Je to ljubezen?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Okt. 2009 0:39

Iskanje punce prek interneta se mi zdi čisto OK, ampak jih boš rabil še mnogo spoznati, preden boš našel primerno.

Ta, s katero imata opisan odnos, definitivno, niti pod razno, na noben način, ni primerna.

Primerna ženska se od neprimerne razlikuje v tem, da te bo odnos z njo osrečeval, ne pa trpinčil.

Odnos, ki ga imaš z njo, je enostranski. Je odnos živega človeka s truplom.

Ona je bila kot majhna verjetno zmerjana in pretepana, mogoče celo posiljena. Ti bi ji lahko pomagal, če bi ona hotela tvojo pomoč, ampak je noče. Po vsem napisanem sodeč ji sploh ni do življenja. Ona samo čaka na smrt. Je popolnoma apatična.

Lepo te prosim, ne vztrajat s tako osebo pa imet morebiti z njo še kakšnih otrok, ki bi potem odraščali ob takšni mami.

Potrpi še nekaj let v iskanju ženske, ki te bo osrečila.

Verjemi, da te bo.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Okt. 2009 0:44

FlyingMyth napisal/-a:Ko sem ji povedal da razmišljam o ločitvi, se je prestrašila in si "kot otrok" pokrila uha in obrnila stran ter mrmrala.

Ko sem ji povedal da hočem pavzo je malce trznila in me vztrajno spraševala zakaj rabim 14 dni.

OK, torej nekaj še živi globoko pod ledom.

Edina alternativa temu, da jo pustiš, je to, da začneta oba skupaj redno hoditi k terapevtu.

K kakšnemu dobremu. Odličnemu.

Če ona tega ne sprejme, jo pusti.

Če gre enkrat ali parkrat in potem noče več, jo pusti.

Ljudje niso avtomobili. Avtomobil lahko odpreš pa popraviš in deluje v redu. Človeka ne moreš. Človek se lahko popravi samo sam. Če se noče, je škoda tvoje sreče.

Razmisli o tem. Če imaš pred sabo še 50 let življenja; in če boš žensko, ki te bo osrečevala, spoznal v povprečju po 2 letih potem, ko se s to razideš; potem imaš pred sabo še 48 let potencialne sreče.

Vsak dan, ko vztrajaš s to žensko, je en dan tvoje prihodnje sreče manj.

Ne delaj tega sebi, svojim bodočim otrokom, in partnerki, ki je še ne poznaš, a jo boš nekoč ljubil, in ki te nekje čaka.
FlyingMyth
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingMyth » 28. Okt. 2009 0:52

Alwaleed:

Waw ta tvoj komentar me je res odpihnil v drugo sfero.

waw...res.. Sploh ker se hkrati strinjam s tabo in si mi hkrati predstavila tudi nov pogled na celotno situacijo.

Res Hvala za ta komentar.
Ko ti punca zapusti in reče saj sva lahko prijatelja je tako kot da bi ti umrl pes in bi mama rekla da ga lahko vseeno obdržiš.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 28. Okt. 2009 1:21

FlyingMyth napisal/-a:Tysia:

Ja ti dam prav. Moja odvisnost je odvisnost od odnosov. Saj sem kot otrok doživel premalo vidne ljubezni s strani mame. Od tu tudi strah pred samoto, saj sem večino otroštva preživel sam (mama v sluzbi oče skoraj vedno odsoten). Ustajal sam, zajtrkoval sam, prišel domov sam, itd.

Zato sem morda tako zahteven do moje partnerice, da mi more izkazovati več ljubezni in čustev.

Skozi nekatere knjige sem spoznal nekaj novih resnic o sebi. Ne da se ne cenim imam patološko potrebo po popravljanju stvari in oseb. (Ponovno izhajam iz otroštva kot nekdo ki je dobil pohvalo in nagrado če je popravil kakšno stvar.)

Signali sicer so, ampak so tako šibki da nisem siguren ali si jih prav tolmačim. Ko sem ji povedal da razmišljam o ločitvi, se je prestrašila in si "kot otrok" pokrila uha in obrnila stran ter mrmrala.

Ko sem ji povedal da hočem pavzo je malce trznila in me vztrajno spraševala zakaj rabim 14 dni.

Ali mi lahko svetujes kakšno knjigo ali kaj drugega za delo na sebi.

Trenutno že drugic prebiram Najina ljubezen od dr. Hardville Hendrix.

Hvala

chiqqa:

Ne ravno depresija mislim da ni. Bom pa vzel to kot možnost vseeno.

Ne nisem Marko.

:)

škoda da trpiš in si nesrečen, kdaj je treba tut nase gledat...škoda da tkole se presekiraš dneve in dneve,ko pa ni nč za spremenit. Bolje da sedaj narediš temu konec,kot pa čez 2 leti,torej 2 leti 'življenja' manj ter 2 leti manjša možnost da spoznaš eno punco,k te bo res vesela kako se trudiš in vse, kar vidmo že po pisanju da si skuliran,predan, ti ni vseeno,hočš zadeve rešit itd.;)

Kukr je alwaleed napisala, poglej v prihodnjost, si res želiš bit s tako hladno osebo,kot da si s truplom,trpela bo družina,ti,otroci in vse kar potegne za sabo.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 28. Okt. 2009 8:27

Ma saj si si že sam odgovoril na sa vprašanja ki se ti v tej zvezi postavljajo.

Moje mnenje:
ONA: apatična, čustveni invalid (dejstvo da je bil njen oče nasilen je tudi zelo pomemben podatek), boji se bližine, boji se navezati na človeka ker se boji biti prizadeta (zato tudi nima prijateljev in se raje zapira med štiri stene)..

Ko sem prebrala tvoj prvi post sem samo pomislila....đizs, koja bitch je ta tvoja ženska.....potem sem skozi tvoje nadaljne poste videla, da za to njeno obnašanje obstajajo razlogi, ki jih tudi ti poznaš in da pa mogoče le ni taka kocka ledu kot se na prvi pogled zdi.

Po vsem prebranem sem mnenja da bi z OGROMNO, OGROMNO energije lahko odtalil to kocko ledu....AMPAK 28 let si star. To je tvoja prva punca, nehaj se obremenjevati s tem da ostaneš stric kot moški v tvoji vasi in glej na življenje malo bolj lahkotno, ne sili z glavo skozi zid....

Pa še en nasvet - ne razmišljaj kaj lahko TI narediš da bo ona srečna, kako se lahko TI spremeniš, da bo vajina veza funkcionirala....da veza funkcionira sta potrebna dva....en sam ne more veze furat dalje oziroma lahko ampak samo vprašanje časa je kdaj mu bo prekipelo.
Išči dalje....če te pokliče in bo pripravljena na pogovor ji povej vse to, kar si povedal nam....ponudi ji pomoč oziroma oba pojdita k enemu svetovalcu...drugače pa je ne kliči in ne pritiskaj nanjo....sicer je to že izpeto ampak če ji je res kaj do tebe te bo že poklicala. :wink:
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2006
Kraj: Malo tu, malo tam ....

Neprebrana objavaNapisal/-a Drobtinica » 28. Okt. 2009 8:36

Najprej začni delat na sebi. Ko boš s sabo zadovoljen, boš uvidel, kako zadušljiva je ta veza v kateri si in boš začel gledati na svet drugače (ampak to ti je verjetno povedal že tvoj terapevt).
Moje osebno mnenje: pa đizuskrajst, pa kdo ti je rekel, da moraš bit ti terapevt tudi tvoji punci? In zakaj moraš prenašat vso ˝govno˝ ki ti ga vrže pod noge?
Move on. Tle ni prihodnosti. Sprijazni se.
Razen, če ti je všeč, da trpinčiš samega sebe. Pol pač ostan.
Sam ne jamrat, da nikogar ne moreš spoznat, da si iz vasi, kjer so sami samski - ok, to so oni, kdo je rekel, da boš tudi ti? Z punco lahko ostaneš v prijateljski vezi in ji pomagaš (če se že čutiš poklicanega za to) - pa vem, da je to v nasprotju s tvojim podpisom. Za relacijo fant-punca je pa veza, v kateri si sedaj, ni ravno najboljše izhodišče. Ljubezenska veza naj bi pomenila izpopolnjujoč odnos, v katerega oba partnerja vlagata in dobivata. That`s it. Če punca tega ne razume, ji nobena knjiga na bo pomagala. Ker ji mora v glavi kliknit.

Pa ne zameri, če se ti bo zdelo, da sem te napizdila.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Okt. 2009 8:52

Prepričaj punco naj gre k kakšnem strokovnjaku.
Ali pa naj se tebi popolnoma izpove, kaj se je dogajalo v preteklosti (včasih pomaga že, če se nekomu izpoveš). Po eni strani jo razumem, da je takšna, po vsem tem sranju v njenem življenju, smili se mi (če sem že na začetku mislila kakšna bitch je).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
addie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a addie » 28. Okt. 2009 9:27

Dej fant, zaslužiš si več, tole ni nobena zveza, ženska te nima rada, najbrž si pa tut ne predstavljaš življenja na kavču do konc lajfa. Ti sam pejt dokler še lahko. Pa ne mi rečt, da jo ima tok rad, da ne moreš brez nje.
Verjemi, ko boš spoznal drugo, ki bo popolno nasprotje nje, se boš smejal sam sebi.
Pač ni nujno da pravo spoznaš že jutri, ta mesec, to leto, ampak enkrat jo pa boš. in tut če je ne boš, so what... bolj samota, kot tole trpinčenje.
Tole NI ljubezen, če že hočeš odgovor na svoje vprašanje.
Res naredi si uslugo in pomisli najprej nase. Ona naj pa zgnije doma na kavču, če si drugače ne zna pomagati.
Pa srečno.
FlyingMyth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingMyth » 28. Okt. 2009 9:59

keri:

Tako je! Potreboval sem/bi VELIKOO energije da sem/bi odtalil to kocko ledu. Ampak kot praviš nima smisla nadaljevati s takim "mučenjem".

Ampak tukaj je tudi past. Namreč one se spremina (na boljse) a to gre počasiii.. Vsak pogovor (bolj monolog) ki ga imam z njo jo premakne na boljše a zgolj za en odtenek sive. A dovolj da meni vzbudi upanje na spremembo, ki so jo tako želim. Problem se je pojavil po 1 letu da mi je zmanjkalo ENERGIJE.

Drugače pa super nasvet in mislim, da bom točno tako naredu, kot praviš.

Drobtinica:

Čisto prav je da si me napizdila (saj nisi edina tu ) :) ..

Mislim, da je to res tisto kar iščem. To da ostaneva prijatelja in ji od tam pomagam iz tega stanja apatičnosti.

mala:

Sem ji že namigoval, da greva skupaj k kakšnemu strokovnjaku. A mi je to gladko in hitro zavrnila. Tako da bi morda še nekajkrat poizkusil jo prepričat.

addie:

Seveda vse to drži a moraš vedeti da imam preveč močan občutek da ji morem pomagat iz te krize/apatičnosti.
Prepričan sem da se globoko v njen skriva prečudovit človek. (Pokazala mi je njeno preteklost in je bila točno taka oseba, kot si jo želim.)
A ta oseba je zakopana pod to ogromno plastjo nekakčne čustvene otopelosti.

Groza me je, ko me vpraša Zakaj sem z njo? Kaj na njej vidim, da sem z njo? In zakaj sploh še ustrajam z njo, če me toliko stvari na njej moti?

Na vse to je moj odgovor: Ker te imam rad! In potem utihne.
Ko ti punca zapusti in reče saj sva lahko prijatelja je tako kot da bi ti umrl pes in bi mama rekla da ga lahko vseeno obdržiš.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 28. Okt. 2009 10:09

Veš kaj FlyingMyth, jaz te pa čisto razumem... vem zakaj vstrajaš z njo, vem zakaj vedno upaš da bo bolš in da mogoče pa je kje še kakšna šansa za vaju. Sm jz v podobni situaciji, tvoja je sicer precej slabša, ampak vem kako je ko sam dobro veš, da bi bilo boljše če bi spakiral kovčke in odšel, pa kar ne morš pa ne morš....
Sama sebi ne morm pomagat, tko da najbrž tut tebi ne morm. Jaz sm zgleda obtičala v tej zvezi, dokler mi ne bo dokončno dopizd**...
Sam veš da je najboljša rešitev da jo pustiš. Veš da si zaslužiš več. Vprašanje je samo, če si dovolj močn da jo pustiš. Jz nism.

Vso srečo!!
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 28. Okt. 2009 10:25

Joj nevem zakaj vztrajaš v zvezi od katere nimaš nič... če praviš da si ljubezniv in da si čustven, nevem zakaj vztrajaš v zvezi kjer ne dobiš ljubezni in topline...pri 28 boš pa ja menda našel drugo dekle, saj nisi še tako star da nebi mogel... ona se ima več za zamislit... resno ti govorim da z njo ne boš nikoli srečen... ali želiš biti do konca življenja v zvezi kjer ni topline in ljubezni... pa recimo da bi nekoč imela družino... kak čustveni zgled ni bila otroku... tega si noben človek ne zasluži, da je v zvezi z nekom ki mu da pogoj samo 3-4 poljube na dan, pa še od tega ni nič topline... fant beži od nje... resno ti govorim... bolje samski kot pa z njo... in mislim da bi ona rabila dobro psihološko pomoč, da malo obdela svoje težave...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
FlyingMyth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingMyth » 28. Okt. 2009 10:30

Dita- :

Točno tako je ! Sam dobro veš, da bi še danes moral temu narediti konec.
In tudi veš da so tam zunaj drugi ljudje, ki so ti morebiti bolj usojeni.

A srce je tisto, ki drži komando nad vsem! Se kar strinjam z vsem napisanim, da sem tudi jaz obtičal v tej zvezi, vse dokler srce ne bo reklo dovolj. A opažam en grd vzorec. Bolj kot me prizadene bolj jo imam rad.

To pa mislim da je že tema za drug (psihjatrski) forum.

In kot za konec praviš, tudi jaz (zaenkrat) nisem še dovolj močan, da bi jo pustil.

Morda lahko ustanoviva klub ? - Imenoval bi se lahko Sužnji srca. :D
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 28. Okt. 2009 10:32

haha :D to pa že skoraj zveni kot mehiška nadaljevanka :lol:
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 28. Okt. 2009 10:37

Sej te razumem, ker sem sama v eni podobni situaciji oziroma taki kot Dita_. Sicer še zdaleč ni tako hudo kot v tvojem primeru in se drugače štekava in vse, ampak saj veš - sranje je ko se zaljubiš v človeka, ki ima probleme sam s sabo...

Moj je bil tudi na začetku kocka ledu - sicer komunikativen in družaben, ampak sam tisti površinski odnosi.

In počasi, počasi se je začel odpirati, se ˝taliti˝, ampak koliko energije sem jaz za to potrebovala.....in jo še vedno potrebujem....koliko pogovorov sva imela (predvsem mojih monologov), ko sem mu kot majhnemu otroku dopovedovala kaj je prav in kaj ne, mu poskušala predstaviti stvari iz take perspektive, da bo lažje razumel, kako se en drug človek počuti ob njegovem obnašanju....saj se sliši smešno ampak v bistvu je žalostno ko ti opravljaš delo, ki bi ga morala opraviti njegova starša.

In pridejo trenutki (tok-tok teh trenutkov je vedno manj) ko bi enostavno spakirala, ker vem, da si zaslužim nekaj več....tipa, ki ima razčiščene stvari v glavi, ki je izdelana osebnost....Ampak po drugi strani pa vidiš napredek, vidiš da se trudi in da mu ni vseeno zate in za to vezo, in da sam vidi, da tako ne gre več naprej in ima željo delati na sebi....in potem ostaneš, in se trudiš dalje....do naslednjega padca....
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 28. Okt. 2009 10:45

ojej, jz to ne bi mogla prenešat, tako žensko imeti...
Menim da vama noben terapevt ne bi pomagal, ker ona ne kaže ravno prevelikega zanimanja, ne zate, ne za zvezo, pomoje za nobenega na tem svetu.
Strinjam se da je punca asocialna, ti pa copatek, ne biti užaljen, samo ne smeš se tako v vsemu prilagajati svoji punci, moraš imeti svoje življenje, početi kar si počel preden si njo spoznal.
Razumem da je tvoja prva in vse, ampak sej ni zadnja ženska na tem svetu. Menim da si pozoren tip, ki ima pošlihtane stvari v glavi in da boš dobil boljšo punco, slabše skoraj ne moreš najdit...in ne nisi preveč star, nisi za odpis :) Pa tut če živiš v vasici s samimi starimi v povprečju, kdo pa pravi da si moreš tam punco iskati?
Imaš še ogormno časa na razpolago, saj nisi ženska da bi ji tekla biološka ura, ja moški mate to srečo, tako da pogumno naprej, najprej jo pozabi, idi naprej in čez čas si boš najdel punco, ki si te zasluži, ta si te zagotovo ne.
Srečno!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov