Izbira partnerja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a BaBeBi » 06. Jan. 2008 18:51

Hej! S sošolko delava raziskovalno nalogo pri sociologiji, pa bi vas prosila, če bi lahko odgovorili na nekaj vprašanj.
Na kaj gledate ko si izbirate novega partnerja?
Katere lastnosti se vam zdijo najbolj pomembne?
Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)
Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?
Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?
Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?
Hvala
Uporabniški avatar
Sexy_back
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sexy_back » 06. Jan. 2008 19:00

Najprej itak prečekiram izgled pol pa srčeka ;)

Iskrenost!

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev?
Če je partner do mene ok me mnenje prijateljev ne zanima posebno.

Ne.

Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?
Mislim, da mediji vpivajo tudi na karakterne lastnosti, vendar bolj na vizualne.

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?
Niti najmanj se ne oziram na predsodke, saj ljubezen nima meja. Srečno zvezo lahko imata tudi črnc in belka, muslimanka in kristjan, slovenec in kitajka...
Blondes have more fun
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 06. Jan. 2008 19:17

BaBeBi napisal/-a:Na kaj gledate ko si izbirate novega partnerja?
...najprej na videz, potem pa če mi ustreza karakterno, da ni ljubosumn, da mu izobrazba oz. šola neki pomen...

zaupanje, odkritost, razumevanje...

Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)
....upoštevam do neke mere, na koncu bom pa itq jaz hodla z njim, ne moje prijateljice...razn v primeru, da se res ne bi razumeli...

ne
vplivajo na vizualno podobo, kar je logično,ker smo ljudje vizualna bitja

na to se ne oziram
Hvala
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 06. Jan. 2008 19:20

Izgled + notranjost

da je iskren mi je najbolj pomembno

Res je bolje vedet,če se med seboj imajo dobro mnenje,vendar na koncu vendarle jaz izbiram in sem tud jaz z njim in ne oni,če jim ni kaj všeč.

ne

Najbolj na vizualno podobo.

Mi je malo neumno,da po nekih stereotipih,ki smo si jih ljudje ustvarli bi mogli tudi živet.Ko se dve sorodni duši najdeta,ni več tolk pomembno kje živi,kakšne vere je, itd.
Uporabniški avatar
*dorothy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *dorothy* » 06. Jan. 2008 19:28

Prvo te pač pritegne zunanjost (če si hočemo priznat al pa ne, je tko), ko pa se malo spoznaš mi je pa ful pomembn karakter pa smisel za humor :oops:

Poštenost, zvestoba, smisel za humor, odgovornost,...

Upoštevam mnenje nojboljše prijateljice, ker vem, da mi ne bi nikoli lagala. Pa tudi vem, da bi mi povedala tudi slabe stvari o novem partnerju, če bi jih videla.

Mislim, da ne.

Mogoče vplivajo na vizualno podobo, ampak še to ne verjamem. Na to katere karakterne lastnosti cenimo pa sploh ne. Vsaj jst tko mislm. Na to kaj ceniš po moje vpliva bolj družina.

Ne se ne oziram nanje. Pač mislim, da če se dva razumeta in mata rada kaj ma veze kako izobrazbo mata, kake sta narodnosti ali rase ali religije. Če sta za skupi pač sta in pika. :) Moje mnenje pač :)
Babykaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Babykaaa » 06. Jan. 2008 19:52

Js ga ponavadi ne iščem..Kr nekje z neba pade..Drugač me pa pritegnejo taki zanimivi, luškano zmedeni fantje, zgovorni, domiselni, spontani. Pa fajn morjo zgledat, ful mi je všeč če se dobr oblačjo. Pa takšni da se ob njih počutiš varno, da te nič ne skrbi, se lah zaneseš na njih, so odgovorni in odkriti!

Tak k sm že zgori napisala...Odkritost, razgledanost, odgovornost, zanesljivost, zainteresiranost za kaj, motiviranost, da te zna nasmejat...

Hmm-ja...Mnenje najbolših prjatlc pa prjatlov dost upoštevam če ga seveda oni dobr poznajo. Mnenja ljudi k jih pa niti ne poznam dobr pa me ne brigajo...Si ga rajš pridobim sama-sej se lah sam na svojega stoprocentno zanesem :)

Ne, ne zdi se mi

Pomoje vplivajo na oboje. Če pogledamo kakšne reklame-te bol vplivajo na vizualno podobo..Medtem k pa če filme pa to...se mi zdi pa da bol na karakterne lastnosti.

Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.? :D
Heeeh... Men so ti predsodki čist nepotrebni. Sei pol najbolš da trgovino z ljudmi nrdimo pa si napišemo nakupovalni listek ka more partner met ka pa ne :twisted: Mislim da ko spoznaš nekoga k je med vama prava energija ne razmišlaš ka pa zdej če sm 2 leti starejša od njega... Mogoče je drugač če je zlo dauč od tebe doma...Tist bi js recimo mal premisla če bi se spustila v zvezo z njim al pa ne. Drugač se mi pa zdijo ti predsodki res nepotrebni... :P
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 06. Jan. 2008 20:44

Prvo seveda zunanjost,če se izkaše še s pravim karakterjem me je ujel...

Prvo da mi pade v oči,pa sploh ni nujno da je lep,ampak je lep meni.Njegova mimika kako se obnaša in način kako govori.Bolj me pritegnejo drugače simpatični ljudje kot pa lepi.Drgač pa definitivno brez laži pa hinavščine.

Ja če ga poznajo že od prej jih kr dost izprašam,mislm oni ga zihr bl poznajo k jst.Drugače pa tko več ljudi več ve.

Ne

Mislm da nam noben ne more vsilt kakšna oseba naj nam bo všeč niti mediji ne.

Se ne oziroma na to in se tudi ne bom.Ljubezen je stvar dveh in če je dovolj močna premaga vse.
Uporabniški avatar
_*Jagoda*_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 4. 2007
Kraj: Slovenija :D

Neprebrana objavaNapisal/-a _*Jagoda*_ » 06. Jan. 2008 21:00

prvo na zunanjost, pozneje pa obnašanje...

iskrenost, smisel za humor, da ni sramežljiv

ne upoštevam

ja

ja

na začetku ne, čez nekaj časa pa
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 06. Jan. 2008 21:53

Nikoli ga še nisem ravno zavestno izbirala ... ko si z nekom parkrat v družbi in se poštekaš ... in potem stvari sledijo druga drugi ... :wink:

Inteligenca, smisel za humor, razgledanost, podobna načela

Popolnoma nič.

Ne.

Pri meni niti na vizualno podobo niti na karakterne lastnosti.

Še najmanj se oziram na predsodek glede starosti. Vse ostalo pa mislim, da ni predsodek, ampak kar velja. Lahko si predstavljam, da preživim noč (če bi bila samska, seveda) z nekom, ki ima samo osnovno šolo, ima popolnoma drugačne interese, je drugačne - oziroma sploh katerekoli - vere, ... da bi taka zveza na dolgi rok delovala, pa, vsaj pri sebi, ne verjamem.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 06. Jan. 2008 22:45

BaBeBi napisal/-a:Na kaj gledate ko si izbirate novega partnerja?

Za posebne potrebe sem to napisal pred dvemi leti tukaj.

BaBeBi napisal/-a:Ali (koliko) upoštevate pri tem mnenje prijateljev? (Npr. njihovo oceno nekoga s komer ste začeli hoditi na zmenke, odnos kakršnega imajo vaši prijatelji in potencialni partner...)

Upoštevam toliko, kolikor je v povedanem resnice. V to se prepričam tako, da osebo izprašam.

BaBeBi napisal/-a:Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?

Moj osebnostni jaz je seveda dobil vrednote iz medijev, ampak jaz nisem le osebnostni jaz.

BaBeBi napisal/-a:Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku?

:D mediji v splošnem vplivajo na vse. Pa ne le mediji. Tudi religija, politika, stereotipi, družbena morala,... Naprimer... kot pravi Osho:

# Pravo je lahko spoznano samo skozi nepravo, torej je ego potreben. Skozi to moraš iti. Resničnost je lahko spoznana le skozi iluzijo. Ne moreš prepoznati resnice neposredno. Najprej spoznaš, kaj je ne-resnica. Če spoznaš laž za laž, bo resnica prišla sama od sebe.
# Ego je družbeno potreben, je stranski proizvod družbe. Družba je vse, kar je okoli tebe: ne ti, ampak vse ostalo. Vse minus ti je družba. In vse ti govori, kdo si. Greš v šolo, kjer ti učitelji sporočajo, kdo si. Prijatelji ti bodo povedali, kdo si. Sčasoma vsak naloži svoj kos na tvoj ego in vsak te poskuša oblikovati tako, da ne bi postal družbeni problem. Družba ni zaskrbljena zate, družbo skrbi za samo sebe. In tako je prav.
# Ni v njenem interesu, da bi ti postal samo-poznavalec. Zanima jo samo to, kako boš postal učinkovit del mehanizma. Tako ti drugi dajo ego, ki sovpada z družbo. Naučijo te morale. In če se je ne držiš, boš vedno neprilagojen. Zato dajemo zločince v zapor. Ne zato, ker so storili kaj narobe ali ker bi jih hoteli poboljšati, ampak zato, ker ne ustrezajo družbi. Njihovega tipa ega družba ne priznava.
# Če človek ubije nekoga - je morilec.
# In potem isti človek v vojni ubije tisoče ljudi - postane veliki heroj.

Ta osebnostni ego, ustvarjen v družbi, ne vpliva zgolj na to, kako ljudje izbirajo (mo) partnerja/partnerko, ampak celo na to, kako gledamo sami nase, s čim se istovetimo. Drugače pa bi z malo drugačnega vidika o izbiri partnerke/partnerja in zaljubljenosti povedal v tem članku.

BaBeBi napisal/-a:Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.?
Hvala

Moje mnenje je, da predsodki so. Ko se človek začne samospoznavati, začne tudi predsodke izrivati iz svojega življenja, oz. predsodki izpuhtijo. Do takrat pa so predsodki obrambni mehanizem, ki ščiti ego pred tem, da zaradi neznanja ne bi trpel.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 06. Jan. 2008 23:13

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 17:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 06. Jan. 2008 23:17

Sigurno prvo pogledam izgled, ker z moškim ki me niti malo ne privlači nimam kaj počet.S časom pride pa vse ostalo.

Iskrenost, zvestoba, smisel za humor

Mnenja prijateljev ne upoštevam, ker bom navsezadnje js z njim in ne prijatelji.

Ne.

Mislim da večinoma na vizualno podobo.

Na predsodke se ne oziram, ker če nekoga ljubiš ti ni mar za njegove pomankljivosti, njegovo narodnost, religijo...
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 06. Jan. 2008 23:39

hehe, kako nekateri odločno na vprašanje "Se vam zdi, da ste neke vrednote, ki jih iščete dobili iz medijev?" odgovarjajo z ne.

Me zanima, koliko pri tem upoštevajo odzive možganov na subliminalna sporočila, delovanje ega, prepričanja, ki si jih ljudje izoblikujemo v otroštvu na podlagi tistih vrednot, ki smo jih sprejeli od ljudi, ki smo jih imeli za tiste, ki vedo, kaj je prav, in ki opa, niso niti slučajno bili pod vplivom medijev... tako da so mediji nekako posredno delovali na njih. Vse te faktorje očitno določijo za povsem marginalen faktor, v resnici pa deluje na nivoju podzavesti in je prisoten pri večini ali celo vseh.

Menim, da se je v medijih razpasla miselnost, ki sili ljudi v to, da je priznati, da si pod vplivom medijev, nekaj slabega. In potem ljudje, ki so pod vplivom medijev, seveda spet rečejo, da niso pod vplivom medijev. :lol: Ironija.

Ok, saj ne rečem, da ni če ni, ampak morda je, torej so morda nekateri res povsem neobčutljivi na vpliv medijev, torej so povsem samozadostni, odločni. Častim rožico. Če pa po kakšnem mikroverjetnostnem izračunu mediji vsaj malo vplivajo na njih, pa bodo za ziher rekli, da na njih ne vplivajo... le kaj bi kdo rekel, če bi ne povedali česa tako plemenitega ;)... "da name kdo vpliva, si nor?!" :)

Za argument navajam en videoposnetek.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 07. Jan. 2008 1:04

Večinoma na karakter, "notranjost".. je tut izgled važn, ampak večinoma vara, tko da mi je bl važn da je uredu osebca.. sej ga pol to nardi tok bl privlačnga zame..

Da je poba iskren, grozno padam na prijazne fante, všeč so mi bl nežne dušce.. sploh pa ne maram kkšnih show off tipčkov..

Lahko povejo svoje mnenje, ampak s fantom hodim js, tko da bodo po vsej vrjetnosti neupoštevani.. sploh zato ker mnenja prijateljic večinoma letijo na videz..

Kje pa.. se mi zdi da kr doma poberemo največ vrednot.. takorekoč odnos mami-ati

Name mediji ne vplivajo preveč.. ne na vizualno podobo, niti na karakterne lastnosti ki jih cenim.. kolk pa dejansko izvemo iz medijev o karakternih lastnostih? bolj malo.. vizualno? me ne zanimajo "šminkerčki"..

Moj fant ima končano osnovno šolo in 7 let delovne dobe, jaz mislim končat najmanj fax.. interesi razen igranja kitare mava bolj malo skupnega, razlika v letih je tut kar velika, pa naju nič od tega ne moti..
mogoče če bi bla iz drugih držav, da se ne bi obneslo, pa bolj zarad drugih stvari kot zarad družbenih predsodkov..
tisto za raso, religijo, narodnost in to.. to pa bi že znal bit mal večji problem, zarad pritiska ljudi okol sebe (predvsem družine) je zlo težko bit v taki zvezi.. in sm jih poznam precej ki so se zato razšli.. lastnih izkušenj pa nimam..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Fracha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Fracha » 07. Jan. 2008 1:56

Mora me telesno privlačit, pomebno je da je med nama neka privlačnost, in pa seveda da je v redu karakter.
Iskrenost, komunikativnost, sproščenost, odprtost
Niti ne ... Vedno se v končni fazi sama odločim.
Ne.
Menite da mediji vplivajo zgolj na vizualno podobo, ki si jo ustvarjamo kot želeno, ko izbiramo partnerja ali vplivajo tudi na to, katere karakterne lastnosti cenimo pri človeku? Vizualno zagotovo, morda to velja še malo bolj za moške kot ženske. Glede na karakterne lastnosti pa se mi zdi da ne vplivajo.
Kakšno je vaše mnenje (in ali se ozirate na) o splošnih družbenih predsodkih kot npr. partnerja morata biti približno enako izobražena, imeti podobne interese, biti enake narodnosti in rase, enake religije, približno enako stara, iz iste države (ker zveze na daljavo ''ne delujejo'') ipd.? Ne oziram se na splošne družbene predsodke, ko mi je nekdo všeč. Zagotovo pa je veliko ljudi, ki pri izbiri partnerja gledajo tudi na to.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov