Izbira partnerja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Queen Bee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Queen Bee » 15. Jan. 2008 13:12

Boris a lahko že nehaš z OT? :roll: Mimogrede, ne bi rekla, da tudi v tej temi folk zanima, kaj si ti ugotovil in kakšne strokovne izraze si uporabil, ker s tem izpadeš le še bolj smešen. :wink: In ne, tvoje šale niso smešne. Zakaj moraš povsod zraven mešati tudi neko stroko in pisati izraze, ki izpadejo kar se da strokovni? Take it easy, če te tema ne zanima oz. bi rad kaj več o tem debatiral, ker si rad OT, odpri svojo temo in tam nadaljuj tvoje teorije in eseje. Načeloma nimam nič proti daljšim postom, ampak tvoji so brez dna - brez smisla in eno prazno bluzenje. :wink:
:!: Tukaj pa se odgovarja na vprašanja.
---
Na kaj gledate ko si izbirate novega partnerja?
V prvi vrsti me pritegne videz, takoj zatem pa karakter. Vsekakor pa mora biti oboje prisotno.

Katere lastnosti se vam zdijo najbolj pomembne?
Pomembno je, da je iskren, pošten in prilagodljiv.

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)
Do zdaj se še nikoli nisem prej pogovorila s prijatelji itd., saj ni nek prestopnik ali kaj podobnega, da bi bila v dilemi. :D

Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?
Ne bi rekla, prej izhajajo vrednote iz družine.

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?
Mogoče.

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?
Ne. Rasa mora biti ista, pa tudi interesi morajo biti vsaj malo podobni, na ostalo pa se ne oziram, še manj mi je mar, kaj pravijo drugi.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 15. Jan. 2008 15:43

Kar nekaj.
Veš, take stvari lahko poveš na zs, bo enako (bolj) učinkovito, še sploh svoje neosnovane kritike bazirajoče na nekonherentnosti z mojo tendenco. Tvoja kritika je analogna poskusu diskreditacije.
To sem sem pripopal zaradi par tebi sličnih, da bodo vedeli v prihodnje.
Zadnjič spremenil Boris, dne 15. Jan. 2008 18:36, skupaj popravljeno 8 krat.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 15. Jan. 2008 15:46

no comment
(težave z urejevalnikom)
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2007
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lally* » 15. Jan. 2008 18:15

Prvo prečekiram zunanjost in če je neki na njemu, če me splono privlači, če je neka iskrica, potem začnem preiskovati še karakter. Pa takoj na začetku mi je dost pomemben, da ni sramežljiv, da me zna krotit (sm levinja po horoskopu:D) Pa mora met pošlihtan vse, ker če ne je kr takoj adijo.

Važno je to, da mu lahko zaupam, da je prijazen, pošten, da me spoštuje, pa da je komunikativen.

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)
Najprej vidm sama, če bi to lahko blo to in ga prvo sama spoznam, potem pa pridejo frendi/ce in jih vprašam za mnenje. Ne dam pa neki ful na njihovo mnenje, ker v bistvu sm js z njim in ne oni. Jih seveda poslušam in si mal zamislm kar rečejo, ni pa zdj tko da 100% nardim kar oni rečejo.

Mediji so dans prisotni povsod in vplivajo na našo kulturo, mišljenje in navade. Tko da posledično smo dans bolj zahtevni pri izbiri partnerja kot so bli včasih. Ne morem pa rečt, da mediji vplivajo na vrednote, ki jih iščem pri partnerju. To je v men, ne zarad medijev.

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?
V medijih lahko vidmo nek popolni svet, popolne ljudi ipd. To vpliva na to, da smo že pri zunanjem videzu partnerja ful strogi. Sigurno pa ne vpliva na karakter.

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?
Imam določene zahteve glede vere, narodnosti, rase, religije ipd. Ni mi pa tolk pomembna izobrazba (važn je da ma vse pošlihtan pr seb, da se zna v življenju znajdt, pa nima veze al ma narjeno osnovno al pa doktorat), ker izobrazba je dans itak sam še papir. Glede starosti so neke male omejitve: ne morm zdj bit s tipom k je 10 let mlajši/starejši. Tko da, tuki sm stroga. :)
Pr vezah na daljavo je pa tko... vse se da, če se hoče. Tko da men kilometri niso ovira, nism pa še mela izkušenj s tem, da bi mela tipa k ne bi bil iz Slo.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 15. Jan. 2008 18:45

*Lally* napisal/-a:
Mediji so dans prisotni povsod in vplivajo na našo kulturo, mišljenje in navade. Tko da posledično smo dans bolj zahtevni pri izbiri partnerja kot so bli včasih. Ne morem pa rečt, da mediji vplivajo na vrednote, ki jih iščem pri partnerju. To je v men, ne zarad medijev.

To je v tebi, praviš. Kaj je to, kar je v tebi?
1.) Če je to miselnost, so nanj, kot si povedala, vplivali mediji.
2.) Če so to čustva, je treba vedeti, da miselnost vpliva na čustva, torej so spet v ozadju mediji.
3.) Če so to želje, potem izvirajo iz nekih prepričanj, do katerih spet prideš deloma preko medijev, pa naj si bo to posredno ali neposredno.
4.) Če je to kultura, potem si jo v nekih okoliščinah izoblikovala in na to so vplivali mediji.

Torej, moje vprašanje je, kaj je tisto v tebi, na kar mediji nikakor niso vplivali in po čemer se odločaš =izbiraš partnerja?

Predstavi razne hipoteze, jih ovrednoti, pa podaj logične odgovore.

Mimogrede, tukaj je ena raziskava, ki govori o tem, da ljudje še vino izbirajo na podlagi tega, kako jih mediji promovirajo, kako visoko ceno jim dajo, ne pa na podlagi okusa. Kar je drago, ni vedno najboljše. Nekvalitetnemu vinu so dali visoko ceno in raziskali, ali se bo potrošnik drugače odzval, oziroma ali ga bo pitje dražjega vina bolj zadovoljilo.

Izvleček:
Researchers scanning the volunteers' brains while they drank confirmed they enjoyed the pricier wines more. The experiment helps explain how marketing practices can influence both the preferences of consumers and the enjoyment registered by their brains, said Antonio Rengel, one of the study's authors.

Kaj ima to opraviti z lastnostmi, ki jih iščemo pri partnerju/partnerici? Tudi partner/partnerica ima nek svoj okus in vonj, kot tudi vino. Obstajajo namreč teorije, da si partnerja/partnerico izberemo glede na to, kakšen vonj ima (biti mora nam ustrezen). Ampak če vino v resnici ne izbiramo le po okusu in vonju, ki je nam v osnovi všeč, temveč nam ga sugerirajo... kako je potem šele pri izbiri okusa in vonja pri partnerju/partnerici.

Kdor bo odgovarjal, naj prosim preuči članek, ker kratek povzetek nima tako močnega učinka. Jaz bi tudi teško priznal, da na moj okus vplivajo mediji, ampak če pa stvari razdelam in pogledam par raziskav, pa malo dvomim v to, da ne. Ne govorim o tem, koliko vplivajo. Važno je le to ali vplivajo ali ne.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 23. Sep. 2008 18:09

Prvo mi mora biti simpatičen, da sploh na kaj gledam. Kot drugo pa, da je značajsko vredu.

Prijaznost in poštenost.

Malo, ker skoraj nihče ne daja mnenj.

Ne.

Odvisno od človeka koliko se pusti vplivati medijem.

Gledam samo na starost, da je približno enaka, ker imam s preveliko razliko slabe izkušnje. Vse ostale od naštetega ne gledam.
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 23. Sep. 2008 20:44

Na začetku me seveda morem neki na njemu privlačit, notranjost človeka pa spoznavam s časom.

Da se ne pretvarja neki, da je v resnici takšen, kot je.

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev?
Ponavadi ne veliko.

Ne.

Veliko preveč, samo na zunanjo podobo.

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.? Se ne ne oziram na to
.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 23. Sep. 2008 21:12

Najprej zunanjost, pol pa srčka

Da mi stvari pove po resnici, četudi me bodo v tistem trenutku razkurle in vrgle do stropa, da me spoštuje, me ima rad.

NIČ. Tisti, ki so pravi prijatelji, mi ni nihče nič sploh govoril, tiste, ki so mi kaj govorili, pa je tudi fant že 'preživel', se pravi da je ostal dalje od njih v mojem življenju in sem vedno vedela, da ne bodo vplivali na moje življenje :wink:

Ne.

Odvisno, koliko določena oseba upošteva medije.

Sicer sem se vedno trudila, da bi dobila fanta približno moje starosti, ki bi bil iz moje države, moje rase, ampak če bi usoda namenila drugače, se pomoje ne bi kaj preveč ozirala na to.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 23. Sep. 2008 21:18

ufff... najprej, da je urejen, to mi je zelo pomembno... potem pa, kako se ujameva v pogovoru...

ne bom konkretno lastnosti, ampak da si pac odgovarjava v vecini pogledov... in seveda, da lahko normalno komunicirava in sklepava kompromise...

to me ne zanima, seveda, spostujem mnenje prijateljev, drugace ne bi bili moji prijatelji, da bi pa to vplivalo na mojo zvezo in moj odlocitev pa ne... se posebej, ce je to samo "ocena"...

ne...

mediji ze tako ali tako prevec vplivajo na nas... ampak, kar se tice razmerja, ne bi smeli... vsaj jaz si tega ne dovolim... ker verjetno imam cisto drugacne "ideale" v glavi, kot so v medijih...

t.i. druzbeni predsodki so za mene samo predsodki... vsako novo zvezo oz. cloveka vzamem kot nepopisan list, torej od zacetka brez cesarkoli v glavi, kakrsnihkoli predsodkov, ovir, etc... in potem se izkaze, kaksen je oz. se mi sam predstavi, brez da bi jaz imela ze prej kaksno "podlago", kaksen bi naj bil... in potem, ce je ze kaj slabega bilo v zvezi nikakor ne posplosujem, ces vsi so isti, ki so toliko stari ali te narodnosti ipd...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov