Izjava tašče, da te kap
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 110 prispevkov
• Stran 3 od 8
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8
Naslednja
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Se strinjam, da nimajo "tapriseljeni" kej preveč pravic pri uvajanju novih pravil/pogojev glede življenja pod isto streho,marjancax napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Morm se strinjat, da mateja79 komplicira.
Če ne zna tašči "gobc zapret", potem pa kar naj prenaša še vse ostalo..halo, pri teh letih bi se pa lahko že znala mal zase postavt (čeprav pod taščino streho).
Zakaj že?
Drugače pa mislim, da vseeno ne more nekdo nekih novih pogojev postavljat, ko se nekam na novo priseli.
Tašča bi jima lahko to že prej omenila, če jo moti, da nista poročena.
spregledala si še par dokaj koristnih postov glede teme*..
purple_rain napisal/-a:Po svoje imaš prav,
po drugi strani pa dodatno nepotrebno kompliciraš življenje - enostavno reci tašči, da sicer razmišljata v to smer, ampak da se vama še ne mudi.
claire napisal/-a:problem rešen. to se tašči pove. end of story.mateja79 napisal/-a:Kje nisem opredeljena? Sem jasno v prvem postu napisala, da s fantom nisva nikoli razmišljala o poroki. Torej jo ne načrtujeva. In če bi dvomila v fanta, da ni pravi zame najbrž ne bi vlagala denarja za opremo stanovanja pri njih doma.
ne vem no. eni tako komplicirati. saj imate jezike in zmožnost kulturnega pogovora.
*če pa tole ni problem teme, kaj pa je pol??
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 16. Mar. 2010 20:23, skupaj popravljeno 1 krat.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
EDIT: (odgovarjala na en post malo višje)
sem razumela, a ne vidim problema. saj vsak ve, kaj si nakoplje če se preseli tašči in tastu. in izgovori kot so : sedaj se je spremenila, so brezvezni. itak da je vse drugače ko živiš tam. to je pa to, da ne premislijo in potem so vedno tašče krive vsega.
in če je tako kot pravi mateja potem res ne vem kaj ji preostane drugega kot se poročit ali pa živet v čudnem ozračju (čeprav še vedno verjamem v pogovor). ali pa se preseliti seveda. kar verjetno ne pride v poštev, glede na to, da sta se komaj vselila.
kaj bi zdaj ona rada slišala od nas? ne bomo izumili vode v prahu. ona pa niti sama ne ve ali bi se kdaj poročila ali ne. ne vem zakaj, ampak meni je to zelo čudaško.
sem razumela, a ne vidim problema. saj vsak ve, kaj si nakoplje če se preseli tašči in tastu. in izgovori kot so : sedaj se je spremenila, so brezvezni. itak da je vse drugače ko živiš tam. to je pa to, da ne premislijo in potem so vedno tašče krive vsega.
in če je tako kot pravi mateja potem res ne vem kaj ji preostane drugega kot se poročit ali pa živet v čudnem ozračju (čeprav še vedno verjamem v pogovor). ali pa se preseliti seveda. kar verjetno ne pride v poštev, glede na to, da sta se komaj vselila.
kaj bi zdaj ona rada slišala od nas? ne bomo izumili vode v prahu. ona pa niti sama ne ve ali bi se kdaj poročila ali ne. ne vem zakaj, ampak meni je to zelo čudaško.
Zadnjič spremenil claire, dne 15. Mar. 2010 23:22, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
Noelia napisal/-a:Vsak, ki se preseli k partnerjevi družini bi se moral zavedati, da se bodo takšne stvari skoraj zagotovo dogajale. Kaj si pa fant misli o njeni izjavi in o tem, da ona prvi, da živiš pri njih? Če boš tiho te bo žrlo, če ji bosta razložila, da ne želita njenega vtikanja v vajino življenje bo zamerila…
Claire, nisi razumela problema teme.
Se strinjam. Vem, da bodo včasih odstopanja. Več ljudi je, več je prilagajanja. Fantu sem povedala in je rekel naj ne porajtam na njo, da se bo že navadila. Tašči sem rekla, da nisva razmišljala o poroki. Ona pa kot sem rekla, če mislim kar tako živeti pr njih. Hiša res ni moja. Ampak v stanovanje sem vložila okrog 20.000 eur, tako da mislim, da to je moje. Res pa je, bojim se zamere, ker iz tega ne vem kaj sledi.
- marjancax
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 3. 2010
- Kraj: Primorska
jullia_ napisal/-a:marjancax napisal/-a:Drugače pa mislim, da vseeno ne more nekdo nekih novih pogojev postavljat, ko se nekam na novo priseli.
Pogoje za lastno poroko lahko postavljaš tudi, če živiš v Pahorjevi pasji uti.
Glede poroke se strinjam. Tašča ne bi smela vplivat. Mislila sem to, ko je ena napisala, da je treba tašči gobec zapret pa čeprav pod njeno streho. Ker najbrž jo bo kdaj motilo še kaj drugega ne le to, da nista poročena.
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^namerno sem grdo napisala, v upanju, da bo avtorica teme dojela - res je, da je pod taščino streho, res je pa tudi, da se ji ne sme takole pustiti in ima vso pravico ji nazaj povedat s svoje mnenje/pogled na stvar in s tem ji zapreti usta=preprečiti nadaljna podobna vprašanja.
- mateja79
- Debatorica
claire napisal/-a:^^ sem razumela, a ne vidim problema. saj vsak ve, kaj si nakoplje če se preseli tašči in tastu. in izgovori kot so : sedaj se je spremenila, so brezvezni. itak da je vse drugače ko živiš tam. to je pa to, da ne premislijo in potem so vedno tašče krive vsega.
Zate je čudaško, zame pač ne. Nimajo vsi problemov s taščami. In tudi spremenijo se ne vse.
In kje sem jaz napisala, da ne vem, če se bom kdaj poročila. Poroke sploh ne načrtujem, a štekaš!!
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
purple_rain napisal/-a:Morm se strinjat, da mateja79 komplicira.
Če ne zna tašči "gobc zapret", potem pa kar naj prenaša še vse ostalo..halo, pri teh letih bi se pa lahko že znala mal zase postavt (čeprav pod taščino streho).
purple_rain, očitno pač nisi dojela problema, ker dekle išče predvsem način, kako s taščo ostati v dobrih odnosih. Da ji 'gobec zapira' verjetno ni ravno pot do tega.
claire, ti pa nehaj biti zoprna baba. Avtorica teme je lepo napisala, da ne načrtuje poroke. Nima veze, a se hoče poročit, a se noče poročit, tu gre samo zato, da ji tašča nima nobene pravice postavljati pogojev, sploh ne na področju zasebnega življenja. Če je avtorica napisala, da ne planira poroke, potem nima veze, če se bo kdaj mogoče želela poročiti, ker tašča nima nobene pravice, da pritiska nanjo glede poroke. Ti pa v svojih postih opisuješ stvari, kot da je poroka neka manjša nevšečnost, v kateri pa že lahko ugodiš tašči. Daj no daj.
Every rose has its thorn
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^in s tem kako pomagaš v smeri reševanja problema teme?
Jasno mi je, da kregat se s taščo bi bilo totalno neprimerno; hotela sem ji predlagat, da naj ji pač skuša razložit, da nimata (še? Zadeve se vedno lahko še spremenijo) namena se poročit, naj še sine/fant reče kaj o tem (do zdej ne vemo nič o njegovi aktivnosti v tej situaciji - a on samo sedi zraven in posluša? Se strinja s punco? Pove mami svoje mnenje?), namesto da samo jamra tukaj kakšno taščo da ima..
Jasno mi je, da kregat se s taščo bi bilo totalno neprimerno; hotela sem ji predlagat, da naj ji pač skuša razložit, da nimata (še? Zadeve se vedno lahko še spremenijo) namena se poročit, naj še sine/fant reče kaj o tem (do zdej ne vemo nič o njegovi aktivnosti v tej situaciji - a on samo sedi zraven in posluša? Se strinja s punco? Pove mami svoje mnenje?), namesto da samo jamra tukaj kakšno taščo da ima..
- 00ally00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 8. 2009
Ja kaj pa fant pravi na to oz. a je tudi njemu kaj težila v tej smeri? A ni mal nenavadno, da tebi govori, da se morata poročiti, glede na to, da očitno ima konzervativne poglede bi bilo za pričakovati, da bi to sinu omenjala, ker je načeloma on tisti, ki zasnubi.
Najbolje, da se s fantom pomenita o tem, kako ji razložit, da nista še razmišljala v tej smeri in se pol še z njo pogovoriti.
Najbolje, da se s fantom pomenita o tem, kako ji razložit, da nista še razmišljala v tej smeri in se pol še z njo pogovoriti.
- mateja79
- Debatorica
Nič ne jamram. Sem napisala, da je bil tašča vedno vredu in prijazna. Zdaj pa tale izjava. To še ne pomeni, da jamram, če napišem en stavek kaj je rekla. In kot je rekla SunFlower zanima me kakšna bi bila vaša reakcija na mojem mestu?
O poroki pa še enkrat povem, da ne razmišljava. Torej nimava namena, da bi se sploh kdaj poročila. Bo dovolj jasno?
Fanta pa ni bilo zraven taščine izjave.
O poroki pa še enkrat povem, da ne razmišljava. Torej nimava namena, da bi se sploh kdaj poročila. Bo dovolj jasno?
Fanta pa ni bilo zraven taščine izjave.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
matjazd napisal/-a:claire napisal/-a:^^ kaj je to drugega kot da ne veš?
A če se človek ne namerava poročit, potem zate ne ve
ti matjaž pa najprej preberi celo temo in boš potem videl, da se ni zjasnila.
saj to je bil problem. da ji do zadnjega posta ni uspelo se zjasnit če bi se sploh rada poročila ali ne (pri 30ih bi to že lahko vedela). no zdaj se je zjasnila da ne.
torej kaj ji preostane? tašči lepo razložiti. oba skupaj ne ona sama lajat nazaj ko ji tašča poroko omeni. najbrž bo situacija nadležna, saj tašča pričakuje poroko,verjetno je mislila, da se bosta sama spomnila se poročiti, glede na leta in glede na to, da skupaj živita. je pa seveda to še vedno odločitev posameznega para, ampak tukaj je žal tako, da lahko nosi posledice, če se ne poroči.in pričakuje lahko še druge pritiske. "kaj pa otroci?" takšne so nekatere tašče.
glede na to, da pa sprašuješ kaj bi me naredile? jaz ne bi mogla biti v tvoji situaciji, ker se imam namen poročiti. in ker nikoli ne bi šla živet v tujo hišo (morda le začasno, če res ne bi bilo druge, pa se tudi s taščo fajn razumem.)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
purple_rain - Cosmopsiho
Pa si mu valda povedala? In kaj on sploh misli o vsem skupaj? Valda je pomembno tud to. Ter da ji skupaj povesta, da nameravata še naprej živeti neporočena, ker vama pač tako ustreza.mateja79 napisal/-a:Fanta pa ni bilo zraven taščine izjave.
Osebno se niti ne bi spuščala v kaj takega, živet bi šla na svoje in ne k enim ali drugim staršem.mateja79 napisal/-a:zanima me kakšna bi bila vaša reakcija na mojem mestu?
Prvi neprebran prispevek • 110 prispevkov
• Stran 3 od 8
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov