Izobražena, fina ženska s fantom iz kmetije?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 29. Nov. 2009 17:22

evva napisal/-a:Ne ne, počasi, ne polagaj mi besed v usta, jaz nisem rekla, da so ti moji sošolci bedaki, so čist ok fantje, ampak enostavno imajo drugačen način razmišljanja, drugačne fore, ne vem enostavno mi ne potegnejo :roll:
Ni se mi še zgodilo, da bi mi bil kak kmečki fant všeč, ker ponavadi kar hitro precenim kdo je kmet kdo pa ne, zdej sem se spomnila, da mam tud enga sodelavca s kmetije in ja, čist izstopa od ostalih, al pa pač jaz to prej opazim, sem vedla, da je kmet, še preden mi je povedal, da je, tko da...tako da ne vem kaj bi nardila v tem primeru, če bi spoznala kmečkega fanta, ki bi mi bil všeč, mislim da se to ne bi moglo zgoditi... :roll:

Kako se pa to loči, oz. kako sodelavec čisto iztopa?
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 29. Nov. 2009 17:23

:lol: Liefde joj zdej sem ti pa fouš hahahhaha :lol:
Uživaj :wink:

Kaalnhoja.... pač recimo izstopa po tem, da ima čisto neke druge fore, drugačen način razmišljanja, posluša drugačno glasbo, se drugače oblači, drugače govori, ima drugačne vrednote, drugačen naglas...pač vse te stvari (in še kaka bi se našla), če združiš, verjemi lahko ločiš kmečkega fanta od mestnega, no vsaj jaz ga lahko :wink: . Pa nisem rekla, da so kakorkoli slabši ali kaj takega, so enostavno drugačni.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 29. Nov. 2009 17:35

evva napisal/-a::lol: Liefde joj zdej sem ti pa fouš hahahhaha :lol:

Kaalnhoja.... pač recimo izstopa po tem, da ima čisto neke druge fore, drugačen način razmišljanja, posluša drugačno glasbo, se drugače oblači, drugače govori, ima drugačne vrednote, drugačen naglas...pač vse te stvari (in še kaka bi se našla), če združiš, verjemi lahko ločiš kmečkega fanta od mestnega, no vsaj jaz ga lahko :wink: . Pa nisem rekla, da so kakorkoli slabši ali kaj takega, so enostavno drugačni.

Potem imaš neke dodatne sposobnosti, ker jaz npr. jih ne ločim.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Nov. 2009 17:45

Kalanhoja, jaz sem dobila občutek, da ta tvoja prijateljica niti ni samo proti selitvi na kmetijo (kot sem recimo jaz), ampak na splošno proti temu, da bi tip kakorkoli spremenil njeno splanirano življenje. Ne bi se selila k njemu, ne bi se selila v mesto, ne bi menjala službe, ne bi nič.
Brez nič ni nič, težko da bo našla nekoga, ki bo tako popoln zanjo, da se bosta idealno ujemala.

Sicer se mi pa na splošno zdi malo smešno, da se obremenjuje s tem, kdo bo kje živel, če pa sploh še nista skupaj. Ne moreš se najprej odločit, če bi živel skupaj s človekom, potem ga pa šele spoznat, to nima nobenega smisla.
Če se bosta res ujela, bo tistih 45 kilometrov nepomembnih. Če se pa ne bosta, bo pa še bolj razočarana, ker bo imela v glavi že celo prihodnost z njim splanirano, pa se ji bo vse podrlo.
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 29. Nov. 2009 17:52

Eh ja, ne vem kake ljudi, ki prihajajo s kmetij ti evva spoznavaš, da se že po naglasu, oblačenju, poslušanju muzike, razmišljanju, razlikujejo od mestnih fantov. Ja, mogoče to res za nekatere velja, samo zelo dvomim (usaj po mojih izkušnjah), da to velja za genarcijo do 30 let v tem času. Sem z vasi, ogromno je kmetij (tudi pri nas), pa to ne pomeni, da zdej kmečki fantje poslušajo samo slo narodne, da mislijo samo na krave doma in imajo neko kmečko logiko. Pa je kolegica tudi iz kmetije (doma pomaga, ko je treba), toda niti slučajno ne izgleda, da bi bla iz kmetije (še več, če je ne bi poznala, bi rekla, da je čisto mestno dekle) in jaz osebno tudi ne. Ne poslušamo narodnjakov in ne hodimo samo na veselice, uuau, celo kmetje poslušamo elektronsko glasbo in ja, celo kmetje študiramo. Oprosti, saj vem, da je samo forum in da vsi samo mnenja izražamo, samo tvoje razmišljanje je za moje pojme ZASTARELO in TIPIČNO VZVIŠENO. Glede naglasa mi je pa sploh smešno, ker naglasi niso veznani na to, ali prihajaš iz kmetije ali iz mesta, ampak na narečno skupino v katero spada tvoj okraj. Če si ti pač iz Ljubljane, sodelavec pa ne, ne moreš rečt, da ma svoj naglas, ki je značilen za kmete (potem bi morali meti slo kmetje poseben naglas po celi Slo ali kaj?). Oh, res ne razumem, a imate eni ljudje še vedno take predsodke o kmetijah in ljudeh, ki smo iz kmetij? Ali še zmeraj mislite, da živimo v podrtih bajtah, da nam krave mukajo pred vrati dnevne sobe, da imamo gnoj sredi dvorišča. Sorry, za mene se ma kmet, ki ima svoje hišo, poslopje itd. in use lepo urejeno z veliko več stvarmi za pohvalit, kot pa nekdo, ki živi v enem napol podrtem skretu u Lj, pa čeprav je mestni. Ne zdaj mislit evva, da se karkoli obešam nate (ker se ne, itak si sama rekla, da poznaš te fante, ki so uredu sicer), samo ja - iz tvojega pisanja je razvidno, da bi se svojega fanta, če bi bil kmet, sramovala. Kakor da je kmet kaj manj vreden od mestnega fanta.

Oprosti, mogla sem dat iz sebe, ker to je PRIMITIVNO RAZMIŠLJANJE!

Back on topic. Okej, tvoja kolegica in njena simpatija se poznata 2 meseca, ona hoče že zdej use zazihirat, taka pač je. Drugače pa ne vem, če bo res videla, da je on zanjo, potem se mi zdi, da to, da je iz kmetov in 50-60 km stran od njenga delovnega mesta, ne bi smel bit problem. Sicer pa če ni velika kmetija, da bi moral zato kdo ostajat doma, pa glede dela sploh ni problem pomoje. Itak so verjetno še starši tisti, ki skrbijo za kmetijo. Ona pa, če bo delala tam, kjer dela zdaj, itak ne bo mela še ne vem kako veliko časa, da bi lahko kaj pomagala.
Zadnjič spremenil snezinka*, dne 29. Nov. 2009 17:56, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a la HauteCouture » 29. Nov. 2009 17:53

evva napisal/-a::lol: Liefde joj zdej sem ti pa fouš hahahhaha :lol:

koje gluposti pričaš.. :D
Sol lucet omnibus.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Nov. 2009 18:21

pa kaj ste se vsi na evvo spravili?

umetne joške že mogoče privlačijo Lojzete, Franclne in Jožete, da bi pa Francelni privlačili umetne joške, je pa ponavadi no go varianta... :D

kako že gre tista...za vsak....se najde.... :D
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 29. Nov. 2009 18:32

^^ Ta je tut čist neumna Jochie. Zakaj bi bli vsi kmetje eni papki? Eni Jožeti izpod ne vem kerih planin. Ljudje, nismo več 50 let nazaj, get it!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Nov. 2009 18:38

snežinka, jaz sem se samo malo pohecal... :P

je pa v vsakem hecu nekaj resnice...ljudje na vasi živijo svoj način življenja, ljudje v mestu pa svojega. nekaterim paše tako, drugim paše drugače. nekateri so prilagodljivi za spremembe, drugi so manj prilagodljivi ali neprilagodljivi...

in verjamem, da je v konkretnem primeru težka odločitev, oz. je sploh butasto se odločati...mestna pupa spoznala kmečkega fanta pa je že kar pred dejstvo postavljena, kje bo živela... :eek:

jaz bi na njenem mestu začel furati vezo in potem če je tip taprav, se takšna vprašanja lažje rešijo oz. se kar sama rešijo... :D
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 29. Nov. 2009 18:48

^^ mne, sej vem, da se hecaš velikrat...samo vseeno, v tem hecu je resnica bla učasih, zdej pa bolj ko ne...novi časi so. Seveda, obstajajo taki, samo žal je tko, da mestni ljudje še vedno razmišljajo(te), tko ko ste - običajno do "kmetov" gojite en večvrednosti kompleks, pa čeprav se je toliko spremenilo. Ampak ok... :P To ni stvar te teme. Se opravičujem ta OT.

Meni osebno bi se blilo po 2 mesecih poznanstva še prehitro odločat za to kje boš živel. Pa saj osebe še poznaš ne. Če bo pa čez 1 let res taka ljubezen in vse oh in sploh, pol pa pravjo, da ljubezen premaga vse ovire ne.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Nov. 2009 19:01

potem je tukaj tudi vprašanje, kaj je meja med mestom in vasjo...za krčane je npr. krško mesto in vasi okoli so vasi, za ljubljančane je krško verjetno vas, na berlinčane pa je ljubljana vas...verjetno...

gre pa v bistvu le zato, če ima človek, od koderkoli že prihaja, navade in karakter, ki ti ustrezajo ali ki ti ne ustrezajo... :)
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 29. Nov. 2009 19:06

^^ Bo vrjetn kr držal tole ja...

No, kakrokoli že, mene je zmotlo to, da nekdo trdi, da kmeta spozna že od daleč. Očitno obstajajo posebne etikete, pa še vemo ne. Absurd!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Nov. 2009 19:11

lahko se kmeta spozna na daleč....zakaj ne? po načinu oblačenja, obnašanja...

spomnim se enega filma, ko en pride da mislim v NY....v glavnem komedija...in verjamem, da je tudi komedija, ko pride kakšen kmet v ljubljano...ali pa ko pride kakšna ljubljančanka v kostimu in visokih petkah na kmete...ko iz avta stopi direktno v drek... :D

se dogaja... :D
mia_mia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mia_mia » 29. Nov. 2009 19:16

ok, sama pa bom napisala nekaj drugega...

tvoja kolegica je tako iber princeska... vse mora popredalčkat, išče kvazi zlato sredino, itak da ima seznam točno določenih zahtev... zdaj pa, ker par stvari ne štima je iber panika... samo najhuje je to, ker sta še na začetku, pa ker ona ne želi raskirat... sorry, samo kdo je njo v vato zavijal, da ne ve kakšen je realen svet???

1. tip bi lahko bil 1a v vseh pogledih, pa se jima čez čas zalomi ... tu ni sigurnosti...
2. službo pustit zaradi selitve za pičlih 50-60 km je neumnost, sploh pa službo z velikim s-jem... jaz je osebno ne bi...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Nov. 2009 19:18

Jochie napisal/-a:...in verjamem, da je tudi komedija, ko pride kakšen kmet v ljubljano...ali pa ko pride kakšna ljubljančanka v kostimu in visokih petkah na kmete...ko iz avta stopi direktno v drek... :D

To je pa neumnost. Kot da kmetje v hlevskih škornjih in z vilami v rokah hodijo v Ljubljano. In upam si trdit, da večina ljubljančank ni takih kur.
To so stereotipi, ne pa dejanske lastnosti ljudi.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov