Izbira partnerja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 07. Jan. 2008 9:39

Boris napisal/-a:hehe, kako nekateri odločno na vprašanje "Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?" odgovarjajo z ne.

Menim, da se je v medijih razpasla miselnost, ki sili ljudi v to, da je priznati, da si pod vplivom medijev, nekaj slabega. In potem ljudje, ki so pod vplivom medijev, seveda spet rečejo, da niso pod vplivom medijev. :lol: Ironija.

Ok, saj ne rečem, da ni če ni, ampak morda je, torej so morda nekateri res povsem neobčutljivi na vpliv medijev, torej so povsem samozadostni, odločni. Častim rožico. Če pa po kakšnem mikroverjetnostnem izračunu mediji vsaj malo vplivajo na njih, pa bodo za ziher rekli, da na njih ne vplivajo... le kaj bi kdo rekel, če bi ne povedali česa tako plemenitega ;)... "da name kdo vpliva, si nor?!" :)

Ko sem bila jaz v letih, ko bi bila bolj pod vplivom česarkoli, so bili mediji zelo v povojih. Zdaj sem pa toliko stara, da mislim, da kar znam držati distanco do tega, kar nam kažejo.

Se pa strinjam z
Roberta R. napisal/-a:Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?
Kje pa.. se mi zdi da kr doma poberemo največ vrednot.. takorekoč odnos mami-ati

Mislim, da nas to najbolj zaznamuje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 07. Jan. 2008 11:34

Na kaj gledate ko si izbirate novega partnerja?

More mi bit všeč,zanimiv

Katere lastnosti se vam zdijo najbolj pomembne?

Da se zna postavit zase,da je razumljiv,zabaven

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)

Ne

Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?

Ne

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?

Odvisno od posameznika..Mislim pa,da na splošno ne

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?

Ko bom najdla nekoga,ki mi ustreza,me ne bo zanimalo kake rase/narodnosti/vere je..Mi pa ne ustreza veza na daljavo-ker ga hočem met čimveč ob seb :oops:
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 07. Jan. 2008 14:18

Na kaj gledate ko si izbirate novega partnerja? Na odnos in obnašanje tega človeka do mene, kako se obnaša v družbi, predvsem pa se oziram na pretekle (negativne) izkušnje, ki se jim skušam izogibati.

Katere lastnosti se vam zdijo najbolj pomembne? Ferplay, da se trudi v razmerju in življenju, da se zaveda, da je vsak človek individuum, poštenost ..

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...) Kar precej. Je pa odvisno od koga leti kritika al pa nezaupljivost.

Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev? Ne. Samo pretežno slabe izkušnje v preteklosti.

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku? Mediji glede mojih želja ne vplivajo, ker imam izdelano željeno podobo fanta (npr. še nikol noben tip ni imel svetlih las, izhajam pa tudi iz želje po partnerju, ki ga nikoli nism imela - kar se partnerskega odnosa tiče)

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.? Ja, na žalost sem kar precej omejena s temi predsodki oz bom rekla, da bi se precej sekirala, če bi me non stop vlačili po zobeh. Kar se pa tiče izobrazbe - mislim, da celo življenje ne teče tako kot bi moglo, če oba nista na vsaj približnem istem nivoju izobrazbe, ker se o tem ponavadi pogovarjamo doma, vera ni tak problem, če ni ista, razen če je en partner fanatik, narodnost in rasa sploh mislim, da nista problem, kar se pa starosti tiče, se mi pa obrača, če vidim 18-letnico s 55-letnim tipom.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 07. Jan. 2008 16:03

Ne vem, morva se ujet, pa full pomembna se mi zdi tud energija, ki jo izžareva :)

To, da mu lahko zaupam, da ima svojo voljo, da je samozavesten.

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...) Zanima me njihovo mnenje, odločitev vseeno prepušščam sami sebi ;)

Nikakor ne!

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku? Mislim da zgolj na vizualno podobo. Konec koncev mediji ne vejo, kako se počuti obrekovana/občudovana oseba.. Zanima jih le kako so oblečeni, kakšno frizuro imajo...

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?
Splošen družbeni predsodek je tudi, da so fantje z dolgimi lasmi nasilni. Iz prve roke lahko povem, da to ni res. Splošni družbeni predsodki me ne zanimajo. To je moje življenje, in živela ga bom tako, kot ga bom jaz hotela!
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a BaBeBi » 07. Jan. 2008 16:30

najprej vsem najlepša hvala za odgovore. sem pa tudi jaz opazila tisti večinski ''ne'' pri vprašanju, če ste kakšne vrednote dobili iz medijev. se vam ne zdi, da smo v današnjem svetu tako obkroženi z raznimi mediji (pa tu ni mišljena le televizija), gre za glasbo npr. besedila pesmi, ki nam nekaj dajo oz. posledično seveda ljudi, ki to glasbo ustvarjajo...samo za primer. mislim da vsi toliko spremljamo poročila, intervijuje, novicde ipd. da si že na podlagi tega ustvarjamo neko mnenje, ki pa, resnici na ljunbo navadno ni povsem ''naše,'' temveč je sugestirano iz medijev. tako nas npr. tudi naučijo da je prav, da se ''ne varamo,'' ''smo pozorni do partnerja,'' ali pa npr. da mora biti naš partner ''uspešen, zabaven, zanimiv''...to so vse stvari, ki jih slišimo vsak dan...v filmih, pesmih, intervijujih, časopisih, knjigah...nenazadnje...nekatere stvari so iz medijev pobrali že naši domači...in svoje mnenje prenašajo na nas.... pa vsi družbeni predsodki...nekateri so tako zakoreninjeni v našo podzavest, da jih niti ne jemljemo kot predsodke (tisti, ki sem jih naštela so precej pogosti, so pa zgolj za primer), temveč jih ponotranjimo in sprejmemo za nekaj kar nam je ''všeč'' ali pa ''ne všeč.'' zanimivo se mi tudi zdi, kako nekateri pravite, da mnenje prijateljev na vas nima nobenega vpliva. kaj pa v primeru, da spoznate nekoga, ki vaših prijateljev nikakor ne sprejme...z njimi se že dolgo poznate, to osebo, ki jo vidite kot potencialnega partnerja pa ste spoznali šele pred kratkim...vam je za slab odnos med njimi vseeno?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Jan. 2008 16:54

Če ga ne poznam, mi seveda najprej pade v oči njegova vizualna podoba, če ga pa poznam, pa ponavadi karakter.Nikoli pa nisem imela neke posebne predstave kakšen naj bi moj partner bil.Iz besed in želja irečenih iz šolskih klopi, so bili vsi do zdaj popolno nasprotje :D

sigurno dobrosrčnost, spoštovanje, iskrenost, pripravljenost na pomoč.Brez tega ne gre.

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)
NE!!Nikoli nisem upoštevala mnenja prijateljev.Izkazalo se je za pravilno, ker sem imela take prijatelje, ki bi vse naredili da nebi bila srečna tako kot oni niso.če bi jih poslušala nebi bila danes tri leta skupej z mojim pikcem.In prav tako on ni poslušal svojih blesavih kolegov.

se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?

:eek: Ne.

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?
Nikoli se ne oziram po medijih.Izbiram to kar meni paše in gledam na to kar meni sede.

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.

ne, ne oziram se na take stvari.Kot sem že povedala, oziram se na to kaj meni sede in kaj meni paše.sploh pa so mi taki predsodki živa bedarija.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 07. Jan. 2008 17:05

Z nečim me pritegne. Nimam nekih zelo posebnih kriterijev. oz. jih raje ne omenjam, ker sem se nekoč zaljubila v popolno nasprotje..

Da zna poslušati, da ničesar ne presliši. To se mi zdi res sexy :D No.. da je iskren, dobrodošel _normalen smisel za humor, da ima res razpršene interese.. ga veliko stvari zanima. od športa pa do umetnosti.

Ne. .. razen, če ga poznajo dalj časa.Takrat jim prisluhnem

Ne.
Bolj na vizualno.. pa gotovo tudi na karakterno.. s tem ko naštevajo, kakšen je nekdo, ki je sanjski.. itd. (razne revije, sanjske ženske)

Glede izobrazbe.. mislim, da bi se dva težko ujela, če ne bi imela približno podobne stopnje izobrazbe oz. eden vsaj sš. Isto je z zvezami na daljavo.. se ne obnesejo.. vsaj tisti primeri, ki jih jaz poznam , se niso. Ostalo pa ni pomembno, če za njiju ni pomembno.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 07. Jan. 2008 17:52

Najprej mi mora vizualno ustrezati. Nato pa sledi pomembnejši del: kako se miselno ujemava, pa da se zna pogovarjat in še najbolj pomembno je,da ti pusti do besede in te zna poslušat.

Da se seveda zna pogovarjat in zna poslušat in svetovat. To je namreč stvar, ki jo v partnerstvu močno potrebuješ.

Če bi ga poznali dobro in več časa, bi upoštevala njihove nasvete - odvisno tudi od katerih prijateljev bi poslušala, po drugi strani pa sem jaz tista, ki mora vedeti s kom bom v zvezi.

Jah, mislim da je vpliv medijev postal izredno močan in nekaj sem tudi iz medijev pobrala.

Glede vizualne podobe sej si sama zamislila kakšen naj bi bil zame idealen. Največ sem iz medijev pobrala o karakternih lastnostih.

Zakaj bi bila enako izobražena? To zame ni pomembno. Ne more bit pa glih tko, da ma en sš, drug pa nevekiro stopno izobrazbe. Narodnost, rasa,religija..ne vem, nism kaka rasistka al pa kej. Pač usi smo ljudje. Zveze na daljavo ne delujejo, to usi vemo. Pač če bi biu deleč, bi z njim ostala sam prjatlca in nč več.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 07. Jan. 2008 19:15

BaBeBi napisal/-a:najprej vsem najlepša hvala za odgovore. sem pa tudi jaz opazila tisti večinski ''ne'' pri vprašanju, če ste kakšne vrednote dobili iz medijev. se vam ne zdi, da smo v današnjem svetu tako obkroženi z raznimi mediji (pa tu ni mišljena le televizija), gre za glasbo npr. besedila pesmi, ki nam nekaj dajo oz. posledično seveda ljudi, ki to glasbo ustvarjajo...samo za primer. mislim da vsi toliko spremljamo poročila, intervijuje, novicde ipd. da si že na podlagi tega ustvarjamo neko mnenje, ki pa, resnici na ljunbo navadno ni povsem ''naše,'' temveč je sugestirano iz medijev. tako nas npr. tudi naučijo da je prav, da se ''ne varamo,'' ''smo pozorni do partnerja,'' ali pa npr. da mora biti naš partner ''uspešen, zabaven, zanimiv''...to so vse stvari, ki jih slišimo vsak dan...v filmih, pesmih, intervijujih, časopisih, knjigah...nenazadnje...nekatere stvari so iz medijev pobrali že naši domači...in svoje mnenje prenašajo na nas.... pa vsi družbeni predsodki...nekateri so tako zakoreninjeni v našo podzavest, da jih niti ne jemljemo kot predsodke (tisti, ki sem jih naštela so precej pogosti, so pa zgolj za primer), temveč jih ponotranjimo in sprejmemo za nekaj kar nam je ''všeč'' ali pa ''ne všeč.''

Se poponoma strinjam s povedanim. Tvoja raziskava glede tega vprašanja na žalost/srečo ne bo pokazala resničnega stanja v družbi. Pokazala bo, kako se ljudje odzivajo na tako vprašanje.

Bom malo popestril zadevo, potem pa me ostali popljuvajte, skritizirajte, hvalite, žalite (aja, tega ne, da ne boste spremenili modus operandi na tem forumu).

Verjetno pa je marskikateremu mediju všeč, če ljudje mislijo, da na njih nimajo vpliva... tako se potem počutijo bolj samostojne, bolj svobodne, morda celo bolj varne. Dream on. Če mediji vedo, da ljudje mislijo, da na njihove odločitve nimajo vpliva, je to za njih dobro. Neredko lahko čoveka, ki v vsakem primeru misli, da nanj ne vplivaš, lahko nategneš na 1001 način, pa itak ne bo niti pomislil, da si mu kaj sugeriral, saj vendar verjame, da nanj nimaš niti najmanjšega vpliva.

Če hočeš vedeti kako svoboden si v mislih, potem se preizkusi, pa začni osvajati naprimer kakšne ljudi, ki niso najbolj priljubljeni in o katerih se širi največ govoric, oziroma o katerih imajo vsi tvoji bližnji največ predsodkov. Naprimer osvajaj Roma. Ali pa ko bo politika prisegla na to, da je Bush terorist, pojdi in osvajaj njega. Seveda politika ne bo dokazala, da je terorist, saj se bo uprl z vsemi močmi, da bi dokazal nasprotno. Prikazala ga bo kot terorista, preko medijev, in ljudje bodo ali pa ne bodo verjeli slikam. Potem pa, ko bo politika prisegla na to, da je Sadam Husein terorist, pojdi in osvajaj njega. Seveda politika tudi tega, da je Sadam terorist, ne bo dokazala. Prikazala ga bo kot terorista in mediji bodo to razširjali. Pa ne me držati za jezik, dajem samo primerjave, ki so ali pa niso dobre. Vsekakor so malo abstraktne. Pomembno je, kaj človek občuti, ko pomisli, da bi imel za partnerja nekoga takega, ali pa nekoga, ki je v tesni povezavi z njim. Ne pozabimo, da je mnenje o teh ljudeh prišlo do nas preko medijev. Aaa, mediji pa že nimajo vpliva...
Naprimer en video o pranju možganov. Eni so še kar neobčutljivi na manipulacije njihovih vrednot... ;)

Če te zares zanima, kako mediji vplivajo na naše odločitve, lahko to izveš s prebrisanim pristopom, ne pa z direktnim vprašanjem.
Religija se razširja tudi skozi medije. In koliko ljudi je podvrženih religiji? Se je sploh potrebno spraševati? Seveda se je. No, potem nam je odgovor znan.
Če želiš, si lahko prebereš o masovni manipulaciji medijev na tejle strani.

Zakaj sploh pišem o tem? Za hec. Zdi se mi zanimivo, da ljudje odgovarjajo na vprašanje "Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?" odgovarjajo z ne. Me pa to ne preseneča. Če bi bilo vprašanje zastavljeno drugače, npr. "Se vam zdi, da mediji ključno in precej vplivajo na vaše vrednote, ki so pomembne pri izbiri partnerja?", bi bil odgovor ne seveda popolnoma sprejemljiv. Ampak vprašanje ni bilo tako.

Poglej si par videoposnetkov od Derrena Browna, ki se ukvarja s temi zadevami - s sugestijo, vrednotami, hipnozo, mediji,...

Naprimer tega, kako nekomu kupiti darilo za rojstni dan.
Ali pa tegao prepričanjih o duhovnosti.

Dal bom še en primer... Na Tajski (če se ne motim), so bile v časih pred amerikanizacijo ženske lepe takrat, ko so bile malce debelušne. Ko pa je v njihov svet pridrvela Ameriška TV, so "vse" lepe ženske naenkrat postale grde in so morale za lepoto začeti grozno hujšati, se lišpati,... In na te vrednote, kje pa, niso vplivali mediji. Ne ne. :D :roll: Mi kot superiorna rasa pa nismo seveda nič njim podobni, naša psiha deluje povsem drugače in smo neobčutljivi na medije. hehe nop.

Problem vprašanja "Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?" je v tem, da da z veliko gotovostjo marsikomu občutek, da nima nadzora nad samim seboj, če odgovori z da. Take ljudi bi pa jaz vprašal, kako se nadzirajo v konfliktnih situacijah, v stresu, takrat, ko pobesnijo, takrat, ko so depresivni, ljubosumni, zavistni,... Imajo takrat nadzor nad samim seboj, ali jih čustva nadzirajo? Čustva vendar niso jaz, niso ego, so le del osebnosti. Menim, da šele ko človek sam sebe obvladuje, lahko začne bolj popolno nazdzirati vplive drugih nanj. In da ne bo kdo mislil, da sem jaz to že dosegel, čeravno sem drugi najpametnejši človek na tem svetu, takoj za mojim nerojenim bratom. Včasih ga celo prekašam, saj "znam pisat, brat pa ne". :lol:

Če se preseliva na stran wikipedie, tam prebereva naslednje:
Vrednote so kategorije pojavov, ki jih cenimo oziroma prepričanja o tem, kaj je dobro ali prav in za kaj si je vredno prizadevati (ljubezen, mir, prijateljstvo, zdravje, življenje...)

Za doseganje vrednot smo se velikokrat pripravljeni čemu odreči. V vrednotah se kažejo naši cilji, ki odsevajo naš kulturni in duhovni razvoj.

Tudi vrednote se pojavljajo po neki hierarhični lestvici. Hierarhija vrednot, ki jo je postavil Janek Musek:

* izpolnitvene (samoaktualizacija - pomenijo duhovno rast)
* moralne (vežejo se na dolžnosti, odgovornosti)
* potenčne (vežejo se na uspehe in dosežke)
* hedonske (vežejo se na užitke)

Morala je tako delovanje človeka, ki ga pričakuje in sprejme družbeni sistem. Moralne vrednote določene družbe se širijo preko medijev. Koliko ljudi se ozira na moralo pri izboru partnerja? Bom še enkrat omenil tisto o morali, kar je povedal Osho...
Družbo zanima to, kako boš postal učinkovit del mehanizma. Tako ti drugi dajo ego, ki sovpada z družbo. Naučijo te morale. In če se je ne držiš, boš vedno neprilagojen. Zato dajemo zločince v zapor. Ne zato, ker so storili kaj narobe ali ker bi jih hoteli poboljšati, ampak zato, ker ne ustrezajo družbi. Njihovega tipa ega družba ne priznava. Če človek ubije nekoga - je morilec. In potem isti človek v vojni ubije tisoče ljudi - postane veliki heroj. No, koliko od tistih, ki zaprisegajo, da vrednot niso dobili iz medijev, bi želelo za partnerja tistega, ki ni heroj, pa je ubil človeka? Kaj pa če bi bil heroj? ahmmm, ahaaa :) Preko medijev se širijo ideje. In te ideje določeni ljudje privzamejo (mo) za dobre in si na podlagi njih ustvarimo določene vrednote. Te vrednote potem več ali manj prenašamo na svoje potomce. Sploh ni važno ali so naši starši dobili vrednote preko TV, lahko so jih dobili v cerkvi ali na nogometnem igrišču ali neposredno od naših starih staršev. Stvar je v tem, da so jih nekje dobili. In ni pomembno kje. In mediji so eno izmed orodij, ki se jih lahko poslužujemo, da svoje ideje (in posledično vrednote) razširjamo.

Tudi zdravje je ena od vrednot. Kdo si ne želi zdravega partnerja? Ampak previdno. Kaj sploh je zdravje? Kje je meja med zdravim in nezdravim? To mejo nekdo približno začrta, mediji pa jo na veliko raztrobijo vse naokoli. In potem si kot vegetarijanec na enkrat bolan. Potem se ugotovi, da je vegetarijanstvo zdravo, pa na enkrat postaneš špica, zanimiv. Potem postaneš bolj strikten vegi, postaneš vegan in ne uživaš mleka. In spet naletiš na predsodke ... "joj, kje boš pa dobil beljakovine, saj boš umrl..." hehehe ne, mediji sploh nimajo vpliva na vrednote. IA - da prevedem za tiste, ki ne razumejo sarkazma - oslovski I A.

Želim slučajno povedati, da mediji zelo vplivajo na to, kakšnega partnerja/partnerico bomo izbrali? Ne, vsekakor ne. Menim, da bodo včasih zelo vplivali in bomo za to vedeli. Včasih bodo zelo vplivali, pa tega ne bomo vedeli. Včasih bodo vplivali malo in bomo vedeli, da vplivajo malo. Včasih bodo vplivali malo, pa ne bomo vedeli, da vplivajo malo. Pa ne za to, ker so mediji, ampak ker pač za mediji nekdo stoji, in to je človek. Človek je tisti, ki ima name vpliv. Oziroma na mojo osebnost. In kakšen način izbere človek, da vpliva name, niti ni pomembno. To se dogaja podzavestno. Če hočemo videti, kako to deluje v ozadju, se moremo precej ukvarjati s samim seboj. Je potem sploh možno, da mediji = drugi ljudje ne bi imeli nobenega vpliva (ni pomembno ali neposredno ali posredno preko drugih ljudi, ki so bili podvrženi vplivu medijev ali kaj podobnega) na naše vrednote? Ne vem. Mislim, da je, ampak je to zelo redklo. Zase bi rekel, da mediji v mali meri vplivajo na mojo izbiro partnerice, čeravno se že dolgo ukvarjam z osebnostno rastjo.

Kritike, nesoglasja?...
Zadnjič spremenil Boris, dne 08. Jan. 2008 16:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 08. Jan. 2008 13:28

Predvsem je važen pristop, ki ga ima do posameznika ali skupine. Način, kako se z nekom pogovarja. Smisel za humor, sproščenost. Odnos, ki ga ima do nekoga, ki mu je nepoznan (ali ga bo nesramno odbil ali ga bo vsaj pozdravil).

Predvsem, da zna bit človeški, se ne norčuje iz drugačnih od sebe (manj lušnih, prizadetih, starejših) in da je realen glede raznoraznih reči. Predvsem pa je pomembno, da je vztrajen in optimističen.

Mnenja prijateljev ne upoštevam.

Nikoli. Če bi upoštevala medije, bi iskala zdj lepotca s kačo v glavi.

Mediji bi morali popolnoma nepomembni za to, koga si bomo izbrali. Jaz medijev ne upoštevam. Če je moški lepotec, pa če je zabit in nesramen, da bom odjebala v kratkem. Jaz bom hodila s tistim človekom, ne mediji niti ne kdo drug.

Izobrazba ne dokazuje razgledanosti! Interesi je dobro da so si podobni oz. da imata oba vsaj željo po spoznavanju interesov drug drugega. Narodnost, rasa, starost, država bivanja mislim, da niso pomembni. Pri veri se malo ustavi. Zakaj, ne vem, ampak mrzim spoznavanje drugih ver, ker to je traparija. Ne bi mogla nekoga poslušat, da bi nabijal o svojih praznikih, ker tudi jaz svoje vere ne omenjam, če ni treba in sem mnenja, da so vere 'dobre' samo za vojno med ljudstvi.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a BaBeBi » 08. Jan. 2008 15:12

Zanimivo, zanimivo, kako dejansko večinoma zanikate, da bi mediji vplivali na vas...priznavate pa, da imate določene predsodke. bi lahko, prosim, odg. še na naslednja vprašanja?

Od kje ste dobili vrednote, ki jih najbolj cenite in od kje mislite, da te vrednote izhajajo?
Čigavo mnjenje o vas in vaših življenskih odločitvah vam v življenju največ pomeni?
Kaj mislite, so tiste človeške, ki so v slovenski družbi najbolj cenjene?
Katere vrednote posredujejo mediji?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 08. Jan. 2008 16:40

BaBeBi napisal/-a:Zanimivo, zanimivo, kako dejansko večinoma zanikate, da bi mediji vplivali na vas...priznavate pa, da imate določene predsodke. bi lahko, prosim, odg. še na naslednja vprašanja?

to sem se tud jst že vprašala.Od kje toliko lludem predsodki, kateri sploh okusili niso ničesar, kar ne marajo oziroma celo sovražijo.Mislm, da so tukej kar dostkrat mediji krivi, čeprav se marsikdo tega ne zaveda/noče priznat.

drgač pa:

Od kje ste dobili vrednote, ki jih najbolj cenite in od kje mislite, da te vrednote izhajajo?
Jst sem vrednote ki jih cenim in katere tudi imam dobila od staršev.vedno so me učili, da moraš biti iskren, prijazen, spoštovati moraš ljudi.In si en predstavljam nekoga ki bi bil moj partner in nebi ničesar imel od tega.Že nasplošno smo doma taka familija, brez nekih predsodkov do drugih.

Čigavo mnjenje o vas in vaših življenskih odločitvah vam v življenju največ pomeni?
Največ od moje mami, ker ona me najbolj pozna in ve kaj je dobro in kaj ne.svetuje mi, priporoča, ampak odločim se sama, tako kot se meni zdi prav in ni nujno da tako kot mi je ona svetovala.

latnosti misliš? :D
Pomojem še vedno kakšna iskrenost, spoštovanje, prijaznost-bonton.nevem, zdi se mi da ne moreš živet v družbi brez tega vsaj lepo ne.

Mediji?Pomojem, da ravno nestrpnost med ljudmi in odpor to takšnih in drugačnih.Sploh odpor do kakšnih drugačnih.recimo do gejev, če izpostavim primer.ljudje ki niso v stiku z njimi ne vedo kako je dejansko to, ne vedo ničesar o njih.vedo le to kar slišijo/preberejo.Ampak je stanje drugačno.Mediji recimo geje naredijo res za najslabše, ampak a se kdo dejansko vpraša, kako je v resnici?So zares taki, ali dopuščate možost da niso, da so pač normalna bitja z drugim čustvom? (geji so samo en splošen primer od mnogih).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Jan. 2008 16:46

OT:
*purple* napisal/-a:Mediji recimo geje naredijo res za najslabše, ampak a se kdo dejansko vpraša, kako je v resnici?So zares taki, ali dopuščate možost da niso, da so pač normalna bitja z drugim čustvom? (geji so samo en splošen primer od mnogih).
Geji so najboljši prijatelji! :D
(vem, si samo primer dala, ni nujno, da se strinjaš z njim, ampak se nisem mogla zadržat, da ne bi..)
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 08. Jan. 2008 18:10

BaBeBi napisal/-a:Od kje ste dobili vrednote, ki jih najbolj cenite in od kje mislite, da te vrednote izhajajo?

Od vsepovsod. Veliko od kakšnih filozofov in modrecev, pa iz osebnih izkušenj. Bolečina te nauči, kaj je narobe.

Mama me je naučila osnov medicinskih znanosti:
*"Če ne boš nehal škiliti, ti bodo oči tako ostale!"

Stara mama me je naučila modrosti:
*"Ko boš star toliko kot jaz, boš že razumel!"

Od očeta sem se naučil, da je ateizem največja vera:
*"Jaz verjamem, da ni boga!"

Moj oče me je naučil dobrote:
* "Vsi ljudje smo dobri!"
* "Prekleti prascefarški farškoprasci!"

Moj oče me je naučil, da ne smem transcendirati žaljivke:
* "Ljudje smo ustvarili žaljivke zato, da se ne bi pretepali. Ti pa bi rad, da ljudje postanejo odporni na žaljivke in se vrnejo nazaj v živalski svet!"

Moj oče me je naučil človeške pameti:
* "Vsak je zase najbolj pameten!"
* "Ti si bedak! bedak! bedak!"

Moj oče me je naučil hinavščine:
* "Sem jaz priden, ne, ko ti prinesem toplo kavo z mlekom!(?)"
* Odgovorim: "Al veš da jo ne pijem."
* Doda izgovor: "Ja, potem jo bom moral pa spet sam popiti!"

BaBeBi napisal/-a:Čigavo mnjenje o vas in vaših življenskih odločitvah vam v življenju največ pomeni?

Od tistega, čigar mnenje bolj soupada z resnico. To pa je zelo mešano. "Sin, ki posluša samo mater, ne bo nikoli spoznal učenj očeta."
To posploši na svet in dobiš odgovor.

Še kaj? Nič. Naj me koklja brcne, če bo tisti, ki bi moral, prebral moje dolgo pričevanje v prejšnjem komentarju.

Pa držim fige za dobro oceno seminarske :), sicer bomo naredili shod in ocenjevalcu porezali sramne dlake, da bo lažje spal! Šalim se, v resnici sem zelo prijazna žival.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 08. Jan. 2008 20:30

Kar sem opisala v svojem primeru, da mi je pomembno pri partnerju sem videla pri svojih starših, bratih, stricih in tetah, babici in dedku. V naši družini večina zelo pomaga drug drugemu, sodelujemo in pomagamo invalidom. Videla sem tudi prve nestrpnosti, prve hude trenutke v naši družini. Glede na to, da imata moja starša 65 let težko rečem, da bi onadva kaj pobirala iz medijev:D . Tudi moji bratje in sestra so starejši in ko sem bila jaz majhna, tv ni bil pomemben, ker smo se ves čas družili skupaj.

Moje mnenje in mnenje moje mame.

Hmm... Aboo.

Sploh posredujejo kakšne vrednote? Jaz imam neke osnove od staršev, starih staršev, ter ostalih sorodnikov, s katerimi sem si bila dobra kot majhna. Poskušali so, da bi imela vse rada, vse sprejemala itd. Ampak imam nek svoj jaz, svoj princip, na katerega vplivam samo jaz. Prav tako pa časopisov večinoma sploh ne berem (razen črno kroniko), na internetu pogledam spet samo črno kroniko in tv spored, po televiziji spremljam pa dokumentarne oddaje, šport in kakšno nanizanko.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov