Je to stalkerstvo?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 01. Sep. 2012 19:04

No, pirodoksin, potem si pa dobil točno to, kar si iskal. :D (What goes around comes around, anede. ;))
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 02. Sep. 2012 11:53

slovenc79 napisal/-a:ja imaš pa folk ki si jim všeč ampak se delajo nedosegljive ker jim laska če nekdo hrepeni po njih ;)

Taki, ki se delajo nedosegljive pred osebo, ki jim je všeč, ne ignorirajo v celoti, pustijo pa, da se človek vsaj malo potrudi - oz. se vsaj želijo prepričati, če se sploh bo. Totalen ignor na celi črti pa v prevodu ne pomeni nič drugega kot "ne zanimaš me, hvala".

in ja, če ti ne odpiše, pomeni da ne bo nič. čeprav nevem kaj je tok težko rečt "ne zanimaš me, sori" sam dobr..

Ignorirati nekoga = ne zanimaš me, sori.

ampak, če pa ti odpiše po pol leta "ej ti si mi enkrat sporočilo poslal. kako si kej?" ti pa tud ni treba odgovarjat. bo izpadel ignoratnstki moški prasec, ampak jebiga :)

Dvomim, da mu bo kdaj pisala, če mu zdaj ni odpisala niti na eno sporočilo. To bi mogoče naredila, če bi si vsaj malo pisala z njim in pokazala trohico zanimanja, če že ne pravi interes.

Fant je postoril dovolj in s tem (še) ni izpadel stalker. Lahko pa kot tak kaj hitro izpade, če ji bo še naprej pisal, ker je jasno, da punca ne goji zanimanja zanj. Veselo na lov za drugimi puncami. :wink:
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 03. Sep. 2012 13:17

^^ Si si kar sam odgovoril.
Ko se je to zgodilo meni (pač, da mi je začel na fb pisarit kak fant, ki me ni zanimal) sem se pač obnašala isto. Itak to izgleda tako,da se začne s casual chatom oz. pripravljanjem terena, ko se punca odzove pa "navali narode".
In ja, meni je bilo bedno pojasnjevat, da me ne zanima. Ajde, me klikne prvič (se odzovem), drugič (tudi), tretjič...potem mi pa postane jasno kam pes taco moli in se v nadalje raje ne pogovarjam več (pač sem za to osebo off line) ali karkoli. Saj zna sešteti dva in dva.
In ja, vem, verjetno bi si vsak zaslužil pojasnilo... Ampak, se ti včasih preprosto ne da zgubljati energije s tem (sploh, ker vem, da bi porabila dan in pol, da bi sestavila pojasnilo, ki bi se mi zdelo primerno (torej jasno a ne ostro, nesramno)).

Tako da ja - she's just not that into you...
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 03. Sep. 2012 17:00

samo ne jemlji tega kot samoumevno, da zna sešteti dva in dva. eni ne znajo :D
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 03. Sep. 2012 17:07

@žuža: ja no js upam tut da ti bo otrok crkoval v bolnici da bo policiji samoumevno, da že veš, da je imel nesrečo in da greš v bolnico. Pač je bedno policajem klicarit in razlagat ljudem, da je njhihov otrok imel hudo nesrečo in da so ga po kosih peljali v bolnico. In ja, vem, verjetno bi si vsak zaslužil pojasnilo... Ampak, se ti včasih preprosto ne da zgubljati energije s tem (sploh, ker vem, da bi policajka porabila dan in pol, da bi sestavila pojasnilo, ki bi se mi zdelo primerno (torej jasno a ne ostro, nesramno)).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Sep. 2012 21:28

^^lol, a ti si bil pa že mal prevečkrat zavrnjen, kaj, da tako zagrenjenost zdej tuki stresaš :P
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 04. Sep. 2012 3:30

ne bi glih življenjepisa tu pisal :)
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 04. Sep. 2012 14:15

@vrocamucka

Primer si dal sicer tak, da ti najraje ne bi odgovarjala, ampak pa dajmo še enkrat. Da ti bo mogoče kapnilo, da pa nisem TAKO slaba oseba, da bi mi želel "da mi otrok crkuje v bolnici". (Lep besedni zaklad mimogrede.)

Na prijateljevem pikniku spoznam fanta, ki je sicer čisto prijeten - ampak samo prijeten. V naslednjih dneh mi pošlje prošnjo za prijateljstvo na facebooku, ki ji sprejmem. Potem me prvič klikne in se začne tak "ice breaking" pogovor: "Živjo, se me spomniš...kako si kaj?...vredu, zadnje dneve blablabla, kako si pa ti?...ma tudi vredu...imaš še kakšen izpit zdajle?..." Pač, vredu se pogovarjava ampak pogovor je tak - mlačen; nič ni na vidiku, da bi mi dečko postal noro všeč. Seveda na tej točki še tudi sama ne morem kar zaključit, da sem pa jaz njemu, da se razumemo. :D
V naslednjem tednu, dveh me nato še nekajkrat klikne, pri čemer meni že lahko postane jasno, da:
a) se dečko zanima zame
b) je brez prijateljev
Za voljo pojasnila, recimo, da je verjetnejše tisto prvo. ;) Vsakič je pogovor brezvezen. On ne pride kaj dalj od vremena, faksa, športa... jaz se pa tudi ne trudim, ker se mi zdi prisiljeno.
Torej, ko me klikne že n-tič v parih tednih in jst napišem "sori, nekam šibam, in grem hitro off-line" in sem potem mogoče zanj vedno off-line - bi mu morala po tvoje napisat hudo obrazložitev, da se mi ne da z njim pogovarjat? Daj razloži mi prosim, kaj bi ti želel v taki situaciji. Človeka praktično NE POZNAM, niti ne vem, kaj bi rad od mene - KAJ naj mu torej pojasnim?
Ne gre se za to, da bi z nekom dejansko karkoli imela in potem preprosto skenslala brez razlage...
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 06. Dec. 2012 3:03

aaaaaaa, ker beden preblisk sem mel zdaj - v kratkem se mi je večkrat zaporedoma zgodilo, da mi je sporočilo poslal nekdo, ki ga nimam med frendi in ki ga prej nisem kontaktiral - in facebook je tako "pameten", da ta sporočila od "neprijateljev" sortira posebej in ti jih sploh ne prikaže kot novo sporočilo (to vidiš šele pol, če izrecno klikneš na "others").
navsezadnje je bla lahk stvar čist tak bedna. možno je vse. drek, res nimam sreče.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 06. Dec. 2012 5:33

in kdo je bil ta nekdo, ki ti je pošiljal sporočila in kaj ti je pošiljal?
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 06. Dec. 2012 12:55

ta nekdo, ki jih je pošiljal meni, so bili ljudje iz določenih skupin na fb (skupina nekega društva in pol si pošiljamo razne stvari med sabo, če kdo kaj rabi). pač teh sporočil včasih ne vidim in morda je fora v tem, da mi dotična ženska, o kateri sem govoril v OP, ni odpisala zgolj zaradi tega, ker ni vidla sporočila.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 06. Dec. 2012 13:19

^^ Saj na FB se ti zdaj napiše, ali / kdaj je naslovnik odprl sporočilo, mogoče lahko tam preveriš, če še enkrat pogledaš svoje poslano sporočilo ;) (nisem prepričana sicer, ali je bila ta opcija na FB že v septembru).

EDIT: aha, sem šla pogledat na FB (ojej, jaz imam tud 30 sporočil tam, pa nisem vedela :D), ampak to sortiranje na sporočila prijateljev in ostalih se je pomoje uvedlo šele sredi oktobra, odkar imamo nov izgled zasebnih sporočil ;) prej tega ni bilo, se mi zdi, vsaj za starejša sporočila vem, da sem jih normalno dobila, zdaj so pa med Other uvrščena.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 06. Dec. 2012 14:03

o fak pa res ni sporočila prebrala neeeeeeeee. to, da vidiš, če je prejemnik prebral sporočilo je takrat sigurno že blo (pregledal sem par sporočil pred tem in tam to piše). drek
kaj naj zdaj naredim?
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 06. Dec. 2012 14:05

zbrišeš sporočila brez, da jih vidi (mislim, da se to da) in ponovno pišeš. Na sveže.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 06. Dec. 2012 14:11

^^ Res? Na FB se ne da izbrisat, se mi zdi :nixweiss: Oziroma lahko zbrišeš iz svojega inboxa, kar pa ne povzroči, da se izbriše tudi v naslovnikovem :/ Vsaj ponavadi je bilo tako, mogoče so kaj spremenili :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov