Je to ljubezen?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

FlyingMyth
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingMyth » 27. Okt. 2009 20:35

Pozdravljeni,

že nekaj dni iščem pravi forum za moj problem.

Imam problem v razmerju in morda mi lahko pomagate.
Iščem namreč nasvete, ki bi mi pomagalai spremenit situacijo.

S punco sva skupaj že 1 leto pa 4 mesece, ona jih ima 31 jaz 28. Razmerje nikoli (zame) ni bilo idealno.
Daleč od tega! A Sicer sem strog zagovornik mnenja, da je razmerje trdo delo in odrekanje. Ampak to je pa preveč.

Nisva imela obdobja zaljubljenosti, ni bilo obdobja spoznanja, ni bilo obdobja ko se ujameta v skupnih aktivnostih.

Ko jo kličem v 80% ne dvigne! Ko ji pošljem SMS ne odgovori.
Na začetku sem hotel da se slišiva vsak dan a mi je zabrusila, da se nimava kaj pogovarjat, da je brez veze.

Bilo ni ničesar, kar bi nakazovalo na ljubezen, še sedaj ni, razen morda to da se vidiva vsak vikend za nekaj ur.

ONA: škorpijon, hladna, NEČUSTVENA, možata (po osebnosti), nezainteresirana za nič razen službe in denar, itd .. (Čustveno mrtva.)

JAZ: ribi, ČUSTVEN, prilagodljiv, ženstven (po osebnosti), zainteresiran za vse drugo razen službe in denar, itd, (Čustveno pre-živ.)

ONA: sedi/leži pred TVjem pred in po delu, ter celotni vikend, rekracija je sprehod skozi trgovine ali tržnico, ...
JAZ: vsak prost dan v naravo, jogging, bicikliranje ter motorizem, izleti...

ONA: vsak petek in soboto doma pred TVjem, in nikamor drugam.
JAZ: če se le da v družbo ali na ples. (že dolgo ne)

NIčESAR ne počneva skupaj, nimava skupnih aktivnosti, nimava skupnih prijateljev (ona ima 1 prijateljico).
Nič naju ne povezuje!!

Zadnji seks - 3 mesece nazaj. Držanje za roki v javnosti je zanjo težji čustveni podvig.

VEM VEM.. večina vas že krili z rokami in izdihuje, pa kaj sploh še počneta skupaj, .. .. :)

Zadnje čase prebiram knjige za osebno rast in za vse tiste, ki imate težave v razmerju priporočam, odlično knjigo - Najina ljubezen od dr. Harville Hendrix-a.

PROBLEM: Jaz jo imam rad. In dokler bo srce zdržalo bom z njo.

Zaradi nje sem menjal (na boljše) avto,
zaradi nje sem nehal voziti motor (ker ne mara motorjev),
kupujem ji darila (ki jih potem vrže v predal in jih pusti tam - tudi tista po 100€ in več (ročna ura)),
prinašam rože (nekoč mi je zabrusila da naj ji ne prinašam rož saj se itak samo posušijo potem jih pa stran vrže.)

Zaradi nje se vozim 120 km, da sva skupaj vsaj 24 ur (od sobote 16h do nedelje 16h.)
Potem pa želi da grem domov, ker ima sluzbo naslednji dan.

Nazadnje ko sem bil pri njej doma je legla na kavč ter sem jo prašal če se lahko ležem zraven nje. Seveda pravi da ne, ker jo moti da sem zraven.

V postelji pa mi pravi da ji je vroče ali pa kaj podobnega, če se privijem k njej. Spiva cca 30 cm narazen, da jo ne motim med spanjem.

V kino noče, zato pošlje njeno sestro da gre z mano, ko hočem jit. (Že dolgo ne več.)

Briga jo za obletnice in datume. Ko rezerviram mizo v Portorožu v restavraciji za najino obletnico (1 leto), pravi da noče jit.
Odpokličem rezervacijo in ostaneva doma.

Prepovedala je poljubljanje v javnosti in ne več kot 2x-3x na dan. Objemanja ne mara.

Sedaj se odloča ali bo kupila stanovanje, seveda o tem sploh ne razglablja z mano. Hodi gledat potencialna stanovanja a mi o tem molči.

Ko jo povprašam kako vidi najino prihodnosti, je tiho. Ko jo vprašam, ali kaj nas storim da bom zanjo boljši človek - molči.
Ko jo vprašam ali želi da končava je tiho. Ko jo vprašam ali si me želi v svojem življenju je tiho.

Njen splošni odgovor je, da se ona s tem ne obremenjuje saj če se izzide zveza vredu če ne pa nič posebenga. Saj sva itak oba človeka, vsak zase.

Vse to kar sm napisal bi lahko potrpel.

A kar me najbolj boli je: Da pravi da ona se ne bo spreminjala in bo taka kakršna je sedaj, tudi ostala.

Sedaj imava 14 dni pavze (na mojo zahtevo) a jaz že "zbolevam", ko je ni.

O.K. še dramatičen zaključek.

Že zdavnaj bi končal, če:
- ne bi doživljal napade globoke depresije (kar bi me zlahka porinilo čez rob),
- ne bi imel strahu pred samoto in osamljenostjo,
- ne bi bila moja prva,
- ker sem bil samski (in še kaj drugega) do 27 leta.
- ...

Vprašanje je - ZAKAJ JO IMAM RAD?

Sorry za napače v tekstu.

Hvala in lp.

P.S. Čestitam tistim, ki ste vse to prebrali! :D
Ko ti punca zapusti in reče saj sva lahko prijatelja je tako kot da bi ti umrl pes in bi mama rekla da ga lahko vseeno obdržiš.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Okt. 2009 20:43

---
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 12:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 27. Okt. 2009 20:44

Je to ljubezen?

Če se to sprašuješ - ne.

Sem sicer samo preletela in prišla do zaključka: do yourself a favor, dovoli si spoznati boljšo, velik boljšo (zate) in pusti, naj ona koga drugega čustveno mozga.
(ne boš večno sam, ne boš razpadel, itd. itd)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Okt. 2009 20:45

Priznam, sem samo preletela, ampak tale odstavek:

Zaradi nje sem menjal (na boljše) avto,
zaradi nje sem nehal voziti motor (ker ne mara motorjev),
kupujem ji darila (ki jih potem vrže v predal in jih pusti tam - tudi tista po 100€ in več (ročna ura)),
prinašam rože (nekoč mi je zabrusila da naj ji ne prinašam rož saj se itak samo posušijo potem jih pa stran vrže.)

Pa kera copata si ti? A misliš da moški obstajajo zato, da ubogajo ženske?

Sumim pa, da nisi njen edini.

- ne bi bila moja prva,

Priporočam obisk kakšnega strokovnjaka.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a la HauteCouture » 27. Okt. 2009 20:46

Kje si tako čudno babo najdu :D

- ne bi bila moja prva,

Ej s tabo ni nič narobe (razn to, da si z njo) in če si res tko pozorn in fajn dečko kot si napisal, te ne rabi bit strah, da ne bi našel druge. In dvomim, da lahk še na bolj čudno naletiš :D

Tak da.. šibi stran od nje!! :D
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 27. Okt. 2009 20:48

obstaja veliko obratnih situacij, ki pa niso poimenovane kot "zveza"
kinna
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kinna » 27. Okt. 2009 20:52

joj je blo to dougo :D

1.- nevem zaka se oziraš na horoskop... pomoje ti je to le stoplo v glavo. in vrjemi da nihče ni čustveno mrtev, samo treba je prit do njegovga srca...

2.-probaj iti naslednič z njo po trgovinah, brez nerganja, uživaj... nato pa ji reči, da bota popoudan šla na kolo in malo v naravo.. ali pa glejta enkrat skupi tv, potem pa pojdita nekam...

ubistvu sem iz vsega ugotovila, da si obupan, da si misliš, kr te do zj ni nobena hotla, da je to tvoja šansa, da boš drugače celo življenje sam. in zaradi tega preveč siliš v njo... tud moj ni romantik, ko grema na sprehod (redko kdaj..) se nikoli ne držima za roke, nikoli se ne poljubljama v družbi, ker se nama zdi to prizadeto, ker lahko imaš normalno debate... malo se nehaj tak trudit zanjo in ne bodi tak odvisn od nje... in tud mi2 ko spima skup, spima čimbolj narazn, kr je mojmu skos vroče... se pocartama, nevem pa zaka bi mogla spat objeta... tud js sovražim obletnice in vsa darila... sploh nism romantik in me moj ne sili z tem...

probaj živet brez nje... ko boš to dosego, boš lahko živev z njo... preveč si oobseden. normalno da se brani...
jenna.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a jenna. » 27. Okt. 2009 20:56

ta strah pred osamljenostjo je po mojem mnenju prisoten pri vsakem človeku, vse nas je strah da bi ostali sami, da nebi našli tistega pravega človeka, ob katerem bi si želeli ostati za vedno..vendar pa se zaradi tega ni vredno mučit v takšni zvezi, saj se mi po vsem tem kar si napisal zdi, da samo trpiš in ne nehaš razmišljati o tem, kaj čuti ona, česa si želi..če ljubezni z obeh strani ni, zveza ne more trajati..je pa res, da ne morem presodit, kaj je to, kar čuti ona, ker je ne poznam..ni mi pa razumljivp to, da je ona ves čas tako hladna, in to pri večinoma vseh stvareh..vesnično zaljubljena ženska takih stvari po mojem mnenju nebi mogla počet..svetujem ti dober dober pogovor z njo in pa to, da resnično razmisliš sam pri sebi česa si želiš:) vso srečo:)
FlyingMyth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingMyth » 27. Okt. 2009 21:05

Waw.. ste pa hitri.

NIA:

Spoznala sva se preko online strani za parčkanje. :) To je moja prva resna zveza in sm sprejel vse kar je blo potrebno.

purple_rain:

Hvala za nasvet in upanje.

mala:

haha..sm edini ja. brez skrbi, ker nima dovolj energije za še nekoga poleg mene. (to me je res nasmejalo).

A copata no pa ravno nisem, avto je bil res star in za po ljubljani sm ji morda delal sramoto (Citroen AX). Ura - njen roj dan (30), rože - valentin.
Depresija? - imam nekoga ja! Hvala

HauteCouture:

Kje? - Na internetu jih je polno. :razz:
Bom delal na pobegu na boljše.

delusional:

suženjstvo?

Kinna:

waw.. Moram reči da me je tvoje sporočilo pokazalo morda novo luč na dogodke. Morda res preveč silim vanjo?

Odličn citat: probaj živet brez nje... ko boš to dosego, boš lahko živev z njo....

jenna. :

Z pogovori poizkušam dognati, kaj želi od mene. A mi zelo rekdo odgovarja na vprašanja. Njeni odgovori so tišina.
Ko ti punca zapusti in reče saj sva lahko prijatelja je tako kot da bi ti umrl pes in bi mama rekla da ga lahko vseeno obdržiš.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Okt. 2009 21:11

FlyingMyth napisal/-a:mala:

haha..sm edini ja. brez skrbi, ker nima dovolj energije za še nekoga poleg mene. (to me je res nasmejalo).

A copata no pa ravno nisem, avto je bil res star in za po ljubljani sm ji morda delal sramoto (Citroen AX). Ura - njen roj dan (30), rože - valentin.
Depresija? - imam nekoga ja! Hvala

Letelo je tudi na to, da si nehal voziti motor. Ne moreš tako.
(moj fant ima tudi motor, pa jih tudi ne maram, pa mu ne bom prepovedala vožnjo z njimi, pač se mora sprijaznit, da mene še na ugasnjen motor ne spravi :D). Pa fant mi isto dela "sramoto" s starim avtom, pa me ne gane. Nimam fanta zaradi avta!!

Brez zamere, ampak copata si, pa če verjameš, ali pa ne :D

Pusti jo nekaj časa na miru, naj te ona kontaktira. Ko jo kličeš, če se ne oglasi, jo ne pokliči še X-krat, dokler se ne oglasi, ampak naj on pokliče nazaj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Okt. 2009 21:12

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 25. Nov. 2010 9:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 27. Okt. 2009 21:13

FlyingMyth napisal/-a:Z pogovori poizkušam dognati, kaj želi od mene. A mi zelo rekdo odgovarja na vprašanja. Njeni odgovori so tišina.
Vedno bolj se mi dozdeva, da te ima ona žal bolj samo zarad koristi, ki ji jih vajina zveza prinaša..
jenna.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a jenna. » 27. Okt. 2009 21:26

uff..sedaj pa res nevem več kaj bi lahko komentirala..če se niti pogovoriti ne moreš z njo:/ use skupi se mi zdi preveč krivično do tebe no, preveč si dober do nje, da ti ona tako vrača.. :(
FlyingMyth
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingMyth » 27. Okt. 2009 21:27

Uf uf..

mala:

motor še imam a letos na njem presneto manj kilometrov. Če hočem da se kam odpeljeva moram biti z avtom.

Uf. copata al kako? Morda res sem, a ne popolnoma! Sem bolj, tko, en cokl.

Da jo ne kličen nazaj, saj jo redko kdaj! In če je ne kličem ji ugaja, a ko kliče ona potem je to to. Redko da jo jaz pokličem. Pa smo spet tam, da jo kličem a ne dvigne.

NIA:

Takrat na čistem začetku je bila drugačna, bolj odprta in pripravljena na nove dogodke. Hudirja no, še z motorjem sva se 1x peljala.

Sicer pa gledam in iščem, sedaj ko imam dodaten čas zase.

In kot je povedala prej jenna. bi morda res preživel če bi vedel, da ni edina, ki bo z mano. A kot pravim imam do sedaj slabe izkusnje iz tega.

Nekateri bi rekli da se bojim narediti tisti glavni: Leap of faith.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 27. Okt. 2009 21:45

FlyingMyth napisal/-a:In kot je povedala prej jenna. bi morda res preživel če bi vedel, da ni edina, ki bo z mano. A kot pravim imam do sedaj slabe izkusnje iz tega.
Vsi imamo slabo izkušnje. In vsi imamo podobne strahove, da bomo ostali sami.
Ampak, personally, še bolj strašljivo mi je matrat se v taki loveless zvezi.

Nekateri bi rekli da se bojim narediti tisti glavni: Leap of faith.
Jump.
*push*
:)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov