih bolj splošno razgledan od nekoga na faxu; vse je odvisno od zanimanja in vedoželjnosti osebe. Splošna razgledanost pa je za pogovor pomembna, mislim, da v končni fazi bolj kot pa neko univerzitetno usmerjeno znanje (o katerem se s fantom recimo niti ne menim kaj dosti; sva na dveh popolnoma različnih študijskih smereh).
Zadnjič spremenil Ananhas, dne 10. Mar. 2013 15:20, skupaj popravljeno 1 krat.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
^ Zakaj lagal? Mogoce tega prej enostavno ni omenil? Ce si je pa zmislil neko srednjo solo in faks je pa malo mimo, ja.
Drugace pa mene tudi ne bi motlo, dokler je na tekocem s stvarmi in se da z njim normalno pogovarjat o razlicnih receh.. (sama tudi priznam da sem ze precej snovi iz gimnazije enostavno pozabila.. oh, well..)
Drugace pa mene tudi ne bi motlo, dokler je na tekocem s stvarmi in se da z njim normalno pogovarjat o razlicnih receh.. (sama tudi priznam da sem ze precej snovi iz gimnazije enostavno pozabila.. oh, well..)
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
Ananhas napisal/-a:Ubistvu bi me bolj motilo, če bi bil on zelo zakompleksan zaradi tega.
se bolj ne bi mogla strinjati s tem!
jst bi bila res težko z nekom, ki ima samo oš. pa ne zaradi samega dejstva, da ima zgolj tako izobrazbo, ampak ker enostavno še nisem srečala razgledanega, vedoželjnega človeka, ki bi imel tako nizko izobrazbo (sem pa za razliko od tega že srečala polno ljudi, ki hodijo na faks, ampak so totalno nerazgledani).
moraš pa vedet, da če te to zdaj moti, te bo vedno.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
res je, da formalna izobrazba in splošna razgledanost nista nujno povezani.
ampak, jaz sem precej vedoželena oseba. in nekdo, ki ima končano samo OŠ težko verjamem, da to je. pa je lahko super človek s super službo. pa ne, da se jaz ves čas pogovarjam o nekih 'pametnih' temah, ampak gre tudi dostikrat za drugačen način razmišljanja in posledično življenja. tako da meni bi bil to deal breaker. na parih zmenkih verjamem da vse zgleda kul, problem lahko nastane kasneje: pri vzgoji otrok, morebitni selitvi v tujino, drugačen krog prijateljev in na splošno drugačna družba, drugačno preživljanje prostega časa ter tudi drugačne vrednote. ne poznam niti ene osebe s tako nizko izobrazbo, s katero bi se lahko videla v prihodnosti, pa čeprav jih je večina, ki jih poznam čist fajn ljudi.
poznam drugače kup folka z različno visoko izobrazbo, ki jim laufa. odvisno tudi kakšno izobrazbo imaš ti. ampak, kot sem že rekla, meni osebno bi to bil no go. zgolj teoretična možnost ujemanja.
ampak, jaz sem precej vedoželena oseba. in nekdo, ki ima končano samo OŠ težko verjamem, da to je. pa je lahko super človek s super službo. pa ne, da se jaz ves čas pogovarjam o nekih 'pametnih' temah, ampak gre tudi dostikrat za drugačen način razmišljanja in posledično življenja. tako da meni bi bil to deal breaker. na parih zmenkih verjamem da vse zgleda kul, problem lahko nastane kasneje: pri vzgoji otrok, morebitni selitvi v tujino, drugačen krog prijateljev in na splošno drugačna družba, drugačno preživljanje prostega časa ter tudi drugačne vrednote. ne poznam niti ene osebe s tako nizko izobrazbo, s katero bi se lahko videla v prihodnosti, pa čeprav jih je večina, ki jih poznam čist fajn ljudi.
poznam drugače kup folka z različno visoko izobrazbo, ki jim laufa. odvisno tudi kakšno izobrazbo imaš ti. ampak, kot sem že rekla, meni osebno bi to bil no go. zgolj teoretična možnost ujemanja.
Vsak raj ima svojo kačo.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Jaz se tudi strinjam z Ananhas... Odvisno od posameznika, koliko se sam angažira, je razgledan, se sam preživlja itd. Ok, vsaj srednja šola je dandanes že skoraj nuja, brez dokončane fakultete je pa tudi med uspešnimi kar nekaj folka (mislim, da tudi Rajko Hrvatič, čeprav ok, redko komu rata tak uspeh). Pa seveda naši politiki s ponarejenimi nalogami itd., bolje, da si brez kot pa s ponaredkom
Znan glasbenik Dagi (Anže Langus al kako mu je že ime) celo nima dokončane niti osnovne šole, pa je svojo nadarjenost za glasbo lepo znal izkoristiti in že vrsto sodeluje pri različnih projektih - od Da Phenomena do drugih duetov, spremljave drugih glasbenikov in snemanj. Seveda je pa vedno bolje imeti višjo izobrazbo kot nižjo, nikoli ne veš, kaj ti prinese življenje in kako bo z zaposlitvijo.
Je pa tudi odvisno od razloga, zakaj je do tega prišlo... ali se mu zgolj ni ljubilo več učit in ga nič ni zanimalo ali pa se je kaj konkretnega zgodilo (ga je doletela bolezen, nesreča v družini, finančna stiska, so ostali brez obeh staršev in je šel raje takoj fizično delat k privatniku, da je pomagal preživet mlajše brate in sestre, je zapadel v slabo družbo, zloraba drog itd.).
Če pa tega fanta moti, da nima višje izobrazbe oz. če bo ta nujna v prihodnosti zaradi zaposlitve, se pa še vedno lahko loti študija / kakšnega tečaja / večerne šole.
Znan glasbenik Dagi (Anže Langus al kako mu je že ime) celo nima dokončane niti osnovne šole, pa je svojo nadarjenost za glasbo lepo znal izkoristiti in že vrsto sodeluje pri različnih projektih - od Da Phenomena do drugih duetov, spremljave drugih glasbenikov in snemanj. Seveda je pa vedno bolje imeti višjo izobrazbo kot nižjo, nikoli ne veš, kaj ti prinese življenje in kako bo z zaposlitvijo.
Je pa tudi odvisno od razloga, zakaj je do tega prišlo... ali se mu zgolj ni ljubilo več učit in ga nič ni zanimalo ali pa se je kaj konkretnega zgodilo (ga je doletela bolezen, nesreča v družini, finančna stiska, so ostali brez obeh staršev in je šel raje takoj fizično delat k privatniku, da je pomagal preživet mlajše brate in sestre, je zapadel v slabo družbo, zloraba drog itd.).
Če pa tega fanta moti, da nima višje izobrazbe oz. če bo ta nujna v prihodnosti zaradi zaposlitve, se pa še vedno lahko loti študija / kakšnega tečaja / večerne šole.
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
to se mu je zdelo nekako sramotno, predvidevam? če se drugače znajde v življenju, potem je pa res čisto vseeno, kakšno šolo ima oz. do katere stopnje. razen, če se tebi zdi to bolj pomembno od vsega ostalega oz. dovolj pomembno, da boš zaradi tega nanj gledala zviška, se bojo začele težave v odnosu. razčisti pri sebi, da boš vedela, kako dalje.
I am not an enigma, just a contradiction!
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
saarijarvi napisal/-a:^ Zakaj lagal? Mogoce tega prej enostavno ni omenil? Ce si je pa zmislil neko srednjo solo in faks je pa malo mimo, ja.
Pri meni bi bilo zelo težko, da tega prej ne bi omenil, ker vsakega človeka ki ga spoznam kmalu vprašam na katerem faksu je bil, pa če sva iz istega kraja na kateri srednji šoli je bil, pa da malo ogovarjaš profesorje... Pri meni je to eno izmed zelo pogostih vprašanj, tako da nemogoče da mi tega ne bi omenil.
- django
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 3. 2013
saarijarvi napisal/-a:^ Zakaj lagal? Mogoce tega prej enostavno ni omenil? Ce si je pa zmislil neko srednjo solo in faks je pa malo mimo, ja.
Saj to je problem ja. Ker sem tak, da sovražim laganje in s tem bi v bistvu že na začetku lagal pri osnovni stvari, čeprav bi samo rad s tem dosegel da me prej bolje spozna, preden si ustvari sliko nekega nesposobneža.
Ampak ne vem...mogoče je to laž, ki se jo na nek način da razumeti, ker je človeku pač nerodno, enako kot nekdo takoj ne pove, če je imel kakšne psihične ali druge probleme v preteklosti. Na žalost se mojega problema ne da prekriti začasno kot te druge, ker je to pač osnovno vprašanje, o problemih pa se razlaga komaj ko človeka dobro spoznaš in vidiš če mu lahko zaupaš. Dvorezen meč...
Ampak vprašanje glede šole pride normalno na prvem zmenku ali pa že pri prvem spoznavanju v klubu na pijači, tako da tega ni možno zavlačevat. In težko je kar takoj na začetku nekoga "šokirat" s tako stvarjo, ko še ni spoznal kaka družba si.
Osebno me niti tako ne moti nižja izobrazba, še posebaj če nje ne bi, bi mi bilo vseeno. Ampak imam občutek, da imajo ljudje vseeno predsodke. Že iz njenega vidika ne bi bilo fino, da bi ji bilo nerodno mogoče pred prijatelji in družino.
- Speer
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 2. 2013
Jaz sem tip in me ne bi motilo pri ženski, ker jo sodim ravno po vsem drugem, kot po tem, če zna integrirat in odvajat. Imam kolega, s katerim sva skupaj šla v srednjo šolo, samo da sm bil jst relativno resen on pa ne in je vmes nehal, znižal standard in se vpisal na drug program, katerega tudi ni naredu, ker pač ni bil resen. Dve leti je delal po vseh mogočih firmah, potem pa ga je srečala pamet in dobil je dober šiht. Danes ima 6 let delovnih izkušenj, šolo dela ob delu in firme se tepejo za njega in njegove kompetence. Torej, kot je že ena omenila, formalna izobrazba ne pomeni kaj dosti, če nisi vsaj malo "street smart"
-
Exit - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 2. 2012
jah def. ni povedu zto kr ga je sram, ker se zaveda d je v današnjem času izobrazba pomembna. mene osebno ne bi motilo. bolj pomembno se mi zdi, če ima oseba začrtane cilje v življenju, ima zaposlitev - torej, da ni luzer. Sicer pa bi, če bi se to razvilo v resno razmerje, malo pritisnila na njega, da gre delat kako šolo...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]