kaj bi naredile ve...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
*purple* napisal/-a:sej sm prebrala, sm tud napisala bolj na splošno use skupaj.sam v prvem tvojem postu sem dobila filing, kot da si jo porinla med tiste katere si opisovala.če ni tako, se ti opravičujem, moje mnenje pa ostaja enako.
Prav v tem je problem. Dobiti filing ob prebranem. Bolje je samo brati.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
MsN a bo pol, ko bo otrok ze rojen in ga bo mamica mela neizmerno rada sploh se VAZNO kaksen je biu razlog za otroka?! neki takega sem hotla povedat.
in tut ce je ful velika zelja, ni nujno da bo po rojstvu vse kul.
seveda ne zagovarjam naj majo otroke tiste punce ki si jih sploh ne zelijo, ampak ce si ga ena ZELI, pa samo druge niste prepricane a je ta njena zelja zares pristna (lol, kdo lahko sploh drug razsoja o tem?), ni vazno, najbrz ga ne bo vrgla stran ko se rodi. kot da ce si ga fuuul zelis, mas pa potem garancijo da se ga ne bos nikol navelical/a (karakirano).
jullia_ meni se pa res zdi kot da mu je samo enkrat, dvakrat omenila, on ji je povedal kako pa kaj (da noce, to z dnarjem, ipd.) in to je blo to ker drugace najbrz zdaj ne bi mela tega problema, ce bi ona ze prej to vse vedla. al pa jo je res sele zdaj zacelo toliko motit, to je pa drug problem
in tut ce je ful velika zelja, ni nujno da bo po rojstvu vse kul.
seveda ne zagovarjam naj majo otroke tiste punce ki si jih sploh ne zelijo, ampak ce si ga ena ZELI, pa samo druge niste prepricane a je ta njena zelja zares pristna (lol, kdo lahko sploh drug razsoja o tem?), ni vazno, najbrz ga ne bo vrgla stran ko se rodi. kot da ce si ga fuuul zelis, mas pa potem garancijo da se ga ne bos nikol navelical/a (karakirano).
jullia_ meni se pa res zdi kot da mu je samo enkrat, dvakrat omenila, on ji je povedal kako pa kaj (da noce, to z dnarjem, ipd.) in to je blo to ker drugace najbrz zdaj ne bi mela tega problema, ce bi ona ze prej to vse vedla. al pa jo je res sele zdaj zacelo toliko motit, to je pa drug problem
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
red_rose napisal/-a:...MsN a bo pol, ko bo otrok ze rojen in ga bo mamica mela neizmerno rada sploh se VAZNO kaksen je biu razlog za otroka?!
S kom pa naj ga ima, če ga on noče Naj mu skriva, da ni zaščitena in ga preseneti z novico, da je noseča
Ena je že lepo napisala pred mano, da če se glede tega ne strinjata oz. imata različne želje, je najbrž njuna skupna prihodnost pod vprašajem.
Tako navzkrižje interesov je zelo težko rešeno, ne da bi bil eden za nekaj prikrajšan - za pravico, da si ne želi otroka ali pa za pravico oz. željo po otroku.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
MIYA, jst bi na tvojem mestu tipa lepo vprašala oz. mu reka, da želim enkrat za zmeraj rasčistit s tem kako bo z naraščajem. Če ne bo za in, če ti ne boš pripravljena počakati mu pač povej, da je očitno najboljša opcija ta, da se razideta. Ampak ne reci mu tega v stilu ultimata (kao - otrok, al pa spokaj).
Ne zdi se mi fer, da bi ti zaradi njega čakala na nekaj kar si močno želiš ter bila za to prikrajšana in obratno. Ni fer, da bi bil on prisiljen v očetovstvo, ki si ga ne bi želel (vrjetno bi se to odražalo tudi na njegovem odnosu do otroka). Sej se lahko imata rada in super, fino, fajn, ampak meni se zdi to kr zaje*bana stvar in jst sm skor zihr, da pri meni pač nebi zlaufalo.
Mislim, da je še dosti tipov, ki si želijo otroka - in obratno - žensk, ki si ga ne. Ne pričakuj pa, da boš z morebitnim novim partnerjem imela otroka takoj, "nov" pomoje itak ne bi bil takoj za - oz. debata o otroku mislim, da ni prvotna tema pogovora z novim partnerjem, pa tudi tebi se bo mogoče želja ustavila. (Pol pa bi ti celo bilo žal, da nisi čakala svojga...Začaran krog)
Ne zdi se mi fer, da bi ti zaradi njega čakala na nekaj kar si močno želiš ter bila za to prikrajšana in obratno. Ni fer, da bi bil on prisiljen v očetovstvo, ki si ga ne bi želel (vrjetno bi se to odražalo tudi na njegovem odnosu do otroka). Sej se lahko imata rada in super, fino, fajn, ampak meni se zdi to kr zaje*bana stvar in jst sm skor zihr, da pri meni pač nebi zlaufalo.
Mislim, da je še dosti tipov, ki si želijo otroka - in obratno - žensk, ki si ga ne. Ne pričakuj pa, da boš z morebitnim novim partnerjem imela otroka takoj, "nov" pomoje itak ne bi bil takoj za - oz. debata o otroku mislim, da ni prvotna tema pogovora z novim partnerjem, pa tudi tebi se bo mogoče želja ustavila. (Pol pa bi ti celo bilo žal, da nisi čakala svojga...Začaran krog)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
ja. me forumašice težko sodimo takšno situacijo. vsaka pač izhaja iz sebe oz. se poskuša sama postaviti v podoben položaj. jaz bi menda itak že prej znorela, če bi tako "nekoristno" vlagal denar v spojlerje! saj ne rečem, naj ima hobi. a to je drag hobi. ne bi raje šla kam na počitnice??? za ta denar...
no kakorkoli.
mene zanima slednje. dobila sem občutek, da še ne živita skupaj. torej naj ti bo to prvi korak (in ne zanositev in šele nato skupaj živet, ker... uf. to ni gut.) ne smeš prehitevati stvari. kakšno leto najmanj moraš živeti s človekom, da spoznaš, ali lahko z njim shajaš. jaz bi mu torej na tvojem mestu predlagala skupno življenje. potem pa naprej. poooččččaaaaasssi.
do takrat pa si najdi kakšen hobi! služba- spanje- hrana- sex. no go. itak da ti nekaj manjka! morda pa to sploh ŠE ni otrok.
no kakorkoli.
mene zanima slednje. dobila sem občutek, da še ne živita skupaj. torej naj ti bo to prvi korak (in ne zanositev in šele nato skupaj živet, ker... uf. to ni gut.) ne smeš prehitevati stvari. kakšno leto najmanj moraš živeti s človekom, da spoznaš, ali lahko z njim shajaš. jaz bi mu torej na tvojem mestu predlagala skupno življenje. potem pa naprej. poooččččaaaaasssi.
do takrat pa si najdi kakšen hobi! služba- spanje- hrana- sex. no go. itak da ti nekaj manjka! morda pa to sploh ŠE ni otrok.
-
¤Tigrica¤ - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2009
Men se zdi, da si si ze sama delno odgovorila na zastavljeno vprasanje... Zdj ali se bs ti sprijaznila s tem, ter cakala 10 let, da se on odloci imet otroka ce bo seveda takrat ze za to... ali je to zgolj izgovor, da te malo pomiri,v bistvu pa otrok nima namena imet... ali pa druga manj prijetna situacija, da zakljucis zvezo in si najdes taksnega, ki ima podobno razmisljanje glede druzine ter podobne interese kar se tega tice..
-
MIYA - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2007
snezinka* napisal/-a: sj vrjetn ne bo še 10 let tvoj zdajšnji delu faxa in isku službo, mal pretiravaš ne? kokr vem je treba pr 27-ih končat?! (10 let se mi zdi pretiravanje no, razen če ma namen delat magisterij pa dokotrat, kar se pa itak dela ob delu). praš ga kdaj si jih on želi, v roku kokih let, če ga še nis.
ja bo delal fax še 10 let oz.naprej kamorkoli bo že šel-zakaj? ker študira medicino,in je 5 letnik,in če malo poznaš to šolo veš, da je 6 letnikov medicine pa pol naprej za katerokol smer medicine se odloči.
In ja,sva se pogovarjala o tem in mi je jasno dal vedet,da pred 30. ni šans itd.
-
MIYA - Sramežljivka
MsN napisal/-a:MIYA napisal/-a:Nič nebi zgubila oz.bila prikrajšana za kaj, ker ven ne hodim že dolgo ne, sem skos doma oz.delam in mi prav manjka nekaj novega v življenju,nova stopnička v življenju...
Pa si prepričana, da si zares želiš otroka? Ali ti pač trenutno manjka nečesa novega, razburljivega, samo tvojega? Ne vem, če je otrok ena sama popestritev ... Zadeva seže še malce dlje in globlje.
veš, nisem jst ena frajla k ji od dolgčasa neki dogaja, dost sm odrasla da vem pomen življenja in vem da imeti otroka ni neka igrica,ampak del tvojega življenja in da je to velika odgovornost itd. In ja,seže globoko in dlje,vse to se zavedam.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
MIYA napisal/-a:MsN napisal/-a:MIYA napisal/-a:Nič nebi zgubila oz.bila prikrajšana za kaj, ker ven ne hodim že dolgo ne, sem skos doma oz.delam in mi prav manjka nekaj novega v življenju,nova stopnička v življenju...
Pa si prepričana, da si zares želiš otroka? Ali ti pač trenutno manjka nečesa novega, razburljivega, samo tvojega? Ne vem, če je otrok ena sama popestritev ... Zadeva seže še malce dlje in globlje.
veš, nisem jst ena frajla k ji od dolgčasa neki dogaja, dost sm odrasla da vem pomen življenja in vem da imeti otroka ni neka igrica,ampak del tvojega življenja in da je to velika odgovornost itd. In ja,seže globoko in dlje,vse to se zavedam.
LOL saj si tudi nekatere ženske pri 34ih zaželijo otroka zaradi potrebe po neki čustveni zapolnjenosti.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- Gost
Meni se zdiš glede na odgovore v tej temi precej eksplozivna in 'freh' ... Umiri konje. Ljudje se odzivamo in ti odgovarjamo na tvoje vprašanje. Vprašanje, na katerega ni enega in edinega odgovora. Če si taka pred tipom, verjamem, da ne razmišlja o otroku (tole je pretiravanje in hec, a vseeno ...)
-
MIYA - Sramežljivka
red_rose napisal/-a:
res sem mu že 2x omenila to, povedu mi je zmeri isto, oz.povedu ja-na hitr način se skrega z mano, sploh noče slišat o tem nič.
res pa je,da 3 leta nazaj o tem nisem premišljevala tako resno kot sedaj, v 3 letih sem jaz imela življensko izkušnjo, ki me je postavila na realna tla in sem se začela zavedat pomena življenja in vse kar se vrti okoli njega.
in če bi jaz tax tako razmišljala kot sedaj, seveda nebi bla skupaj,ampak to je prišlo žal kasneje, jaz sem odrasla on pa ni, pa še dolgo ne bo..
-
MIYA - Sramežljivka
MsN napisal/-a:Meni se zdiš glede na odgovore v tej temi precej eksplozivna in 'freh' ... Umiri konje. Ljudje se odzivamo in ti odgovarjamo na tvoje vprašanje. Vprašanje, na katerega ni enega in edinega odgovora. Če si taka pred tipom, verjamem, da ne razmišlja o otroku (tole je pretiravanje in hec, a vseeno ...)
ne ni tako , sj sm vesela vaših odgovorov,tako pozitivnih kot negativnih, samo res sem v takem položaju, da..ne vem no..ni tako lahko kot pišete...
pa nisem taka pred tipom no....sploh ne....jst čist lepo napeljem na to temo,ne začnem kr težit taka pa res nisem.
-
MIYA - Sramežljivka
claire napisal/-a:ja. me forumašice težko sodimo takšno situacijo. vsaka pač izhaja iz sebe oz. se poskuša sama postaviti v podoben položaj. jaz bi menda itak že prej znorela, če bi tako "nekoristno" vlagal denar v spojlerje! saj ne rečem, naj ima hobi. a to je drag hobi. ne bi raje šla kam na počitnice??? za ta denar...
no kakorkoli.
heh,veš kaj je smešno,ko si omenila počitnice ? da pri njemu ni variante da bi šel z mano na počitnice, ga ne spravš, prav da bi znoru da bi bil 1 tedn nekje, bi umru od dolgčasa pa take...tko da midva na morje skp ne hodva, no za en dan se že spraviva skp, za dlje pa hodim kar sama oz.s koelgico.
ne,ne živiva skupaj, zakaj ne? ker on noče od doma (kot nekakšen mamin sinko je), jaz pa tja ne gem ker se z njegovimi ne zastopimo dobro. tko da je tle res problem...sicer bi pri meni lahko živela, ker imamo veliko hišo in veliko placa,tako da stanovanje ni problem..samo noče...drugače pri meni prespi kak vikend,pa čisto vredu skupaj shajava...hobi? sj mam hobije...sam še zmer to ni to...
veš mogoče še ne razumeš kako je če si želiš otroka,nekaj kar bo res tvoje,in bo raslo v tebi...odraščalo s tabo skozi življenje itd. neki najlepšga.
- Gost
Meni je zanimivo sledeče: ti si želiš otroka. Tebi je cilj otrok. Osebno pa se mi zdi, da si bom nekoč (mogoče, verjetno, upam da) zaželela NAJINEGA otroka. Ne otroka kot takega. Tukaj pa izgleda, kot da ti želiš otroka ne glede na tipa, s katerim boš do njega prišla. Moški je samo sredstvo do cilja.
Sicer pa navajaš različne dileme vajine zveze: nimata podobne vizije prihodnosti, skupnega gospodinjstva, preživljanja počitnic, ti ga vidiš kot maminega sinka ... Očitno je pod idejo 'on noče otroka, jaz pa' še več razhajanj med vama.
Sicer pa navajaš različne dileme vajine zveze: nimata podobne vizije prihodnosti, skupnega gospodinjstva, preživljanja počitnic, ti ga vidiš kot maminega sinka ... Očitno je pod idejo 'on noče otroka, jaz pa' še več razhajanj med vama.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]