Kaj bi naredili vi?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

neflvos
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neflvos » 11. Apr. 2010 5:39

šla bi na sprehod in mu tam razložila, da se sva lahko samo prijatelja in nič več. Tako ga vsaj ne bo tako zelo prizadelo, če mu zlažeš, da nimaš časa.
vse bo, vse bo samo nas ne bo :P
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Apr. 2010 7:17

neflvos napisal/-a:šla bi na sprehod in mu tam razložila, da se sva lahko samo prijatelja in nič več.

to je pa največja napaka, ki jo lahko narediš. potem, ko ga boš "prizadela", ga boš morala še nekaj časa gledat preden prideta s sprehoda.

če že človeka moraš prizadeti, to storiš tako, da se lahko takoj odmakneš.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 11. Apr. 2010 13:44

Kaj je tvoj bivši neumen oz. ima alzheimerjevo, da mu moraš stalno ponavljat, da sta šla narazen in da ne bi bila več skupaj?

To kar pa on počne pa je vabilo na zmenek. In ti se zdaj odločaš al bi šla na zmenek al ne. Ne vem, kaj imate punce v navadi, da greste na zmenek, da bosta tipu rekle, da ne bi bile z njim?
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 12. Apr. 2010 17:36

Če, ponavljam, če bi že šla na rojstni dan, bi šla s prijateljico, pa še to ne za dolgo.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
Uporabniški avatar
beniaminnie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a beniaminnie » 13. Apr. 2010 0:02

Če on še ni prebolel, ti pa nočeš biti več z njim, je potrebna distanca vsaj toliko časa, dokler on dokončno ne preboli. Torej ne, jaz ne bi hodila na njegov rojstni dan ali kamorkoli, kjer bi bila skupaj v družbi, pa tudi drugače za nekaj časa ne bi imela stikov z njim.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 14. Apr. 2010 1:33

kaj pa če,obadva hočta bit skp....ampk vesta da to še nekej let ne bo funkcjoniralo??....in se prou vlečeta stran en od druzga....

??
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 14. Apr. 2010 9:53

chiqqa napisal/-a:kaj pa če,obadva hočta bit skp....ampk vesta da to še nekej let ne bo funkcjoniralo??....in se prou vlečeta stran en od druzga....

??

Tega ni. Al deluje tukaj, sedaj, pričakovanja v smislu ''zdaj še nisma zrela, da bi bila skupaj, nekoč pa bova'' ali karkoli v tej smeri je pa čisti larifari. In potem kaj, stagnirati nekaj let, da bo končno prišel čas, ko bi lahko stvar zalavfala? It ain't gonna happen.

Jaz na mestu avtorice teme ne bi nikakor šla na ta rojstni dan; prvič, ker mogoče njegova zaljubljenost sploh ni nujno zaljubljenost, ampak je mogoče enostavno pogruntu da mu je malo dolgčas in drugič ker it na njegov rojstni dan, mu povedat da nimaš namena bit (seveda če sem se v ''prvič'' zmotila in je tip res zaljubljen) z njim je prav grdobija. Lagat, zakaj ne moreš prit pa tud ni lih hvale vredna olika; pač mu že prej poveš da se ti zdi bolje, da ostaneta na neki distanci, da mu želiš vse najboljše in naj lepo praznuje, ampak da tebe ne bo.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Apr. 2010 10:20

Meni se zdi stvar čisto preprosta. Če ti je še vedno kaj do njega, pojdi na ta rojstni dan, če pa ti ni in je interes samo še iz njegove strani, pač ne pojdi. Kje je problem?
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 14. Apr. 2010 11:02

Mater komplicirate. Če nočeš bit z njim greš ravnotako lahko tja vsa nasmejana kot do kakega prijatelja, ravnaš z njim tako kot s kakim drugim prijateljem in si odmisliš v glavi, da bi lahko kaj več imela. Tudi on bo to kaj kmalu zakapiral, da bo ostalo samo pri tej stvari in nič več.

Nevem zakaj se je treba dobesedno izogibati teh bivših in tako dalje men ne bo nikoli jasno. Tudi, če predvidevaš, da kaj čuti do tebe pa kaj poj!? Če je faca in uredu človek ne vidm potrebe, da se mu izogibaš.

Pojdi tja, kupi mu simbolično darilo, povej mu da si se lepo imela in da je sicer prijeten človek a do njega ne gojiš posebnih čustev ter da sta lahko prijatelja in da če mu bo še kdaj dolgčas te lahko kamot pokliče ali ti njega. Simpl ane?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Apr. 2010 14:02

Ampak, kakor jaz razumem, je tip izrazil željo, da bi onadva sama nekaj skupaj počela za njegov RD (sprehod, pijača,...). Ni je povabil na neko večjo žurko. To je drugače, ne moreš na sprehodu v dvoje špilat flegmatika, ki je prišel kar tako malo pogledat, usput.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 14. Apr. 2010 15:15

Ideja uber smrdi. Ne tega delat. obupan dec + mercy date = katastrofa.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 14. Apr. 2010 17:27

Sem zavrnila bivšega ko mi je želel za dan žena prinesti vrtnico pa sem vedela, da če jo vzamem bo v njemu zrastlo novo upanje (še večje)... povedala sem mu, da je ne morem vzeti in tudi zakaj (beri zgoraj), ampak vem da sem naredila prav.
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
marjetiCCa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a marjetiCCa » 14. Apr. 2010 21:56

na tvojem mestu ne bi hodila nikamor z njemu. sama sem bila pred leti v podobni situaciji.. me je bivši s katerim sem bila v zvezi nekaj let povabil na prijateljsko kavo.. na začetku je blo sicer še vse ok, kasneje je pa začel že obujat spomine in kako bi lahko spet probala, itd itd itd. brezveze ti je hodt, če si sama trdno prepričana, da z njemu nočeš met več opravka. ker on bo povabilo uzel kot šanso, da te proba prepričat, pregovort ali pa samo napeljat na to, da boš spet začela razmišljat o njemu.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Apr. 2010 21:56

Trnovcan napisal/-a:Mater komplicirate. Če nočeš bit z njim greš ravnotako lahko tja vsa nasmejana kot do kakega prijatelja, ravnaš z njim tako kot s kakim drugim prijateljem in si odmisliš v glavi, da bi lahko kaj več imela. Tudi on bo to kaj kmalu zakapiral, da bo ostalo samo pri tej stvari in nič več.
Sploh ni nujno.
Lahko mu zbudi še več upanja na ponovno zvezo, lahko da sploh ne bi hotel slišat o tem, da ni šans .. najboljš je prekint stike, vsaj začasno, dokler so še kakšna čustva z ene ali druge strani.

Trnovcan napisal/-a:Nevem zakaj se je treba dobesedno izogibati teh bivših in tako dalje men ne bo nikoli jasno. Tudi, če predvidevaš, da kaj čuti do tebe pa kaj poj!? Če je faca in uredu človek ne vidm potrebe, da se mu izogibaš.
Erm, men je pa to kr mal sebično..ostat prijatelj z bivšim in jim potem svojo novo srečo metat pod nos?
Oz., tale rek mi je posrečen: "staying friends with an ex is like keeping a dead dog."
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 15. Apr. 2010 11:54

Ne, ne... Univerzalne resnice, bodisi ostat oz. ne ostat, prijatelj z bivšim partnerjem ni.

Odvisno od vsakega posameznika oz. "zrelosti" (čeprav imam občutek, da se zadnje čase beseda "zrelost" že rahlo zlorablja), če je sposoben z nekom, ki je bil v ljubezenskem odnosu ostat v prijateljskem. Pa ne mislim zdaj neko prijateljstvo, ko sam čakaš, da ona pusti svojega fanta, da boš lahko spet ti šel v akcijo ampak dejansko kolegialen odnos.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov