Kaj bi rekla če te fant danes zaprosi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- rose8
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
freaky napisal/-a:rose8 napisal/-a:2. nikjer nisem rekla, da če se ne poročiš ne ljubiš svojga fanta.
Kaj pa je tole:rose8 napisal/-a:če se imata dva rada in se ljubita, jima poroka ne bi smela bit problem, strah al pa kr neki.rose8 napisal/-a:ampak če bi te fant vprašal če bi se z njim poročila, bi rekla ne, samo zato ker ne vidiš bistva oz. imaš druge prioritete? bed...
Točno tako. In čist nč ti ni treba bit bed, ker nimam takšnega mišljenja kot ti. In ja, poroka (sam obred) zame ni prioriteta v življenju in v njej ne vidim smisla. Rada ga bom imela z ali brez lista. Odnos pa je treba graditi skos. In kakšna je razlika med zakonsko in izvenzakonsko zvezo? Razen tega, da je ena uradno zaljubljena, druga pa ne. Ni se potrebno poročit, da spoštuješ svojega partnerja, ga ljubiš in podpiraš. To, kar ti pojmuješ pod bistvo zakona, je bistvo same zveze z ali brez poroke. Obred je samo en dogodek, ki ti ostane v spominu, neka potrditev ljubezni in nekateri to potrebujejo. Jaz pač ne. Ker mi je dovolj, da vsak trenutek z njim potrjuje, da se ujemava. Ali je to tako težko razumeti???
nisem rekla da se nimata rada, če se ne poročita, ampak da jima to ne predstavlja problema. v vsakem primeru se mata še zmir rada.
-
Barbi78 - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 7. 2008
Jaz pa mislim, da je poroka in tista vez, ki se "uradno" zaključi, hkrati pa vez na novo prične na višji frekvenci veliko močnejša v smislu ljubezni, sprejemanja ....
Včasih so bile poroke samoumevne, danes se pa poročijo res tisti, ki partnerja brezpogojno sprejemajo v dobrem in slabem in tu ni poanta obred ali list papirja, ampak preprosto "ozavestitev," da sprejemaš partnerja v celoti z vsemi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi.
Izvenzakonska veza je pa zame samo "probavanje" bo ali ne bo; vsekakor je osnova ljubezem, ampak, kot, da nismo 100% v to ljubezen vez.
Kdor pa vidi v poroki samo list .... še pa nima izoblikovano partnerstvo oz. še ne sprojektiranega svoje življenja v ednini, kaj šele v dvojini.
Poanta poroke je v vsej prej, kot obredu, papirju ....
Včasih so bile poroke samoumevne, danes se pa poročijo res tisti, ki partnerja brezpogojno sprejemajo v dobrem in slabem in tu ni poanta obred ali list papirja, ampak preprosto "ozavestitev," da sprejemaš partnerja v celoti z vsemi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi.
Izvenzakonska veza je pa zame samo "probavanje" bo ali ne bo; vsekakor je osnova ljubezem, ampak, kot, da nismo 100% v to ljubezen vez.
Kdor pa vidi v poroki samo list .... še pa nima izoblikovano partnerstvo oz. še ne sprojektiranega svoje življenja v ednini, kaj šele v dvojini.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
rose8....ti si dejansko stara 16let in razmišljaš o poroki čez 3 leta??
Pri 16-ih sem jaz mel tornado v glavi, in se mi je jebalo za pol sveta, kaj šele da bi razmišljal o poroki...
Kaj bo potem ko boš čez 2 al pa 3 leta odšla študirat v ljubljano, in boš videla da je tam še xyz drugih boljših tipov?
Sicer nimam nič proti vajini poroki, ampak mislim da pri 16. pa človek res težko reče, kaj bo čez tri leta...
...današnja mladina se res spreminja...
Pri 16-ih sem jaz mel tornado v glavi, in se mi je jebalo za pol sveta, kaj šele da bi razmišljal o poroki...
Kaj bo potem ko boš čez 2 al pa 3 leta odšla študirat v ljubljano, in boš videla da je tam še xyz drugih boljših tipov?
Sicer nimam nič proti vajini poroki, ampak mislim da pri 16. pa človek res težko reče, kaj bo čez tri leta...
...današnja mladina se res spreminja...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Barbi78 napisal/-a:Jaz pa mislim, da je poroka in tista vez, ki se "uradno" zaključi, hkrati pa vez na novo prične na višji frekvenci veliko močnejša v smislu ljubezni, sprejemanja ....
Spoštujem tvoje mnenje, a zase lahko trdim, da jaz že imam takšno zvezo, pa čeprav sem še mlada. Vem, da se bo še poglabljala, bo postajala trdnejša in to brez poroke.
Barbi78 napisal/-a:danes se pa poročijo res tisti, ki partnerja brezpogojno sprejemajo v dobrem in slabem in tu ni poanta obred ali list papirja, ampak preprosto "ozavestitev," da sprejemaš partnerja v celoti z vsemi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi.
Ne posplošuj. Jaz partnerja že zdaj sprejemam v dobrem in slabem kljub temu da nisva poročena (tudi zaradi tega, ker sva nekako premlada za skupno življenje).
Barbi78 napisal/-a:Izvenzakonska veza je pa zame samo "probavanje" bo ali ne bo; vsekakor je osnova ljubezem, ampak, kot, da nismo 100% v to ljubezen vez.
Zakon ti ne da nobenega zagotovila, da je to tista prava ljubezen. Čas pokaže svoje in ker se ljudje spreminjamo, se lahko še tako popolna zveza konča v prihodnost, ker imata drugačne prioritete, ki prej niso bile v ospredju. In to pa nima veze, če si poročen.
Barbi78 napisal/-a:Poanta poroke je v vsej prej, kot obredu, papirju
To je poanta vsakega razmerja in ne samo tiste, ki ima papir. Z zakonom se ne spremeni ničesar. Partnerja moraš spoštovati skozi celo zvezo
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Barbi78 napisal/-a:Jaz pa mislim, da je poroka in tista vez, ki se "uradno" zaključi, hkrati pa vez na novo prične na višji frekvenci veliko močnejša v smislu ljubezni, sprejemanja ....
Ja na, jst se ne strinjam glih. Ljudje naj živijo kot jim paše in pred zakonom se izvakonska skupnost enači z zakonsko. Če grem jaz zdele stran od partnerja imam enake težave, kot če bi bila poročena. Imam pravico do deleža premoženja in moram ga tožit, za preživnino za otroka. Razen seveda "ločit" se mi ni treba (govorim zdej o dejanskem papirju). Vse ostalo je enako. In ne vem kako ga sedaj kej manj sprejemam, kot ga bom potem po poroki. Mislim, da bo popolnoma enako. Pač poroke ne postavljam v središče mojega življenja in ne bo naj dogodek...
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
rose8 napisal/-a:celo življenje "zvezana" ...točno to, ljudje se bojijo da bodo mogli bit z enim partnerjem celo življenje oz. jih je strah (če se bodo razumeli, itd.) če imaš fanta zelo rada bi se mogla bit pripravljena tut poročit z njim in on s tabo. če je zate to samo papir je očitno, da dvomiš o ljubezni do njega.
No tole draga moja punčka 16-letna si pa zlo falila.
Jz mam svojga tipa zlo rada, najboljši je od vseh do zdej k sm jih mela al pa poznala. Ampak sm tip človeka, ki se nerad veže na katerem koli področju. In to še ne pomeni, da zdej dvomim v najino ljubezen. Res je, da je lažje it stran od nekoga, s katerim nisi poročen, ampak na vezi se gradi v vsakem primeru - si poročen ali nisi.
Res je pa tud, da ne vem, če sm sposobna z enim in istim človekom preživet celo življenje. Pa kaj? A je boljš, da se dele poročim in se pol mučim in vztrajam in mam zajebano in zamorjeno celo življenje v primeru, da ugotovim, da to ni to - kot je to napisano v svetem pismu? Ker če se ne motim, razveze niso dovoljene v "vašem" življenju.
In ti se misliš poročit pr 19 oz 20ih? Smešno, res. Smem prašat, kam se ti tako zelo mudi? A te je strah, da te ne bo več čakal al kaj?
- rose8
- Komunikatorka
joj, kako vas moja leta motijo, čez tri tedne bom stara 17, če vam kej pomaga. drugač pa jz za razliko od tebe (McLarnovc) nimam tornado v glavi...tebi pa verjamem da si ga imel, sej se spomneš moški ste malo za ženskami.
ko bom šla čez dve leti študirat v lj, nebom tam spoznala nobenga bolšega tipa!!! že zdaj hodim SŠ tja in so tipi tam sam še slabši fuj... s svojim fantim sva skupaj mal več kot dve leti in se odlično razumeva...poročila bi se jutr če bi se lahko... ampak te kr tako. čez kakih 3 let pa sigurno.
ne ni me strah da me ne bo več čakal, skupaj sva se odločila da se bova takrat poročila. vidim da si ti ena tistih ki se boji da bo mogla ostat z enim celo življenje... kaj bi se poročala če imam lahko vsak mesec drugega...tako nekako si razložila zgoraj...
sploh pa meni je vsejeno vsak naj se briga zase!
ko bom šla čez dve leti študirat v lj, nebom tam spoznala nobenga bolšega tipa!!! že zdaj hodim SŠ tja in so tipi tam sam še slabši fuj... s svojim fantim sva skupaj mal več kot dve leti in se odlično razumeva...poročila bi se jutr če bi se lahko... ampak te kr tako. čez kakih 3 let pa sigurno.
Kaychee napisal/-a:rose8 napisal/-a:celo življenje "zvezana" ...točno to, ljudje se bojijo da bodo mogli bit z enim partnerjem celo življenje oz. jih je strah (če se bodo razumeli, itd.) če imaš fanta zelo rada bi se mogla bit pripravljena tut poročit z njim in on s tabo. če je zate to samo papir je očitno, da dvomiš o ljubezni do njega.
No tole draga moja punčka 16-letna si pa zlo falila.
Jz mam svojga tipa zlo rada, najboljši je od vseh do zdej k sm jih mela al pa poznala. Ampak sm tip človeka, ki se nerad veže na katerem koli področju. In to še ne pomeni, da zdej dvomim v najino ljubezen. Res je, da je lažje it stran od nekoga, s katerim nisi poročen, ampak na vezi se gradi v vsakem primeru - si poročen ali nisi.
Res je pa tud, da ne vem, če sm sposobna z enim in istim človekom preživet celo življenje. Pa kaj? A je boljš, da se dele poročim in se pol mučim in vztrajam in mam zajebano in zamorjeno celo življenje v primeru, da ugotovim, da to ni to - kot je to napisano v svetem pismu? Ker če se ne motim, razveze niso dovoljene v "vašem" življenju.
In ti se misliš poročit pr 19 oz 20ih? Smešno, res. Smem prašat, kam se ti tako zelo mudi? A te je strah, da te ne bo več čakal al kaj?
ne ni me strah da me ne bo več čakal, skupaj sva se odločila da se bova takrat poročila. vidim da si ti ena tistih ki se boji da bo mogla ostat z enim celo življenje... kaj bi se poročala če imam lahko vsak mesec drugega...tako nekako si razložila zgoraj...
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
rose8 napisal/-a:joj, kako vas moja leta motijo, čez tri tedne bom stara 17, če vam kej pomaga.Kaychee napisal/-a:No tole draga moja punčka 16-letna si pa zlo falila.
Ja verjamem, da si tko razumela, ampak še zdaleč nism čebelica, ki leta od cveta do cveta in če prej nisi dobr prebrala, naj še enkrat poudarim, da sem se za vsako zvezo zlo potrudila, tud za zdejšnjo se bom. Sam vsi ti hočmo dopovedat, da so trud, spoštovanje, ljubezen, kompromisi itd potrebni brez ali z papirjem. In zelo zelo zelo redki so tisti, ki so od 15.leta naprej celo življenje srečni in oh in sploh. Poznam samo eno punco, ki ima tako zvezo. Vsi ostali so mel prej vsaj nekaj zvez, predn so se ustalil. Zato se mi pa smešno zdi, da pri teh letih trdiš, da je to to... In da so vsi ostali, ki imajo nekaj več izkušenj in se zato nočejo zaletet v neki, neumni al bedni al ne vem kaj vse si pisala v prejšnjih postih.
Ne maram tega, da mi kdo reče, da sem reva al pa da se bojim. Sploh ne. Sm ziheraš, bi rekla. In če pač ne čutim potrebe po tem, se nom silila. Tko jest na to gledam.
Bi te pa rada prašala čez tista tri leta, kako se bo iztekla situacija... Res.
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
rose8 kako pa ti veš da nebo on spoznal katere druge? saj ne da ti ne privoščim, fajn je če nekomu res zaupaš ampak za tri leta naprej pa je skoraj nemogoče vedet kaj se bo zgodilo....
-
McLarnovc - Cosmofrik
rose8 napisal/-a:joj, kako vas moja leta motijo, čez tri tedne bom stara 17, če vam kej pomaga. drugač pa jz za razliko od tebe (McLarnovc) nimam tornado v glavi...tebi pa verjamem da si ga imel, sej se spomneš moški ste malo za ženskami.
Verjamem da imaš še morda 2 al pa 3 leta premalo, da bi razumela moje besede. Vidim da si kar precej vzvišena. Še 1x...nimam nič proti tvojemu razmišljanju, ampak dejtvo je, da se mora vsak enkrat znoret. Če se ne pri 16 al pa 17ih, se pa pri 27ih...
Da ne boš spoznala boljšega pa....kaj pa če bo on spoznal kako boljšo? Saj veš, moški smo malo za ženskami, pa radi kej probamo...
Tako da....saj veš katerega kruha se največ poje, kajne?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Ja jo bomo vprašal čez tri leta..do takrat ti pa jest svetujem, da se posvetiš drugim stvarem, kot pa kako se boš poročila čez tri leta..Jest sm tud z bivšim sanjala koko bova zgradila hiško itd..-in kje sva zdej-vsak na drugi poti, zase lahko rečm,da sm bl srečna
Drgač pa če bo vajina zveza uspela (jest upam da bo), pa res svaka vama čast. Malo je takih, lahko pa da sta vidva res ustvarjena drug za drugega
Drgač pa če bo vajina zveza uspela (jest upam da bo), pa res svaka vama čast. Malo je takih, lahko pa da sta vidva res ustvarjena drug za drugega
Za dežjem vedno posije sonce!!
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
McLarnovc napisal/-a:ampak dejtvo je, da se mora vsak enkrat znoret. Če se ne pri 16 al pa 17ih, se pa pri 27ih...
Premočno dejstvo . Obstajajo tudi ljudje, ki sploh ne čutijo potrebe po norenju, veš?
McLarnovc napisal/-a:Da ne boš spoznala boljšega pa....kaj pa če bo on spoznal kako boljšo?
Tole je pa čisto realna hipoteza, ja, in se strinjam . Ne glede na leta - nikakor ne moreš trditi, da bo obvezno v prihodnosti s teboj še vedno človek, ki ga trenutno ljubiš. Pri teh trditvah je treba bit previden.
-
McLarnovc - Cosmofrik
iluzija napisal/-a:McLarnovc napisal/-a:ampak dejtvo je, da se mora vsak enkrat znoret. Če se ne pri 16 al pa 17ih, se pa pri 27ih...
Premočno dejstvo . Obstajajo tudi ljudje, ki sploh ne čutijo potrebe po norenju, veš?
Če sta se našla dva taka skupaj, potem jima želim vso srečo seveda.
Ampak....sej je z vsakim tako...pri 16ih si vsak misli, da je najpametnejši, pa da drži boga za jajca... Potem čez 3 al pa 4 leta, pa se tem svojim dejanjem samo smeješ, pa si misliš kaka budala si bil...life is bitch, not beach...
- rose8
- Komunikatorka
jz vas vse popolnoma razumem, redki so ki imajo pri mojih letih resno zvezo. vendar midva gradiva zelo močne temelje, toliko sva že skupaj prestala raznih preizkušenj in vse sva rešila. oba sva tudi taka tipa človeka, ki je za resno zvezo in ne le za kakšne avanture.
ker se tiče zvestobe tudi ni problema. tako da ne vidiva ovir da se ne bi poročila...res je, zgodi se lahko karkoli. ampak do zdaj sva vse rešila s kompromisi in tako bo tudi v naprej.
upam da vam bom lahko čez nekaj let povedala da sm se poročila.
nikogar ne obtožujem, če mu je poroka samo en papir, ampak težko razumem to. ljudje smo si različni, hvala bogu!
kljub vsemu še vedno stojim za svojimi prepričanji, in teh nikomur ne vsiljujem. upam da se nisem komu zamirila.
ker se tiče zvestobe tudi ni problema. tako da ne vidiva ovir da se ne bi poročila...res je, zgodi se lahko karkoli. ampak do zdaj sva vse rešila s kompromisi in tako bo tudi v naprej.
upam da vam bom lahko čez nekaj let povedala da sm se poročila.
nikogar ne obtožujem, če mu je poroka samo en papir, ampak težko razumem to. ljudje smo si različni, hvala bogu!
kljub vsemu še vedno stojim za svojimi prepričanji, in teh nikomur ne vsiljujem. upam da se nisem komu zamirila.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]