Izjava tašče, da te kap

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Mar. 2010 6:19

Zakaj pa je sploh potrebna finančna pomoč?
Meni je npr prav vseeno kaj si oboji mislijo.In se po moje ne sme pričakovati pomoči od staršev, sploh ko se enkrat zaposliš-če živiš s starši, a niso že sami kvadrati dovolj?
Ta stavek, v kolikšni meri investirati v njun odnos me je konkretno zmotil.
In potem, tudi če se zalomi-kar se seveda lahko, kaj pa potem?
Tudi ločitve obstajajo, a veš.
Ena poroka npr ne more para odvrniti od razhoda samo zaradi same poroke.
In kaj potem?Se bodo starši požrli ker so jima pomagali in t.i. investirali v njun odnos?Ker poroka pa res ne pomeni obdržitve zveze.Niti najmanj.Tukaj so lahko tudi otroci, pa se pari še vedno ločijo-pa so otroci bolj pomembni kot poroka.
Sama raje nimam niti pikice pomoči kot pa da bi se mogla pred njo dokazovati itd.
The world is as you are.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 26. Mar. 2010 6:26

emanuela napisal/-a:In se po moje ne sme pričakovati pomoči od staršev, sploh ko se enkrat zaposliš-če živiš s starši, a niso že sami kvadrati dovolj?

Če živijo v isti hiši, gre npr. za odločitve v smislu, ali hišo razširiti ali ne, ali narediti ločeno stopnišče ali ne, v kolikšni meri sofinancirati take projekte in koliko ne.

Če se par poroči in izrazi namen tam trajno živeti, imajo taki projekti več smisla, kot če se bo tip čez nekaj let razšel in si potem našel eno drugo nekje drugje.

emanuela napisal/-a:Tudi ločitve obstajajo, a veš. Ena poroka npr ne more para odvrniti od razhoda samo zaradi same poroke.

Če se paru zdi, da je zelo verjetno, da se bosta razšla, se ne bosta poročila, in je že to en signal okolju, da zveza ni resna, torej se je smiselno čustveno in finančno investirati manj, kakor sicer.

Če se sine poroči in potem kmalu spet loči, potem trpi njegova kredibilnost.

emanuela napisal/-a:Sama raje nimam niti pikice pomoči kot pa da bi se mogla pred njo dokazovati itd.

Če živiš v njihovi bajti, je za to rahlo prepozno.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Mar. 2010 6:31

Tudi če se odločiš za npr ločeno stopnišče....saj takšni "projekti" ne trajajo leta.
In tudi če se čez nekaj let razide-ločeno stopnišče vedno prav pride, da te loči od radovednih, vtikajočih staršev.
In poroka ni! znak resnosti, oz da se ne poročiš ni znak neresnosti mimogrede.
In ne, ne živim v njihovi bajti.Ker bi na dolgi rok pobrala stvari in šla.Dejansko sem raje na svojih nekaj kvadratih kot pa pri fantovih starših-pri mojih itak ne, imamo takšne stvari že zdavnaj urejene.
Verjemi ali ne, poznam veliiiko ločenih parov.Pomoje jih itak vsi. Tako da poroka res ni znak, da je par resen in da bo živel srečno do konca svojih dni.
The world is as you are.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 26. Mar. 2010 7:02

emanuela napisal/-a:Tudi če se odločiš za npr ločeno stopnišče....saj takšni "projekti" ne trajajo leta. In tudi če se čez nekaj let razide-ločeno stopnišče vedno prav pride, da te loči od radovednih, vtikajočih staršev.

Razširitve hiše stanejo po več deset tisoč evrov, se znajo zavleči več let, in so stran vržen trud in denar, če bo tip čez tri leta imel eno drugo, ki ne bo hotela živeti pri njegovih starših.

emanuela napisal/-a:In poroka ni! znak resnosti, oz da se ne poročiš ni znak neresnosti mimogrede.

Poroka ni dokaz resnosti, je pa zagotovo znak resnosti. Tudi če se polovica poročenih loči, se neporočenih parov razide veliko več.

emanuela napisal/-a:In ne, ne živim v njihovi bajti.

Ta tema ni o tebi.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 26. Mar. 2010 8:43

Pomoje je pa čist logično, da mislita skupaj živet, če sta toliko vložila v opremo stanovanja. Se mi zdi, da se ne bi šla takšnih finančnih podvigov, če ne bi mislila resno. Sploh pa ne punca, ker je to v hiši fantovih staršev.

Poroka pa spet ni garancija, da se potem dva ne bosta razšla. Prej ovira, če je potrebno it narazen.
So pa nekateri starši takšni, da tiščijo otroke v poroko, ker se bojijo, da bi izgubili njihovi otroci partnerja.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Mar. 2010 10:56

Alwaleed napisal/-a:Razširitve hiše stanejo po več deset tisoč evrov, se znajo zavleči več let, in so stran vržen trud in denar, če bo tip čez tri leta imel eno drugo, ki ne bo hotela živeti pri njegovih starših.

To je njegov problem in ne problem njegovih staršev-Če bo pa imel spet drugo in drugo, bo pa sam plačeval.Eni si vzemajo kredite ne samo za razširitev, ampak za vse skupaj in ne jamrajo pol toliko kot ti o enem prizidku oz stopnicah.
Alwaleed napisal/-a:Ta tema ni o tebi.

Ne a res?Škoda, pa tako rada sem v centru pozornosti.
In še glede razhoda neporočenih.So le-ti živeli skupaj?
Normalno da gre neporočenih narazen več, posebej če so ti še vedno pri starših in je vse skupaj samo napol oz pač niso kompatibilni.
The world is as you are.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 26. Mar. 2010 12:56

^^To je težko reči katerih gre več narazen saj se ne poročiš z vsakim. Poročil naj bi se s tisim, ki je že izbran za pravega, ne kar s prvim, ki sta skupaj. Jasno, da prej še tipaš, iščeš in greš narazen, če tip ni pravi. Ampak v tem primeru, ko sta si skupaj uredila stanovanje,... jaz mislim, da je izbran za pravega.

Kupit stanovanje in se ob današnjih razmerah, službah zakreditirat pa ni mačji kašelj.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 27. Mar. 2010 2:59

Emanuela, ne vem, ali naj ti sploh še odgovarjam, ker subtilnejše misli očitno ne pridejo skozi.

Ne pravim, da imajo starši ali kdorkoli drug pravico poroko zahtevati. Pravim pa, da je razumljiva želja drugih, da se par izjasni, na kak način naj jih okolica obravnava: kot dve neodvisni osebi, ali kot par. To za ljudi, ki so paru blizu, ni nepomembno, niti s čustvenega stališča niti z ekonomskega.

Seveda to ne pomeni, da ima par dolžnost, da se poroči. Je pa poroka močen signal. To, da se dosti parov vseeno loči, ne spremeni dejstva, da je to en najmočnejših signalov, kar jih par lahko sproži.

Če je par finančno in drugače popolnoma izoliran in sam zase, potem pa seveda ni potrebe komurkoli zunaj zveze česarkoli signalizirati.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 27. Mar. 2010 8:59

Mateja79 upam, da se je zadeva uredila. Kar se pa tiče mnenja na forumu, bo vedno vsaj polovica tistih, ki se bo trdudila kregat s tabo. Tebi, ki si šla živet s fantom očitajo zakaj greš živet v isto hišo kot so njegovi starši. Moja zgodba je obratna, jaz nočem it živet k fantu, a mi govorijo kontra, zakaj ne grem, ker bi bili stroški nižji, itd, kljub temu, da jaz že imam svoje stanovanje, ti pa ga nisi imela. Tako, da ljudi razumet je res umetnost.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Mar. 2010 9:18

^^ Moram komentirat, pa tud če bo izpadlo, da se kao hočem kregat:
Kako je lahko stanovanje tvoje, če si najemnica? Lastnik je še vedno drug. In še vedno plačuješ 300-500€ na mesec (ugibam) za to, kar je precejšnji strošek za povprečnega človeka. Mislim da bi ti VSAKA punca svetovala, da se preselita v stanovanje, če bi bilo dejansko tvoje :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Mar. 2010 9:43

Alwaleed napisal/-a: Pravim pa, da je razumljiva želja drugih, da se par izjasni, na kak način naj jih okolica obravnava: kot dve neodvisni osebi, ali kot par. To za ljudi, ki so paru blizu, ni nepomembno, niti s čustvenega stališča niti z ekonomskega.

Saj po eni strani to razumem.Ampak glej iz drugega vidika-kaj če sploh ne bi bilo možnosti da živijo pri starših in bi si morali vse na novo rihtati sami?
Starši pa bi nasplošno morali biti srečni za svoje otroke, da so si našli nekoga, s katerim se imajo radi in so resni , pa čeprav v to ni vključena poroka.In tudi če si si blizu z nekom in te loči samo eno nadstropje-signal ali ne signal, obstajajo tudi večje stvari od poroke (otroci npr?).Ali pa tudi to ni dovolj močan signal?
The world is as you are.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 27. Mar. 2010 14:15

*mala* napisal/-a:^^ Moram komentirat, pa tud če bo izpadlo, da se kao hočem kregat:
Kako je lahko stanovanje tvoje, če si najemnica? Lastnik je še vedno drug. In še vedno plačuješ 300-500€ na mesec (ugibam) za to, kar je precejšnji strošek za povprečnega človeka. Mislim da bi ti VSAKA punca svetovala, da se preselita v stanovanje, če bi bilo dejansko tvoje :wink:

In zakaj potem njej odsvetujeta, da bi živela nekje, ker ni stroškov najemnine?
Kljub temu pa sem precej vložila v opremo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Mar. 2010 14:18

Jaz ji ne svetujem, naj se odseli. Kje si pa to zasledila?

Ja, oprema je tvoja, stanovanje pa pač ne :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 27. Mar. 2010 22:42

*mala* napisal/-a:Jaz ji ne svetujem, naj se odseli. Kje si pa to zasledila?

Ja, oprema je tvoja, stanovanje pa pač ne :wink:

Nisem rekla, da ji ti. Veliko jih pa je, ki ji.
Stanovanje tudi pri fantu ne bo moje.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Mar. 2010 22:46

A se gre sedaj, kaj je tvoje in kej njegovo? (Zate več kot očitno ja) Bo pa to fantovo stanovanje/nadstropje, nekoč fantova in tudi tvoja hiša, pa tudi če se ne poročita. V tem "tvojem" stanovanju pa ni ne tvoje, ne fantovo :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov