Kaj bi rekla če te fant danes zaprosi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Vidm, da si bla (rose8 ) vzgojena v verni družini oziroma lahko sklepam iz tvojega pisanja. Spoštujem to. Tud pr nas doma so vsi cerkveno poročeni, vsi mamo zakramente opravljene, ampak z leti pač greš svojo pot ... in jst priznam, od vere se oddaljujem, zato me cerkvena poroka ne gane kej preveč. Civilna poroka ja, cerkvena ne. Pa že civilna poroka stane juhuhu denarja. In ja, poroka dejansko stane. Če ti mislš, da se bosta s tipom poročila in nč za to dala, si se mal zmotla. Razn, če vama bodo starši sponzorji, pol pa aleluja.
In ja, me motijo tvoja leta. Tud jst sm mela fanta pr tvojih letih, tud jst sm govorila nonstop o poroki oziroma sanjala o le-tej, pa sva s fantom nehala par let kasneje, sanje o poroki so pa šle stran že prej.
Če bi me fant vprašu, če bi se z njim poročila ... vrjetn bi rekla ja, ampak civilno oziroma pred matičarjem, cerkveno pač ne. No ja, nikol se ne ve, zato ne bom rekla, da cerkvena poroka odpade, ker se zarečenga kruha največ poje, ampak dejansko bi mu najprej obrazložila, da mi pač ni do cerkvene poroke in to je to. Zato je najbolš dobit kakega ateista
In ja, me motijo tvoja leta. Tud jst sm mela fanta pr tvojih letih, tud jst sm govorila nonstop o poroki oziroma sanjala o le-tej, pa sva s fantom nehala par let kasneje, sanje o poroki so pa šle stran že prej.
Če bi me fant vprašu, če bi se z njim poročila ... vrjetn bi rekla ja, ampak civilno oziroma pred matičarjem, cerkveno pač ne. No ja, nikol se ne ve, zato ne bom rekla, da cerkvena poroka odpade, ker se zarečenga kruha največ poje, ampak dejansko bi mu najprej obrazložila, da mi pač ni do cerkvene poroke in to je to. Zato je najbolš dobit kakega ateista
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz se še nisem pripravljena poročit... Niti slučajno...
Zakaj ne?
- ker nisem prepričana da želim z njim ostati celo življenje
- ker bi se počutila kot da strašno veliko zamujam
- ker mi je preveč do žuranja, letanja,
- se še nisem pripravljena prilagajat
- nisem pripravljena nekej obljubit ker me premakne vsaka sapica
- nimam denarja
In mi je prov nenavadno ko ugotavljam, da so se naši starši pri teh letih že poročali itd...
... nikoli pa ne bom rekla nikoli, ker ne vem kako bom razmišlajala npr jutri. ...
Zakaj ne?
- ker nisem prepričana da želim z njim ostati celo življenje
- ker bi se počutila kot da strašno veliko zamujam
- ker mi je preveč do žuranja, letanja,
- se še nisem pripravljena prilagajat
- nisem pripravljena nekej obljubit ker me premakne vsaka sapica
- nimam denarja
In mi je prov nenavadno ko ugotavljam, da so se naši starši pri teh letih že poročali itd...
... nikoli pa ne bom rekla nikoli, ker ne vem kako bom razmišlajala npr jutri. ...
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
delusional napisal/-a:bedno pa je tudi, ko se neki stari 30 in več poročajo samo zato ker so stari, in ker jih je neka bivša zajebala... torej ni iz ljubezni....
pri 30 so ljudje že stari
kje si pa to pobrala,da se ljudje pri 30-ih poročajo,ker so jih bivše zajebale?pomoje so to leta,ko šele postaneš zrel za poroko
-
*little girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 5. 2008
- Kraj: Where the streets have no name
rose8 napisal/-a:1. čez en mesec bom stara 17. vidim da te leta motijo... zakaj? imam resnega fanta, skupaj sva 2 leti in se nameravava poročiti čez 3 leta.
lej ne bom vam jz razlagala bistva zakonske zveze. mal si preber sveto pismo.
2. nikjer nisem rekla, da če se ne poročiš ne ljubiš svojga fanta. itak da ga. ampak če bi te fant vprašal če bi se z njim poročila, bi rekla ne, samo zato ker ne vidiš bistva oz. imaš druge prioritete? bed...
3. kar se tiče denarja... kdo pravi da moraš povabiti toliko pa toliko ljudi imeti tako pa tako gostijo...nihče. poroka je lahko zelo poceni...
No, očitno si iz zelo verne družine...Tudi sama sem,ampak še vseeno razmišljam s svojo glavo in svetem pismu ne vrjamem vsega! če bi se vsi držali tega kar piše tam notri,potem res ne vem kam bi šel ta svet... ampak ok, spoštujem in te na nek način občudujem,da slediš načelom napisanim v SP.
če hočeš narediti poroko zelo poceni,ne vem kako ti bo to uspelo...ker je že civilna poroka dokaj draga.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Zakaj je civilna poroka draga? Popravite me, če se motim, ampak nekje sem zasledila, da so pred kratkih ukinili takso pri sklenitvi zakonske zveze. Torej je teoretično zastonj.
Drugo vprašanje je pa potem obleka za 300 evrov, pogostitev za 150 gostov, friziranje neveste in vseh njenih družic... Ampak to si boste pa čisto same krive, če boste bankrotirale zaradi takšnega afnanja.
Drugo vprašanje je pa potem obleka za 300 evrov, pogostitev za 150 gostov, friziranje neveste in vseh njenih družic... Ampak to si boste pa čisto same krive, če boste bankrotirale zaradi takšnega afnanja.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ja, sm hotela že jaz vprašat, kje ste dobil podatke, kolk je civilna poroka draga??
Takse ob prijavi na UE ni več, plačaš pa res verjetno nekaj dodatno, če se želiš poročit na kakem gradu ipd.
Mi smo imel pred kratkim civilni obred in matičarja kar na domu, par je za to plačal nekaj 10 €.
Takse ob prijavi na UE ni več, plačaš pa res verjetno nekaj dodatno, če se želiš poročit na kakem gradu ipd.
Mi smo imel pred kratkim civilni obred in matičarja kar na domu, par je za to plačal nekaj 10 €.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
fun napisal/-a:- ker bi se počutila kot da strašno veliko zamujam
Jaz se pa ne bi počutila, kot da nekaj zamujam, ker mislim, da bi lahko s fantom/možem še naprej doživljala vse stvari, ki me veselijo.
Če bi me pa zdaj to vprašal (kar me ne bo ), bi pa hotela najprej doreči nekaj zadev, sicer bi bil odgovor ne.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
rose8 napisal/-a:2. nikjer nisem rekla, da če se ne poročiš ne ljubiš svojga fanta.
Kaj pa je tole:
rose8 napisal/-a:če se imata dva rada in se ljubita, jima poroka ne bi smela bit problem, strah al pa kr neki.
rose8 napisal/-a:ampak če bi te fant vprašal če bi se z njim poročila, bi rekla ne, samo zato ker ne vidiš bistva oz. imaš druge prioritete? bed...
Točno tako. In čist nč ti ni treba bit bed, ker nimam takšnega mišljenja kot ti. In ja, poroka (sam obred) zame ni prioriteta v življenju in v njej ne vidim smisla. Rada ga bom imela z ali brez lista. Odnos pa je treba graditi skos. In kakšna je razlika med zakonsko in izvenzakonsko zvezo? Razen tega, da je ena uradno zaljubljena, druga pa ne. Ni se potrebno poročit, da spoštuješ svojega partnerja, ga ljubiš in podpiraš. To, kar ti pojmuješ pod bistvo zakona, je bistvo same zveze z ali brez poroke. Obred je samo en dogodek, ki ti ostane v spominu, neka potrditev ljubezni in nekateri to potrebujejo. Jaz pač ne. Ker mi je dovolj, da vsak trenutek z njim potrjuje, da se ujemava. Ali je to tako težko razumeti???
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
rose8 napisal/-a:1. čez en mesec bom stara 17. vidim da te leta motijo... zakaj? imam resnega fanta, skupaj sva 2 leti in se nameravava poročiti čez 3 leta.
2. nikjer nisem rekla, da če se ne poročiš ne ljubiš svojga fanta. itak da ga. ampak če bi te fant vprašal če bi se z njim poročila, bi rekla ne, samo zato ker ne vidiš bistva oz. imaš druge prioritete? bed...
3. kar se tiče denarja... kdo pravi da moraš povabiti toliko pa toliko ljudi imeti tako pa tako gostijo...nihče. poroka je lahko zelo poceni...
ja bi rekla ja.. kaj bi mogla rečt ja, samo da bo on srečen? ja verjetno bi se lahko zmenila za kakšen kompromis.. definitivno se pa ne bi poročala cerkveno sploh ne.. al pa kakšne velike poroke pa takle.. ja lahko se zmenva za civilno poroko samo z najbližjimi sorodniki, kej več pa vrjetno ne bi šlo. In še to.. poroka ni nobeno zagotovilo, da bosta ostala skupaj..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Mimi_M napisal/-a: Ni nujno, ne posplošuj!
Seveda lahko imaš razkošno poroko in si ohinsploh vse privoščiš, ni pa nujno; poroka zame ne pomeni avtomatsko cerkvene ohceti z vse kmečko navlako...
Tako se jaz ne bi nikoli poročila, z vso žlahto in vsemi butastimi kmečkimi običaji vred, ob tem se mi želodec obrača, pa brez zamere.
Kaj ti si iz mesta ?
Jz pa komi čakam, da mi postavljajo kolono in uso "kmečko navlako".
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
^^ Kje pa, živim v majhni vasici v hribih, hehe, kdo bi si mislil, a?
Pa so mi te stvari enostavno tako tuje...
Kot sem že rekla, poroko odobravam in sprejemam edino kot nekaj intimnega med dvema, ki pač želita narediti ta korak zaradi sebe, ne pa za vse žlahto in po nekih vnaprej postavljenih normah, ker pač tako mora bit.
Pa so mi te stvari enostavno tako tuje...
Kot sem že rekla, poroko odobravam in sprejemam edino kot nekaj intimnega med dvema, ki pač želita narediti ta korak zaradi sebe, ne pa za vse žlahto in po nekih vnaprej postavljenih normah, ker pač tako mora bit.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Ojoj, jst sem pa mislila, da sem edina čudakinja, ki si ne želi bele obleke in celega cirkusa zraven. jaz imam čist neko mogoče za druge čudno zamisel, ampak meni je pa najbolj všeč. Želim se namreč poročiti glih na deseto obletnico kar sva skupaj (in pravzaprav tudi kar se poznava). In brez vsega in vseh. Samo midva in priči na uradu. Potem za najožje sorodnike (okoli 20) pa kakšno kosilo (bi mogoče raje piknik, ampak ker bi bila poroka pozimi to ne gre). Brez harmonike, brez bebavih iger zapitih sorodnikov, ki se sramotijo. Tega ne maram in se ne grem. Poroke si pa želim, kljub temu, da sem včasih čist obratn govorila. Tko da stvari se spreminjajo in včasih se res najemo našega zarečenega kruha .
(aja pa midva se nimava za stare, kljub temu, da se jaz bližam 30tim, moj pa je že čez )
(aja pa midva se nimava za stare, kljub temu, da se jaz bližam 30tim, moj pa je že čez )
- galathea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
No, jaz se bom poročila oktobra in planirava poroko na tak način, kot je napisala "mily". Cerkvena, civilna, nato pa kosilo v restavraciji, brez nekih harmonkarjev, sramotilnih igric in pijanih gostov, ki še dolgo v noč nočejo nikamor. Stara sva 27 (jaz) in 29 (on).
Zivljenje je lepo...
- rose8
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
*little girl* napisal/-a:rose8 napisal/-a:1. čez en mesec bom stara 17. vidim da te leta motijo... zakaj? imam resnega fanta, skupaj sva 2 leti in se nameravava poročiti čez 3 leta.
No, očitno si iz zelo verne družine...Tudi sama sem,ampak še vseeno razmišljam s svojo glavo in svetem pismu ne vrjamem vsega! če bi se vsi držali tega kar piše tam notri,potem res ne vem kam bi šel ta svet... ampak ok, spoštujem in te na nek način občudujem,da slediš načelom napisanim v SP.
če hočeš narediti poroko zelo poceni,ne vem kako ti bo to uspelo...ker je že civilna poroka dokaj draga.
no moja družina ni tako verna, ampak hotla sm rečt da boš v SP našla kej napisan o teh stvareh. se pa strinjam kar si napisala zgoraj o SP. poročiš se lahko poceni, če se le znaš organizirat, sej sama se ne mislem poročit poceni...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov